Dodaj do ulubionych

Kino rowerowe

08.10.11, 16:40
W Londynie ruszył eksperymentalny projekt kinowy – energia potrzebna do projekcji filmów wytwarzana jest przez widzów-rowerzystów.

Pomysł zrodził się z inicjatywy brytyjskiej organizacji „Magnificent Revolution”, która działa na rzecz rozwoju energii odnawialnej. Wcześniej stowarzyszenie prowadziło zajęcia teoretyczne, podczas których tłumaczono, w jaki sposób wygenerować energię, pedałując – kilka tygodni temu zaczęły się pokazy na dużym ekranie. Kalendarz na najbliższe miesiące jest już opracowany, organizatorzy planują projekcje w całym kraju.

To już kolejny londyński projekt, w którym uczestnicy zostali zaangażowani do wytworzenia energii na imprezę. Kilka lat temu w jednej z dyskotek rozbrzmiewała muzyka w 60 % zasilana przez gości tańczących na parkie

zwierciadlo.pl/2011/trendy-i-moda/ekologia/kino-rowerowe
Obserwuj wątek
    • kriss67 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 17:09
      Czołem Skielasmile

Myslałem, że to kino dla rowerzystów, siedzisz na siodełku, albo i bez siodełka (są i takie rowery) i oglądasz film. Na wzór kin samochodowych. A tu okazuje sie, musisz pedałować.
      Ciekawe, czy ci pedałujący oglądają przy okazji film za darmo?
      A tak w ogóle pomysł ciekawysmile
      • skiela1 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 17:11
        kriss67 napisał:

> A tak w ogóle pomysł ciekawysmile

Tez tak uwazamsmile
        Przyjemne z pozytecznymsmile
        • kriss67 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 18:07
          Czołem Skielasmile

Ale czy pedałujący maja film gratis czy ze zniższką, ciągle nie wiadomosmile

Pozdro
          Krzysztof
          • czarna9610 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 18:27
            Taka siłownia z łykiem sztuki- fajny pomysł smile
            • czarek_777 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 19:04
              Przy dzisiejszej drożyźnie ,warto pomyśleć o pedałowaniu we własnym domu, a to w celu wytworzenia potrzebnej nam do prawidłowego funkcjonowania energii elektrycznej smile czy to głupi pomysł ?
              • kriss67 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 19:27
                Czołem Czareksmile

A to już podobną machine wymyślił Ferdek Kiepski, kiedy podłączył małżonke Haline do aparatury wytwarzającwej prąd.
                Ferdkowa chadzała z kąta w kąt i wytwarzała prądsmile
                • czarek_777 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 19:39
                  Ja rower mam i żonę też, muszę to przemyśleć big_grin czołem Kriss smile
                  • kriss67 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 19:46
                    Oj, uważaj Czarek, bo u Ferdka sprawa skończyła sie kiepskosmile Lepiej jednak prąd brać z elektrowni klasycznej.

A tak swoją drogą ciekawe, ile energii elektrycznej wytwarza np. Warszawska Masa Krytyczna?

Pozdro serdecznesmile
                    Krzysztof
                    • czarek_777 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 19:55
                      Chyba masz rację żeby uważać bo z kobietami nigdy nie wiadomo smile a o pedałowanie to ja może poproszę Biedronia big_grin chyba się nie obrazi smile ale będę musiał uważać np przy schylaniu się po coś big_grin big_grin masa krytyczna to całą Wawkę by oświetliła, tyle chłopa na raz jedzie smile pzdr Krzysztof smile
                      • skiela1 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 20:01
                        czarek_777 napisał:

a o pedałowan
                        > ie to ja może poproszę Biedronia big_grin chyba się nie obrazi smile ale będę musiał uw
                        > ażać np przy schylaniu się po coś big_grin big_grin

Taaa akurat Biedron na Twoja d..e poleci, jakby nie mial lepszychuncertain
                      • kriss67 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 20:04
                        Czarek w Warszawskiej Masie Krytycznej jadą i chłopy, i baby, i dzieciary, i psiaki w koszykach. Cały przekrój społeczno-polityczny, jak to powiadająsmile
                        • czarek_777 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 20:07
                          Kiedyś się zabiorę z Nimi ale kiedy nie wiem, mało czasu póki co smile Skiela !! a jak akurat będzie na głodzie i nic pod ręką to cholera Go wi smile
                          • skiela1 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 20:21
                            czarek_777 napisał:
                            Skiela !!
                            > a jak akurat będzie na głodzie i nic pod ręką to cholera Go wi smile
                            >

Spokojne Twoje 4 lieryuncertain
                            • jedzoslaw Re: Kino rowerowe 09.10.11, 20:46
                              Wyluzuj, Skiela smile Jeśli Sib się nie obraża to nie ma co się pieklić wink
                              • skiela1 Re: Kino rowerowe 09.10.11, 21:28

Ja po prostu reaguje alergicznie na takie teksty bez wzgledu na to kogo dotycza.
                                Sibowi to nie przeszkadza, a mnie tak.
    • lila_inc Re: Kino rowerowe 10.10.11, 17:07
      Superanckiebig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka