franiu177 04.07.19, 21:17 Witam wszystkim mam problem potrzebuje pomocy w przygotowaniu się do biegów na 3 kilometry w czasie 13 minut, mam gdzieś na to 2 miesiące proszę o jakąs pomoc jeśli się ktoś zna. Z góry wielkie dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hit-monkey Re: Bieg na 3 kilometry 24.05.25, 16:22 Siema, polecam zacząć od marszobiegu na początek po po 30 minut. Później należy przejść do stopniowego zwiększania czasu biegu w stosunku do marszu. Ten artykuł fajnie podchodzi do tematu i ma tabelę jak to rozplanować na 10 tygodni articoli.io/sport-i-turystyka/jak-zaczac-biegac-poradnik/ Odpowiedz Link Zgłoś
krakkrakusek1au Re: Bieg na 3 kilometry 22.07.25, 23:07 Czterdzieści jeden lat temu byłem alkoholikiem z dużá nadwagá. Aby walczyć z nałogiem zaczáłem biegać. W pierwszym tygodniu byłem w stanie przebiec tylko ok 300 m do kompletnej zadyszki. Miałem wtedy już 30 lat. Po tygodniu byłem w stanie zwiększyć dystans do ok 600 m. Po dwu następnych do ok 1,5 km. Zwiększałem dystans stopniowo. Ani się obejrzałem kiedy suma przebiegniętych kilometrów wyniosła ponad 120 km tygodniowo. Straciłem ponad 25 kilogramów i zapomniałem o alkoholu. Wszystko to pracujác w pełnym wymiarze, fizycznie na budować i wychowujác 3 dzieci. Wziáłem udział w pierwszym oficjalnym biegu na 12 km. Średnio przebiegłem kilometry poniżej 4 min/km biegnac w sandałach i robiác sobie kilka pęcherzy na stopach. Aby zaoszczędzić na czasie i pieniądzach oraz zadbać o zdrowie rodziny codziennie brałem na kilka ográżeń osiedla całá mojá rodzinę a potem kontynuowałem sam... W 2016 najstarsza córka zdobyła dwa tytuły mistrzyni świata na 5 km i 10 km w kat W35+... Ja dalej biegam i obecnie najprawdopodobniej ciągle byłbym w stanie przebiegnáć 3 km w czasie poniżej 13 minut choć mam 71 lat. Pozdrawiam wszystkich biegaczy, także tych co dopiero chcá być biegaczami. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krakkrakusek1au Re: Bieg na 3 kilometry 22.07.25, 23:17 Tych co im to przeszkadza strasznie przepraszam za błędy w powyższym artykule. Sam je zauważyłem. Niestety nie ma funkcji "elit". Tłumaczę się tym, że na codzień posługuję się angielskim już ok 45 lat a polski to teraz trenuję jak też używam do ogládania polsatowskich "Wydarzeń". Odpowiedz Link Zgłoś