sloggi 22.07.04, 13:33 Przede mna stoi Joop - Nightflyer Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ceper_pepper Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 13:33 Ives St.Lorain - Opium Odpowiedz Link
balkanski_czopek Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 13:35 "Aqua di Gio" Giorgio Armani Odpowiedz Link
sloggi Historia perfum 22.07.04, 13:35 Początki historii perfum owiane są tajemnicą. Antropolodzy przypuszczają, że prawdopodobnie sięgają czasów, kiedy człowiek odkrył ogień i spostrzegł, że niektóre konary i żywice drzew paląc się, wydzielają intensywną woń. Z czasem wykorzystano to w obrządkach religijnych, podczas których palono kadzidła, cedr i inne rodzaje pachnącego drewna. Wierzono, że wraz z ich dymem modlitwy uniosą się w górę i w ten sposób dotrą do bogów. Upajający zapach miał ich przychylnie nastawić. Stąd wywodzi się etymologia słowa "perfumy": pochodzi ono od łacińskiego "per fumum", czyli "poprzez dym". Pierwsze wzmianki o perfumach sięgają czasów kultury starożytnej Bliskiego Wschodu, a zwłaszcza Egiptu. uroda.onet.pl/1170918,2051,2031,dzial.html Odpowiedz Link
adhamah Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 13:47 Avon i już! Może nie są to zapachy super trwałe, ale na moja kieszeń. Jeśli jesteście zainteresowani zapraszam! Pomyslę o zniżce dla Salonowiczów )) Odpowiedz Link
swojadroga Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 13:53 Normalnie się nie wysilam, aby czarować za bardzo zapachem i jest to zwykły adidas, ale w sytuacji szczególnej, bliskiej i ważnej mi osoby jest to HUGO BOSS...)) Odpowiedz Link
gagunia Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 13:55 ja uzywam puma woman (biala) i mexx Odpowiedz Link
xkropka Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 14:04 l'eau par Kenzo, od kilku lat niezmiennie, w międzyczasie Yves Rocher Ming Shu i Bulgari, ale Kenzo to dla mnie podstawa. Nie znoszę damskich perfum z nutami wanilii, a z męskich nie trawię Fahrenheita. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 14:16 Kenzo Jungle i Gucci No3 Jestem tez fetyszystka korzenno-tabakowych zapachow meskich. Odpowiedz Link
slodkoslony Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 14:44 Baranku : Zino Davidoff [ żółty ] Hę ?? Odpowiedz Link
urtiko Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 24.07.04, 04:41 narysuj.mi.baranka napisała: > Kenzo Jungle i Gucci No3 > > Jestem tez fetyszystka korzenno-tabakowych zapachow meskich. To będę musiał czegos innego użyc przy ewentualnym spotkaniu - cobyś się na mnie nie rzuciła. Na wyjątkowe okazje: Agua Brava - korzenna, ale nie podobna do niczego co jest dostępne w PL. Odpowiedz Link
very_famous Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 15:20 Calvin Klein - Eternity. Odpowiedz Link
sorbet Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 15:42 Używam dużo różnych wód pachnących od CdG, czasami GD z próbek, ale w małej jednak ilości Odpowiedz Link
e_wok Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 16:32 Organza Givenchy, ta klasyczna wersja. Odpowiedz Link
bettyy Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 16:48 Indian Summer - Priscilla Presley Odpowiedz Link
bubab Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 22.07.04, 17:15 ja jestem 'fanka' wszelakich pachnidel. tak wiec obecnie na polce stoi: chanel 5, eternity, baby doll, escada, roma, sunflawers, dune, angel i resztka lolity lempickiej. lubie miec wybor zapach generalnie 'nosze' do nastroju, sytuacji (praca, wieczor) czy pogody. pzdr, aska Odpowiedz Link
urtiko Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 24.07.04, 04:43 bubab napisała: > ja jestem 'fanka' wszelakich pachnidel. tak wiec obecnie na polce stoi: chanel > 5, eternity, baby doll, escada, roma, sunflawers, dune, angel i resztka lolity > lempickiej. lubie miec wybor zapach generalnie 'nosze' do nastroju, sytuacji > (praca, wieczor) czy pogody. > pzdr, > aska I tak powinno być! Odpowiedz Link
ashek Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 23.07.04, 11:36 Issey Miyake - L`Eau d`Issey, Bulgari Black Odpowiedz Link
ivy26 Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 23.07.04, 14:41 ja jestem w trakcie poszukiwan nowego zapachu kiedys uzywalam opium i ultraviolet mam ochote na cala linie zapachowa ale czekam na jesien, bo latem wszelkie zapachy mnie draznia zbyt wyczulone mam zmysly Odpowiedz Link
siwapp Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 23.07.04, 14:48 Hugo Boss Woman, Clinique Heart, Puma (ale nie biała. Odpowiedz Link
czarna33 Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 23.07.04, 14:55 Moje najulubieńsze to Poeme..niestety kaski zabrakło i raczę sie Gardenią,też ładne... Odpowiedz Link
feminna Najlepsze dla faceta.... 23.07.04, 18:02 ...to Azzaro Chrome. Żaden inny zapach nie może nawet z nim konkurować. A ja używam L'eau par Kenzo. Odpowiedz Link
urtiko Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 24.07.04, 04:39 - "Agua Brava" - popularna w Hiszpanii - Laura Biagiotti "Roma" - jeszcze jak była strefa wolnocłowa Odpowiedz Link
kamea5 Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 24.07.04, 11:12 chwilowo Jadore Diora...inne mi sie pokończyły(( Odpowiedz Link
virgin_black Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 24.07.04, 13:19 Calvin Klein - Truth jakos bardzo mi nie leżą wody Kenzo. i J'adore Diora (przepraszam poprzedniczke Odpowiedz Link
reniatoja Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 24.07.04, 15:00 Aktualnie mam cztery zapachy do wyboru: CK One, l'eau par Kenzo, Krizia niebieska i taka woda w dlugiej stozkowej butelce (japonska nazwa, bodajze, ale mi sie glowy nie trzyma, stozkowa zakretka jest zakonczona kulka), ktora ma mnostwo podrobek, na codzien uzywam podrobki, w niedziele zas pryskam sie orygilałką i ide na sume Odpowiedz Link
olga55 Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 25.07.04, 00:21 Ja podobnie jak bettyy "Indian Summer". Dostałam kiedys taką mini i mnie zauroczyła. Osobiscie nie znam nikogo kto używa - a to bardzo ciekawy, acz nieagresywny zapach. Odpowiedz Link
umfana Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 25.07.04, 01:10 jest sliczny i ta nazwa ... rozmarzylam sie ... (*v*) Odpowiedz Link
ulalka Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 25.07.04, 11:35 w lecie tylko mgielki zapachowe (obecnie lemonkowa z Tesco albo perfumy w kremie, teraz mam Yves Rocher rozana. tak ogolnie lubie: Hot Couture Givenchy (prezent! co ja zrobie jak sie skonczy? <tu podrapalam sie po glowie> Ming Shu Ives Rochera marze o Kenzo flower.... mhmmm... kiedys sobie kupie! Odpowiedz Link
ulalka Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 25.07.04, 11:36 ulalka napisała: > w lecie tylko mgielki zapachowe (obecnie lemonkowa z Tesco albo perfumy w > kremie, teraz mam Yves Rocher rozana. > > tak ogolnie lubie: > Hot Couture Givenchy (prezent! co ja zrobie jak sie skonczy? <tu podrapala > m > sie po glowie> > Ming Shu Ives Rochera i jeszcze bamboo Ives Rochera > marze o Kenzo flower.... mhmmm... kiedys sobie kupie! > Odpowiedz Link
martuha Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 25.07.04, 12:14 Tommy girl, a potem przyjdzie kolej na CK Escape i Lolite Lempicka. Odpowiedz Link
diablica_28 Re: pachnący wątek - czyli czego używacie? 25.07.04, 20:09 wiosną i latem - Calvin Klein - Truth Lush jesienią i zimą - Naomi Campbell - Exult Odpowiedz Link