Dodaj do ulubionych

Bezpieczeństwo

23.11.14, 22:13
Kiedy biegam po lesie, widuję obok na krętej asfaltowej drodze bez poboczy (warmia) ludzi biegających ulicą. Ze słuchawkami na uszach. Obok suną samochody, nie jest to teren zabudowany, zatem auta mkną dość szybko. Zastanawia mnie ich niefrasobliwość, ulica, jak to w tym regionie, wąska, zero poboczy, za to masa drzew, jak dziś jeżdżą kierowcy - chyba nie muszę obszernie opisywać.Po co tak ryzykować, kiedy biegną przy lesie? Jak wyciągną dłoń, to złapią drzewa za liście lub igły. do tego osoby, które widuję nie wyglądają na ludzi początkujących, są wysportowani, nogi umięśnione.... czy są jakieś logiczne względy takiego postępowania? Doszukuję się w tym czegoś logicznego, bo wygląda to absurdalnie i mega niebezpiecznie! Trudno uwierzyć, że ot tak sobie, ktoś naraża swoje życie.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Bezpieczeństwo 24.11.14, 12:03
      No risk, no fun ;-)
    • doral2 Re: Bezpieczeństwo 24.11.14, 19:52
      też tego nie rozumiem i dlatego nie biegam poboczami i przy lesie.
      wolę po chodniku.
      a po ciemku to już w ogóle nie biegam.
      idę wtedy do klubu na bieżnię, bo wolę się wynudzić, niż stracić życie na poboczu, albo skręcić nogę po ciemaku.
      raz już skręciłam, co prawda za dnia, ale i tak miesiąc bez biegania zaliczyłam.
      nie mam ochoty na więcej.
    • tojatoja2 Re: Bezpieczeństwo 26.11.14, 15:43
      Witam! wart jest wyposażyć się w profesjonalnym sklepie dla sportowców, sport-guru.pl/, to podnosi poziom bezpieczeńśtwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka