sloggi 22.12.03, 10:11 Pochwalcie się, w którym banku macie rachunek? Czy jesteście zadowoleni z poziomu świadczonych usług? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hm` Re: Wasz bank 22.12.03, 10:48 Nie mam juz niestety konta, kiedys mialem w Slaskim, nawet calkiem calkiem.... Teraz nijak mi sie nie kalkuluje by nie doplacac. Ostrzegam jedynie przed PBHPBK czy jakos tak....strasznie drogi bank, na wszystko trzeba uwazac... pozdr. hm` Odpowiedz Link
zet_a Re: Wasz bank 22.12.03, 10:53 Nie mam konta, jakoś nie mogę się przekonać do trzymania pieniędzy w banku. Poza tym, nie bardzo miałabym co na koncie trzymać. Odpowiedz Link
jaroslaw.lysio Re: Wasz bank 22.12.03, 10:56 sloggi napisał: > Pochwalcie się, w którym banku macie rachunek? Może komuś wydać się to dziwne, ale mam kilka rachunków w różnych bankach. Jestem sknerą - nie przypominam sobie, bym w ciągu ostatnich kilku lat zapłacił bankowi za co kolwiek więcej niż 0,00 PLN. Wręcz przeciwnie - uważam, że rachunki bankowe są po to, by środki na nich zdeponowane przynosiły zysk w postaci procentu, więc po co płacić? No to się chwalę 1) Najprzyjemniejszy bank na tym świecie - BRE Bank SA - WBE mBank, dla mnie to bank kultowy 2) Nordea Bank SA - dziadostwo, ale jestem klientem d. LG PetroBanku, więc do 5 stycznia 2004 jest mi tam dobrze, potem się czym prędzej wynoszę, 3) Lukas Bank SA - żeruję na nich, ale niedługo się wynoszę 4) Volkswagen Bank direct - do trzymania kasy w sam raz > Czy jesteście zadowoleni z poziomu świadczonych usług? Z mBanku i VWBd jestem bardzo zadowolony. Reszta to rachunki pomocnicze - niedługo zminiają się warunki więc im dziękuję za współpracę. Otworzę za to rachunek depozytowy w BRE Banku SA - OBD MultiBank - będzie to moje konto pomocnicze służące do przekazywania gotówki do mBanku i VWBd. A jakby ktoś pomyślał, że jestem nienormalny - może nie jest wcale w błędzie, tylko że ta nienormalność wcale nie wynika z tej liczby rachunków ) Można mieć ich znacznie więcej - sprawdzcie ile mają uczestnicy pl.biznes.banki Pozdrawiam, JŁ Odpowiedz Link
wgfc Re: Wasz bank 22.12.03, 11:29 > Z mBanku i VWBd jestem bardzo zadowolony Właśnie tak. A Autor wątku to gdzie ma rachunek (bo pyta a sam się nie chwali)? Odpowiedz Link
sloggi Re: Wasz bank 22.12.03, 12:02 Widzę, że nie jestem osamotniony w posiadaniu wielu rachunków. Teraz mam 4 sztuki. Kredyt Bank - planuję pożegnanie o ile nie dadzą mi Visy. BPH PBK - dziadowski bank, drogi jak diabli, ale tylko oni uratowali mnie gdy potrzebowałem nagle sporej kwoty. Dali mi debet, taki jak chciałem - a że oprocentowany złodziejsko - too już inne klocki. Lukas Bank - kiedyś mi się podobały ich karty Volkswagen Bank Direct - tam trzymam resztki kaski - na wykup mieszkania. Odpowiedz Link
jaroslaw.lysio Re: Wasz bank 22.12.03, 12:20 sloggi napisał: > Widzę, że nie jestem osamotniony w posiadaniu wielu rachunków. > Teraz mam 4 sztuki. Oj, u mnie w liczeniu na sztuki wyszłoby jeszcze więcej Żeby nie szokować, liczyłem tylko banki > BPH PBK - dziadowski bank, drogi jak diabli, ale tylko oni uratowali mnie gdy > potrzebowałem nagle sporej kwoty. Dali mi debet, taki jak chciałem - a że > oprocentowany złodziejsko - too już inne klocki. Jak już go masz to śmigaj z nim do mBanku - będzie taniej > Lukas Bank - kiedyś mi się podobały ich karty Tak, mam coś tam w pudełku > Volkswagen Bank Direct - tam trzymam resztki kaski - na wykup mieszkania. A czemu resztki? Przecież Plus Konto to rachunek przynoszący obecnie najwyższe zyski - wśród kont na każde żądanie i lokat. No chyba, że lubisz troszkę ryzyka i prowadzisz inwestycje Wtedy prostemu i łatwemu pomnażaniu kapitału służy Supermarket Funduszy Inwestycyjnych w mBanku Żeby ktoś nie odniósł mylnych wniosków wspomnę, że liczba kont wcale nie musi przekładać się na stan majątkowy. Jednak uważam, że z ofert banków należy tak korzystać, by samemu na nich zarabiać a nie dawać się grabić jakimiś opłatami :- P Pozdr., JŁ Odpowiedz Link
sloggi Re: Wasz bank 22.12.03, 12:26 > No chyba, że lubisz troszkę ryzyka i prowadzisz inwestycje Zadziwisz się, ale nie prowadzę - kasa ma leżeć na koncie i już. > Wtedy prostemu i łatwemu pomnażaniu kapitału służy Supermarket Funduszy > Inwestycyjnych w mBanku To wymaga trochę uwagi, a mnie nuży. Odpowiedz Link
jaroslaw.lysio Re: Wasz bank 22.12.03, 12:49 sloggi napisał: > kasa ma leżeć na koncie i już. Popieram, oczywiście do pewnej granicy środków. Ale jak już leży, to niech coś przynosi - chyba bym się wściekł gdybym zamiast zarabiać, tracił płacąc opłaty i prowizje Odpowiedz Link
sloggi Re: Wasz bank 22.12.03, 12:55 Powyżej pewnej granicy - tak. Poki co jest to kwota bardzo skrpmna i nie zamierzam poświęcać jej większej uwagi. Odpowiedz Link
jackussi Re: Wasz bank 22.12.03, 12:52 Ja mam rachunki w dwóch bankach.BPH PBK - tylko dlatego, że mam oddział po drodze do domu no i bankomat bezpieczny.Mało korzyam z ich usług i są piekielnie drodzy,nawet nie informują o zmianach kosztów obsługi rachunku. Drugim bankiem jest mBank, jestem bardzo zadowolony pomimo,że to to tam zginęły mi pieniądze,ale ginęły też w innych bankach. Właściwie to tylko dzięki internetowi mogłem tak szybko zauważyć problem. Koszty niskie - właściwie żadne, przelewy wszędzie i w każdej chwili, duża dostępność jkssi Odpowiedz Link
babik Re: Wasz bank 23.12.03, 08:46 Dlaczego mają Ci nie dać Visy (a'propos Kredyt Banku)? Zresztą daj znać na priva , jak się niektórzy domyślają pracuję w centrali tego kurnika. A ja kaskę trzymam w BPHPBK i może owszem są drodzy , ale pracuje tam bardzo sympatyczna pani. I to jedyny powód ))) No może jeszcze debecik i kredycik )) A tak dla rezerwy trymam u siebie troszkę pieniędzy , czyli w Kredyt Banku. Odpowiedz Link
nauma Re: Wasz bank 22.12.03, 13:41 Do zeszłego tygodnia miałem rachunki w trzech bankach. Ale z PKO BP wreszcie zrezygnowałem. Plusem był tylko duży debet, minusów jednak było więcej: kolejki, chamska i niekompetentna obsługa, śmieszne oprocentowanie ROR - a czarę goryczy przelał fakt, że od dwóch miesięcy nie byli w stanie przysłać mi miesięcznego wyciągu, zaś ostatni przelew (żeby było śmieszniej z Inteligo!) szedł ponad dwa tygodnie. Zrezygnowałem i jestem happy. Sama rezygnacja była śmieszna, bo w kolejce i przd okienkiem spędziłem łącznie ponad godzinę (po połowie). Ponieważ do obsługi klientów indywiduwalnych było tylko jedno okienko (w wieżowcu na Wołoskiej), tłum nie wiedział, czy zlinczować mnie, czy te baby... Teraz mam mBank i Inteligo. I styknie. Chociaż Inteligo to też PKO BP... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Wasz bank 23.12.03, 12:53 Przed kilkoma dniami przeniosłam się z PKO BP do, tak pogardzanego przez mioch pradmówców, BPH PBK SA. Znajomi mają tam rachunki i nikt nigdy nie narzekał. Zresztą po PKO BP każdy inny będzie dobry Odpowiedz Link
geograf Re: Wasz bank 23.12.03, 15:36 bo to dobry, łódzki bank. więc jak mogła by być wpada? Polecam mBank:> Odpowiedz Link
wgfc Re: Wasz bank 23.12.03, 17:12 geograf napisał: > bo to dobry, łódzki bank. > więc jak mogła by być wpada? Byłem pewien, że wyjdzie z Twojej klawiatury ten argument > Polecam mBank:> Ja też. Odpowiedz Link
geograf Re: Wasz bank 23.12.03, 17:31 wgfc napisał: > Byłem pewien, że wyjdzie z Twojej klawiatury ten argument > ha! <zawstydzony> no cóż..być Łodzianinem i nie podkreślić łódzkości... poza tym w Łodzi ma właściwą siedzibę MultiBank, BRE ma centrum rozliczeniowe (w Wawie właściwie tylko szefostwo) no i PEKAO SA ma tu centrum rozliczeniowe... ech...Łódź > > Polecam mBank:> > > Ja też. Odpowiedz Link
zz_beatka Re: Wasz bank 28.12.03, 13:40 jestem zadowolona od 10 lat z PEKAO SA, miła obsługa, sprawna i szybka, zero pomyłek Odpowiedz Link
sloggi Re: Wasz bank 13.01.04, 17:45 Ale mi dali ładną Visę, znów z chłopem na nartach tylko w innym układzie choreograficznym. Aż szkoda z niej rezygnować - a szlag niech ją trafi. Odpowiedz Link
wgfc Re: Wasz bank 13.01.04, 18:32 Sloggi napisał: > a szlag niech ją trafi. Niech trafi. Zrezygnuj. Odpowiedz Link
ann.k Re: Wasz bank 13.01.04, 18:48 Do niedawna był super, ale już niedługo przestanie być moim bankiem. Bo to złodzieje. Bank z bykiem, czyli pekao sa. Okradli mnie z 209 zlotych. A było to tak. 30.12 poszłam do sklepu i coś tam kupiłam. Pani się w kasie pomyliła i zamiast wbić na kase 285 złotych, wbiła 209. Podałam jej kartę, przeciagnęła ją tu i tam, wyszła pierwsza karteczka i wtedy sie pani zreflektowała w swojej pomyłce. Nacisnęła więc na terminalu "usuń rachunek" i ponownie wprowadziła kwotę, tym razem poprawną. Tamte karteczki mi oddała. A co zrobił bank? Do dzisiaj nie chce mi uznać tych pieniedzy!! Dzwoniłam na infolinie, powiedziano mi, że wedle ich systemu rzeczywiscie rachunek na 209 złotych został usuniety i nie powinnam miec tych pieniedzy odebranych. Ale jakoś ja nadal ich nie mam. Złożyłam reklamację. OD razu mnie poinformowano, że będę czekała 30 dni na jej rozpatrzenie i wcale nie musi byc rozpatrzona pozytywnie!! Ja mam potwierdzenia usuniecia rachunku, potwierdzenie zapłaty w tym samym terminalu innej kwoty w ej samej minucie, mam paragon na te druga kwote, mam potwierdzenie z infolinii, że pieniadze nie zostały wypłacone sklepowi. A ja ich na swoim koncie nie mam.I bank zamierza 30 dni dywagować czy mi je dopisać czy ukraść dla siebie!. Odpowiedz Link
ashek Re: Wasz bank 14.01.04, 01:25 mbank oczywiscie, od samego chyba jego poczatku. ale wlasnie zrezygnowalem z pko bp. i szukam jakiegos naprawde najtanszego, ktory sluzylby tylko do wplacania pieniedzy i przelewania ich do mbanku. znacie cos tanszego niz wplaty na poczcie? (3 - 4 w miesiacu) i z mniejszymi kolejkami pzdr. tom(ashek) Odpowiedz Link
wgfc Re: Wasz bank 14.01.04, 09:55 Sloggi napisał: > A może być internetowy? > To Volkswagen Bank. Nie o to Mu chodzi chyba (nie jest z Warszawy - VW Bank ma tylko oddział w Warszawie). Chciałby bez prowizji wpłacać gotówkę na rachunek w mBanku. Do niedawna mógł to robić w Lukasie, teraz jest z tym ciężej, bo Lukas zmienił TOiP. Jest jeden sposób w teorii możliwy, w praktyce wykorzystam dziś lub jutro. Jak przejdzie łatwo to dam znać. Ale oczywiście konto e-direct i Plus Konto w VWBd to dobry wybór dla bankujących Odpowiedz Link
wgfc Re: Wasz bank 15.01.04, 08:55 ashek napisał: > prosze o znak Dziś się tam wybiorę przetestować na własnej skórze, po czym wyślę znak w postaci @. Inni jeśli będą chcieli też dostaną Metoda jest całkowicie legalna, tylko zasadniczo wg zamysłu tego banku ma służyć innym celom. Ale regulamin niczego nie zabrania Odpowiedz Link
wgfc Re: Wasz bank 15.01.04, 22:14 > Dziś się tam wybiorę przetestować na własnej skórze Przetestowane. Działa wyśmienicie. Zaraz wyślę opis metody Odpowiedz Link
ashek Re: Wasz bank 16.01.04, 01:44 dziekuje publicznie i pozdrawiam jutro dzialam wg. wskazowek pzdr. tom(ashek) Odpowiedz Link
wgfc Re: Wasz bank 16.01.04, 23:59 Ashek napisał: > jutro dzialam wg wskazowek I co Nocny Ludek zdziałał? Poszło gładko, czy nagabywała? > dziekuje publicznie i pozdrawiam Również pozdrawiam (publicznie). Odpowiedz Link
geograf Re: Wasz bank 17.01.04, 14:40 a może uszczkniecie trochę tajemnicy i napiszecie coś na Forum? Odpowiedz Link
wgfc Re: Wasz bank 17.01.04, 18:25 Geograf napisał: > a może uszczkniecie trochę tajemnicy i napiszecie coś na Forum? Hmm. Lepiej nie. Bo to trochę takie wykorzystywanie systemu ) Odpowiedz Link
wgfc Re: Wasz bank 06.05.04, 22:26 > Bo to trochę takie wykorzystywanie systemu ) Dziś Pan w banku wyczaił w czym rzecz i pochwalił moją umiejętność myślenia Powiedział, że jestem jedyną osobą z którą się spotkał, a która wpadła na ten pomysł... Odpowiedz Link
sloggi Re: mBank :-( 24.01.04, 00:52 Ale nie płacz z tego powodu - ja w VW póki co mam jeszcze darmochę. Odpowiedz Link
jackussi Re: mBank :-( 24.01.04, 00:53 Plakać nie będę,ale sporo przelewów tam robiłem Odpowiedz Link
wgfc Re: mBank :-( 24.01.04, 10:38 Sloggi napisał: > Ale nie płacz z tego powodu - ja w VW póki co mam jeszcze darmochę. Płakać nie będę, choć się naprawdę zawiodłem. Wcale nie chodzi o te 0,50 zł za przelew, tylko za to, że to był bank oparty na realacjach z klientami, na uczciwości. Jeśli od trzech lat powtarza się klientom, że opłat za podstawowe usługi nie będzie bo taka jest filozofia tego banku, a później robi się taki krok to nie jest to uczciwe. Jaka pewność, że za chwilę znów czegoś nie wymyślą? Tak jak wielu, przeniosę się na dobre do VWBd, choć podejrzewam, że nie mając już poważnego konkurenta wprowadzą tam pewnie też opłaty. W VWBd przeszkadza mi tylko ten dziadowski system nie działający w czasie rzeczywistym no i to że trzeba bawić się tokenem. Poza tym wszystko OK. Mówiąc krótko: Plus Konto i Konto e-direct VWBd to teraz najlepszą oferta wśród rachunków na każde żądanie. Odpowiedz Link
sloggi Re: mBank :-( 09.02.04, 23:05 Kończy się era darmowego mBanku, najwięszego polskiego banku internetowego. Od 15 lutego wykonanie przelewu zewnętrznego i zewnętrznego zlecenia stałego w zdalnych kanałach dostępowych (Internet, automatyczny serwis telefoniczny) będzie kosztowało 0,50 zł.Dotychczas usługa ta była bezpłatna. Przedstawiciele mBanku tłumaczą,że chcą, by ta instytucja wreszcie zaczęła przynosić zyski. - Dla dobra swoich Klientów i Akcjonariuszy planuje osiągnąć w tym roku zakładaną rentowność, dlatego zdecydował się, by 15 lutego 2004r. wprowadzić zmiany w Taryfie Prowizji i Opłat - tak brzmi uzasadnienie wprowadzonych zmian. Od 15 lutego rozszerzony zostanie dostęp do bezprowizyjnych wypłat z bankomatów. Do sieci Euronet dołączy sieć BZ WBK (około 570 punktów). 15 lutego zmniejszeniu ulegną także prowizje od wypłat z obcych bankomatów - niezależnie od kwoty na terenie kraju będzie to 5 zł, a za granicą 10 zł. Odpowiedz Link
matmi Re: Wasz bank 24.01.04, 20:02 mBank - od początku bez zatrzeżeń. Szybki dostęp i wszystko widoczne Odpowiedz Link
ashek Re: Wasz bank 25.01.04, 02:56 wypraktykowalem sposob i sie udaje dzieki za instrukcje pzdr. tom(ashek) Odpowiedz Link
danway1 Re: Wasz bank 07.05.04, 08:30 Ja mam konto w BPH-u i jestem nawet zadowolony z tego, ale to nie znaczy ze moglo byc lepiej, nie trzymam w banku jakis ogromnych srodkow, wiec nie odczuwam tego tak bardzo. Odpowiedz Link