Gość: maxim IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.10, 15:30 dlaczego porod przedwczesny jest wskazaniem do naciecia krocza, skoro akcja porodowa przebiega bez komplikacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boo-boo Re: poród przedwczesny a naciecie krocza. IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 08.02.10, 15:59 Żeby zmniejszyć nacisk na główkę- ułatwić(przyśpieszyć) dziecku wydostanie się? W końcu wcześniak jest trochę słabszy niż dziecko donoszone. To pewnie zależy też od tego jak przedwczesny jest ten poród. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: poród przedwczesny a naciecie krocza. 08.02.10, 16:07 chodzi o to zeby dziecku sprawidz jak najprostsza droge do przyjscia na swiat Odpowiedz Link Zgłoś
marta_an Re: poród przedwczesny a naciecie krocza. 09.02.10, 11:02 Ja w 35 tc miałam wywoływany poród i miałam nancięcie. Myślałam że przy małym dziecku (miał 46cm i 1,81kg) cięcie będzie zbędne. Jednak wcześniaki są delikatniejsze i trzeba ułatwić mu drogę. Cięcia nie ma się co bać. W porównaniu ze skurczami- nic nie boli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: poród przedwczesny a naciecie krocza. 09.02.10, 11:10 ja urodzilam prawie 4 tygodnie przed terminem nie bylam nacinana, dziecko ponad 3 kilo i 50 cm wiec nie zawsze tak musi byc Odpowiedz Link Zgłoś