skiela1 04.11.05, 15:33 Magdalena Sroda zostala odwolana ze stanowiska pelnomocnika rzadu d/s kobiet i mezczyzn. Rzecznik zapewnia jednoczesnie,ze zadania pelnomocnika beda realizowane przez rzad... Ps.ehh.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carrramba Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 16:43 taaaaaaaaaaaaaaaa, zaczeło sie...... Odpowiedz Link
tomek854 Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 18:05 A mnie cieszy, bo dzialalnosc tej instytucji mnie dyskryminowala Powinna sie ona nazywac "Pelnomocnik do spraw wiekszego wyrownienia kobiet niz mezczyzn" Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 18:25 Od kiedy 'jednojajowi' są u steru, nawet przez chwilę nie wątpiłam, że ta instytucja pozostanie Odpowiedz Link
tomek854 Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 20:58 Ja tez i dobrze. powiedzcie mi tak przy okazji: dlaczego o rownosc kobiet wobec mezczyzn sie dba tylko tam, gzie im wygodnie? Wywalczono ze kobiety moga pojsc do wojska kiedy chca, tak jak mezczyzni, ale zapomniano juz wywalczyc, zeby mezczyzni mogli nie isc do wojska gdy nie chca, tak jak kobiety... Odpowiedz Link
wiedz-ma Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 21:20 to proste, równość płci z istoty nie jest możliwa, a wszelkie proby wprowadzania jej administracyjnie sa z gory skazane na niepowodzenie mnie sie na przyklad marzy ustawowo wolny dzien od pracy w pierwszym dniu miesiaczki, albo chociaz pelnoplatne zwolnienie i z rownoscia to nie ma nic wspolnego, a wrecz przeciwnie, a ciekawe, ile kobiet by taki pomysl poparlo Odpowiedz Link
skiela1 Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 21:21 Faceci tez by cos wymysli np...pierwszy dzien kacaPP Odpowiedz Link
wiedz-ma Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 21:23 no i dobrze, a tak ani oni nie maja, ani my, w imie jakiejs tam iluzorycznej rownosci... Odpowiedz Link
tomek854 Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 22:18 O to to . Tylko ze wlasnie poniewaz sie nie da taki urzad prowadzi do tego, ze sie tylko tam poprawia, gdzie kobietom jest wygodniej. to tak jak z tymi murzynami w USA: jak ktos dostanie tyle samo punktow na egzaminie, to sie w pierwszej kolejnosci dostanie czarny. i to jest rowny status? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 22:19 bo czarnych sie boja,a kto sie boi kobity ??) Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 22:34 wiedz-ma napisała: > sądy rodzinne .... Masz rację, facet musi porządnie się nagimnastykować, aby dowieść swoich racji, zdecydowanie trzymają stronę kobiet. Odpowiedz Link
wiedz-ma Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 22:45 no, lepsza najgorsza matka niz najlepszy ojciec... i zaden urzad tego nie zmieni, bo to sprawa zakorzenionych gleboko stereotypow, a nie uregolowan prawnych czy jakichkolwiek innych Odpowiedz Link