priw Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 10.11.07, 01:21 HEROINA.Tomasz Piątek.Po raz trzeci... Odpowiedz Link
darekm03 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 13.11.07, 22:21 Powstanie 44 Normana Daviesa, czyli co sąsiedzi z nami robili w 20 wieku..... Odpowiedz Link
rakso84 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 16.11.07, 16:42 Jak wzbudzić w kobiecie pożądanie wykorzystując strukturę kobiecej psychiki? seksualny-klucz.zlotemysli.pl/gracja.php "Jest to książka o tym, jak można kobietę w dosłownie kilka minut podniecić i sprawić, byś stał się dla niej atrakcyjny." Nie jest to książka na temat randek. Nie chodzi w niej o to, jak mógłbyś się stać milszym, bardziej troskliwym, wrażliwszym facetem. Nie znajdziesz tu dokładnych instrukcji na temat, ile dni powinieneś odczekać, zanim do niej znowu zadzwonisz, albo jakiej wody kolońskiej powinieneś używać. Jeśli jesteś tego rodzaju człowiekiem, że pragniesz tego rodzaju instrukcji – nie ma problemu, pociesz się, że jest ich naprawdę sporo. Tyle że po prostu ta książka nie jest przeznaczona dla tego rodzaju ludzi. Jeśli natomiast pragniesz nauczyć się praktycznych, szybkich i skutecznych technik wywołujących w kobietach fizyczne i emocjonalne podniecenie... Wtedy zgoda, w takim przypadku ta książka jest dla Ciebie. Aby wykorzystywać to, czego Cię ta książka nauczy, nie potrzebujesz urody, młodości ani pieniędzy. Nie potrzebujesz limuzyny, prywatnego odrzutowca, ciała wyczynowego pływaka ani twarzy gwiazdy filmowej. Wszystko, czego potrzebujesz, to głośne wypowiadanie odpowiednich słów. Odpowiedz Link
adhamah Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 18.11.07, 20:50 "PIS-neyland" Lisa miło się to czyta, gdy już za nami Odpowiedz Link
gogimagog Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 19.11.07, 17:54 Pamiętniki Leni Riefenstahl / Ailo Gaupa Podróż na dźwiękach szamańskiego bębna. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 20.11.07, 02:45 Nasze Polskie Wigilie w opowiadaniach. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 20.11.07, 21:23 Barbara Radziwiłłówna z Jaworzna Szczakowej - Witkowskiego. Odpowiedz Link
mysza63 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 25.11.07, 00:14 - Chmielewska "Zapalniczka" (ta kobieta jest nie do zdarcia) już jest kolejna jej książka ale chyba dostanę ją dopiero na gwiazdkę -Janusz L. Wiśniewski "Los powtórzony" (facet mobilizuje czasem do zadumy nad własnym losem) - Arturo Prez Reverte "Klub Dumasa" - intrygująca książka z zaskakującym zakończeniem ... i czeka Pachnidło ale do tej książki muszę się nastroić Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 26.11.07, 23:43 Pierwsza część "Dziennika" Iwaszkiewicza. Cieszę się, kiedy człowiek, nazwijmy to, oryginalny, zostaje artystą i coś konkretnego i pożytecznego wynika z jego odmienności. Wtedy nie tylko duże, ale i małe wady zostają mu wybaczone, no bo przecież jego dzieło! Odpowiedz Link
nikita1001 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 27.11.07, 21:58 Wróciłam do ksiązki z moich pasji czyli historii starożytnej. Właśnie jestem na etapie czytania Pierre Montet "Życie codzienne w Egipcie w epoce Ramessydów" XIII-XII w.p.n.e. Bardzo przybliża epokę tamtych czasów. Odpowiedz Link
defendo Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 28.11.07, 12:32 Na zmianę - przy łóżku mam "Noce miłości i śmiechu" Millera, w kuchni "Zmysł rzeczywistości" Berlina, przy kompie "Zdumiewającą hipotezę" Cricka, a w drugom pokoju "Dziedzictwo" Rotha... ciekawe, czym to się skończy... Mogę się przywitać? Jeśli mnie nie odrzucicie jak Moneta? Wolałabym wzięcie za dobrą monetę, nawet gdyby miał być to jeden z trzydziestu srebrników... Odpowiedz Link
margala "Lawina i kamienie" 28.11.07, 23:58 "Lawina i kamienie. Pisarze wobec komunizmu" Odpowiedz Link
priw Znowu T.Piątek 01.12.07, 01:32 "Kilka nocy poza domem".Właśnie skończyłam,a jutro lecę do empiku po następną jego książkę. Odpowiedz Link
frida2 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 02.12.07, 03:42 "Brzytwę okamgnienia" Dehnela poczytuję. Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 04.12.07, 17:10 Dziś przeczytałam "Czkawkę" Urszuli Kozioł: Kilkoro ludzi jest mi bliskich ale tak jakoś psiakość bez wzajemnośc i kilkoro innych natomiast owszem chciałoby się przybliżyć ale tak jakoś psiakość nie znajduję w tym przyjemnośc i ktoś mówi - co to szkodzi - spróbuj - a ja niby jednym uchem ich słucham ale tak jakoś psiakość mam wątpliwośc i choć z drugiej strony kto wie czy nie pora już spuścić z tonu a jednak gdy o tym myślę wtedy tak jakoś psiakość zbiera mi się na mdłośc i Zdaje mi się, że w 3-ciej zwrotce "psiakość" powinna być niżej, no nie? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 10.12.07, 15:43 R.Orizio "Diabeł na emeryturze" Odpowiedz Link
priw "Zwał" 15.12.07, 00:13 Sławomir Shuty.Wrażliwym(a raczej przewrażliwionym)na wulgaryzmy nie polecam Odpowiedz Link
magnolia47 Cham sibeliuss 20.12.07, 09:38 Pieprzeni hipokryci! proces.files.wordpress.com/2007/12/hipokryzja_salonowa.jpg proces.files.wordpress.com/2007/12/hipokryzja_odrzuconych.jpg Nie można tak robić, że wysyła się komuś zaproszenie i zaraz potem banuje. Sibeliuss, jesteś hipokrytą i podłym człowiekiem! Chamem do kwadratu. Usuńcie z nagłówka cytaty Waldorffa. Trafankowską też byście zbanowali. Hipokryci i jeszcze raz obłudnicy . Won z zaproszeniami mi ze skrzynki, spamerze sibeliussie! Odpowiedz Link
agulaszek Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 26.12.07, 08:48 "Zatoka Francuza" Daphne du Maurier Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 31.12.07, 09:33 "Berek" Marcina Szczygielskiego. Odpowiedz Link
kaeshi Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 01.01.08, 22:48 Robert B. Cialdini - "Wywieranie wpływu na ludzi" - przyjemne z pożytecznym, książka ciekawie napisana i pomocna w niezliczonych sytuacjach na co dzień Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 01.01.08, 23:08 Michel Houellebecq "Cząstki elementarne" Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 02.01.08, 15:31 Czytałam książki Cialdiniego i Houellebecqa. Są dobre w zestawieniu, bo prezentują różne postawy życiowe: Cialdini, to Amerykanin myślący pozytywnie (choć z nutką melancholii z powodu niedocenienia jego talentu), a Houellebecq, to przedstawiciel starej, schyłkowej kultury, rozdzierający nad nią szaty. Odpowiedz Link
szewskakotka Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 03.01.08, 17:02 "Się" Stachury Odpowiedz Link
27robalek Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 03.01.08, 21:47 "Mistrza i Małgorzatę" - od lat, niezmiennie jedna z niewielu, do których wracam zawsze z tą samą przyjemnością Odpowiedz Link
brunettka_18 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 18.01.08, 18:55 Po długim okresie nieczytania wreszcze się przemogłam i nawet zapisałam do biblioteki miejskiej, co w moim przypadku było cudem i powiem, że nawet mnie wciągneło.Aktualnie czytam "Raszida albo bieg do źródeł Nilu" jest to powieść niemieckiego autora Marca'a Buhl'a opowiadająca o sensie życia, ludzkich pragnieniach i miłości. Moge polecic jeszcze jedną "Łąka nadziei" Lisa Carey - oczywiście o miłości Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 21.01.08, 18:21 Poskramianie bydła Magnusa Millsa. Zapowiada sie mało ciekawie. Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 21.01.08, 20:40 "Życie Salavina" Duhamela. Stara, tradycyjna powieść psychologiczna, odpoczynek po nowoczesnych wygibasach gatunku. Salavin nieudacznik, można na jego tle poczuć się herosem dnia codziennego (heroiną). Odpowiedz Link
seth.destructor Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 26.01.08, 15:10 Apocrypha and pseudoepigrapha. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 30.01.08, 08:52 Naomi Kampbell "No logo". Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 02.02.08, 21:06 J.Carroll Glos naszego cienia. Odpowiedz Link
ls48 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 18.10.09, 12:41 Chrześcijanin i lęk oraz Worek kosci. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 08.02.08, 00:59 Korporacja Joel Bakan Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 15.02.08, 20:13 Z teodolitem pod Monte Cassino B.Dzikiewicz Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 16.02.08, 23:16 Maria Iwaszkiewicz: Z pamięci Odpowiedz Link
kadabor Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 19.03.08, 21:35 Carmen Laforet "Złuda". Barcelona lat czterdziestych... Odpowiedz Link
f.lamer saga Pieśń Lodu i Ognia autors. Georga R.R.Martina 22.02.08, 15:58 czyli fanatasy która fałduje mózg jak żadna inna Odpowiedz Link