sibeliuss 10.12.06, 12:23 Ludzie, skąd ten boom na jego muzę i od kiedy jest to klasyka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
c.kapturek Re: Piotr Rubik 10.12.06, 12:58 beka jak majewski pokazał rubika z czasów pracy w polsacie, prowadził program o grach komputerowych, jak on wtedy wyglądał hahahaha Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Piotr Rubik 10.12.06, 13:00 ps. plotkara ze mnie, ale z tym dzisiejszym wyglądem nikt by go nie poznał z tamtych czasów Odpowiedz Link
mroofka2 Re: Piotr Rubik 10.12.06, 13:24 gośc jest żałosny... nie wiem skąd czerpie tą popularność Odpowiedz Link
frida2 Re: Piotr Rubik 10.12.06, 13:40 mroofka2 napisała: > gośc jest żałosny... Dlaczego żałosny? Odpowiedz Link
mroofka2 Re: Piotr Rubik 13.12.06, 01:35 bo zadufany w sobie, wydaje sie egoistyczny i mysli, że jego muzyka to naprawdę cos co porywa tłumy.. mnie w nim w każym razie nie ma Odpowiedz Link
kolczatka Re: Piotr Rubik 10.12.06, 13:56 Nie znacie się! To piękna muzyka, a "oratorium" w nazwie jednoznacznie wskazuje na muzykę klasyczną <to oczywiście klasyczna wypowiedź ironiczna> Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Piotr Rubik 10.12.06, 14:10 a czy to wazne jaki gatunek? dla niego kasa, dla ludzi przyjemniacha...czepiacie się;P jak by tak pod ostrzał wziaść innych to nic mieści się w konwenansach gatunku..nic. Odpowiedz Link
magdajeden Re: Piotr Rubik 10.12.06, 15:41 c.kapturek napisała: > a czy to wazne jaki gatunek? dla niego kasa, dla ludzi > przyjemniacha...czepiacie się;P > > jak by tak pod ostrzał wziaĆ innych to nic mieści się w konwenansach gatunku.. > nic. w "konwencji" miałaś na mysli, tak? ale w meritum masz rację. znowu kogoś boli, ze facet zarabia kasę. Odpowiedz Link
e._ Re: Piotr Rubik 10.12.06, 15:24 Skad ten boom na jego muzykę? Bo nikt jeszcze tak u nas nie grał, bo odległy o lata świetlne od tego, co można słyszeć w radio, bo widać ludziom poszło w stronę patetyczną i podniosłą, bez subkulturowych i niszowych trendy wulgaryzmów i specyficznego sposobu odbierania świata. Od kiedy jest to klasyka? Od wtedy, gdy słuchacze niezbyt osłuchani z muzyką klasyczna dostrzegli ileś tam brzmień chóralno - symfonicznych. Nazywać to co skomponował Rubik klasyką to jak ta "nowa polska tradycja" z filmu "Miś". Lubię Rubika. Cieszę się, że jest ktoś inny niż wszyscy i ma coś nowego do zaproponowania. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Piotr Rubik 10.12.06, 19:52 Może nie rewelacja,ale jeszcze nie takie to złe.Wolę jego muzykę niż miałabym słuchać Dody czy porozbieranych panienek ktore wlasciwie nie wiem czy spiewaja czy uprawiaja gimnastyke artystyczną? Odpowiedz Link
ania.silenter Re: Piotr Rubik 11.12.06, 09:38 sibeliuss napisał: > Ludzie, skąd ten boom na jego muzę nie wiem nie lubię i nie słucham. Odpowiedz Link
impostor Re: Piotr Rubik 12.12.06, 18:26 sibeliuss napisał: > Ludzie, skąd ten boom na jego muzę i od kiedy jest to klasyka? odkad zaczeli go puszczac w czolowce wiadomosci w tvp Odpowiedz Link
martuha Re: Piotr Rubik 13.12.06, 06:20 niedawno na zajeciach z jezyka polskiego nauczycielka zrobila kartkowke ze zwiazkow frazeologicznych, ktore nalezalo wytlumaczyc. jeden z uczniow napisal wyjasnienie do "przekroczyc rubikon" - wysluchac najnowszej plyty piotra rubika sama nie slyszalam, ale wyjasnienie mi sie spodobalo. Odpowiedz Link
e._ Re: Piotr Rubik 13.12.06, 14:57 O ile wiem, z tym "puszczaniem w czołówce wiadomości tvp" chodzi o to, że ten sygnał wiadomości skomponował właśnie Piotr Rubik. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Piotr Rubik 13.12.06, 19:41 lubie Go sluchac,patrzec na deledyski, jest zakochany,zycze Im Szczescia Odpowiedz Link
egoya Re: Piotr Rubik 13.12.06, 20:52 nie żebym go uwielbiała, ale lubię posłuchac trochę innej muzyki. Chociaż jeden utwór na "ileś tam", który brzmi inaczej. Odpowiedz Link
maria10344 Re: Piotr Rubik 14.12.06, 18:26 Słowo "klasyka" jest obecnie nadużywane tak jak słowo "kultowy".Od samego początku mam kłopoty z zakwalifikowaniem rodzaju muzyki Rubika.Nie wiem,czy to muzyka popularna,poważna,rozrywkowa?.Właściwie można powiedzieć,że to muzyka dla średnio wyrobionego słuchacza i kwita. Odpowiedz Link
frida2 Re: Piotr Rubik 11.01.07, 00:53 Piotr Rubik otrzyma 600 tysięcy złotych za stworzenie oratorium z okazji 750-lecia lokacji Gorzowa. W Krakowie, który również obchodzi taki jubileusz, dostanie 100 tysięcy. muzyka.onet.pl/10172,1462420,newsy.html o_0 Odpowiedz Link
frida2 Re: Piotr Rubik 11.01.07, 22:40 skiela1 napisała: > hahahha > bez komentarza bo podpadne A można bardziej? Śmiało Odpowiedz Link
netofil Prawda jest taka że... 11.01.07, 10:55 coś co nazywa się "Kantata..." czy "Oratorium..." i odwołuje do uczuć religijnych MUSI być wspaniałe. Z definicji. Nie rozumieją tego jedynie, tkwiące po uszy w Układzie, wykształciuchy. Odpowiedz Link