spisek.spisek 05.05.10, 09:44 www.tvn24.pl/ No i niestety... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra.kozel Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 09:53 Taa....poseł Hoffman już mówi, że na razie nie należy spekulować, poczekajmy na potwierdzenie itp. dyrdymały. Ciekawe, że w filmie Pospieszalskiego można było mówic każdą głupotę, bo to mówili..Polacy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 09:55 spisek.spisek napisał: > www.tvn24.pl/ > No i niestety... Co niestety ? Oślizgły spiskowcu "osoba nie należy do ścisłej załogi samolotu". Czyli należała do załogi Takie pierdoły to dzieciom i oszołomom opowiadaj. Była ? A co mówiła, to już spiskowcy nie chcą powiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 09:58 wracaj do Torunia bo jak zwykle gadasz bez sensu, nudny jesteś z PiS- owska propagandą Odpowiedz Link Zgłoś
4youtobayashi Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:01 ae, nie rozumiem. Tropisz wszelakie teorie spiskowe i podniecasz sie co glupszą, a teraz z taką pasją zaprzeczasz. Nie sądzisz, ze to jednak jest niekonsekwencja:) Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:05 Nie sądzisz, ze to > jednak jest niekonsekwencja:) nie, to aktualne wytyczne z komitetu wyborczego Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 12:30 4youtobayashi napisała: > ae, nie rozumiem. Tropisz wszelakie teorie spiskowe i podniecasz sie > co glupszą, a teraz z taką pasją zaprzeczasz. Nie sądzisz, ze to > jednak jest niekonsekwencja:) Czemu zaprzeczam ? Pasje mam nieco inne;) Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:07 ae911truthorg napisał: > spisek.spisek napisał: > > > www.tvn24.pl/ > > No i niestety... > Co niestety ? Oślizgły spiskowcu "osoba nie należy do ścisłej załogi > samolotu". Czyli należała do załogi > Takie pierdoły to dzieciom i oszołomom opowiadaj. > Była ? A co mówiła, to już spiskowcy nie chcą powiedzieć ? Bidulinko, a nie wymyśliłeś jeszcze, że to mógł być przecież "zuy kamikadze z peło" z wielkim makarowem. Wpadł do kokpitu i przyłożył pilotowi pistolet do skroni i zażądał lądowania, bo rozkaz od Tuska i jego "tuskomatołów" dostał. Nie wymyśliłeś, tylko się zapieniasz i wyzywasz autora wątku, który tylko link podał. A to przecież taka piękna i prawdopodobna teoria. Cos Ci wyobraźnia przestała dopisywać:) Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks kłopoty z logiką? 05.05.10, 13:19 ae911truthorg napisał: > Co niestety ? Oślizgły spiskowcu "osoba nie należy do > ścisłej załogi > samolotu". Czyli należała do załogi Nie. Nie należała do ścisłej załogi, czyli nie była ani pilotem ani drugim pilotem ani nawigatorem ani mechanikiem. I NIC WIĘCEJ ponad to. Mógł to być ktokolwiek inny z pozostałych 92 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Re: kłopoty z logiką? 05.05.10, 13:26 ideefiks napisał: > ae911truthorg napisał: > > > Co niestety ? Oślizgły spiskowcu "osoba nie należy do > > ścisłej załogi > > samolotu". Czyli należała do załogi > > Nie. Nie należała do ścisłej załogi, czyli nie była ani > pilotem ani drugim pilotem ani nawigatorem ani mechanikiem. I NIC > WIĘCEJ ponad to. Mógł to być ktokolwiek inny z pozostałych 92 > osób. Dokładnie. Ale ae911truthorg jest i tak pewny, że ten piąty to był "oślizgły spiskowiec". Że też chce wam się z nim gadać. Nie karmicie go, niech gada sam z sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: kłopoty z logiką? 05.05.10, 13:30 ideefiks napisał: > Nie. Nie należała do ścisłej załogi, czyli nie była ani > pilotem ani drugim pilotem ani nawigatorem ani mechanikiem. I NIC > WIĘCEJ ponad to. Mógł to być ktokolwiek inny z pozostałych 92 > osób. Moim wykładowcą z logiki był pracownik wydziału matematyki UW, miałem 5 (najwyższy wtedy stopień). Daruj sobie ogłupianie mnie swoją wersją logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: kłopoty z logiką? 05.05.10, 13:38 ae911truthorg napisał: > Moim wykładowcą z logiki był pracownik wydziału matematyki UW, > miałem 5 (najwyższy wtedy stopień). No a tym zdaniem jedynie potwierdzasz, że logika nie należy do twoich mocnych stron. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks może inaczej... 05.05.10, 13:47 masz w urnie 96 kul: 4 czerwone, 3 pomarańczowe i reszta zielona. wyciągasz jedną kulę. kula nie jest czerwona. twoja "logika" mówi, że z pewnością jest pomarańczowa. więc "pracownikowi wydziału matematyki UW" gratulujemy niewątpliwego sukcesu na polu nauczania logiki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: może inaczej... 05.05.10, 14:14 ideefiks napisał: > masz w urnie 96 kul: 4 czerwone, 3 pomarańczowe i reszta zielona. > wyciągasz jedną kulę. kula nie jest czerwona. > twoja "logika" mówi, że z pewnością jest pomarańczowa. > > więc "pracownikowi wydziału matematyki UW" gratulujemy > niewątpliwego sukcesu na polu nauczania logiki. :) Ja nie mam swojej logiki. Logika po prostu jest i ona tego nie mówi. Mam nadzieję, że Twój nauczyciel nie czyta pisanych przez Ciebie postów. Napisałem "pracownik Wydziału Matematyki UW", bo nie pamiętam tytułu, wtedy był chyba doktorem matematyki, podobnie jak Madej, obecnie profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: może inaczej... 05.05.10, 14:57 ae911truthorg napisał: > Ja nie mam swojej logiki. > Logika po prostu jest i ona tego nie mówi. Co niestety ? Oślizgły spiskowcu "osoba nie należy do ścisłej załogi samolotu". Czyli należała do załogi Czyli jeśli wyciągnięta z urny kula nie jest czerwona, to z pewnością jest pomarańczowa (pomimo, że w urnie były też i kule zielone). Chyba że teraz zaprzeczysz temu, co chwilę wcześniej sam napisałeś, prymusie z logiki... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: może inaczej... 05.05.10, 15:22 ideefiks napisał: Co niestety ? Oślizgły spiskowcu "osoba nie należy do ścisłej > załogi samolotu". Czyli należała do załogi > Czyli jeśli wyciągnięta z urny kula nie jest czerwona, to z > pewnością jest pomarańczowa (pomimo, że w urnie były też i kule > zielone). > Chyba że teraz zaprzeczysz temu, co chwilę wcześniej sam napisałeś, > prymusie z logiki... :) Za darmo ostatni raz wytłumaczę Ci, potem tylko kasa i to duża, masz ogromne braki. Stosowane jest tu pojęcie "ścisła załoga". Słowo "ścisła" informuje, że autor dzieli załogę na dwa zbiory. Podajmy tu pojęcie podzbioru: "Podzbiór – pewna „część” danego zbioru, czyli dla danego zbioru, nazywanego nadzbiorem, zbiór składający się z pewnej liczby jego elementów, np. żadnego, jednego, wszystkich. Pierwszy przypadek nazywa się podzbiorem pustym, drugi – podzbiorem jednoelementowym lub singletonem, trzeci – podzbiorem niewłaściwym." "Załoga" to nadzbiór, "załoga ścisła" to podzbiór. "5 osoba" to "podzbiór jednoelementowy". I tu przechodzimy do ustalenia domyślnego, nie należał do "ścisłej załogi", czyli możliwe są dwie możliwości. Należała do "załogi" lub "pasażerów". Nie podanie informacji, że to był pasażer,a odniesienie do nadzbioru "załoga", pozwala na stwierdzenie, że to był ktoś z "załogi". Inaczej podanie informacji w tej formie, to jak informacja "5 osoba nie należała do załogi UFO". Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: może inaczej... 05.05.10, 16:13 no niestety z każdym postem pogrążasz tego swojego pana od logiki... Więc tłumaczę cierpliwie, nieustannie za darmo: wykluczenie z grona ścisłej załogi oznacza, prymusie z logiki, że jednoznacznie stwierdzono, iż głos nie należy na pewno do żadnego z 4 gości siedzących w kokpicie. Gdyby stwierdzono, że nie należy również do żadnej ze stewardess, podanoby, że głos nie należy do nikogo z załogi. A póki co nie wiemy nic ponad to, że to nie był głos nikogo z 4 osób z kokpitu. Mogła to być stewardessa, mógł to być gosiu albo inny Szczygło albo równie dobrze sam Zwierzchnik, prymusie. W przeciwnym razie podanoby po prostu, że to głos stewardessy, prymusie. Nadziei, że w końcu zajarzysz, i tak już nie mam, więc się nie wysilaj. :) Odpowiedz Link Zgłoś
insert0 Re: może inaczej... 05.05.10, 16:30 no niestety z każdym postem pogrążasz tego swojego pana od logiki... Więc tłumaczę cierpliwie, nieustannie za darmo: wykluczenie z grona ścisłej załogi oznacza, prymusie z logiki, że jednoznacznie stwierdzono, iż głos nie należy na pewno do żadnego z 4 gości siedzących w kokpicie. Gdyby stwierdzono, że nie należy również do żadnej ze stewardess, podano by, że głos nie należy do nikogo z załogi. A póki co nie wiemy nic ponad to, że to nie był głos nikogo z 4 osób z kokpitu. Mogła to być stewardessa, mógł to być gosiu albo inny Szczygło albo równie dobrze sam Zwierzchnik, prymusie. W przeciwnym razie podano by po prostu, że to głos stewardessy, prymusie. Nadziei, że w końcu zajarzysz, i tak już nie mam, więc się nie wysilaj. :) A jednak myliłeś się , bo okazuje się że to głos kobiecy Odpowiedz Link Zgłoś
insert0 Re: może inaczej... 05.05.10, 16:31 www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/kaczynski-fakty/news-w-kokpicie-tu-154-nagral-sie-glos-kobiety,nId,275861 Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: może inaczej... 05.05.10, 16:35 insert0 napisała: > A jednak myliłeś się , bo okazuje się że to głos kobiecy No i? Też masz problemy z logicznym rozumowaniem? :) Może to nawet głos stewardessy, ale póki co tego nie wiemy - wiemy jedynie, że to ani piloci, ani mechanik, ani nawigator. Teraz wiemy też, że to kobieta (zakładając oczywiście, że te kolejne przecieki są prawdziwe). Niestety, poza stewardessami na pokładzie były też, jak zapewne wiesz, inne kobiety, co oznacza, że nadal niewiele wiadomo. A może to pani Maria wpadła do kabiny? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 09:57 no to mamy pasztet, i to duży, naprawdę chciałbym żeby to był głos stewardessy, ale jeżeli, tak jak to wiewiórki po forach donoszą, jest głos śp.p.Szczygło to... Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:02 kzet, nie ważne czy stewardessy. Ważne co mówiła, bo jak powiedziała " panie pilocie, prezydent mówi że...." no to wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:06 wiem i mam nadzieję że ona przyszła tylko zabrać kubki po kawie, bo inaczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.kozel Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:07 I ja myślę, że nie jest ważne KTO to mowi, ale CO mówi.... No i mamy prawdziwy spisek.....Hej spiskowcy! Do dzieła! czekamy na komentarze... Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:12 >nie jest ważne KTO to mowi, ale CO mówi. no no, ścisła załoga to 4 osoby, nawet jedno z nich mogło powiedzieć coś jednoznacznego, i wtedy nie trza innych głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Odpowiedź spiskowców 05.05.10, 14:57 aleksandra.kozel napisała: > I ja myślę, że nie jest ważne KTO to mowi, ale CO mówi.... > No i mamy prawdziwy spisek.....Hej spiskowcy! Do dzieła! czekamy na komentarze. > .. Odpowiedź spiskowców jest ogólnie znana - "ląduj dziadu". To na ich poziomie intelektu i kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Odpowiedź spiskowców 05.05.10, 15:53 ae911truthorg ,pamjetasz,jak twoje drugie wcielenie,latajaca-menda,wymyslila watek pod wymownym tytulem,ze samolot leciel ponizej lotniska(jakos tak),to ty w swojej glupocie,jak ten samolot,siegnal ponizej dna glupoty. Zrozum,czlowieczku ,uczonego logice przez matematyke (?) ,ze podejrzenie podparte wiedza,to nie jest zaden spisek.Spisek, to zaibjanie rozszarpane na kawalki zwloki,z okrzykami ubijaj tuda.jaki kaczynski byl,kazdy wie,byl malym czlowiekiem,jak wzrostem,tak jak i osobowoscia.A taki maly czlowiek ma olbrzymie kompleksy.I te kompleksy go zabili.Bo jak by nie byl tak zlosliwym i klotliwym,to i Rosjanie nie mieli by obaw zamknac lotnisko,a tak w obliczu poteznej awantury,woleli cala odpowiedzialnosc zrzucic na zaloge.A zreszta,pocholere to ja do ciebie pisze,przeciez ty jestes z logiki na piatke,powinien to sam rozumiec. a co dotyczy twojej nauki,nigdy cie nie wydawalo sie dziwnym,ze profesor matematyki wyklada logike? Jak dla mnie,to tak samo,jak pianista uczyl by tancewac. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:21 madameblanka napisała: > kzet, nie ważne czy stewardessy. Ważne co mówiła, bo jak powiedziała " panie > pilocie, prezydent mówi że...." no to wszystko jasne. Ciekawe czy jeśli się okaże, że tak mówiła to sarkofag zabiorą z Wawelu i odeślą do Warszawy? Ale jeśli to było coś w tym klimacie to przecież Seremet zrobi wszystko, żeby takiej informacji przed wyborami nie wypuścić w eter. Wszak zawsze można powiedzieć, że Rosjanie tego lub tamtego jeszcze nam nie dostarczyli i za wcześnie na jakąkolwiek opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 13:28 state.of.independence napisała: > Ale jeśli to było coś w tym klimacie to przecież Seremet zrobi > wszystko, żeby takiej informacji przed wyborami nie wypuścić w > eter. To Seremet popiera jarkacza? Bo tak na zdrowy rozum, to nie byłoby lepszego prezentu dla Komorowskiego niż informacja, że zwierzchnik sił zbrojnych nalegał, żeby piloci nie robili sobie jaj i udowodnili ruskim, że to powiedzenie o polskim lotniku i drzwiach od stodoły to nie jest rzucanie słów na wiatr.. Odpowiedz Link Zgłoś
polzkik Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 12:25 > kzet, nie ważne czy stewardessy. Ważne co mówiła, bo jak powiedziała " panie pilocie, prezydent mówi że...." To pan Kpt. Protasiuk by odpowiedział: "Proszę powiedzieć panu Prezydentowi, że ja odpowiadam za życie ludzi na pokładzie i stwierdziłem że nie ma warunków żeby tutaj lądować." koniec dyskusji Czy ktoś myśli że Kapitan to dziecko które się boji tatusia? Ten człowiek miał rodzinę, dwujkę dzieci.. I był wyszkolony do takich przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:11 Ta piąta osoba mogła wspomagać załogę prowadząc obserwację wizualną, co dowodziło by nadzwyczajnych środków ostrożności podjętych przez pilota. Pół prawdy to kłamstwo, wiem nie dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:12 obserwację wizualna prowadzi II pilot, tak usłyszałam w telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:14 madameblanka napisała: > obserwację wizualna prowadzi II pilot, tak usłyszałam w telewizorze. Ale On siedzi, ma ograniczoną widoczność w dół , samolot ma " zadarty nos" przy lądowaniu,a ten piąty mógł stać. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:20 > Ale On siedzi, ma ograniczoną widoczność w dół , samolot ma " zadarty nos" przy > lądowaniu,a ten piąty mógł stać. CO TY ĆPASZ???? LITOŚCI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4youtobayashi Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 11:33 > Ale On siedzi, ma ograniczoną widoczność w dół , samolot ma " zadarty nos" przy > lądowaniu,a ten piąty mógł stać. Pozazdrościć wyobraźni:D Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 11:52 4youtobayashi napisała: > > Ale On siedzi, ma ograniczoną widoczność w dół , samolot ma " > zadarty nos" przy > > lądowaniu,a ten piąty mógł stać. > Pozazdrościć wyobraźni:D Nie przejmuj się, możesz zacząć ćwiczyć. Chyba , że wolisz żyć ogłupiana "medialnymi faktami" - piąty, obcy pasażer, wymawiający tajne,spiskowe formuły. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello W TU-154M jest tak, że przy lądowaniu 05.05.10, 12:24 samolot prowadzi I pilot, a drugi śledzi przyrządy (położenie samolotu, prędkość, prędkość pionową, przechylenie na skrzydła) Od wysokości 60 metrów podaje słownie wysokość co 10 m, a od wysokości 20m co 5m aż do dotknięcia ziemi. (W każdym razie tak jest w instrukcji). Dla piątej osoby nie ma miejsca, bo w środku (trochę cofnięty względem pilotów) siedzi mechanik pokładowy i pomaga I pilotowi obsługiwać silniki. A tu przebieg lądowania i wymiana informacji dyspozytorem na ziemi: Lądowanie w Mińsku - widok z kabiny pilotów Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Złamanie procedury 05.05.10, 12:35 absurdello napisał: > samolot prowadzi I pilot, a drugi śledzi przyrządy (położenie > samolotu, prędkość, prędkość pionową, przechylenie na skrzydła) > > Od wysokości 60 metrów podaje słownie wysokość co 10 m, a od > wysokości 20m co 5m aż do dotknięcia ziemi. (W każdym razie tak jest > w instrukcji). > > Dla piątej osoby nie ma miejsca, bo w środku (trochę cofnięty > względem pilotów) siedzi mechanik pokładowy i pomaga I pilotowi > obsługiwać silniki. > > A tu przebieg lądowania i wymiana informacji dyspozytorem na ziemi: > > > Lądowanie w Mińsku - widok z kabiny pilotów > Moja hipoteza o ew. dodatkowym obserwatorze to oczywiste złamanie procedury. Jednak w ekstremalnych war., a takie były - zupełnie uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Jeszcze jedno 05.05.10, 12:38 absurdello napisał: > > Lądowanie w Mińsku - widok z kabiny pilotów W tym filmie znajduje się kamerzysta, to może być widok (a nawet lepszy)jaki miała dodatkowa 5 osoba. > Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 13:22 madameblanka napisała: > obserwację wizualna prowadzi II pilot, > tak usłyszałam w telewizorze. No coś ty? Naturalną praktyką jest, że w sytuacjach szczególnych piloci zapraszają kogoś z pasażerów lub stewardesę i mówią: weź no stań tutaj i patrz uważnie przez to okienko, gdzieś mniej więcej w tamtą stronę, a jak zobaczysz zarys pasa to krzycz "widzę pas, widzę pas!"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:15 > Ta piąta osoba mogła wspomagać załogę prowadząc obserwację wizualną, CO TY ĆPASZ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:21 kzet69 napisał: > > Ta piąta osoba mogła wspomagać załogę prowadząc obserwację > wizualną, > CO TY ĆPASZ??????? Ćpanie zostawiam ludziom,, którzy mają problemy ze swoja osobowością i sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
4youtobayashi Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 11:41 > Ćpanie zostawiam ludziom,, którzy mają problemy ze > swoja osobowością i sumieniem. Tobie ćpanie nie potrzebne, bo gadasz, jakbyś cały czas był na haju:D Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 11:48 4youtobayashi napisała: > > Ćpanie zostawiam ludziom,, którzy mają problemy ze > > swoja osobowością i sumieniem. > Tobie ćpanie nie potrzebne, bo gadasz, jakbyś cały czas był na haju:D Masz rację, mam stan świadomości, który dla Ciebie jest możliwy (choć mało prawdopodobny) dopiero po naćpaniu się. Odpowiedz Link Zgłoś
dv69 Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:21 ae911truthorg napisał: > Ta piąta osoba mogła wspomagać załogę prowadząc obserwację wizualną, co Tak i jeszcze lornetka obserwowal jak daleko do lotniska...chlopie idz leczyc sie na nogi bo na glowe juz naprawde za pozno... Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:29 dv69 napisała: > ae911truthorg napisał: > > > Ta piąta osoba mogła wspomagać załogę prowadząc obserwację wizualną, co > > > Tak i jeszcze lornetka obserwowal jak daleko do lotniska...chlopie > idz leczyc sie na nogi bo na glowe juz naprawde za pozno... Mój nick odwołuje się do wykształconych ludzi, ekspertów. Twój to 6 upside down. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:32 wiem, wiem do czego sie odwoluje....mnie też to wciągnęło, ale i tak uważam że to Araby za tym stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:41 madameblanka napisała: > wiem, wiem do czego sie odwoluje....mnie też to wciągnęło, ale i tak uważam że > to Araby za tym stoją. > Ci sami co za 911 ? Niestety masz rację, dla dobra Polski i Rosji to jedyne "wyjaśnienie" tej katastrofy możliwe w tej chwili. Teoria wypadek była możliwa do zaakceptowania, zanim nie zalała nas fala dezinformacji, jak ten 5 głos. Widać, że rząd nie radzi sobie z podaniem faktów - patrz wyjaśnienie : "Zdaniem Ćwiąkalskiego zaś, stwierdzenie użyte przez Rosjan przy opisie przyczyn zgonu można wytłumaczyć. – Takie określenie („mnogie obrażenia” – red.) oznacza, że wszystko jest roztrzaskane – mówi ", a jak to ma się do tekstu poniżej w artykule ? Bzdura i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 10:56 jezu, nie za smoleńskiem stoją araby tylko za 9/11. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 11:28 madameblanka napisała: > jezu, nie za smoleńskiem stoją araby tylko za 9/11. Aaaa ;) To nie to forum. Araby założyły kilkaset(czy więcej) kg termitu ? No nie wydaje mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
4youtobayashi Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 11:40 > Mój nick odwołuje się do wykształconych ludzi, ekspertów Nie wytrzymam:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 11:52 > Nie wytrzymam:DDD trza byc twardym a nie miętkim!! Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Re: Forumowe agenty. 05.05.10, 12:43 Po co wy z nim gadacie? ae911truthorg siedzi na forum przyklejony do kompa i snuje swoje teorię dniami i nocami. Jak olejecie gościa bedzie gadał sam sobą. Może nawet się pokłóci? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dv69 Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:18 mnie bardziej ciekawi co ten glos powiedzial:( Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:25 dv69 napisała: > mnie bardziej ciekawi co ten glos powiedzial:( Pewnie "Kocham Pana, Panie Sułku", jako intymne nie może być podane do publicznej wiadomości. Efekt został osiągnięty, oszołomy spiskują - pewnie wywierał nacisk na pilota. I o to chodzi, mieszać w słabych umysłach, zamiast stwierdzić - wypowiedział zdanie"xxxxxxx". Odpowiedz Link Zgłoś
vandermerwe Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:33 Sadze, ze byl to glos Putina. Wszystko sie zgadza. Donoszono, ze ktos sie z katastrofy uratowal - to byl on! Spowodowal katastrofe, wydostal sie z rozbitego kokpitu by zaraz potem ronic krokodyle lzy i sciskac sie z Tuskiem. Ma facet nerwy ze stali magnitogorskiej, glowa 6x9. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cepesz Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:35 Czyli jednak przewidywana przeze mnie od początku teoria, że piloci mieli dwie lewe ręce i nie umieli latać, zaczyna znajdować potwierdzenie w "faktach". Są też już pierwsze przesłanki do tezy o śmiercionośnej presji Lecha Kaczyńskiego. Skąd ja to wiedziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
cepesz Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:43 Teorię o pilotach - nieudacznikach wzmacnia ten oto artykulik z jakimś tajemniczym rosyjskim specjalistą - oblatywaczem w roli głównej: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7843590,Pilot_Tu_154_szukal_wzrokiem_ziemi_.html Czytamy tu: "Specjalista podkreślił, że udałoby się prawdopodobnie uniknąć zderzenia z ziemią, gdyby piloci nie próbowali jednocześnie skręcić maszyny." No proszę, jak ten specjalista wszystko wie. Zuch maladiec. Samolot był kilka metrów nad ziemią, a ci nieudacznicy jeszcze próbowali skręcać. Wychodzą braki w wyszkoleniu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:54 Mało skręcać, samolot leciał w pionie, wznosił się, potem przekręcił na plecy. Robił to z odłamanym skrzydłem, przelatując odległość ponad 300 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
cepesz Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 11:04 Z zacytowanej przez gazetę wypowiedzi tego specjalisty - oblatywacza wynika, że pilot zaczą skręcać przed zderzeniem z ziemią, i że to było przyczyną katastrofy (bo inaczej mogłoby się im udać odzyskać wysokość). Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 11:19 cepesz napisał: > Z zacytowanej przez gazetę wypowiedzi tego specjalisty - oblatywacza wynika, że > pilot zaczą skręcać przed zderzeniem z ziemią, i że to było przyczyną katastro > fy (bo inaczej mogłoby się im udać odzyskać wysokość). Tak, fajna teoria spiskowa ;) Tylko po co miał skręcać w kierunku "od pasa" - w poziomie.. Siergiej namalował, że leciał "w kierunku pasa" czyli dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 11:29 Pytanie nie związane z wątkiem. Czy wiesz może, albo ktoś wie ze 100% pewnością ile było kół w tym Tupolewie? Chodzi mi o to czy samolot wozi gdzieś jakieś zapasowe koło? Odpowiedz Link Zgłoś
4youtobayashi Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 11:44 > Chodzi mi o to czy samolot wozi gdzieś jakieś zapasowe koło? O rany, Tworki otwarli:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 11:45 Umiesz odpowiedzieć na to proste pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 11:57 ale na ci te koła?? czy wulkanizator też brał udział w zamachu?? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 [...] 05.05.10, 12:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 12:06 W słowniku nie ma słów na określenie twojej osoby. A za taki tekst powinnaś dostać w pysk i ciesz sie prymitywie że jesteś daleko ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 12:10 Coś dotarło wreszcie do pustej główki? Odpowiedz Link Zgłoś
4youtobayashi Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 14:15 Mnie zadziwia wciąż pomysłowość ludzi jej pokroju. Już chyba wiekszość debilizmów została powiedziana, ale to nic, warto coś jeszcze maga głupszego wymyślić. I wymyślają... koło zapasowe w samolocie:DDD Za chwile okaże się, zę automatyczny pilot ma ręce i nogi:PPP Odpowiedz Link Zgłoś
moreandmore Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 15:35 Sądzę, że samolot lądował na pilota od telewizora, który się gdzieś zawieruszył i jak go już znaleźli, to było za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
cepesz Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 11:51 > O rany, Tworki otwarli:DDD Sądzą po kulturze i logice wypowiedzi, to sporo was stamtąd pouciekało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 11:55 zuzka111 napisała: > Pytanie nie związane z wątkiem. > Czy wiesz może, albo ktoś wie ze 100% pewnością ile było kół w tym > Tupolewie? > Chodzi mi o to czy samolot wozi gdzieś jakieś zapasowe koło? Zastrzeliłaś mnie. Nie wiem ze 100 % czy miał koła zapasowe. Zobaczyłaś gdzieś na focie leżące luzem na ziemi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 11:56 No właśnie nie zgadza mi się ilość kół. Stąd pytanie o dodatkowe koło. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 12:15 zuzka111 napisała: > No właśnie nie zgadza mi się ilość kół. > Stąd pytanie o dodatkowe koło. Co by to dało w dochodzeniu prawdy ? Podaj hipotezę,jeżeli jest istotna spróbują przyjrzeć się temu. Ważniejsza jest dla mnie sprawa hamulców (dodatkowe, niestandardowe). Niestety nie udało mi się uzyskać info na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 12:23 To może być nie istotne. Ale to koło wygląda jak koło z Iła.(farba zielono wewnątrz) To może kompletnie nic nie znaczyć, bo to może być po prostu koło wyrzucone na śmietnik ( a w okolicy tej katastrofy chyba właśnie był taki śmietnik) Zastanawiałam się ciągle nad możliwością kolizji iła i tupolewa. Z której ił albo wyszedł w miarę cało albo się gdzieś w wielkiej rosyjskiej tajemnicy rozwalił. Gubiąc koło Tupolewa na przykład to koło. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 12:27 zuzka111 napisała: > To może być nie istotne. Ale to koło wygląda jak koło z Iła.(farba > zielono wewnątrz) > To może kompletnie nic nie znaczyć, bo to może być po prostu koło > wyrzucone na śmietnik ( a w okolicy tej katastrofy chyba właśnie był > taki śmietnik) > Zastanawiałam się ciągle nad możliwością kolizji iła i tupolewa. Z > której ił albo wyszedł w miarę cało albo się gdzieś w wielkiej > rosyjskiej tajemnicy rozwalił. Gubiąc koło Tupolewa na przykład to > koło. Farba to może być trop,a wzięłaś pod uwagę dwa koła pod kabiną załogi ? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 12:30 No właśnie są dwa złączone koła, a w jakiejś odległości od nich leży to dodatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
cepesz Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 12:38 Może jednak podasz łaskawie link do tego zdjęcia, o ile ono w ogóle istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 14:15 mam zdjęcie na dysku, muszę odnaleźć miejsce z którego ten plik sciągnęłam. Jak znajdę - wkleję. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 link z kołem 13.05.10, 10:39 www.fakt.pl/Zabraklo-im-pieciu-sekund,galeria-artykulu,71847,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 12:40 zuzka111 napisała: > No właśnie są dwa złączone koła, a w jakiejś odległości od nich leży to > dodatkowe. Podaj link, pliiiiz. Rozumiem, że farba na nich różni się ? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: ilość kół w Tupolewie 13.05.10, 10:40 www.fakt.pl/Zabraklo-im-pieciu-sekund,galeria-artykulu,71847,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re:Matowe szyby 13.05.10, 13:28 Fakt, są koła.Co do farby wydaje mi się nasza. Od strony wewnętrznej mogła różnić się odcieniem. Są dwa , czyli to pewnie te , które były w przedniej części samolotu. W tym zestawie zdjęć, jest zdjęcie okien. Są koloru mlecznego. Nie wydaje mi się, że w taki sposób pęka szkło używane w samolotach. Niestety zbadanie tego leży tylko w rękach prokuratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re:Matowe szyby 13.05.10, 14:09 Podwójne koło to jest koło przednie. Te koła są tak samo malowane z obu stron. Na pierwszym planie leży koło, które wydaje się zielone w środku. Tu jest druga strona białego koła: www.fakt.pl/Zabraklo-5-sekund-by-przezyli,galeria-artykulu,71847,6.html Matowe szyby - szyby mają od wewnątrz zasłonki z jakiegoś tworzywa, ale nie sądzę że się zachowały. Tak wyglądają z zewnątrz szyby z zaciągniętymi zasłonkami. Jeżeli by się zachowały zasłonki z tworzywa, to chyba by było trochę dziwne bo powinny popękać przy wyginaniu się kadłuba i nie powinno ich być. Dlaczego natomiast szkło stało się matowe nie wiem. Nie wiem z jakiego tworzywa są okna i co może spowodować zmianę zabarwienia. Ale spytam chemika. Odpowiedz Link Zgłoś
cepesz Re: ilość kół w Tupolewie 05.05.10, 12:27 A możesz powiedzieć, o jakie zdjęcie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: 5 głos w kokpicie... 05.05.10, 10:43 cepesz napisał: > Czyli jednak przewidywana przeze mnie od początku teoria, że piloci mieli dwie > lewe ręce i nie umieli latać, zaczyna znajdować potwierdzenie w "faktach". Są t > eż już pierwsze przesłanki do tezy o śmiercionośnej presji Lecha Kaczyńskiego. > Skąd ja to wiedziałem... Ja wiem skąd , ja wiem ! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Tusk Vision Network usłyszał głos... 05.05.10, 11:05 Ale kilka dni temu nikt nie słyszał głosu. Komorowski nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_on-line Re: Tusk Vision Network usłyszał głos... 05.05.10, 11:29 zuzka111 napisała: > Komorowski nie ma szans. > > Witam forumową samozwańczą Kasandrę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Tusk Vision Network usłyszał głos... 05.05.10, 11:30 To TVN jest kasandrą. Raz słyszy głosy, to znów nie słyszy... Czekam co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_on-line Re: Tusk Vision Network usłyszał głos... 05.05.10, 12:43 zuzka111 napisała: > To TVN jest kasandrą. Raz słyszy głosy, to znów nie słyszy... > Czekam co dalej. Kasandra nie miała problemów z zanikającymi głosami, tylko z tym, że nie wierzono w jej przepowiednie ;) natomiast znaczenie określenia "samozwańcza" pozostawiam Tobie do interpretacji ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Tusk Vision Network usłyszał głos... 05.05.10, 14:16 No i trudno doprawdy wierzyć w pojawiające się co chwila "przepowiednie" tvn i gazety. Czekam na kolejne... Odpowiedz Link Zgłoś
polzkik Szczyt wtryskiwania ludziom paranoji 05.05.10, 12:51 Momentalny poziom wtryskiwania ludziom paranoji osiągnoł zajwyższy dotąd pułap. Mówienie że 'jest głos piątej osoby' i JEDNOCZEŚNIE NIE MÓWIENIE KTO i CO mówił to jest do teraz w moich oczach największe sianie paranoji przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Szczyt wtryskiwania ludziom paranoji 05.05.10, 12:57 polzkik napisał: > Momentalny poziom wtryskiwania ludziom paranoji osiągnoł zajwyższy dotąd pułap. > > > > Mówienie że 'jest głos piątej osoby' i > > JEDNOCZEŚNIE NIE MÓWIENIE > > KTO i CO mówił > > to jest do teraz w moich oczach największe sianie paranoji przez media. Może nie najwyższy, ale wysoki, to nie ulega wątpliwości. Czeka nas przekraczanie tego poziomu, podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_on-line Re: Szczyt wtryskiwania ludziom paranoji 05.05.10, 13:07 polzkik napisał: > Mówienie że 'jest głos piątej osoby' i > > JEDNOCZEŚNIE NIE MÓWIENIE > > KTO i CO mówił > > to jest do teraz w moich oczach największe sianie paranoji przez media. i z tym można się zgodzić... ale to info pod publiczkę - tym żyją media - a reakcja odbiorców to kolejna hehe paranoja ;) akcja i reakcja - i świat się kręci ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: Szczyt wtryskiwania ludziom paranoji 05.05.10, 13:29 Ale co za brak odpowiedzialności ze strony prokuratury?! Mam wrażenie że pojęcie dobro śledztwa osobie która poinformowała media jest całkowicie obce! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_on-line Re: Szczyt wtryskiwania ludziom paranoji 05.05.10, 13:32 fox1984 napisała: > Ale co za brak odpowiedzialności ze strony prokuratury?! > Mam wrażenie że pojęcie dobro śledztwa osobie która poinformowała media jest > całkowicie obce! o ile faktycznie to ktoś z prokuratury... chyba zwyczajnie trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać na oficjalne info. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: Szczyt wtryskiwania ludziom paranoji 05.05.10, 13:58 Tyż prawda. Na osobę z kręgu prokuratury powołuje się RMF wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7843845,Czarne_skrzynki_zarejestrowaly_glos_piatej_osoby.html TVN 24 powołuje się już na prokuraturę www.tvn24.pl/-1,1654929,0,1,piaty-glos-w-kokpicie-tu_154,wiadomosc.html Informację powtarza też TVP INFO. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Służalcza rada etyki 05.05.10, 14:01 joanna_on-line napisała: > o ile faktycznie to ktoś z prokuratury... chyba zwyczajnie trzeba uzbroić się > w > cierpliwość i poczekać na oficjalne info. Oczywiście, że nie ma innego wyjścia. Wysnucie wniosku,że ktoś dozuje,a więc manipuluje informacją jest jednak oczywiste.Odpowiedzialność "sprawcy" jest jak pięść do nosa w porównaniu z programem nagranym przez Pospieszalskiego. On już został potępiony (najwyraźniej z powodu niepoprawności politycznej - rada etyki).Tam były opinie , nawet jeżeli wyselekcjonowane, to tylko opinie.Tutaj mamy INFORMACJĘ. Upublicznienie info "5 głos", jest czymś znacznie gorszym, jak widać budzi demony i trollowe wypowiedzi domorosłych znawców logiki. Jak rada etyki zareaguje na podanie tej informacji ? Najpewniej nijak. Tak jak nie reagowała na plucie na polskich pilotów. Oczywiście oprócz 2 osób , które nie podpisały się pod opinią rady. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: No i mamy uściślenie 05.05.10, 14:03 W radio ekspert powiedział, że 5 osoba mówiła podniesionym głosem. Czyli w uproszczeniu "darła się" ;). Trolle już mają wyjaśnienie jak mniemam. Odpowiedz Link Zgłoś
spisek.spisek Re: No i mamy uściślenie 05.05.10, 14:12 ae911truthorg napisał: > W radio ekspert powiedział, że 5 osoba mówiła podniesionym głosem. > Czyli w uproszczeniu "darła się" ;). > Trolle już mają wyjaśnienie jak mniemam. W którym radio i który ekspert? I może pohamujmy swoje zapędy do inwektyw, bo to rzeczywiście nie pomaga w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: No i mamy uściślenie 05.05.10, 14:21 spisek.spisek napisał: > W którym radio i który ekspert? > I może pohamujmy swoje zapędy do inwektyw, bo to rzeczywiście nie pomaga w dyskusji. Nie zarejestrowałem ścisłych danych, słucham różnych źródeł na przemian. Nie ma znaczenia kto (podawał swoje umocowania i uznałem je za istotne). Motywował "podniesiony głos" hałasem w kabinie. Mój post był odpowiedzią w stylu "5 głos - wiadomo co to znaczy". spisek.spisek to unikanie inwektyw ? To jesteś w odosobnieniu, bo trolle mają jednoznaczne skojarzenia:paranoik,oszołom,nieuk itp. Nie przeszkadzało Ci to jakoś do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
spisek.spisek Re: No i mamy uściślenie 05.05.10, 14:31 ae911truthorg napisał: > > Nie zarejestrowałem ścisłych danych, słucham różnych źródeł na przemian. > Nie ma znaczenia kto (podawał swoje umocowania i uznałem je za istotne). > Motywował "podniesiony głos" hałasem w kabinie. Według mnie to ma znaczenie. > Mój post był odpowiedzią w stylu "5 głos - wiadomo co to znaczy". > spisek.spisek to unikanie inwektyw ? > To jesteś w odosobnieniu, bo trolle mają jednoznaczne > skojarzenia:paranoik,oszołom,nieuk itp. Nie przeszkadzało Ci to jakoś do tej po > ry. Akurat mojego wpisu w którym nazywam kogoś "oszołomem, nieukiem czy paranoikiem" nie znajdziesz. A o bycie trollem można równie dobrze posądzić kogokolwiek na tym forum, ale po co? Tak więc nie dowiem się w którym to radio usłyszałeś "eksperta który mówił o "podniesionym głosie""? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: No i mamy uściślenie 05.05.10, 15:02 spisek.spisek napisał: > Tak więc nie dowiem się w którym to radio usłyszałeś "eksperta który mówił o > "podniesionym głosie""? Nie chcę się z Tobą spierać na tematy nieistotne na tym forum. Ta stacja to VOX FM, godzina emisji kilka minut przed moim postem. Jak jest to dla Ciebie istotne poszukaj,może mają archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: No i mamy uściślenie 05.05.10, 16:02 ae911truthorg,na prawde nie obrazaj sie.Poniewaz to jak cie nazywaja ty sam wyprocowales.W twoich rozumowaniach brak logiki,dla tego jestes paranoikiem,pokazujesz brak wiedzy podstawowej w tematach,do ktorych zabierasz glos,dla tego jestes nieukiem.Wierzysz ,bez zadnych podstaw, w spisek na prezydenta,dla tego jestes oszolomem.Jak na spokojnie przeczytasz moj post,to powinienes zrozumiec,ze nikt cie nie obraza. Odpowiedz Link Zgłoś