Dodaj do ulubionych

zielona herbata odchudza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 19:59
bo usuwa nadmiar wody z organizmu, polecam pić 5 szklanek dziennie, ja tyle piję i schudłam bez żadnej diety 5 kg w mc
Obserwuj wątek
    • Gość: Kacha Re: zielona herbata odchudza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.10, 09:30
      Dziwne to trochę, że 5 kg w dół tylko z powody zielonej herbaty. Ale może wypowie się pani ekspert? Dla mnie to mocno podejrzane, że bez ćwiczeń, bez diety i aż tyle kg tylko dzięki herbacie.
    • milkajolka Re: zielona herbata odchudza 11.10.10, 09:41
      ja juz pije pare lat 2 lub 3 kufle pollitrowe dziennie i nie schudlam nic a nic!! no ale na pewno nie zaszkodzi :)

--
      www.studio-mody.com.pl/k/fryzury-damskie/fryzury-slubne/
      • tamaryszek44 Re: zielona herbata odchudza 11.10.10, 15:31
        Czerwona to wiem że odchudza, ale zielona?
    • emilia.gnybek-ciosek Re: zielona herbata odchudza 12.10.10, 14:16
      Herbata zielona ma szeroki korzystny wpływ na organizm. Ma działanie bakteriobójcze, delikatne moczopędne, poprawia pracę układu pokarmowego, wpływa korzystnie na układ krążenia, nerwowy, oddechowy, działa detoksykacyjnie. Jest bogata w polifenole, a więc neutralizuje wolne rodniki zwalniając tym samym procesy starzenia się organizmu. Pamiętajmy jednak, że wszystko co w nadmiarze, może być szkodliwe. Również zbyt duża ilość polifenoli, może obrócić się na niekorzyść i zacząć działać na ustrój w taki sam sposób jak wolne rodniki. Dlatego zachęcam do różnorodności wśród płynów i sięgania zarówno po zieloną, czerwona, białą, owocową czy ziołową herbatkę, w przerwach miedzy posiłkami.

Jeśli zaś chodzi o opisany przypadek, jak podałam wyżej herbata zielona ma pewne działanie moczopędne. Jeśli więc, ktoś miał problem z zatrzymywaniem wody w ustroju i dzięki herbacie się jej nadmiaru pozbył, masa ciała się zmniejszyła. Nie oznacza to jednak, iż zmianie uległa również zawartość tkanki tłuszczowej.

Tutaj można przeczytać o wartości zdrowotnej poszczególnych rodzajów herbat.
      • Gość: Nina Re: zielona herbata odchudza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 15:32
        ja schudłam 5 kg bez żadnej diety i ruchu bo ta herbata ma też działanie przeczyszyczające ale trrzeba ją umieć zaaprzyć: nie zalewamy jej wrzącą wodą tylko trzeba odczekać 3 min, mieszać i nie słodzić!!
        • mezar73 Re: zielona herbata odchudza 25.02.11, 15:53
          Nie jestem przekonany, że samo picie zielonej herbaty spowoduje spadek wagi - to pewnie indywidualna sprawa każdego organizmu. Zielona herbata na pewno może wspierać odchudzanie :-) Ja znalazłem sposób, jak urozmaicić sobie dietę nie tylko pijąc zieloną herbatę, ale również spożywając ją w koktajlach i zdrowych smoothies. W Niemczech piłem japońską zieloną herbatę Matcha. Teraz znalazłem ją też w Polsce: www.freshandgreen.pl Polecam !
    • ineczka90 Re: zielona herbata odchudza 09.11.10, 20:18
      Nie wiem czy usuwa nadmiar wody, ale na pewno zawiera przyspiesza spalanie tłuszczu, a także obniża poziom złego cholesterolu.
      • Gość: marjolka Re: zielona herbata odchudza IP: *.chello.pl 11.11.10, 12:33
        Może coś w tym jest ... Na 100% nie ma co liczyć na efekty jeśli pije się tylko zieloną herbatę i poza tym nic nie robi. Jako dodatek do diety owszem, ale od samej zielonej herbaty nie zrzucimy kilogramów. Ja nie znoszę smaku zielonej herbaty dlatego biorę tabletki bio cla, które zawierają ekstrakt z zielonej herbaty. Co im muszę przyznać to fakt, że lekko hamują apetyt. Z kolei od zrzucania kilogramów mam dietę oraz ćwiczenia. Tak przy okazji, jeśli szukalibyście w łodzi bio cla to w aptece za grosze go mają w dużych ilościach i dobrej cenie.
        • fusy.com.pl Re: zielona herbata odchudza 12.12.10, 19:19
          Herbatę najlepiej zakupić właśnie tutaj
          www.fusy.com.pl

Przystępne ceny i gwarancja jakości
          Serdecznie zapraszam
          • eulalia11 Re: zielona herbata odchudza 13.12.10, 01:54
            Herbatę zieloną parzymy w ten sposób, że pierwszy napar (zalany wodą 80 stopni) wylewamy, a pijemy herbatę z drugiego i trzeciego parzenia...
            • misia.50 Re: zielona herbata odchudza 14.12.10, 09:14
              na opakowaniu zielonej herbaty,którą piję,jest napisane:najlepszy smak uzyskamy,gdy listki sparzymy wrzątkiem,a po odsączeniu zalejemy je ponownie wodą o temp.90 stopni parząc 2-3min Parzę w imbryczku w ten sposób i smak,aromat jest wyśmienity.Piję herbaty Bigactive.
    • paulinka1987g Re: zielona herbata odchudza 27.12.10, 17:24
      Witam:)
      Od jakiegoś czasu jeżdżę na rowerku stacjonarnym,chodze na basen i biegam;)
      Zakupiłam również buty RBK Easy Tone z balansującą wkładką,które są świetne i gorąco je polecam! Jem tak jak jadłam ;) i schudłam około 10kg! Wiec dziewczyny zamiast sie głodzić ruszcie sie trochę! Cwiczenia to podstawa dobrej i szczupłej sylwetki.
      Pozdrawiam
    • eda076 Re: zielona herbata odchudza 27.02.11, 21:58
      No chyba, że samą herbatę piłaś i nic nie jadłaś. Zielona herbata wcale nie odchudza, tylko oczyszcza krew z toksyn. Nawet czerwona daje słąbe wyniki, musiałabyś pić 8 szklanek dziennie, czerwonej.
    • Gość: miczka Re: zielona herbata odchudza IP: *.igloonet.pl 14.08.13, 22:16
      jezeli chodzi o skuteczne odchudznie to ja kiedys znalazlam te strone w internecie dla-kobiet.jimdo.com/ sa tam artykuly ciekawe i prepraty, ktore pomogly mi schudnac i oczyscic orgtanizm , ja polecam goraco, mialam kiedys straszny problem ze swoja waga, po zakonczonej diecie dopadal mnie efekt jojo i tak w kolko, nie moglam wgl ustabilizowac wagi, miesiaczka mi sie zatrzymala, ale od pewnego czasu stosuje tabletki, jem zdrowiej i udalo mi sie schudnac 6 kg, teraz moja waga jest idealna
    • anetasr Re: zielona herbata odchudza 10.01.15, 20:57
      Zielona Kawa odchudza to jest niezaprzeczalny fakt! Jednak Ja miałam z nią problem bo jest po prostu obrzydliwa... w ogolę nie lubię kawy nie mówiac już o zielonej. Jednak znalazłam tabletki iq green które zawierają wyciąg z tej kawy co mnie uratowało... teraz moge prowadzić moją dietę na jak najwyższych obrotach! pozdrawiam! ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka