sibeliuss 02.01.13, 15:49 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13133032,Teresa_Toranska_nie_zyje.html#MT Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 15:57 sorry, jej nazwisko nic nic mi nie mowi. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 16:00 1zorro-bis napisał: > sorry, jej nazwisko nic nic mi nie mowi. > Zupełnie mnie to nie dziwi Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 16:06 To zapewne jego Ty znasz..... Marcel Reich-Ranicki. No, po "myszkowaniu " w Wikipedia to juz wiesz. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 16:23 zyje i ma sie dobrze. W wieku 92 lat...... sibeliuss napisał: > On też zmarł? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 16:35 1zorro-bis napisał: > To zapewne jego Ty znasz..... > Marcel Reich-Ranicki. > No, po "myszkowaniu " w Wikipedia to juz wiesz. > Mialoby to znaczenie gdybysmy pisali na forum niemieckim. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 16:52 co nie znaczy ze ja na polskim forum kazdego Polaka/Polke znac musze. A le piszemy o znanych ludziach pochodzacymi z Polski, prawda? A Reich - Ranicki z Polski pochodzi. skiela1 napisała: > 1zorro-bis napisał: > > > To zapewne jego Ty znasz..... > > Marcel Reich-Ranicki. > > No, po "myszkowaniu " w Wikipedia to juz wiesz. > > > > Mialoby to znaczenie gdybysmy pisali na forum niemieckim. > Odpowiedz Link
1zorro-bis Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:01 .....a o Kanadzie tutaj tez pisac nie wolno? Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:04 Wielki żal, za młodo, za wcześnie, [*] Odpowiedz Link
skiela1 Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:15 "Zapal swieczke" albo przemilcz jak nie znasz. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:20 swieczke? To nie moj zwyczaj. A Ty jak zwykle...."podkrecona agresja" skiela1 napisała: > "Zapal swieczke" albo przemilcz jak nie znasz. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:33 Zatem zamknij się w tym wątku, ponoć masz wiele z pruskiej kultury, kinderstube pominęli? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:36 ktos tutaj o Kinderstubie pisze? Pewnie nie wiesz co to znaczy. sibeliuss napisał: > Zatem zamknij się w tym wątku, ponoć masz wiele z pruskiej kultury, kinderstube > pominęli? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:38 A wiesz co znaczy "zamknij się"? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:40 jak argumentow brak to sie zaczyna...."Kindersztuba" sibeliuss napisał: > A wiesz co znaczy "zamknij się"? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:43 Jak brak kultury się zaczyna. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:44 ciekawe u kogo? sibeliuss napisał: > Jak brak kultury się zaczyna. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:48 zorro może ciszej nad tą trumną, zachowujesz się jak zwykły prostak Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:49 cisza powinna byc. Prostak? Czy ja rozkrecilem ten watek durna zaczepka? dwa-filary napisała: > zorro może ciszej nad tą trumną, zachowujesz się jak zwykły prostak Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:53 gorzej. Jak Alzheimer.... dwa-filary napisała: > jak dziecko Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:46 skiela1 napisała: > "Zapal swieczke" albo przemilcz jak nie znasz. Wow, czy to do mnie ? Ja ją znam, znam jej wywiady, felietony i książkę itd Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 17:47 no to Sibeliussie masz: pl.wikipedia.org/wiki/Kindersztuba Odpowiedz Link
skiela1 Re: Teresa Torańska nie żyje ??!! 02.01.13, 21:13 dwa-filary napisała: > skiela1 napisała: > > > "Zapal swieczke" albo przemilcz jak nie znasz. > > Wow, czy to do mnie ? Ja ją znam, znam jej wywiady, felietony i książkę itd Filarze nasz drogi czy masz prawidlowo ustawione drzewko? Bylo do zorro. - Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 17:33 Dla niego niemieckie jest lepsze z zasady, aż dziwne Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 17:36 niemieckie? No jesli Reich Ranicki...... sibeliuss napisał: > Dla niego niemieckie jest lepsze z zasady, aż dziwne Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 17:39 a popos "Kindersztuby".... Tym moim skromnym wpisem to sie zaczelo. I o jakiej Kindersztubie -Ty mowisz? Tej zza Buga? Re: Teresa Torańska nie żyje Autor: 1zorro-bis 02.01.13, 15:57 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz sorry, jej nazwisko nic nic mi nie mowi.smirk Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 17:42 normalny czlowiek, nie szukajacy zaczepki to by mi po ppierwszym wpisie odpowiedzial o kogo chodzi i czego ta pani dokonala. Pisze normalny.... Bo chyba nie powiesz, ze Twoja odpowiedz byla normalna i na poziomie? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 17:45 nie musze jak Ty na szybko korzystac z Wikipedi. Moje pytanie bylo do Ciebie a nie do Wikipedii. Ale skoro za trudne zeby odpowiedziec to faktycznie - mozna tylko linkami do Wikipedii rozmawiac. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 17:40 Tak jest, on sam uważa siebie za Niemca o żydowskich korzeniach. Poza tym wątek o Teresie Torańskiej, a Ty mi tu wciskasz Reicha. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 17:43 dalem Ci tylko przyklad, ze tak samo ja mam prawo nie wiedziec kto ta pani jak i Ty masz male pojecie kto to Reich Ranicki. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:16 1zorro-bis napisał: > dalem Ci tylko przyklad, ze tak samo ja mam prawo nie wiedziec kto ta pani jak > i Ty masz male pojecie kto to Reich Ranicki. Zorro jako "wybitny" specjalista w dziedzinie JarPolZbaw powinieneś czytać zapis rozmowy Teresy Torańskiej z Jarosławem. I w tym aspekcie to albo ściemniasz (dla zwykłej zadymy) że niby nie wiesz kto to Teresa Torańska, albo jesteś zwykłym prymitywem... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:22 naprawde nie wiedzialem. Czy kazdy kto jej nie zna musi byc prymitywem? Jesli tak to jest tnas miliony.... Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 17:06 Niesamowita osobowość , jak jeszcze studiowałem na UW na wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych inspirowała mnie swoimi trafnymi ocenami, świetne pióro Była nietuzinkową postacią źródłem historii naszych czasów Mam dużą kolekcję książek " drugiego obiegu " ale książkę Teresy Torańskiej cenię najbardziej Ciężko się ten nowy rok zaczyna... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:14 teraz juz wiem. I tak trzeba bylo od poczatku... Dzieki! jedzoslaw napisał: > Polska Oriana Fallacci... (*) > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:25 1zorro-bis napisał: > czy dziekujac mam byc ponury? > Emotka "" oznacza raczej radochę razy 1000. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:26 sorry, ale ja jestem WYBITNY tepak komputerowy i tylko te dwie "emotki" znam... jedzoslaw napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > czy dziekujac mam byc ponury? > > > > Emotka "" oznacza raczej radochę razy 1000. > Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:30 Nie oswoiłeś się, że on mordę cieszy z każdej wypowiedzi, a wypowiada się przy okazji każdego wpisu na forum - czy ma coś do powiedzenia, czy nie. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:40 a Ty masz jakis skoroszyt i notujesz gdzie mozna sie wypowiadac a gdzie nie? Jesli tak to ja poprosze.... sibeliuss napisał: > Nie oswoiłeś się, że on mordę cieszy z każdej wypowiedzi, a wypowiada się przy > okazji każdego wpisu na forum - czy ma coś do powiedzenia, czy nie. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:45 wiem. To tez nalezy do pruskiej Kindersztuby. Tak Tobie obcej.... Jak widac. sibeliuss napisał: > Prosić możesz. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:48 Jest mi obca jak Beskid Śląski i inne rejony naszego kraju. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:51 ...a wiiiiidzisz! A mnie WSCHOD jest obcy. Od Wisly przy Zamku Krolewskim..... sibeliuss napisał: > Jest mi obca jak Beskid Śląski i inne rejony naszego kraju. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 18:21 jedzoslaw napisał: > Polska Oriana Fallacci... (*) [*] Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 20:51 zorro, czy ty dalej nie widzisz, ze z wątku raczej smutnego zrobiłeś chlew i obrażasz nasze uczucia. Nas to naprawdę smuci, że odeszła "Wielka" kobieta, która zrobiła dużą robotę dla Polski, a ty bawisz si w pół słówka- wstyd mi za ciebie Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 21:42 „Kto nie był ni razu człowiekiem, Temu człowiek nic nie pomoże”. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Teresa Torańska nie żyje 02.01.13, 21:48 On dla swojej internetowej błazenady nie przebiera w środkach, uważa że jest wielkim cynikiem Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 03.01.13, 06:57 sibeliuss napisał: > On dla swojej internetowej błazenady nie przebiera w środkach, uważa że jest wi > elkim cynikiem Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Teresa Torańska nie żyje 03.01.13, 15:38 Nie ma to jak dyskusja na poziomie... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Teresa Torańska nie żyje 03.01.13, 15:43 iryska2604 napisała: > Nie ma to jak dyskusja na poziomie... Odpowiedz Link