chybaja99 02.02.15, 17:03 W jakich LO w Warszawie do klasy humanistycznej/społecznej/językowej itp. nie jest punktowana matematyka? Wiem, że tak jest w Dobiszewskim, a w innych szkołach? Tylko pierwsza 50 w rankingu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
learning-to-fly Re: LO Warszawa - ważne pytanie 02.02.15, 18:41 Ale jakiś zakres punktowy? "Pierwsza 50" ze wskazaniem na bardziej "pierwsza 10", czy "pierwsza 40"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chybaja99 Re: LO Warszawa - ważne pytanie 02.02.15, 20:33 Nieee, po prostu jakieś fajne, humanistyczne licea do 50 miejsca (pierwsze mam już wybrane raczej, teraz szukam drugiego i trzeciego) Odpowiedz Link Zgłoś
learning-to-fly Re: LO Warszawa - ważne pytanie 02.02.15, 21:04 Ale naprawdę nie robi Ci różnicy, czy próg będzie 80 czy 180? Odpowiedz Link Zgłoś
chybaja99 Re: LO Warszawa - ważne pytanie 02.02.15, 21:20 No dobra, to załóżmy, że od 12 miejsca w dół - na 12 jest Kochanowskim, a tego planuję dać na 1 miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: LO Warszawa - ważne pytanie 02.02.15, 21:40 Dembowski - to przy Zachodnim. Nie wiem które miejsce w rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: LO Warszawa - ważne pytanie 02.02.15, 22:13 Wg zeszłorocznego regulaminu rekrutacji także Sobieski (Powiśle?) i Sowiński (Wola). Z tym że Sobieski był w tym roku 61, Sowiński - 53 , a Dembowski - 48. Odpowiedz Link Zgłoś
chybaja99 Re: LO Warszawa - ważne pytanie 02.02.15, 22:45 A takie do 40 miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: LO Warszawa - ważne pytanie 03.02.15, 06:15 Zajrzyj do zeszłorocznego systemu rekrutacji- są tam oferty i zasady przyjęć i posprawdzaj - z rankingiem perspektyw na drugim ekranie. Może coś znajdziesz, chociaż matematykę bierze pod uwagę sporo szkół. Możesz też pozaglądać na strony interesujących cię szkół - większość ma zasady rekrutacji. Zeszłoroczne oczywiście. Polecam też stronę edukacja.Warszawa.pl ,gdzie masz wyniki matur chociażby do porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
learning-to-fly Re: LO Warszawa - ważne pytanie 03.02.15, 13:38 Moim zdaniem przy takiej tolerancji rankingowej nie warto odrzucać w ciemno szkół z matematyką. 3-4 dziesiątka to już progi na tyle przystępne, że spokojnie i zkiepską matematyka można się dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
chybaja99 Re: LO Warszawa - ważne pytanie 03.02.15, 17:47 Nie no, to nie jest tak, że odrzucam całkowicie, bo w Kochanowskim matematyka też się liczy, ale boję się, że nie wyciągnę się na 4 Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: LO Warszawa - ważne pytanie 04.02.15, 01:44 Ale za 3 będziesz miała 4 punkty mniej, co w w liceum o trochę niższych progach może ci spokojnie wystarczyć, nawet jeśli liczą tam matematykę. Obejrzyj sobie ranking perspektyw, wybierz licea pasujące ci lokalizacją i sprawdź zeszłoroczne zasady rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chybaja99 Re: LO Warszawa - ważne pytanie 04.02.15, 17:29 zależy mi na Kochanowskim, a 4 punkty to w tym wypadku dużo Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: LO Warszawa - ważne pytanie 04.02.15, 21:54 chybaja99 napisał(a): > zależy mi na Kochanowskim, a 4 punkty to w tym wypadku dużo Ale w Kochanowskim liczą matematykę i tak czy siak zamierzasz do niego startować. Ale w szkole z mniejszym progiem i z liczoną matematyką te 4 punkty nie muszą być tak istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: LO Warszawa - ważne pytanie 04.02.15, 19:56 Dobiszewskiego sąsiedzi sobie chwalą, tak przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
learning-to-fly Re: LO Warszawa - ważne pytanie 06.02.15, 13:18 O, ciekawa zmiana. Za "moich", bardzo niedawnych czasów, opinie były raczej z cyklu "uciekaj byle dalej" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: LO Warszawa - ważne pytanie 06.02.15, 15:05 Być może zależy to od tego, z czym się porównuje. ;-) Ale dziecko się nie skarży i jest zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś