Dodaj do ulubionych

Sroda zdymisjonowana

04.11.05, 15:33
Magdalena Sroda zostala odwolana ze stanowiska pelnomocnika rzadu d/s kobiet i
mezczyzn.
Rzecznik zapewnia jednoczesnie,ze zadania pelnomocnika beda realizowane przez
rzad...

Ps.ehh....
Obserwuj wątek
    • carrramba Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 16:43
      taaaaaaaaaaaaaaaa, zaczeło sie......
      • b-beagle Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 17:27
        Wcale mnie to nie cieszy
        • tomek854 Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 18:05
          A mnie cieszy, bo dzialalnosc tej instytucji mnie dyskryminowala smile

Powinna sie ona nazywac "Pelnomocnik do spraw wiekszego wyrownienia kobiet niz mezczyzn" suspicious
          • grudniowe.slonko Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 18:25
            Od kiedy 'jednojajowi' są u steru, nawet przez chwilę nie wątpiłam,
            że ta instytucja pozostanie sad
            • tomek854 Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 20:58
              Ja tez i dobrze.

powiedzcie mi tak przy okazji: dlaczego o rownosc kobiet wobec mezczyzn sie dba tylko tam, gzie im wygodnie? Wywalczono ze kobiety moga pojsc do wojska kiedy chca, tak jak mezczyzni, ale zapomniano juz wywalczyc, zeby mezczyzni mogli nie isc do wojska gdy nie chca, tak jak kobiety...
              • wiedz-ma Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 21:20
                to proste, równość płci z istoty nie jest możliwa, a wszelkie proby
                wprowadzania jej administracyjnie sa z gory skazane na niepowodzenie

mnie sie na przyklad marzy ustawowo wolny dzien od pracy w pierwszym dniu
                miesiaczki, albo chociaz pelnoplatne zwolnienie i z rownoscia to nie ma nic
                wspolnego, a wrecz przeciwnie, a ciekawe, ile kobiet by taki pomysl poparlo wink
                • skiela1 Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 21:21
                  Faceci tez by cos wymysli np...pierwszy dzien kacatongue_outPP
                  • wiedz-ma Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 21:23
                    no i dobrze, a tak ani oni nie maja, ani my, w imie jakiejs tam iluzorycznej
                    rownosci...
                • tomek854 Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 22:18
                  O to to .

Tylko ze wlasnie poniewaz sie nie da taki urzad prowadzi do tego, ze sie tylko tam poprawia, gdzie kobietom jest wygodniej.

to tak jak z tymi murzynami w USA: jak ktos dostanie tyle samo punktow na egzaminie, to sie w pierwszej kolejnosci dostanie czarny. i to jest rowny status?
                  • skiela1 Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 22:19
                    bo czarnych sie boja,a kto sie boi kobity ??smile)
                    • wiedz-ma Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 22:32

sądy rodzinne .... wink
                      • grudniowe.slonko Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 22:34
                        wiedz-ma napisała:

> sądy rodzinne .... wink

Masz rację, facet musi porządnie się nagimnastykować, aby
                        dowieść swoich racji, zdecydowanie trzymają stronę kobiet.
                        • wiedz-ma Re: Sroda zdymisjonowana 04.11.05, 22:45
                          no, lepsza najgorsza matka niz najlepszy ojciec... i zaden urzad tego nie
                          zmieni, bo to sprawa zakorzenionych gleboko stereotypow, a nie uregolowan
                          prawnych czy jakichkolwiek innych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka