Dodaj do ulubionych

Ryba Babel

12.03.06, 03:39
Bardzo fajny wynalazek. Możesz mówić w tylu językach, jezeli umiesz trochę po angielsku (bo z polskiego niestety nie tłumaczy). Można ludziom robić kawały, już z koleżanką rozmawiałem po francusku nawet, i się nabrała, że trochę umiem (widac tłumaczenia są kiepskie, co w połączeniu z moim kiepskim angielskim musiało dawać komiczny efekt, ale wyszedłem na początkującego...)

Znacie? babelfish.altavista.com/tr

Babelfish is a great innovation! You can speak in so many languages if you know some english...

¡Babelfish es una gran innovación! Usted sabe hablar en tan muchas idiomas si usted sabe algún inglés...

Babelfish будет большим рационализаторством! Вы можете поговорить в настолько много языков если вы знаете некоторое английское...

Babelfish é uma inovação grande! Você pode falar em assim muitas línguas se você souber algum inglês...

Babelfish은 중대한 혁신 이다! 너가 어떤 영어를... 있있으면 너는 이렇게 많은 언어안에 말할 수 있는다

Babelfish は大きい革新である! 英語を... 知っていればそう多くの言語で話すことができる

Babelfish è un'innovazione grande! Potete parlare in tante lingue se conoscete qualche inglese...

Το Babelfish είναι μια μεγάλη καινοτομία! Μπορείτε να μιλήσετε σε τόσες πολλές γλώσσες εάν ξέρετε κάποιο αγγλικό...

Babelfish ist eine große Innovation! Sie können in so vielen Sprachen sprechen, wenn Sie irgendein englisches... kennen

Babelfish est une grande innovation ! Vous pouvez parler dans tant de langues si vous savez un certain anglais...

Babelfish is een grote innovatie! U kunt in zo vele talen spreken als u één of andere Engels... kent

Babelfish 是巨大創新! 您能講話在許多語言如果您知道一些英語

Fajne, nie? smile
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Ryba Babel 12.03.06, 03:50
      Ale fajnesmile)
      • tomek854 Re: Ryba Babel 12.03.06, 03:53
        To dawaj do mojego chińskiego wątku smile Jak może być po rusku, to zróbmy po chińsku smile

(to działa też w 2 strone, choć mozna się czasem zdziwić jak się przetłumaczy wte i we wte... )
    • thistle Re: Ryba Babel 12.03.06, 10:18
      moze kiedyś wymyślą,jak to wsadzić w ucho..wink
      • typson Re: Ryba Babel 12.03.06, 12:21
        mikroby translacyjne - kolonizują podstawe mózgu i działają wysmienicie big_grin
        • mrouh Re: Ryba Babel 12.03.06, 16:44
          Taaak, moi uczniowie ciagle myślą, że w ten sposób mogą załatwić pracę domową i
          wypracowanie z angielskiego przetłumaczyć na francuski i będzie cacy... a potem
          wychodzą im takie kwiatki, że "w czasie wakacji _obłapywałem_ ryby". Nie wiem,
          jak to zrobił, ale tak jednemu "agentowi" wyszłosmile Poza tym niektóre słówka
          były po angielsku, ale nie zauważył nawet, że to nie po francusku. Kiedyś
          spędziłam cały wieczór płacząc ze śmiechu nad tłumaczeniem na polski jakiejś
          kulinarnej strony amerykańskiej dzięki tłumaczowi.
          • thistle Re: Ryba Babel 12.03.06, 17:12
            gdyby "ryby" zmienić na "węgorze" a język na angielski -
            zastanawiałabym się,czy to nie ja pisałamwink
            Ale orginalna ,adamsowska rybka babel to jednak cudowny pomysłwink
    • c.kapturek Re: Ryba Babel 12.03.06, 17:03
      acha to juz kumam tamten wątek lol
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka