tojabogdan 04.07.10, 22:02 tak przynajmniej podają krajowe media, tam właśnie wygrał niejaki Jarosław K. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 04.07.10, 22:26 Bogdan,to niech zabiora go sobie. Moze zrobimy zrzutke,na paczke do Ameryki ,z niejakim Jaroslawem K. w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 05.07.10, 09:50 A daj spokój, zawsze myślałam że Polonia w Stanach to ludzie nie głupi, nie bojących się nowych wyzwań, gotowi zacząć wszystko od poczatku - no mądrzy poprostu a tu co?? Niu jork na Kaczyńskiego, Szikago w ogóle otępiałe bo 80% na Kaczke.....kuźwa to kto tam emigrował? Tak czy siak, niech tam siedzą, z takimi przekonaniami niech sie trzymają z dala od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zaplutykarzelupa Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 05.07.10, 10:18 Jeszcze roczek z hakiem i ekipa tuskowiczow w podskokach bedzie wypie...ac z Polski. Tobie radze zrobic to juz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 05.07.10, 10:24 >A daj spokój, zawsze myślałam że Polonia w Stanach to ludzie nie głupi, nie bojących się nowych wyzwań, gotowi zacząć wszystko od poczatku - no mądrzy poprostu a tu co??< Nic. Dokładnie jest tak jak napisałaś. To są mądrzy ludzie. Mają porównanie i widzą pewne rzeczy z perspektywy, a nie ze środka kotła. To w większości emigracja solidarnościowa. Potrafią myśleć, a nie pędzić jak stado baranów na rzeź. A otępienie jest cechą charakterystyczną wyborców hrabiego Marii Bronisława. Wyjątkowa pustka umysłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 05.07.10, 11:56 zuzka111 napisała: > Mają > porównanie i widzą pewne rzeczy z perspektywy, a nie ze środka kotła. > To w większości emigracja solidarnościowa. Zuzka, poczytaj sobie ich fora. Najczęściej nie mają pojęcia, co się u nas dzieje, nie byli w Polsce od 30 lat, wierzą jeszcze w istnienie "czerwonych" nad Wisłą, których trzeba "pogonić", jak 30 lat temu. Wniosek? Nasze władze państwowe za mało utrzymują kontakt z Polonią za oceanem. Wykorzystuje to PiS, który wmawia tym ludziom, którzy od 30 lat nie widzieli Polski, że zawsze był przeciw komunie, a teraz stare komunistyczne układy znowu chcą oplątać Polskę. Trochę też ludzi stamtąd pisze, że głosuje "z przekory" ("bo jeśli wszędzie straszą tym PiSem, to ja mam ochotę z przekory zagłosować na Jarosława Kaczyńskiego"), a nawet nam na złość ("Wybrałem wam najgorszego prezydenta"). Najpewniej spowodowane jest to tym, że oni mogą się nami bawić, nie ponosząc żadnych konsekwencji swojej zabawy. Europejska emigracja jest za to związana z krajem, częściej tu bywa, ma zamiar w przyszłości wrócić tu na stałe, więc głosuje, tak, jak i my tu w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 05.07.10, 12:17 No nie zgodzę się. To są ludzie w zasadzie "zesłani". To nie jest emigracja zarobkowa jak ta w Europie. Znam kilka osób i możesz wierzyć lub nie, ale dobrze wiedzą co tu się dzieje. Bywają w Polsce, mają tu rodziny. Czytają polskie fora, inwestują w Polsce pieniądze. To, że czerwoni (czy różowi) są w Polsce jest też faktem. Wystarczy poczytać życiorysy najbogatszych Polaków. I prześledzić historię budowania się fortun. Nie głosują z "przekory", bo oni wiedzą jak wygląda demokracja w Ameryce i w niej uczestniczą. Głosują w sposób przemyślany. Znają ludzi, przez których musieli wyjechać. Bardzo nie podoba mi się stwierdzenie "bawić". Bawi się nami koleżka z twarzą bez emocji Putin. Mój wniosek - polski rząd ma w dupie obywateli, czy to polskich, czy żyjących za granicami. Jedynym celem rządu jest nachapać się ile się da, nim się odpadnie od koryta. Europejska emigracja jest przede wszystkim młodsza. Nie otarła sie o Solidarność i przymus opuszczenia kraju. Wyjechali za kasą. I nie chcą PiS, bo wmówiono im, że to wyłącznie Rydzyk, mohery i ośmieszone kaczki. A nikt nie chce być katolem, moherem i piśdzielcem. Zastanów się, które z obietnic PO zostały zrealizowane? Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 05.07.10, 18:08 zuzka111 napisała: > To, że czerwoni (czy różowi) są w Polsce jest też faktem. Wystarczy > poczytać życiorysy najbogatszych Polaków. I prześledzić historię > budowania się fortun. Ale jaki z tego wniosek? Skoro ich nie powywieszano w 1989 roku, to są. Kto miał możliwość inwestowania rodzimych pieniędzy, ten zainwestował i dzisiaj jest kapitalistą, nie "czerwonym". Dzięki takim kapitalistom ludzie, którzy nie mieli odpowiednich funduszy ani/lub pomysłu na dorobienie się podobnego majątku, maja pracę i nieraz bardzo przyzwoite zarobki, na jakie bez tych rodzimych (i zagranicznych również, ale do tego dojdziemy) kapitalistów nie mieliby szans na godne i wygodne życie. Oprócz rodzimych kapitalistów mamy też u siebie firmy zagraniczne - te, których (również których) przeciwnikiem jest PiS. Mamy jeszcze kapitał zgromadzony przez (byłych) pracowników tychże firm, którzy postanowili swój zgromadzony kapitał zainwestować i sami rozpocząć jakąś działalność. Mamy pełną demokrację, mamy wolny rynek, nikomu nie podlegamy i od nikogo nie jesteśmy na zasadzie monopolu uzależnieni (poza monopolem gazowym i energetycznym - niestety). > Nie głosują z "przekory", bo oni wiedzą jak wygląda demokracja w Ameryce > i w niej uczestniczą. No tak, u siebie wybrali Obamę. A nam "na złość" chcieli wybrać Kaczyńskiego. > Bardzo nie podoba mi się stwierdzenie "bawić". Mi też nie. > Bawi się nami koleżka z twarzą bez emocji Putin. Każdy - na całym świecie - ma swoje interesy i każdy - na całym świecie - swoich interesów pilnuje. Warto też samemu dbać o swoje interesy, w sposób rozsądny i wyważony, bez wszczynania wojen ze wszystkimi dookoła, a zwłaszcza nie z silniejszymi, bo to raczej może zaszkodzić nie pomóc. PS. Czy Radek Sikorski nie wyleciał z rządu Kaczyńskiego po tym, jak śmiał domagać się od Amerykanów wynagrodzenia w postaci uzbrojenia dla naszej armii w zamian za system Patriot w Polsce? > Mój wniosek - polski rząd ma w dupie obywateli Twój wniosek jest inny niż wniosek 53% obywateli, którzy wzięli udział w wyborach. > I nie chcą PiS, bo wmówiono im, że to wyłącznie Rydzyk, mohery i > ośmieszone kaczki. PiS sam się tak prezentuje. Nikomu tego nie trzeba wmawiać. Wszystkich rozsądniejszych Kaczyński powyrzucał z PiSu, lub sami odeszli. Jak wyrzucą wreszcie Kaczyńskiego i przestaną się podporządkowywać Rydzykowi a zaczną myśleć samodzielnie nad tym, co dla Polski dobre, to może jeszcze kiedyś z nich będzie jakaś sensowna partia. Ale wątpię, czy to się może udać. > A nikt nie chce być katolem, moherem i piśdzielcem. No, widzisz? Nawet ci, co głosowali na Kaczyńskiego wstydzą się do tego przyznać. > Zastanów się, które z obietnic PO zostały zrealizowane? Drogi się budują - wiem, bo 2 - 3 lata temu klienci mi nie zawsze wierzyli, że drogi, które są obiecane, ujęte w planach, ujęte w harmonogramie naprawdę powstaną. Teraz mam satysfakcję - ci klienci, którzy uwierzyli, że wszystko naprawdę sprawdziłam i musi być - ci widzą naocznie, że się buduje i naprawdę przed 2012 rokiem będzie. Orliki naprawdę powstały. Księgi wieczyste elektroniczne można przeglądać w internecie - nie trzeba gnać do sądu. Dane z Krajowego Rejestru Sądowego są dostępne w internecie - nie trzeba gnać do sądu. Akty prawne mają być dostępne w internecie nie tylko jako źródło dodatkowej nie wiążącej informacji, ale jako dokument urzędowy (obecnie jako taki funkcjonuje tylko druk: Dziennik Ustaw czy Monitor Polski - druki są płatne). PO wprowadziło możliwość ustawowego dziedziczenia przez dziadków po wnukach (wcześniej tego nigdy nie było), a także po innych dalszych krewnych. PO przedłużyło okres na poinformowanie Urzędów Skarbowych o otrzymaniu darowizny lub spadku (wcześniej był tylko miesiąc, teraz jest 6 miesięcy) od najbliższych krewnych, co umożliwia na uniknięcie opodatkowania (gdy umierają np. rodzice czy mąż (a bywa, że i dziecko), nie pędzisz najpierw do urzędu skarbowego, by powiadomić o nabyciu spadku, zanim się za to zabierasz z reguły potrzebujesz trochę czasu na ochłonięcie. Wydłużenie tego okresu do 6 miesięcy jest bardzo sensowne. PO zniosło ograniczenie w zakresie wysokości dochodu z najmu, jaki można uzyskać, by móc się rozliczać ryczałtem 8,5% (wcześniej było 8,5% do pewnej - wcale nie bardzo wysokiej - granicy dochodu. Powyżej tej granicy obowiązywał już podatek 20%). I tak dalej. PO podwyższyło zarobki dla pracowników służby zdrowia i dla nauczycieli. W każdym bądź razie od 3 lat ani nauczyciele nie strajkują ani pielęgniarki czy lekarze. Przypominam o ustawach zawetowanych przez zmarłego prezydenta. Nie wszystkie pomysły ustawowe PO są idealne - niektóre nawet pogarszają istniejący stan prawny niż polepszają (te akurat prezydent chętnie podpisywał, nawiasem mówiąc), ale jakoś od 3,5 roku czuję się w moim kraju bezpiecznie i spokojnie. Lubię te władze i lubię ten rząd. Rząd mnie nie wyzywa, nie straszy, nie wygraża mi. Wcześniej nawet uczniowie w szkołach, którzy się buntowali przeciw pomysłom Giertycha byli wyzywani od "układów". Odpowiedz Link Zgłoś
abmiros Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 05.07.10, 18:44 bezpocztyonline, od dawna odczuwalem potrzebe chociazby szkicowego wykazu osiagniec PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 06.07.10, 16:05 > Skoro ich nie powywieszano w 1989 roku, to są. To faktycznie był błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
adamw58 Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 06.07.10, 21:54 zuzka111 napisała: > > Skoro ich nie powywieszano w 1989 roku, to są. > > To faktycznie był błąd. A dlaczego blad? Czy naprawde uwazasz, ze lepiej bylo Polske utopic w morzu krwi? I co z tego ze wielu wspolczesnych kapitalistow to ludzie ktorzy i w komunie ptrafili sie ustawic. Widocznie maja glowe na karku i potrafia sie przystosowac do roznych warunkow. Przy przeksztalceniu Polski w kraj kapitalistyczny jacys ludzie musieli zostac kapitalistami bo nie da sie zbudowac kapitalizmu bez kapitalistow. Mnie to guzik obchodzi czy sa to byli komunisci, czy byli dzialacze opozycji. Byle byliby skuteczni w dzialaniu bo o to w kapitalizmie chodzi. Mam wrazenie ze wiekszosc zwolennikow PIS to nieudacznicy ktorzy nie potrafili sie znalezc w nowym systemie a teraz z zazdrosci, ze znalezli sie na bocznym torze, gardluja i bruzdza. Wiekszosc z nich potulnie znosila komunizm i za komunizmu nie potrafila sie zaangazowac ani po stronie komunistow ani po stronie opozycji. Po zmianie ustroju przypomnieli sobie o romantycznym pseudo-patriotyzmie i na tej podstawie uwazaja, ze cos im sie od panstwa nalezy. Zapewniam, ze wole panstwo jakie jest, niz krwawe jatki urzadzane przez nieudacznych pseudo-patriotow w imie jakichs idei nacjonalistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 06.07.10, 22:08 > Zapewniam, ze wole panstwo jakie jest, niz krwawe jatki urzadzane > przez nieudacznych pseudo-patriotow w imie jakichs idei > nacjonalistycznych. A ja uważam, że to wielki błąd, że nie wykorzystano ostatniego zjazdu PZPR na rozwiązanie problemu, który się ciągnie jak smród do dzisiaj... Rozbita mafia tak szybko by się nie pozbierała. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 06.07.10, 22:24 zuzka111 napisała: > A ja uważam, że to wielki błąd, że nie wykorzystano ostatniego zjazdu PZPR > na rozwiązanie problemu, który się ciągnie jak smród do dzisiaj... > > Rozbita mafia tak szybko by się nie pozbierała. A ja uważam, że najlepiej pisane akty prawne były pisane przez SLD. Po prostu mają wprawę i robią to dobrze. Nawet jak chcieli zmobilizować wydawcę, by zechciał im za ustawę zapłacić 17,5 mln dol. łapówki, to w ustawie tej miały się zmienić tylko dwa słowa: czy to nie majstersztyk? Jestem im np. wdzięczna za nowelizację ustawy o ochronie praw lokatorów z 2004 roku. Doceniam dobrą wolą ustawy o podpisie elektronicznym. Gdyby była stosowana w rzeczywistości, łatwiej by było załatwiać wiele spraw. Do tego np. faktury elektroniczne. PO nawet jeśli ma dobrą wolę, to nie umie - niestety - pisać ustaw. PiS z reguły nie ma dobrej woli. A i tak nie umie pisać aktów prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych ośrod 05.07.10, 22:02 na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych skupisk i młodsi, na Jarka zdecydowanie z niższych wykształceniem, ze wsi i starsi. Wyjątki potwierdzają regułę, ale takie są fakty, których nie można ignorować. Inna sprawa to fakt, że obaj kandydaci są bardzo średni, obaj są konserwą, czyli wczorajsi, chociaż jeden mniej, drugi bardziej. Obaj są katolikami, czyli nietolerancyjni z definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:16 Aczkolwiek mnie się Bronek wydaje bardzo sympatyczny jako człowiek. A z facetem sympatycznym zawsze idzie się dogadać, choćby był konserwa. Mnie tam moja kobieca intuicja mówi, że Bronek to swój chłop: 1. zez w wykonaniu Bronka niepoprawni.pl/files/images/s23_a.jpg 2. czarujący uśmiech Bronka www.wprost.pl/G/wprost_gfx/1235/s58_b.jpg No i widziałam jeszcze kilka kapitalnych fotek tego pana, którymi byłam zachwycona, ale nie mogę ich odnaleźć... No może ta będzie fajna: www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/1260765925602.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:26 Bronek jest bardzo milym,sympatycznym czlowiekiem.Ale mu brakuje czegos,co by moglo przekonac do niego wiekszosc.moze charyzmy,a moze zwyklych duzych i twardych jaj.To ze on wygral,to efekt tego,ze glosowali przeciw Kaczynskiemu,a nie za nim. Ja glosowalem wlasnie tak. Ale ,jak juz wspominalem na forum,moze ,ze wzgledu na konstytucje,innego Prezydenta (z jajami) Polska i nie potrzebuje? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:32 Igor, co Ty chcesz od Bronka? Moim zdaniem elektryzująco przystojny facet (szkoda, że dopiero teraz to zauważyłam) a tacy jaj na wierzch z byle powodu nie pokazują. A tak serio to przyjrzałam się dokładnie słodkiej buźce Bronka i stwierdziłam, że on może mieć więcej charakteru niż go o to podejrzewałam. Sądzę, że ten facet może się okazać bardzo pozytywną niespodzianką. Jeśli się mylę, to znaczy, że się w nim zakochałam i ogłupiałam do reszty... No dobrze, zakochałam się, ale to nie jest zwyczajny facet, to mężczyzna bardzo tajemniczy i intrygujący :-) krzysztofdubiel.com/i/photos/90.jpg www.se.pl/multimedia/galeria/38764/bronislaw-komorowski-gosc-czatu-sepl-i-portalu-int/ Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:40 state,przeciez napisalem,ze jest bardzo milym,sympatycznym czlowiekim(sam by w takim zakochal sie),moze i masz racje,ze ma duzo wiecej charakteru,niz na to wyglada,ale wtedy cala jego mila i sympatyczna buzka,to tylko maska. Co nie zmienia faktu,ze mam duzo radochi z tego,ze to on Prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:48 A dlaczego jego sympatyczna buźka to miałaby być maska? Gdzie tu w sprzeczności stoi sympatyczna buźka z charakterem? Mieć charakter, to nie znaczy tupac nóżkami ze wściekłości i kłócić się o krzesło czy samolot. Mieć charakter to oznacza walczyć tylko wtedy gdy jest o co i ustępować zawsze wtedy, gdy walka nic dobrego by nie wniosła. Mieć charakter to często oznacza bronić słabszego; mieć charakter to znaczy być pokornym wobec własnych wad i porażek, ale znać przy tym wszystkim własną wartość. Mieć charakter to znaczy akceptować siebie, wierzyć we własne możliwości, wierzyć w innych, traktować ich z szacunkiem i sympatią. A moim zdaniem Bronek jak najlepiej się pod tymi względami zapowiada. Ja osobiście nie wierzę w żaden charakter ani u pieniaczy, ani u pakerów na siłowni, ani u zarozumiałych wszystkowiedzących. Wystarczy natomiast dobrze przestudiować rtsy twarzy Bronka, żeby zobaczyć, że jest w nim silna indywidualność i on z pewnością marionetką w rękach Tuska nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:33 :))))) No może nie jestem całym sercem za Bronkiem, ale jestem całym sercem przeciw J.K. - temu Panu już dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:33 Popieram Cię State w całej rozciągłości. Konserwa, nie konserwa, ale do dogadania. Ja w ogóle jestem z gatunku tych, co to z każdym niemal potrafi się dogadać. Przynajmniej tak mi się wydawało do niedawna, bo teraz wyszło, że z prezesem i jego wyznawcami na żaden temat chyba nie potrafię. Ba z nimi nawet tak naprawdę się pokłócić nie da, bo to inny język jest. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:42 Z tym narzekaniem, że konserwa to ja bym nie demonizowała. Niech sobie będzie Bronek konserwą, byle we własnym życiu i byle się w życie innych nie mieszał. A myślę, że to jest facet, który potrafi uszanować odmienne poglądy u drugiego człowieka. I nie chodzi tu nawet o to, jakie poglady ma Prezydent, tylko litości! niech Polsce wstydu nie przynosi, niech nas nie ośmiesza przed całym światem swoim zachowaniem. A wydaje mi się, że Bronek ma na tyle ogłady, żeby szybko się wyrobić i reprezentować Polske jak należy. Na Prezydenta jest w sam raz, moim zdaniem, i będzie robił co do niego należy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:43 state.of.independence ,tu nic nie mozno dodac.wszystko ladnie podsumowala. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:51 Jeszcze jakąś ładną fotkę Bronka mogę dodać... albo nie, włożę sobie Bronka pod poduszkę, he he :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 22:54 State, a nie lepszy już Sikorski pod tę poduszkę? :D Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 23:00 Bo ja wiem? Sprawdzę zaraz na Wikipedii czy Sikorski to nie jakiś smarkacz. Cholera go wie, ile on ma lat, ale jakiś taki mało dojrzały mi się z wyglądu wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 23:02 No jak dla mnie to Sikorski jest dojrzały (ale może za pięć lat będzie bardziej :)) i co ważniejsze, ma w sobie takie "cuś" czego nie ma Bronek, bo jest zbyt dobrotliwy tak z wyglądu, ten Bronek :) Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 05.07.10, 23:15 No więc Sikorski starszy jest ode mnie na tyle, żeby smarkacza wycofać, ale po dokładniejszym przyjrzeniu się jego twarzy (Sikorskiego) stwierdzam, że jakiś taki mdły i mydliniasty. Nie w moim typie. Jednak wolę Bronka i prędko nie zamienię na innego. Serce nie sługa i nic na to nie poradzę. O, Bronek nawet nogi ma ładne: www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/1249193652236.JPG a do tego chłop robotny, pomimo że hrabia: www.dziennik.pl/files/archive/00081/F_1_0607_komorowski4_81215l.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 06.07.10, 21:18 A taki zupełnie typowy Sikorski nie pociąga? www.gover.pl/userfiles/publikacje/sikorski_19_large_1_large_1-large.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
iminie i Sikorski z humorem 06.07.10, 21:19 i.wp.pl/a/f/jpeg/20988/sikorski_mina_pap550.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Nigdy! 06.07.10, 21:26 Prędzej Palikota sobie wezmę: 1. g.gazetaprawna.pl/p/_wspolne/pliki/20000/posel_palikot_20439.jpg 2. www.lubelski.platforma.org/files/5/68/123806773956137f96bffba85638372941f67beea6.jpg 3. (najlepsze) www.dziennik.pl/files/archive/00158/ML080515_022_158922l.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
iminie State, my się możemy polubić 06.07.10, 21:29 bo w drogę to my sobie nie wejdziemy nigdy :D:D:D O fuuuj z tym Palkikotem wyskoczyłaś, jakiś taki zdziecinniały, nie wiem jak Go określić, ale mało męski jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: State, my się możemy polubić 06.07.10, 21:35 Eeeee, mnie się Januszek z tym kwiatkiem w zębach namiętnie podoba. Nawet Garfieldkiem zaczęłam go pieszczotliwie w myślach nazywać. Dla mnie to Radzio jest mało męski. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 06.07.10, 21:21 Moim zdaniem to on się co najwyżej do reklamy wazeliny nadaje. Poza tym jakiś taki za delikatny, a mnie chłopa do wszelkiej ciężkiej roboty potrzeba. Szkoda byłoby bidulka na śmierć zajeździć, he he ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 06.07.10, 21:26 Żartujesz z tą delikatnościąu Sikorskiego. Spójrz na Niego jak na wytrawnego dyplomatę, którym niewątpliwie jest. Uśmiech musi mieć przyklejony do twarzy, ale to co On sobie myśli to nikt nie wie! I myślę że akurat jako mężczyzna (jeśli to samo mamy na myśli dziś :)) to akurat Bronek się nie nadaje, bo to On taki jakiś zbyt delikatny. A Radzio to jak wojskowy, taki no wiesz, z charakterkiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: na Bronka głosowali wykszłaceni, z większych 06.07.10, 21:33 Kobieto, takiego Radzia to ja bym na pół jedną ręką mogła przełamać i nie patrzyłabym czy wojskowy czy nie. Zresztą on mi na harcerzyka, nie na wojskowego wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence A jak już chcesz twardziela... 06.07.10, 21:48 to niech będzie Januszek Palikot :-) Strrrraszzny z tą strzelbą, he he :-) img.interia.pl/wiadomosci/nimg/t/p/Janusz_Palikot_chce_sie_3202384.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Re: A jak już chcesz twardziela... 06.07.10, 21:51 No nie, powaliłaś mnie :P Naprawdę nie widzisz w Nim postaci z bajki? Taki chłopczyk, niedojrzały mężczyzna?! Ja tak postrzegam Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A jak już chcesz twardziela... 06.07.10, 22:02 Ależ ja nie znam ani jednego dojrzałego mężczyzny ;-PPP Mężczyźni to z natury wieczni chłopcy i szukanie w nich jakiejkolwiek powagi to chyba pomyłka. Więc łatwiej mi zaakceptować to, jacy są naprawdę. A Januszek jest uroczy - przytuliłabym takiego do piersi i podrapała za uchem. Byleby mi tylko ładnie mruczał - byłabym zadowolona :-) No dobrze, jak chcesz poważnego to może Michael Cretu? 1. img.chinamp3.com/singer_photo/52/5162.jpg 2. www.gopop.gr/photos/bands/334.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan nie znasz go zbyt dobrze 06.07.10, 22:14 nie znasz go zbyt dobrze, on też jest miękki, płacze niemal codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: nie znasz go zbyt dobrze 06.07.10, 22:17 Ale który płacze? Palikot czy Cretu? Ten drugi to przynajmniej niezłą muzykę pisze, toteż wybaczyłabym i to, że płacze. Gdyby ze wzruszenia płakał - pal go tam diabli, niech mu będzie, nie wtrącam się w takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk a Kaczynski J. nie jest pociagajacy? 06.07.10, 22:21 Czym Kaczyński uwiódł Polki "Metro": W Jarosławie Kaczyńskim Polkom spodobało się to, że sprawia wrażenie jakby potrzebował opieki czy w tym jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: a Kaczynski J. nie jest pociagajacy? 06.07.10, 22:23 Kaczyński to chyba całodobowej niańki potrzebuje, łącznie ze zmianą pieluch. Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Re: a Kaczynski J. nie jest pociagajacy? 06.07.10, 22:31 Łomatko, Igor, gorzej nie mogłeś "zapodać" :P Tak tak, podoba się matulom spod Torunia (bez obrazy bo nie wszytkim zapewne), które mają podobnych synków w pokoju obok. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan pociagajacy? nosem, oczywiście 06.07.10, 22:36 a propos uwodziciel, w kraju naszych zachodnich sąsiadów zwykło się jeszcze do niedawna, a w niektórych kręgach i nadal, mawiać o niejakim adolfie h., że on ich po prostu uwiódł. Tak to też jest z politykami z tzw. charyzmą, którzy trafiając na podatny grund (naród) potrafią sporo narozrabiać Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: pociagajacy? nosem, oczywiście 06.07.10, 22:44 Mnie ani niejaki Adolf H, ani Jarosław K nie pociągają, toteż uwieść by mnie nie mogli. No a pociągającego mężczyznę to najchętniej uwiodłabym pierwsza, nie czekając aż w końcu zatrybi i jakimś cudem na to wpadnie ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence To ja zapodam lepiej 06.07.10, 22:41 Może Rutger Hauer w czasach jego (względnej) młodości? 1. www.nndb.com/people/576/000024504/Rutger_Hauer.jpg 2. images2.wikia.nocookie.net/__cb20060717023024/filmguide/images/thumb/a/a4/RutgerHauerProfilePic.jpg/245px-RutgerHauerProfilePic.jpg Iminie, a jak tam w końcu Michael Cretu Ci się spodobał? Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Re: To ja zapodam lepiej 07.07.10, 10:32 Michael Cretu, paskud, nie dla mnie. Oczywiscie nie mówię, że facet musi być jak Adonis, ale musi mieć w sobie to coś. No dobra, z Twoich typów najlepszy to Rutger Hauer :) ale podkreślam, z Twoich typów :) Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Nie no, to jest bluźnierstwo :-( 07.07.10, 15:45 iminie napisała: > Michael Cretu, paskud, nie dla mnie. Jaki tam paskud, jaki paskud? No chyba zaraz oszaleję z wściekłości. > Oczywiscie nie mówię, że facet musi być jak Adonis, ale musi mieć > w sobie to coś. Cretu ma w sobie "to coś" i to wręcz w stopniu ekstremalnym, he he :-) No to może bardziej Ci się spodoba facet w którym wariacko podkochiwałam się jakieś 20 lat temu? 1. rebeljukebox.com/live/wp-content/uploads/2009/06/24_robertsmith_lgl.jpg 2. www.tomsheehan.co.uk/images/robert_smith.jpg 3. cache.interscope.com/images/local/500/32c90d0b-f24e-4cbb-b7e8-d6c79afb1cde.jpg No, gust mi nieco złagodniał przez te ostatnie 20 lat, he he he :-ppp A Ty narzekasz, że mi się paskudy podobają. Taki wiek, nic nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Re: Nie no, to jest bluźnierstwo :-( 07.07.10, 16:15 State, to Ty już zostań przy tym Bronku, bo brniesz coraz gorzej :D:D:D Jak to faktycznie różne są gusta na tym świecie, nooooo?! Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Nie no, to jest bluźnierstwo :-( 07.07.10, 16:54 Ja nie brnę coraz gorzej, tylko pokazuję poprzedników Bronka, w tym również grzechy własnej młodości, he he :-) Chociaż muszę przyznać, że od młodości do niemal czasów obecnych miałam permanentne stany zakochania również w tym panu (wokalista niemiertelnej grupy Sisters of Mercy): 1. i187.photobucket.com/albums/x61/reverendmyspace/Who%20Id%20Like%20To%20Meet/AndrewEldritch1.jpg 2. www.aolcdn.com/aoluk_photos/06/05/20061003070909990015 Ale teraz facet wygląda tak, że aż strach popatrzeć, więc mi kilka lat temu przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: a Kaczynski J. nie jest pociagajacy? 06.07.10, 23:03 iminie,ja niczego nie "zapodal" ,ja tylko zapytalem.A tak na serio,to jarek nie ma w sobie nic meskiego,moze dla tego jest starym kawalerem? czytajac to co pisze state,to jak by mogl "pociagnac" chociaz by jedna kobiete,to napewno by go zlapala . Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Igor, nie wiem na ile Ty w temacie miłostek J.K. 07.07.10, 10:34 ale bardzo bardzo gorąco kręciła wokół J.K. pani Szczypińska, ale facet nie podołał :P A w sumie szkoda, bo by złagodniał :/ Odpowiedz Link Zgłoś
iminie Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 05.07.10, 22:30 Po 20-30 lat w Polsce nie mieszkają, przykre, ale nie mają zielonego pojęcia o sprawach dla nas ważnych! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_amstaf Re: wybrano nowego prezydenta USA i Kanady 06.07.10, 00:38 Witam, czy ten właśnie remontowany w Rosji TU-154, oznaczenie taktyczne 102, może dotrzeć do tych krajów razem z nowo wybranym (przez tzw. tamtejszą polonię) el Presidente? Jeżeli jest w stanie, to niech tam zostaną obaj (samolot i niedoszły el Presidente) Posdroofka Odpowiedz Link Zgłoś