Dodaj do ulubionych

Batory czy Kopernik

IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.14, 23:52
Która szkołę radzicie wybrać? Batory czy Kopernik? Zastanawiałem się też nad Jeziorańskim Poniatowskim i Czackim (pewnie zabraknie punktów, ale czy warto chociaż spróbować?). Chodzi mi głównie o takie czynniki jak atmosfera w szkole , nauczyciele, skuteczność w nauczaniu. Z góry dzieki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • elza10 Re: Batory czy Kopernik 14.06.14, 09:20
      Kopernik jest cały DJ, czyli jeśli dziecię nie zdawało egzaminu językowego do DJ, to już po ptakach. To samo dotyczy części klas w Batorym.
      • elza10 Re: Batory czy Kopernik 14.06.14, 09:21
        A na ile punktów liczycie?
        • elza10 Re: Batory czy Kopernik 14.06.14, 09:22
          I oczywiste pytanie - jakie zainteresowania ucznia, profil klasy, kompetencje językowe?
          • Gość: Ytweqr Re: Batory czy Kopernik IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.14, 15:56
            Ja jestem tym uczniem. :) Jeżeli chodzi o egzamin dwujęzyczny to już zdałem. I jeśli ktoś nie zdał egzaminu to jeszcze nie jest po ptakach bo jest też drugi termin. Punkty w zależności od profilu i szkoły 151-156 (w dwujęzycznych 176) Profil: mat-geo.
            • elza10 Re: Batory czy Kopernik 14.06.14, 17:17
              To pewnie Batory lub Kopernik :-). Ja bym chyba wolała Kopernika. Jakoś Batory do mnie nie przemawia. Ale to sprawa gustu.
            • elza10 Re: Batory czy Kopernik 14.06.14, 17:20
              Wg zeszlorocznych progów lapiesz się do obu szkół.
            • tinywee Re: Batory czy Kopernik 14.06.14, 19:23
              Hm, to nie jest mój idiolekt, wiec nie do końca rozumiem, ale powtarzam co usłyszałam:
              Jak lamus to powiedz ze kopernik ssie i niech idzie do batorego.

Mam nadzieje, ze to żaden francuski nie był, a jeżeli - to sorki!
              • tinywee Re: Batory czy Kopernik 17.06.14, 17:14
                Chciałam pomóc, zapytałam i napisałam. Ale delikwent (z 33.), jak usłyszał, że napisałam, to się wściekł, że on coś rzucił nie znając kontekstu, ja to napisałam, a on nikogo nie chciał obrazić i w ogóle nic mi już nie powie.

Oprócz tego na temat 33. mogę powiedzieć (z perspektywy rodzica), że było całkiem w porządku.
                • Gość: menodo Re: Batory czy Kopernik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 17:51
                  Hehe, wiedziałam, że syn Cie podpuścił, nawet chciałam to napisać na forum :D :D :D
                  • tinywee Re: Batory czy Kopernik 23.06.14, 22:11
                    ;)
    • Gość: maxi Re: Batory czy Kopernik IP: *.31.13.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.14, 08:48
      Mam taki sam dylemat. Egzamin językowy zdany. Punktów około 155-160 ( już niedługo wszystko będzie wiadomo). Batory ma opinię lansu. Kopernik? No właśnie jaką? Interesuje mnie biol-chem klub ewentualnie mat ego. Czekam na opinię ale tylko od tych którzy mają sprawdzona wiedzę na temat jednego lub drugiego liceum. Dzieki. Czasu coraz mniej a ją nie mogę się zdecydować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka