Dodaj do ulubionych

11-11-2011r

11.11.11, 09:30
Cztery jedynki smile komu bliska sercu wolna i niepodległa Ojczyzna Polska, temu najlepsze życzenia z okazji kolejnej rocznicy odzyskania przez nasze państwo niepodległości i suwerenności. Po 123 latach upokarzającej niewoli. Wszystkiego najlepszego i miłego dnia wszystkim ludziom miłującym wolność i demokrację smile
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 14:16
      Czujesz sie wolnym czlowiekiem?
      • czarek_777 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 14:29
        Sprostowanie - sześć jedynek smile

Tak Skiela, czuję się wolny, zawsze się nim czułem, nawet w tzw komunie - wolnym człowiekiem się czułem. Bo człowieka można zniewolić fizycznie za to nigdy wewnętrznie, duchowo. Ale ja i fizycznie nigdy nie dałem się zniewolić ani zastraszyć smile już taki jestem, niepokorny i idący pod prąd gdy trzeba. Nawet mocno obrywając za to smile bo zodiakalny skorpion tak ma smile
        • czarek_777 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 18:16
          Bronisław Komorowski powiedział dziś ,że czas pomyśleć o zmianie ustawy o zgromadzeniach. Jakiś komentarz ? że PO buduje, odbudowuje Polskę jako państwo totalitarne smile komuna wraca, chce tego ktoś czy nie to komuna powraca i to w najgorszym wydaniu.
          • irena0503 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 18:26
            A gdzie Ty widzisz powracającą komunę.
            • czarek_777 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 18:42
              Choćby w uniemożliwianiu dzisiaj przemarszu legalnej bo zgłoszonej manifestacji, choćby w aresztowaniu i karaniu krytykujących władze, obecna władze. W bezprawnych aresztowaniach i więzieniu dziennikarzy, próbach cenzurowania internetu, niszczeniem polskiego przemysłu, ośmieszaniu naszej tradycji i kultury - zamiast dbania o interes Polski lizaniu dupy obcym jak Tusk Putinowi i Merkel smile jest tego więcej ,wystarczy oczy otworzyć by dostrzec że PO to anty obywatelska i antypolska partia polityczna. Myślę że jej koniec jest bliski. Powtórzę za niektórymi - w Polsce totalitaryzm i działanie na szkodę Polski nie przejdzie , nie tym razem smile
              • irena0503 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 18:56
                Czarek opowiadasz bzdury,na manifestację zjechali bandyci z całej Polski i z zagranicy.
                Nie życzę sobie,aby taka hołota była teraz leczona z moich składek,żądam aby szpitale wystawiły im słone rachunki,zabroniłabym takich manifestacji.Tak ich bronisz,a siedzisz w kapciach w domu ,idż,walcz z Tuskiem,Komorowskim.
          • wirujacypunkt Re: 11-11-2011r 11.11.11, 18:35
            Wolność to stan ducha i umysłu.
            Można być wolnym będąc niewolnikiem.

Szkoda, że święto, które powinno być świętem radości zakończyło się awanturami, zamaskowani dranie znuszczyli wszystko, co było do zniszczenia.
            Nie mam na myśli tylko rzeczy materialnych.
            Czy my nigdy nie nauczymy cieszyć się z tego, co było pozytywne w naszej historii ?
            • czarek_777 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 19:15
              Mam swoje zdanie na sytuację aktualną i nie tylko jaka dzisiaj jest w Polsce. Jeśli mamy trzeźwo oceniać to co dokonało się, dokonuje w ostatnim dwudziestoleciu to porównajmy to z dwudziestoleciem międzywojennym. Jak wtedy reformowano i odbudowywano struktury państwa polskiego, jak wychowywano młode pokolenie i jak robi się to od 89 roku. Jest przepaść w ocenie. Wtedy budowano przemysł i infrastrukturę, tworzono miejsca pracy, nowe prawo, młodych uczono patriotyzmu i miłości do Ojczyzny - skutecznie. Po 89 niszczy się wszystko co nasze, zniszczono polski przemysł po to by obcy sprzedawali u nas swoje produkty a Polacy byli w ich krajach za tanią siłę roboczą, demoralizuje się i manipuluje młodym pokoleniem ucząc Je nienawiści do polskiej tradycji i historii itd itd.
              • irena0503 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 19:24
                O dwudziestoleciu międzywojennym opowiadali mi dziadkowie i trochę poczytałam o tym...nie było tak jak mówisz.
                • czarek_777 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 20:28
                  Pisałem o dokonaniach tamtych władz i obecnych. Tamci budowali nie zadłużając ponad stan państwa - Obecni na odwrót ,kamień na kamieniu nie pozostawiają a mimo to kolosalnie zadłużają państwo. Z czym się mylę ?
                  • irena0503 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 20:31
                    Nie mylisz się,trzeba wprowadzać reformy,nawet jeśli zabolą,a teraz Czarku idziemy na mecz.
                    • czarek_777 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 20:35
                      Oczywiście że trzeba smile miłych wrażeń na meczu smile
    • sagittarius954 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 20:19
      A sztuczne ognie będa dzisiaj jeszcze ?
      I dlaczego w wybudowanych halach , pływalniach , salach koncertowych nie organizuje sie po prostu festynów . O czym wspominał Olbrychski tvn 24 ,ale o czym sam chętnie w swoim towarzystwie wspominam . Dlaczego władza woli ludzi na ulicach niż na festynach przy kuflu z piwem i talerzem kaszanki ?
      • irena0503 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 20:23
        U nas ludzie bawią na imieninach ulicy Sw. Marcin,jest pochód,ludzie zajadają się rogalami,orkiestra gra,fajerwerki i race są.Nikomu nie przychodzą do głowy bijatyki.
        • jedzoslaw Re: 11-11-2011r 11.11.11, 20:31
          Ja też świętuję- pozytywnie smile Flaga wywieszona, cieszę się, że jesteśmy wolni, choć sytuacja w kraju nie jest kolorowa.
          Co do zadym w Warszawie to niestety obie manifestacje były legalne, Czarku. Ci "patrioci" zawłaszczają swoimi brudnymi łapami to pojęcie, a lewactwo chce być prześladowane, więc się podstawia. Powtórzę to, co napisałem w innym forum: nikomu tam wcale nie chodzi ani o uczczenie niepodległości, ani o antyfaszyzm tylko demolkę wszystkiego. Niestety, w demolkę tę zaangażowały się obie strony. Walcząc z naziolami lewacy zastosowali ich własne metody. Naziole liczyli na przybycie lewaków, a ci ostatni z kolei chcieli być tymi, co to dostają wciry od łysoli i uważają się za wiecznie pokrzywdzonych, przy poklasku GW i Krytyki Politycznej. Dla nazioli najgorsze byłoby, gdyby kompletnie olano ich marsz i gdyby nie mieli komu przywalić, bo nikt normalny nie chciałby z nimi mieć kontaktu. Stowarzyszenia antyfaszystowskie mogły przejść osobną trasą, w sposób pokojowy, rozdając przechodniom ulotki i kolorowe baloniki. W ten sposób pokazaliby swoją cywilizacyjną wyższość nad naziolami. Oni jednak woleli iść na konfrontację. Tuzy GW, Krytyki i Przekroju: Najsztub, Środa, Kurkiewicz czy Blumsztajn szli tam po to, żeby najlepiej pokazywać potem siniaki i zgrywać kombatantów demokracji. Dziecinada. Czego się spodziewali? Że zatrzymają tę nacjonalistyczną swołocz? I że jak zaproszą do pomocy anarchistów to uniknie się zadymy? Idioci albo cyniczni lanserzy. Lans na bunt i męczeństwo- o to im głównie chodzi. Bufetowa nie powinna dać pozwolenia żadnej z tych grup na przemarsze- przecież to wszystko było do przewidzenia. Ale nie mogła, bo zaraz Blumsztajn i reszta salonu by ją zeżarli, a Sakiewicz i Pospieszalski bez ogródek mogliby już stwierdzić, że Bufetowa jako Żydówka programowo prześladuje patriotów.
          • czarek_777 Re: 11-11-2011r 11.11.11, 20:40
            Masz rację Jedzosław tylko o czym to świadczy ? że źle, że bardzo źle dzieje się w państwie Polskim. A dlaczego dzieje się źle ? jesteś młody i inteligentny facet to wiesz dlaczego smile pzdr.
            • wirujacypunkt Re: 11-11-2011r 11.11.11, 20:47
              Jedzosław, zgadzam się z Tobą od pierwszego do ostatniego slowa.
              pzdr smile
              • jedzoslaw Re: 11-11-2011r 11.11.11, 20:54
                wirujacypunkt napisał:

> Jedzosław, zgadzam się z Tobą od pierwszego do ostatniego slowa.
                > pzdr smile

Dzięki, pozdrawiam smile
        • jedzoslaw Re: 11-11-2011r 11.11.11, 20:54
          irena0503 napisała:

> U nas ludzie bawią na imieninach ulicy Sw. Marcin,jest pochód,ludzie zajadają s
          > ię rogalami,orkiestra gra,fajerwerki i race są.Nikomu nie przychodzą do głowy b
          > ijatyki.

Na ten jeden dzień powinno się przenieść stolicę do Poznania smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka