vitalia 26.02.05, 20:32 Czy bawarkę pije się w Bawarii czy tylko w Anglii,,bo nie wiem . A Wy lubicie ,pijecie bo ja uwielbiam.i do tego herbatniczek maślany ymmmmm. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Bawarka... 26.02.05, 20:34 ryby po grecku nie znają w Grecji ot, polska nazwa... piłem raz, za granicą. w PL jakoś nie potrafię sie przełamać Odpowiedz Link
vitalia Re: Bawarka... 26.02.05, 20:39 No to powiedz sloggi jak ?? pliss ,bo może masz lepszy przepis? Właśnie słucham sobie Presleja/// śpiewa Szikago.. Odpowiedz Link
sloggi Re: Bawarka... 26.02.05, 20:44 U mnie Alison Moyet & Yazoo A jaki masz przepis? Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Bawarka... 26.02.05, 22:44 Jestem w stanie wypić wszystko, w czym można pomoczyć maślany herbatniczek. Odpowiedz Link
groha Re: Bawarka... 26.02.05, 22:57 Może nawet byłabym w stanie polubić, gdyby nie to mleko... Odpowiedz Link
yoanna Re: Bawarka... 26.02.05, 23:01 grazia.eni napisała: > Jestem w stanie wypić wszystko, w czym można pomoczyć maślany herbatniczek. To prawie tak jak moje dzieci....))) Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Bawarka... 27.02.05, 10:56 No cóż, podobny w każdym siedzi dzieciaczek. Może u mnie za długo, ale dobrze się z tym czuję Odpowiedz Link
tulcymea Re: Bawarka... 27.02.05, 13:55 A ja nie mam nic vis-a-vis mleczku. Z herbatka tym chętniej. jak już w pracy wypije wszystko co się da, czyli kawa, herbata, kawa rozpuszczalna z mleczkiem, wtedy robie sobie bawarkę. Ino z herbatniczkiem problem, notoryczny brak firmowych Odpowiedz Link
olga55 Re: Bawarka...to nie herbata z mlekiem 28.02.05, 15:37 jaką podaje sie w Anglii.U nas pod hasłem bawarka kryje sie lekka (lurowata) herbatka z mlekiem.Mdłe to to i już.Natomiast herbata z mlekiem,to tak jak napisał sloggi-musi być mocna,bez dodatkowych aromatów i z mlekiem (może być skondensowanym) w takiej proporcji,aby jej barwa przypominala średniej mocy kawę z mlekiem.Ma wtedy taki "akamitny" smak i jest naprawde smaczna. Odpowiedz Link