rafi.raf 23.11.06, 08:24 duzo wczesniej niz powinna, ale sie urodzila moja coreczka. ma na imie pola i jest bardzo delikatna panienka z zadziornym i bardzo silnym charakterkiem! pisze tylko po to aby sie pochwalic. cala nos smsow, mmsow, maili nie starczyla mi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f.l.y Re: urodzila mi sie coreczka! 23.11.06, 08:29 gratulację rafi! no to teraz nowa i odpowiedzialna życiowa rola przed Tobą, a ile radości.... Odpowiedz Link
lelu Re: urodzila mi sie coreczka! 23.11.06, 10:39 No więc tak: - siusianie i kupcenie na co popadnie. - kolki i picie koperku. - awantury w nocy, czyli spanie w dzień i czuwanie w nocy. - kąpanie bez zamaczania uszu i czasem usuwanie z kąpieli kupy, która akurat się wypsnęła. - pawiowanie na zawołanie. - obstrukcja i brak humoru. - nieco potem okres buntu i naporu. - chłopcy, zwykle nie tacy jakich sobie wymarzymy. - studia, narzeczeni, ślub i wnuczka(wroć na początek). Pozatym cydownie i gratuluję, chociaz akt poczęcia to bardziej frajda, niż znojny wysiłek. Odpowiedz Link
ania.silenter Rafi - widziałam Twój post na "Wcześniakach" 23.11.06, 15:26 Wcześniaczki to bardzo silne osóbki są, a już dziewczynki - ho, ho))) - wiem coś o tym, jestem mamą prawie 3-letniej Oli urodzonej w 31 tc z wagą 1120g. W czasie pobytu Oleńki w szpitalu naoglądałam się cudów)). No bo jak nazwać 600g dziecko, które z pasją ćwiczy w inkubatorze prostowanie i zginanie nóżek i rączek, a wokół wyją alarmy. Z całej siły trzymam kciuki za maleńką)). pozdrawiam Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Rafi - widziałam Twój post na "Wcześniakach" 23.11.06, 16:58 GRATULACJE RAFI Odpowiedz Link
aankaa najlepszego dla potomkini 23.11.06, 20:10 dużo cierpliwości dla świeżo upieczonych rodziców Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: urodzila mi sie coreczka! 23.11.06, 20:22 Gratulacje. Cudne są takie maluszki. Odpowiedz Link
rafi.raf moja coreczka zmarła 23.11.06, 22:00 pisze ten post siedzac w robocie. zaraz bede jaral szlugi i wil sie wsrod oparow tytoniowych. moja najukochansz, najdrozsza, jedyna Córeczka zmarła dziś. w południe miała kryzys. udało się go opanować, ale stan się pogarszał i pogarszał. zawieziono ją do centrum zdrowia dziecka, gdzie cudem dojechala zywa. tam zmarla. wlasnie musialem zostawic jej ukochana mamusie, ktora spi. to jest taki bol, ktory mnie przerasta. nie chce mi sie zyc! tak bardzo ja kocham. Kocham moją Polę. walczono o nia niesamowicie. naprawde walczono, ale zostala zabrana. co mozna zrobic z bolem, z chustawka emocji? wczoraj bylo super! rano tez bylo dobrze, a teraz... Odpowiedz Link
gacus Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 22:03 przykro mi. co mam napisać? trzymaj sie jakoś?- przecież to banalne, ale tylko to można napisać... Odpowiedz Link
rafi.raf Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 22:04 kazde slowo mnie ratuje przed szalenstwem Odpowiedz Link
sibeliuss Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 22:11 rafi.raf napisał: > kazde slowo mnie ratuje przed szalenstwem Jest mi niewypowiedzianie przykro. Rafale, czy usunąć ten wątek? Odpowiedz Link
rafi.raf Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 22:27 pozniej poprosze o usuniecie. teraz chce miec pamiatke po niej. te wszystkie wpisy bardzo wiele beda znaczyly dla Nas. bede chcial je wydrukowac. teraz jest czas na lzy. Odpowiedz Link
skiela1 Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 22:04 Rafi.. moge jedynie Cie wirtualnie przytulic. Jestescie w moich myslach> Odpowiedz Link
rafi.raf Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 22:07 modlcie sie za nia. i za nas bysmy to przezyli. Odpowiedz Link
sakerloff Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 22:48 Nie ma takich słów ktore moglyby pomoc...z calego serca zycze Wam wiary i wytrwalosci, bo cholernie bedzie potrzebna. Sercem i myslami jestem z Wami(( [*] dla Waszego Aniołka... Odpowiedz Link
c.kapturek Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 22:55 dopiero przeczytałam tę wiadomość w Twoim wątku Rafi, proszę przyjmij i ode mnie wyrazy współczucia... {*} Gdy matka tuli w ramionach dziecko swe, Jej miłość staje przeciw złym mocom. Tak ludzie modlą się o urodzajny deszcz, Jak ona czuwa nad nim nocą. Wyfruwa wreszcie z gniazda młody ptak. Bo przywilejem jest młodości Zabawa, radość, przyjaźń, a nie strach. Bo młodość nie chce wiedzieć o tym, że: Ref.: Życie choć piękne tak kruche jest. Wystarczy jedna chwila, by zgasić je. Życie choć piękne tak kruche jest. Zrozumiał ten, kto otarł się o śmierć. I nie do końca piękny jest ten świat Gdy wciąż odwieczne prawa łamie. Zabiera miłość, młodość, słońca blask Lecz my nie chcemy wiedzieć o tym, że: Ref. x2 golden life Odpowiedz Link
yen74 Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 23:25 jestem tu przypadkiem. Przyjmij moje wyrazy smutku... Moja córka odeszla 2,5 roku temu. Zajrzyj w wolnym czasie na link w mojej sygnaturce, mam nadzieje, że troche wam pomogą słowa tam pisane... Siły dla was... Odpowiedz Link
goosiaa3 Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 23:34 Tak strasznie mi przykro.. Jestem z Wami Światełko dla Aniołka [*] Odpowiedz Link
rene8 Re: moja coreczka zmarła 23.11.06, 23:57 [*] Dla Poli. Cudownego Aniołka ,ktory zawsze będzie. "Aniele Boży Stróżu Mój, Ty zawsze przy mnie stój.." Trzymajcie się. Odpowiedz Link
frida2 Re: moja coreczka zmarła 24.11.06, 00:04 Tak mi przykro Pomodlę się o siły dla Was. Odpowiedz Link
rafi.raf Re: moja coreczka zmarła 24.11.06, 00:18 dzieki za kazde dobre slowo! nawet nie wiecie jak nam jest potrzebne wsparcie! Jestescie Kochani! Odpowiedz Link
tukee Re: moja coreczka zmarła 24.11.06, 00:53 Rafi, przeczytalam tylko tytuł wątku. Strasznie mi przykro, strasznie. Nawet nie wiem co mam napisac bo nie umiem. Odpowiedz Link
skiela1 Łzy w niebie 24.11.06, 01:10 Czy będziesz mnie znać Gdy spotkamy się w niebie? Czy me serce drgnie Gdy spotkamy się w niebie? Trzeba mi sił Bym lepszy był Bo wiem, że nie należę Tu, do nieba Czy chwycisz mą dłoń Gdy spotkamy się w niebie? Czy podtrzymasz mnie Gdy spotkamy się w niebie? Znajdę mą moc Przez dzień i noc Lecz wiem, że nie mógłbym być Tutaj w niebie Czas może cię zgnieść Twe kolana zgiąć Złamać serce ci Błagać by nadszedł cierpień kres Gdy dotrę sam Za nieba bram Wiem, nie będzie więcej już Łez tu, w niebie Czy będziesz mnie znać Gdy spotkamy się w niebie? Czy me serce drgnie Gdy spotkamy się w niebie? Trzeba mi sił Bym lepszy był Bo wiem, że nie należę Tu, do nieba Would you know my name If I saw you in heaven? Would it be the same If I saw you in heaven? I must be strong And carry on, ’Cause I know I don’t belong Here in heaven. Would you hold my hand If I saw you in heaven? Would you help me stand If I saw you in heaven? I’ll find my way Through night and day, ’Cause I know I just can’t stay Here in heaven Time can bring you down, Time can bend your knees. Time can break your heart, Have you begging please, begging please Beyond the door, There’s peace I’m sure, And I know there’ll be no more Tears in heaven. Would you know my name If I saw you in heaven? Would it be the same If I saw you in heaven? I must be strong And carry on, ’Cause I know I don’t belong Here in heaven. Odpowiedz Link
rafi.raf Re: Łzy w niebie 24.11.06, 02:22 skielka, napisalas to co mnie dotyka najbardziej. moje serce zadrzalo. jestes kochana Odpowiedz Link
skiela1 Re: Łzy w niebie 24.11.06, 04:35 Zapalam dla Twojego Aniolka swiatelko[*] Slucham Claptona.On wie co czujesz. www.youtube.com/watch?v=q-1pHylLK1A Odpowiedz Link
ania.silenter [*] 24.11.06, 08:34 Tak mi przykro, Rafale(((. Wierzyłam, że będzie dobrze... Słodkich snów, Poluniu...Aniołku... Odpowiedz Link
adhamah Re: moja coreczka zmarła 24.11.06, 16:59 strasznie mi przykro myślami jestem z Tobą [*] Odpowiedz Link
szarex Re: moja coreczka zmarła 24.11.06, 17:42 Nie wiem, co napisać... Słowa są tak małe... Pola jest już w lepszym świecie, gdzie nie ma smutku i łez, jest radość. Pewnie tego samego życzy Wam i nie chce byście się załamywali. Trzymajcie się. Pomodlę się za Was. [*] Odpowiedz Link
bio.mum napiszę o czymś innym... 24.11.06, 18:42 rafi.raf napisał: Oczywiscie bardzo Ci współczuję...jako matka (nie chce się wierzyć) już 7- letniej dziewczynki nie potrafię z nią rozmawiać o śmierci. Śmierć nas przerasta. Prawie wszystkich. Dlatego wymyslono religie - zeby oswoić nas ze świadomością, że chociaż jesteśmy śmiertelni to jednak wieczni...nie wierzę w boga, ale rozumiem tych co wierzą... Mi sie tylko sniła smierć córki..chociaz wielokrotnie..zawsze budziłam się oszołomiona..i sprawdzałam czy oddycha. nie chcę sobie nawet wyobrażac jak się czujesz...ale chce, żebys wiedział, że nawet całkowicie obcy człowiek może czuć taką empatię, że mu się na płacz zbiera...To bardzo niewiele..ale jestem z Tobą... Do załozycielki wątku - sądze, że rafi powinien załozyc swój wątek oddzielnie... No ale na pewne rzeczy nie mamy po prostu wpływu..ciesz się dzieciątkiem, wąchaj ją i dotykaj jej paluszków..z dnia na dzien będzie coraz gorzej..zanim się spostrzeżesz zacznie rządzić w twoim domu i stanie się nieznośnym bachorem Tak jak kiedyś ironiczne powiedział mój przyjaciel - jeśli by Bóg istniał nie obdarzyłby człowieka świadomością...a jeśli istnieje i zrobił to świadomie - jest najokrutniejszym bytem we wszechświecie. Odpowiedz Link
bio.mum jesuu..przepraszam..nie przeczytałam dokładnie 24.11.06, 18:54 bio.mum napisała: już wiem, ze to Twoja córeczka, czyli załozyciela wątku zmarła. Nie wiem co mnie podkusiło, zeby napisac..chyba instynkt, i dałam plamę.. trudno mi wykrztusic z siebie choćby jedno słowo więcej.. bądź dzielny..dla zony pozdrawiam Odpowiedz Link
nessuno Re: moja coreczka zmarła 24.11.06, 23:06 Wyrazy współczucia dla Ciebie i Małżonki. Bądźcie dzielni. Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: urodzila mi sie coreczka! 24.11.06, 06:18 Rafi..jest mi tak bardzo smutno Na pewno nie ma w tym momencie pocieszenia. Ale Pola teraz pewnie gdzieś sobie gaworzy w obłokach. Zajmij się teraz Twoją żoną. Wspólczuję Wam bardzo Odpowiedz Link
carrramba Re: urodzila mi sie coreczka! 24.11.06, 11:17 Rafi, najszczersze wyrazy wspolczucia. Chyba nic wiecej nie potrafie napisac, bo placze razem z Toba. Badzcie silni. Pozdrawiam Ciebie i Zone serdecznie Odpowiedz Link
lelu Re: urodzila mi sie coreczka! 24.11.06, 13:45 Paredzisiąt postów temu pisałem o trudach rodzicielstwa. Ale czymże one są przy tym dramacie. Życie bywa okrutne, ale nie możemy się temu poddać. Ktoś na nas czeka, ktoś nas potrzebuje... Odpowiedz Link
mk968 Re: urodzila mi sie coreczka! 24.11.06, 18:19 słowa wyrażają nie wiele łącze się duchowo w bulu Odpowiedz Link