sloggi 20.08.06, 20:40 Turnaua, ale jakaś cholera opuściła mój dom z jego albumem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ja.kas Re: Posłuchałbym.... 20.08.06, 21:04 Jestem szczesliwa posiadaczka wszystkich jego płyt. Ale ja ostatnio na niego klimatu nie mam. Odpowiedz Link
frida2 Re: Posłuchałbym.... 22.08.06, 22:55 Znów wędrujemy ciepłym krajem, malachitową łąką morza. Ptaki powrotne umierają wśród pomarańczy na rozdrożach. Na fioletowoszarych łąkach niebo rozpina płynność arkad. Pejzaż w powieki miękko wsiąka, zakrzepła sól na nagich wargach. A wieczorami w prądach zatok noc liże morze słodką grzywą. Jak miękkie gruszki brzmieje lato wiatrem sparzone jak pokrzywą. Przed fontannami perłowymi noc winogrona gwiazd rozdaje. Znów wędrujemy ciepłą ziemią, znów wędrujemy ciepłym krajem. Piękna piosenka do słów Baczyńskiego. Odpowiedz Link
tooo-tiki heh 22.08.06, 23:04 a ja właśnie chciałam zapytać, czy wiecie, jaka była pierwsza piosenka Turnaua toś mnie uprzedziła frida z odpowiedzią wczoraj cały wieczór sobie posłuchiwałam piwnicy Uwielbiam też G. w duecie z Beatą Rybotycką w "Pęd życia/Czas" Odpowiedz Link
tooo-tiki Re: heh 22.08.06, 23:06 Czas dla nas już płynie i zanim noc minie Zbudzisz się przy mnie jak kwiat snu Będziemy ty i ja zaplatać warkocz zorzy Na nowe świtanie jasnego dnia Na nowe wstawanie płatka róży Na nowe czekanie spadania gwiazd Na nowe wstawanie kwiatka róży Odtąd będziesz dzielił ze mną czas na pół Ciepłem lekkim twych dłoni Nasz szczęściem nakryty stół I kwiaty pachną na nim Już słychać tętent dnia Jak galop młodych koni Pęd życia z naszych ciał Przyniesie nowy płomień Przyniesie nowy płomień Maleńki płacz Nasz szczęściem nakryty stół Choć gwiazdy przyszłość kryją Przed nami czasu zdrój Świt będzie jasną chwilą I zdarzy się nam cud By czekać aż on zaśnie By patrzeć jak on rośnie Maleńki pąk Odpowiedz Link
f.l.y troche inna muzyka 22.08.06, 23:11 dorwalam dzis plyte Breakoutow, zdziwilam sie ze ta muzyka zaczyna byc modna w swiecie 20latkow przypomnialy mi sie stare dobre czasy, jak podsluchiwalam moje starsze rodzenstwo ) Odpowiedz Link
frida2 Re: heh 22.08.06, 23:10 Turnau mnie uspokaja. "Naprawdę nie dzieje się nic" nucę od wczoraj. Odpowiedz Link
flauros25 Re: Posłuchałbym.... 23.08.06, 10:12 sloggi napisał: > Turnaua, ale jakaś cholera opuściła mój dom z jego albumem. Jak to opuściła ?!? Ukradła ? Pożyczyła ? na marginesie: jak ja nie cierpię Turnaua Odpowiedz Link
carrramba Re: Posłuchałbym.... 23.08.06, 11:25 Jakos mnie Turnau nie kreci ((((( Ale chetnie posluchalabym: Wilkow, Dzemu i oczywiscie Kaczmarskiego )) Buziaki dla wszystkich ) Odpowiedz Link