Gość: mamapatrycja IP: *.stk.vectranet.pl 23.01.09, 18:58 Jakie badania powinno się wykonanć na bilansie czterolatka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiek26184 Re: bilans czterolatka 26.01.09, 11:01 Witam mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie,ponieważ jestem mamą 7latki i już mamy za sobą trzy bilansy :)) są to badania podstawowe typu: osłuchanie dziecka,sprawdzenie ząbków,mierzenie,ważenie dziecka,ostrość słuchu,wzrok,oczywiście przy okazji lekarz powinien sprawdzić czy dziecko ma prawidłową postawe ciała,czy nie ma płaskostopia itp. i to chyba wszystko :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.32 Re: bilans czterolatka 26.01.09, 18:49 W zasadzie wszystko to co jest napisane w książeczce zdrowia dziecka ( jest specjalna strona przeznaczona na bilans 2 latka, 4 latka, 6 lat itd). Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatrycja Re: bilans czterolatka 02.02.09, 09:07 Bardziej chodzi mi o dodatkowe badania. Podobno powinno sie zrobić USG brzucha i morfologię. Chciałabym tylko wiedzieć, czy jest to gdzieś zapisane, gdyby lekarz nie chciał zlecić. Odpowiedz Link Zgłoś