kris01 17.03.05, 18:30 Właśnie rozpoczęła pierwsza w tym roku burza. Dopiero dwa grzmoty i błyski. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: Pierwsza burza 17.03.05, 18:33 u mnie było już z pięć )) a leje jak z ceberka DD Odpowiedz Link
kris01 Re: Pierwsza burza 17.03.05, 18:37 Lubię taką pogodę - pod warunkiem, że jestem w domu Jak dla mnie tylko zbyt mało efektów świetlnych. Odpowiedz Link
marcotills Pierwsza wiosenna burza :) 17.03.05, 18:37 dziś szczytowania czas, więc trzeba się wygrzmocić "Jak se podźródlisz, tak se wodogrzmotniesz !" (James Joyce - "Ulisess") Odpowiedz Link
very_famous Re: Pierwsza burza 17.03.05, 18:41 Zdążyłam wrócić przed ulewą Burzę podziwiałam już w bardziej komfortowych warunkach Odpowiedz Link
carrramba Re: Pierwsza burza 17.03.05, 19:00 u mnie pioruny całkiem, całkiem. błyskawice....a teraz leje ) Odpowiedz Link
aankaa u mnie jeszcze pada 17.03.05, 19:14 i jak tu czcić Św.Patryka nie mając piwa w lodówce i parasola ?? Odpowiedz Link
kris01 Re: u mnie jeszcze pada 17.03.05, 19:17 To dzisiaj jest Patryka? Ja z moim co chwilę chorym gardłem moge pić ciepłe napoje ONLY. Odpowiedz Link
aankaa Re: u mnie jeszcze pada 17.03.05, 19:43 kris01 napisał: > To dzisiaj jest Patryka? Ja z moim co chwilę chorym gardłem moge pić ciepłe > napoje ONLY. zrób sobie "na ciepło" z sokiem malinowym (hit lat ... bardzo dawnych na Gąsienicowej) - w kolejce do wyciągu się toto piło, piło, piło, ... a później ... nie zjeżdżało się Odpowiedz Link
aankaa a czy ja napisałam 17.03.05, 19:50 że uprawiałam (narciarstwo) sportowo ??? turystka ze mnie, oj, turystka ... Odpowiedz Link
marcotills Re: a czy ja napisałam 17.03.05, 19:56 aankaa napisała: > że uprawiałam (narciarstwo) sportowo ??? > > turystka ze mnie, oj, turystka ... -- była taka narciarka, o nazwisku Ruchała... ale nie piła Odpowiedz Link
marcotills Re: Pierwsza burza 17.03.05, 19:23 carrramba napisała: > u mnie pioruny całkiem, całkiem. błyskawice....a teraz leje ) -- u mnie Brainstorm Odpowiedz Link
marcotills " Burza " - dosadna pieśń marynarska (autentyk) 17.03.05, 19:36 Burza na morzu szalała, Piorun pier*olnął w szalupę ! Ku*wa się burty trzymała, Bosman pier*olił ją w d***... -- jest kilka zwrotek, ale na dziś wystarczająco dużo głupot napisałem Ahoj! Odpowiedz Link
carrramba Re: " Burza " - dosadna pieśń marynarska (autenty 17.03.05, 19:40 marcotills napisał: > Burza na morzu szalała, > Piorun pier*olnął w szalupę ! > Ku*wa się burty trzymała, > Bosman pier*olił ją w d***... > -- > jest kilka zwrotek, ale na dziś wystarczająco dużo głupot napisałem > Ahoj! Oj Marco, Marco , ja znam "przystojniejsze" piosenki : " Kiwa jachtem, kiwa jachtem kiwa , jazz a załoga na pokładzie....wymiotuje, jazz" znasz? ) Odpowiedz Link
marcotills Re: " Burza " - dosadna pieśń marynarska (autenty 17.03.05, 19:42 carrramba napisała: > marcotills napisał: > > > Burza na morzu szalała, > > Piorun pier*olnął w szalupę ! > > Ku*wa się burty trzymała, > > Bosman pier*olił ją w d***... > > -- > > jest kilka zwrotek, ale na dziś wystarczająco dużo głupot napisałem > > Ahoj! > > Oj Marco, Marco , ja znam "przystojniejsze" piosenki : > > " Kiwa jachtem, kiwa jachtem kiwa , jazz > a załoga na pokładzie....wymiotuje, jazz" > znasz? ) -- tego nie znam, ale kołacze mi się po głowie "Blues - baba - ryba " Odpowiedz Link
carrramba Re: " Burza " - dosadna pieśń marynarska (autenty 17.03.05, 20:25 marcotills napisał: > carrramba napisała: > > > marcotills napisał: > > > > > Burza na morzu szalała, > > > Piorun pier*olnął w szalupę ! > > > Ku*wa się burty trzymała, > > > Bosman pier*olił ją w d***... > > > -- > > > jest kilka zwrotek, ale na dziś wystarczająco dużo głupot napisałem > > > > Ahoj! > > > > Oj Marco, Marco , ja znam "przystojniejsze" piosenki : > > > > " Kiwa jachtem, kiwa jachtem kiwa , jazz > > a załoga na pokładzie....wymiotuje, jazz" > > znasz? ) > -- > tego nie znam, ale kołacze mi się po głowie "Blues - baba - ryba " Śpiewam dalej ) "obrzygali pokładnie kajuty , jazz narzygali kucharzowi w buty, jazz" > > Odpowiedz Link
towita Re: " Burza " - dosadna pieśń marynarska (autenty 18.03.05, 09:57 Marco, przyznaj się czym popiłeś te gołąbki? Ja chyba też bym chciała... Odpowiedz Link
geograf Re: Pierwsza burza 17.03.05, 22:41 przez Łódź też przeszła burza z nawałnicą. szkoda,że stałem wtedy na przystanku bez parasola... Odpowiedz Link
geograf Re: Pierwsza burza 17.03.05, 22:47 na szczęście na tramwaj nie czekałem długo, przy przesiadce miałem gdzie się schować. a burza przeszła około 18:20...zdążyłem wyschnąć i wócić do domu z drugiego końca miasta Odpowiedz Link
zo_h Re: Pierwsza burza 18.03.05, 16:23 Ech a u mnie najzwyklejszy deszcz siąpi za oknem, co ja bym dał za taką burze z prawdziwego zdarzenia, najlepiej w nocy tak żeby można było podziwiać pioruny . Tak długo nie było takiego zjawiska w moim mieście, że czuje już za nim tęsknotę. Odpowiedz Link