pianome 15.04.06, 19:56 "Zamień mój żal na bal, na bal, a sny pozamieniaj na dni. Dla Ciebie to tylko kwestia zmiany liter. Dla mnie to życie " (Andrzej Poniedzielski, "Jakoś tak" ) gg 7440584 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cienmotyla Re: ok,to jeszcze coś... 15.04.06, 20:45 a my wszyscy tacy rozspiewani ostatnio Odpowiedz Link
sloggi Re: Śpiewam Wam 16.04.06, 01:11 Masz na piersi coś mojego, coś naprawdę mi drogiego. Co kołacze wśród zwątpienia, drga w ramionach ukojenia. Oto moje serce. Oto moje serce. Nie proś mnie o więcej. Nigdy nie proś mnie o więcej. Oczy moje z przepaskami, tęsknią rozpaczliwie łzami za ognikiem, co wśród burzy błękit nieba im wywróży. Ja chcę być daleko, Ja chcę być daleko. Gdzieś za siódmą górą. Gdzieś za siódmą górą, rzeką Odpowiedz Link
maximilianna źle poszło, 16.04.06, 01:17 Ty musisz wstać, choć tulisz tak pod głową obłoczek snu i słów tyle znasz uczonych cicho przez noc, a tu dzień wstaje już kolorowo - witaj! Ty musisz wstać, bo słońce już zawiesza na szczytach wież poranny swój żar i rusza cień w długi marsz, wokół drzew krząta się ptaków rzesza - witaj! Zacznij od Bacha, nim słońce po dachach zeskoczy, jak kot po nocy ćmej... I zacznij od Bacha, gdy w progu się waha ktoś, kto winien wejść, a może nie... / całość x 2 / Tu du ru du tu ru du du daj pa ru ba du du du daj tu ru du du daj pa ru ba du du ru du du ru daj du ru du du ru du du - witaj! / x 3 Odpowiedz Link
pianome Melancholia mnie trzyma... 16.04.06, 06:29 ... więc... klin klinem. Jeszcze jedna piosenka,która trzyma mnie od lat. Wspólne bicie serc nas dwoje nastroje bicie serc na cztery się zmienia szukam Cię liczę sny boję się ukrytego we śnie westchnienia nastroje nie moje wilgotne samotne wejdziesz w nie wzrokiem nie tłumacz się mrokiem obawy liryczne usta spierzchnięte magiczne nie pytaj wiesz przecież że czekam pijaństwa wszeteczne widzenie poprzeczne pulsują żyły jak gdyby tańczyły kłopoty bez miary oczy zamglone wierszami nie pytaj wiesz przecież że czekam wspólne bicie serc nas dwoje nas troje w bicie serc na cztery się zmienia szukam Cię liczę sny boję się braku Twego cienia Jarosław Wasik, "Nastroje" Czy ktoś jeszcze to pamięta?... Do odsłuchania na www.wasik.cytryna.pl Odpowiedz Link
pep-per Re: Melancholia mnie trzyma... 17.04.06, 14:15 Kiedy zaczynam mieć doła i wszystko zaczyna mnie wkurzać, czesto śpiewam sobie: "Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat, ja wysiadam Na pierwszej stacji, teraz, tu! Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat bo wysiadam Przez życie nie chce gnać bez tchu Jak w kołowrotku bezwolnie się kręcę Gubić wątek i dni A jakiś bies wciąż powtarza mi: prędzej! A życie przecież po to jest, żeby pożyć By spytać siebie: mieć, czy być A życie przecież po to jest, żeby pożyć Nim w kołowrotku pęknie nić Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat, ja wysiadam Na pierwszej stacji, teraz, tu! Już nie chce z nikim ścigać się, z sił opadam Przez życie nie chce gnać bez tchu Będę tracić czas, szukać dobrych gwiazd Gapić się na dziury w niebie Jak najdłużej kochać ciebie Na to nie szkoda mi zmierzchów, poranków Ni nocy, dni..." Odpowiedz Link
thistle Melancholia na słodko.... 17.04.06, 14:24 Masz takie oczy zielone Zielone jak letni wiatr Zaczarowanych lasów I zaczarowanych malw Dla ciebie mały ogrodnik Zasadził groszków tysiąc W kapocie stracha na wróble Pragnął ci miłość przysiąc Więc z koszem groszków mały strach Pierwszy raz spojrzał ci w oczy O tysiąc więcej znalazł barw Niż wyśnił sobie w nocy. I odtąd pod oknem twoim Zaczarowany, kamienny Z bukietem groszków stoi Strach romantyczny, wierny. Masz takie usta czerwone Czerwone jak pożar zórz Zaczarowanych ranków I zaczarowanych róż. Dla ciebie mały ogrodnik Posadził pnące róże Że tobą był urzeczony Pragnął cię nimi urzec I z róż naręczem przyszedł raz Prosić o jedno twe słowo Oślepił go twych oczu blask Milczałaś kolorowo. I odtąd pod oknem twoim I groszki kwitną i róże Na modłę wiotkich powoji Pną się i pną po murze. Odpowiedz Link
cienmotyla Re: I niech ktoś powie,ze muzyka nie pomaga... 17.04.06, 15:08 nie powiem bo sadzeze muzyka pomaga jak najlepszy przyjaciel. Jest dobra na wszystko, dostosowuje sie do nas i naszego humoru, rozumie nas... Odpowiedz Link
dimanche Re: I niech ktoś powie,ze muzyka nie pomaga... 17.04.06, 15:11 u mnie dziś Sandra "Maria Madalena" - tańczyłam sobie, mimo świąt... Odpowiedz Link
cienmotyla Re: I niech ktoś powie,ze muzyka nie pomaga... 17.04.06, 15:14 pomimo swiat???? ale co to za róznica? tanczyc sobie nie mozna?? Odpowiedz Link
rene8 Re: I niech ktoś powie,ze muzyka nie pomaga... 17.04.06, 15:16 słucham RMF-u. Tańczyłam i śpiewałam przy Kombi "twój normalny dzień...zawsze black and white.." Odpowiedz Link
brookie Re: I niech ktoś powie,ze muzyka nie pomaga... 17.04.06, 17:59 Moj synek spiewa nan stop "You're beautiful, you're beautiful it's true. I saw your face in a crowded place..." Nie pamietam nazwiska wykonawcy, ale jestem katowana ta piosenka. Odpowiedz Link
dimanche Re: I niech ktoś powie,ze muzyka nie pomaga... 17.04.06, 18:01 Enigma zawsze mi pomaga, tak samo "Natural blues" Moby'ego, a czasami chcę tylko ciszy wokół siebie...np. jak siedze przy internecie... Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Śpiewam Wam 17.04.06, 18:05 to ja wam kury zaśpiewam;D " Nie mam jaj Ajajaj, nie mam jaj, łojojoj, po co ci choj. Jaja przeszkadzają kobiecie, jaja uwłaczają mężczyźnie, prorocy je amputowali ranę zalewając stopionym masłem. W Babilonie zdrada, każą nosić jaja, a jaja podnoszą emocje i wywołują wojny. Ajajaj, nie mam jaj, łojojoj, po co ci choj. W jajach tkwi ambicja, jaja to zdwojone Ja, Jah je potępia, wycinamy je tępą żyletką. W Babilonie zdrada, każą nosić jaja i wąsy, a jaja nie dość, że niewygodne, w dodatku deformują spodnie. Ajajaj, nie mam jaj, łojojoj, po co ci choj." ))))) Odpowiedz Link
c.kapturek Re: to mnie Kapturek zaskoczył 17.04.06, 18:14 mocne nie;D do brata winampa się dobrałam)))) Odpowiedz Link
dimanche Re: To teraz ja... 17.04.06, 18:16 albo: we don't need no education! Moje hasło-piosenka ze szkoły średniej, nic sie nie uczyłam, tylko sie smiałam na lekcjach i ciągle mnie wypraszano... Odpowiedz Link
c.kapturek Re: To teraz ja... 17.04.06, 18:19 acha czyżby to alizze i pink floyd? toś była niesforna Dimanszka hie hie ale te kury bekowe to jeszcze wam zapodam ostatnie))) "Nie odtrącaj mnie tylko dlatego, że śmierdzi, ach, śmierdzi mi z ust. Nie emabluj mojego kolegi, choć dramatycznie capi mi z ust. Nie dyskredytuj mojej miłości, choć faktycznie cuchnie mi z ust. Bo może zaznasz ze mną błogości, kiedy zaakceptujesz ten wstrętny smród. Lato, lato, abstrakcyjne sny, pan benzyna, augustowskie gzy, lato, lato, obosieczne kły, baza, baza, w radiu ja i ty. Lato, lato, monstrualne wszy, pod pachami małe wrzące łzy. lato, lato, postękują psy, gnoza, gnoza, w trutniu ciekłe msy. Nie deprecjonuj mojej wartości, z powodu smrodu z moich ust, i nie odsuwaj się na kilometr, mimo, że wściekle daje mi z ust. Ach nie bądź indeferentną rasistką, choć okrutnie jedzie mi z ust. Przestań pistować mnie paramentalnie, mimo, że wali mi, że kopie mi z ust. Hej! Lato, lato, abstrakcyjne sny, pan benzyna, augustowskie gzy, lato, lato, obosieczne kły, baza, baza, w radiu ja i ty, dziewczyno. Lato, lato, monstrualne wszy, pod pachami małe wrzące łzy. lato, lato, postękują psy, gnoza, gnoza, w trutniu ciekłe msy. Lato, lato, abstrakcyjne sny, pan benzyna, augustowskie gzy, lato, lato, obosieczne kły, baza, baza, w radiu ja i ty, oł je. Lato, lato, monstrualne wszy, pod pachami małe wrzące łzy. lato, lato, postękują psy, gnoza, gnoza, w trutniu ciekłe msy. Razem! Lato, lato, abstrakcyjne sny, pan benzyna, augustowskie gzy, lato, lato, obosieczne kły, baza, baza, w radiu ja i ty. Lato, lato, monstrualne wszy, pod pachami małe wrzące łzy. lato, lato, postękują psy, gnoza, gnoza, w trutniu ciekłe msy." Odpowiedz Link
dimanche a jeszcze 17.04.06, 18:25 lubie piosenkę zfilmu Saury "nakarmic kruki": Pour que te Vas? tylko nie znam słów... Odpowiedz Link
dimanche I Nosowska 17.04.06, 18:30 ty i ja - ofiary przedwczesnie odciętej pepowiny mając lat 20 pare moczymy prześcieradła (...) I chociaż mamy dwie nogi, ręce też ludzie nie mówią nam dzień dobry Odpowiedz Link
dimanche Re: a jeszcze 17.04.06, 18:46 no, mam ten tekst: Todas las promesas de mi amor se iran contigo. me olvidaras, me olividaras. Junto a la estacion hoy Ilorare idual que un nino, porque te vas, porque te vas, porque te vas, porque te vas. vanitas vanitatum et omnia vanitas Odpowiedz Link
cienmotyla A tak przy okazji... 19.07.06, 07:38 Hej, za rok matura, [O, dużo czasu jeszcze do końca!] Za pół roku. Już niedługo, coraz bliżej, Za pół roku. Minęła studniówka [Zabieram się do pracy.] Z wielkim hukiem. Czas ucieka i matura Coraz bliżej. Za miesiąc matura, [Tak, zaczynam się już solidnie uczyć.] Dwa tygodnie. Już niedługo, coraz bliżej, Dwa tygodnie. Oj, za dzień matura, [Ojejku! Co to będzie?!] Za godzinę. Już niedługo, coraz bliżej, Już za chwilę! - No, to trzymajcie kciuki, chłopcy! - Dobra, dobra! Idź, trzymamy! Trzymamy, trzymamy. - Idź! Powodzenia! - Dziękuję. - Złam sobie kark! - Nie, no ... powodzenia, powodzenia! ... - No, jak? Chyba zda, Ben, co? - No ... ja uważam, że zda. - Tak, zresztą matemy się ze mną uczył przez cały rok. - A ze mną przez pół roku fizyki. - Nie, no ... tym bardziej, że proste egzaminy są teraz ... - W tym roku. - No, nie będzie miał na pewno żadnych problemów. - A co! Pewnie, że nie! - Chociaż, wiecie, on ostatnio tak troszeczkę się oglądał za dziewczynami - No, dobrze, ale profesora ma znajomego, no ... - A nie! No, to zda! Zda, tak, zda! - I jego piosenkę lubi profesor - "Taką jak Ty" ... - Cicho, cicho! Idzie! Idzie! No, Niuniek, jak tam było? Jak ci poszło? Jak tam? No, co?! Jak tam? No, powiedz tu! Ojejku, gadaj no! - Ach ...] Znów za rok matura, Za rok cały. Już niedługo, coraz bliżej, [ale] Za rok cały. Już niedługo, coraz bliżej, [lecz] Za rok cały. Odpowiedz Link