Dodaj do ulubionych

Czy Pietruczuk był w Smoleńsku w środę z premierem

02.06.10, 17:26
Wyczytałam gdzieś,że kapitan Pietruczuk był 2-gim pilotem samolotu ,który leciał w środę z premierem Tuskiem.Czy to prawda? Jeżeli tak,to tzn ,ze znał to lotnisko i ten głęboki wąwóz.
Obserwuj wątek
    • zoe10 Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 17:42
      Wyczytałam gdzieś,że kapitan Pietruczuk był 2-gim pilotem samolotu
      ,który leciał w środę z premierem Tuskiem.Czy to prawda? Jeżeli tak,to
      tzn ,ze znał to lotnisko i ten głęboki wąwóz.

Pomyliłam,chodziło mi o kapitana Protasiuka
      • ziemski_mlynarz Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 18:35
        Pietruczuk to był ten, co dostał rozwolnienia, gdy się dowiedział, że ma lecieć do Tbilisi: andrzejr.salon24.pl/174402,jak-bohaterski-pilot-pietruczuk-wyslal-prezydenta-na-zwiady
        • joanna_on-line Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 18:38
          ziemski_mlynarz napisał:

> Pietruczuk to był ten, co dostał rozwolnienia, gdy się dowiedział, że ma
          lecieć do Tbilisi: andrzejr.salon24.pl/174402,jak-bohaterski-pilot-pietruczuk-wyslal-prezydenta-na-zwiady
          >
          >
          ale złośliwy kot z Ciebie - prezydent Sarkozy leciał z Moskwy w eskorcie
          rosyjskich mysliwców - przypadkiem nie zmienia to Twojego spojrzenia na odwagę
          Francuza???
          • ziemski_mlynarz Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 18:39
            A Kaczyński jechał samochodem bez niczyjej eskorty :)
            • joanna_on-line Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 18:43
              ziemski_mlynarz napisał:

> A Kaczyński jechał samochodem bez niczyjej eskorty :)

no bo on odważny wojak był!!! ;)))

i jemu nikt nic by nie zrobił za narażenie życia prezydenta RP - cholerka ciśnie
              mi sie na uasta, że nawet dostałby Wawel w nagrodę, ale się powstrzymam ;X
              • joanna_on-line Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 18:44
                joanna_on-line napisała:

> ziemski_mlynarz napisał:
                >
                > > A Kaczyński jechał samochodem bez niczyjej eskorty :)
                >
                > no bo on odważny wojak był!!! ;)))
                >
                > i jemu nikt nic by nie zrobił za narażenie życia prezydenta RP - cholerka ciśni
                > e
                > mi sie na uasta, że nawet dostałby Wawel w nagrodę, ale się powstrzymam ;X
                >
                usta miało być of course ;)
                • ziemski_mlynarz Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 18:47
                  Ciekaw jestem, jak ten francuski samolot wylądował na lotnisku zbombardowanym przecież wielokrotnie przez putinowskie myśliwce, pełnym dziur i otoczonym przez osetyńskich snajperów, ukrytych w okolicznych pokrzywach.
                  • joanna_on-line Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 18:58
                    ziemski_mlynarz napisał:

> Ciekaw jestem, jak ten francuski samolot wylądował na lotnisku
                    zbombardowanym przecież wielokrotnie przez putinowskie myśliwce, pełnym dziur i
                    otoczonym przez osetyńskich snajperów, ukrytych w okolicznych pokrzywach.

może przeczytaj ponownie
                    forum.gazeta.pl/forum/w,1157,112347913,112364774,Re_Za_sterem_siedzial_Blasik_.html
                    szczególnie od słów: "pragnę zwrócić uwagę..."
                    a jak juz przeczytasz, to nie będziesz musiał się wysilać na pisanie kolejnego
                    postu pt. a pilot się zestrachał, a tam było ok pfffff...

swoją drogą musisz strasznie się nudzić... i to wcale nie jest wycieczka
                    osobista - ot neutralne spostrzeżenie ;)

i to by było z mojej strony na tyle...
                    • ziemski_mlynarz Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 19:05
                      Problem braku informacji można łatwo rozwiązać. Służy do tego tzw. proces komunikacji, zwany również mową. Oto przykład mowy:

- Halo, czy to litnisko w Tbilisi?
                      - Tak.
                      - Czy są tam u was leje po bombach na płycie?
                      - Nie ma.
                      - To można lądować?
                      - Można.

Pozostaje nadzieja, że pilot nie potrafił obsługiwać telefonu :)
                      • joanna_on-line Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 19:12
                        ziemski_mlynarz napisał:

> Problem braku informacji można łatwo rozwiązać. Służy do tego tzw. proces komun
                        > ikacji, zwany również mową. Oto przykład mowy:
                        >
                        > - Halo, czy to litnisko w Tbilisi?
                        > - Tak.
                        > - Czy są tam u was leje po bombach na płycie?
                        > - Nie ma.
                        > - To można lądować?
                        > - Można.
                        >
                        > Pozostaje nadzieja, że pilot nie potrafił obsługiwać telefonu :)

noż powiedziałam sobie, że juz nie bede reagować, ale trudno nie zakrzyknąć: noz
                        qrwa!!!! czy Ty wiesz, co to jest konflikt zbrojny i jaka może być dynamika
                        zdarzeń - np. na ile przydaje się info z godz. 8.00 jeśli bombardowanie bedzie
                        miało miejsce o 8.01??? nie wiem doprawdy, jak prościej Ci to wytłumaczyć...
                        jeśli to nie wystarczy, to... poddaje się ;X
                        • ziemski_mlynarz Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 19:16
                          > noz qrwa!!!!

Urocze maniery wytwornej damy pozostawię bez komentarza.

Zgadzam się, że dynamika wojenna może być bardzo dynamiczna. Jakby tak bomba walnęła w samochód z Kaczyńskim... Pilot miał rację, że został sam w hotelu :)
                          • joanna_on-line Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 19:25
                            ziemski_mlynarz napisał:

> > noz qrwa!!!!
                            >
                            > Urocze maniery wytwornej damy pozostawię bez komentarza.

zgodnie z tym, co sadziłam - jesteś całkowicie przewidywalny - hehe to był taki
                            mały teścik ;)))
                            >
                            > Zgadzam się, że dynamika wojenna może być bardzo dynamiczna. Jakby tak
                            bomba walnęła w samochód z Kaczyńskim...

to by nie było Smoleńska i co najmniej 95 osób cieszyłoby się nadal zyciem - to
                            miałes na mysli, prawda?
                            >
                          • ae911truthorg Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 19:28
                            ziemski_mlynarz napisał:

> > noz qrwa!!!!
                            >
                            > Urocze maniery wytwornej damy pozostawię bez komentarza.
                            >
                            > Zgadzam się, że dynamika wojenna może być bardzo dynamiczna. Jakby tak bomba wa
                            > lnęła w samochód z Kaczyńskim... Pilot miał rację, że został sam w hotelu :)

Z dużą przyjemnością czytam Twoje posty ;)))))
                            Nie, nie mów co sądzisz o moich ;))
                            Jak chcesz mi popsuć humor to powiedz, że będziesz głosować na gajowego Jamajkę ;)
                            • ziemski_mlynarz Re: Protasiuk a nie Pietruczuk 02.06.10, 20:23
                              Jeżeli gajowy Jamajka to to samo co wesoły Bronek, to nie zachodzi takie niebezpieczeństwo :)

Co do twoich postów, to podziwiam twoją wytrwałość w przeprowadzaniu tych wszystkich obliczeń, bo potem podawane są jakieś nowe informacje, albo stare są odwoływane i musisz wszystko zaczynać od początku :)
                        • jot9 se joanna z cepem pogadała 02.06.10, 19:22
                          joanna_on-line napisała:

> noż powiedziałam sobie, że juz nie bede reagować, ale trudno nie

Buhaha. Gratuluję determinacji, joanno !
                          • ziemski_mlynarz Re: se joanna z cepem pogadała 02.06.10, 19:24
                            Chrzań się, palancie :)
                            • ae911truthorg Re: se joanna z cepem pogadała 02.06.10, 19:32
                              ziemski_mlynarz napisał:

> Chrzań się, palancie :)

Dobrze powiedziane ;)
                              Zarzuciłem zasady kultury stosowane przez lata,
                              zgodnie z zasadą:
                              "jak się ma przed sobą taką sztukę, trudno zachować kulturę"
                              • ziemski_mlynarz Re: se joanna z cepem pogadała 02.06.10, 20:20
                                Próbowałem ignrować trolle, ale to ich tylko jeszcze bardziej rozzuchwalało, więc postanowiłem jednak dawać dzielny odpór :)
                          • joanna_on-line Re: se joanna z cepem pogadała 02.06.10, 20:04
                            jot9 napisał:

> Buhaha. Gratuluję determinacji, joanno !
                            >
                            już mi minęła :( - chyba nie jestem zbyt wytrwała ;)))
                        • ae911truthorg Re:Kobieta o wojnie ;)))))))))) 02.06.10, 19:23
                          joanna_on-line napisała:

noż qrwa!!!! czy Ty wiesz, co to jest konflikt zbrojny i jaka może być
                          dynamika zdarzeń
                          - np. na ile przydaje się info z godz. 8.00 jeśli
                          bombardowanie bedzie miało miejsce o 8.01??? nie wiem doprawdy, jak prościej Ci
                          to wytłumaczyć... jeśli to nie wystarczy, to... poddaje się ;X

;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                          Noż qrwa kobieta tłumaczy facetowi co to jest wojna.
                          A herbatę umiesz zrobić ?
                          W jakiej jednostce służyłaś ?
                          Jak rozumiem byłaś na wojnie, to opowiedz jak ta dynamika wygląda,
                          z chęcia posłucham.
                          Feministka jesteś ? Tak na marginesie pytam ?
                          • iminie Re:Kobieta o wojnie ;)))))))))) 02.06.10, 21:44
                            "Noż qrwa kobieta tłumaczy facetowi co to jest wojna."

no nie do pomyślenia, no nie da się tego przetrawić. O matko, Ona
                            gada! Ona myśli! Nie no...

"A herbatę umiesz zrobić?"
                            A Ty nawet tego nie potrafisz????? Zua kobieta-mama nie nauczyła?
        • iminie ziemski_mlynarz jesteś zwykłą szują i mendą za to: 02.06.10, 20:41
          "Pietruczuk to był ten, co dostał rozwolnienia, gdy się dowiedział,
          że ma lecieć do Tbilisi"

Od tej chwili nie widzę Ciebie szmatławcu!

P.S.
          Przepraszam za wyzwiska, ale to jedyny przypadek, gdzie mnie
          poniosło i nie żałuję!!!!
          • ziemski_mlynarz Re: ziemski_mlynarz jesteś zwykłą szują i mendą z 02.06.10, 20:57
            Ale to było eufemistyczne określenie tego, co jest na blogu, do którego podałem link...
            Na wszelki wypadek radziłbym ci tam nie zaglądać, bo wpadniesz w jeszcze większą histerię :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka