ae911truthorg 12.10.11, 14:11 Jakoś zaginął wątek Zuzki, to pozowię. Są świadkowie (świadek) - autor filmu. Prokuratura uznała film za dowód, ale czego ? www.youtube.com/watch?v=Y0HiJxEUmlA&feature=player_embedded#! Tutaj wzbogacony o animację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamnik_belial Re: Film 1.24 12.10.11, 14:40 ae911truthorg napisał: > Jakoś zaginął wątek Zuzki, to pozowię. > Są świadkowie (świadek) - autor filmu. Prokuratura uznała film za dowód, ale cz > ego ? Za dowód w sprawie. To tak się nazywa po prawniczemu. Źródło informacji. Istnienie takiego filmu niczego nie dowodzi. > www.youtube.com/watch?v=Y0HiJxEUmlA&feature=player_embedded#! > Tutaj wzbogacony o animację. Rozczulająca animacja. I to motto o znakach na końcu... Ach, spłakałem się. Tyle wzruszeń z powodu dwóch zwisających frędzli z połamanych gałęzi... A że ten cały Kola nie popatrzył w górę na to tajmenicze coś co ciągnęło rzekome "liny" :-) Że to coś (helikopter chyba, no bo co?) nie robiło żadnego hałasu ani nie dawało podmuchu na ziemię... Przecież podnieść kilkanaście ton wraki to nie w kij dmuchał, to by musiał być Mi-26 albo coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Film 1.24 12.10.11, 16:03 Dobrze, że napisałaś jamniko. Bezcenne te uwagi....w sprawie. Większość już zrozumiała - prawda jest taka jak ustalą cykliści. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ale słuszne uwagi ... 12.10.11, 18:48 Podstawowe rzeczy: - trudno uwierzyć, że człowiek słyszący coś lecącego nad sobą odruchowo nie rzucił tam okiem (i obiektywem). Przecież te liny nie mogły zwisać znikąd. Jeżeli to były rzeczywiście liny, to to coś do czego były przymocowane musiało się przesuwać więc powinno dawać jakieś dodatkowe efekty (podmuch, dźwięk), dodatkowo dla łatwości operowania liną, to coś powinno wisieć niewiele wyżej niż korony drzew czyli lina powina być dość długa, a to prowadzi do kolejnego stwierdzenia: - trudno też uwierzyć, że zwisająca z czegoś lina, poruszająca się jakoby 10m/s (jak to podano na filmie) ZWISAŁA TAK PIONOWO (no chyba, że poruszały się wolniej a złudzenie szybkości to kwestia ruchu kamery). i trzecia sprawa, to jeżeli ta "lina" poruszała by się tak jak pokazuje ta symulacja, to istniało by ryzyko zaczepienia o coś i zagrożenie dla tego na czym była zawieszone. Poza tym te "liny" wyglądają coś cienko jak na przybór do przenoszenia ciężkich elementów (poza tym przenoszenie ciężkich fragmentów czymś takim (podparcie przenoszonego przedmiotu w jednym punkcie) było by bardzo niewygodne a i niebezpieczne dla osoby na ziemi, które musiała by prowadzić "załadunek" i pilotowanie przedmiotu wy się nie wysunął z tej "pętli". I dziwne jest to, że "akurat" panoramowanie zgrało się z ruchem tego czegoś wiszącego, przy zupełnym braku zainteresowania filmującego tym co się dzieje nad jego głową. Odpowiedz Link Zgłoś
jim_marrs O, chłopie, Ty nie doceniasz ruskich! 12.10.11, 16:42 Oni potrafią zrobić kilkaset km3 mgły, hel rozpylić, ubić siuda itd. Dla nich zrobienie superwędki do podnoszenia rozbitych samolotów to pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Nawet w kosmos ruskie latają...niesamowite. 12.10.11, 17:37 online.wsj.com/media/0416pod05.jpg a niektórzy Polacy wiedzą jak używać Google. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik_belial Re: Nawet w kosmos ruskie latają...niesamowite. 13.10.11, 09:30 ae911truthorg napisał: > > online.wsj.com/media/0416pod05.jpg > a niektórzy Polacy wiedzą jak używać Google. No i sobie popatrz co to takiego podnosi tego Tu-134. A na twoim filmiku czemuś ani sladu takiego śmigłowca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: O, chłopie, Ty nie doceniasz ruskich! 12.10.11, 21:15 A ja głupia miałam takie skojarzenie, że to nie super wędka do rozbitych samolotów tylko samobieżna proca próżniowa, z której zestrzelono Tupolewa. Odpowiedz Link Zgłoś
echte.russische.spion Re: Film 1.24 15.10.11, 18:08 Sterowiec nie hałasuje i nie daje podmuchu na ziemię. To chyba oczywiste, że Rosjanie użyli sterowca. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Film 1.24 15.10.11, 20:03 I do tego z przezroczystych torebek foliowych musieli go pozszywać, żeby nikt nie zauważył, że się coś takiego unosi na niebie. -- Zapraszam wszystkich z poczuciem humoru na bardzo wariackie forum: forum.gazeta.pl/forum/f,103051,Na_wariackich_papierach.html Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz Łykasz coraz większe bzdury. 12.10.11, 18:16 1. Film został zmontowanych z pojedynczych kadrów i dodatkowo aby dopasować je do siebie zastosowano technikę wycinania i przemieszczenia fragmentu kadru. 2. Śladu po zawiesiu widocznym w kadrze nie ma na filmie o "ubijaniu tuda". Widocznie w tamtych czasach scenariusz z awiesiem nie był jeszcze gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Tu jest wersja ustabilizowana ... i coś jest 12.10.11, 19:12 Kola ustabilizowany Kola ustabilizowany Tu jest to coś pokazane poklatkowo, jakoś dziwnie się zachowuje Ujęcie poklatkowe Wygląda, że to coś przechodzi między kamerą i tym drzewem po lewej ale jednocześnie nie zaczepia o gałęzie i zupełnie nie widać działania oporu powietrza. Chwilę potem kamerujacy pokazuje kierunek w jakim przesuwało się "zawiesie" i już go nie widać. Swoją drogą, skoro to wszystko inscenizacja, to co połamało te drzewa ? Swoją drogą czy ktoś wie jakiej długości miał Kola włosy, może to one mu wlazły w kadr ? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Tu jest wersja ustabilizowana ... i coś jest 12.10.11, 21:33 A wiesz, ja sporo fotografuję. W szczególności budynki lubię fotografować chodząc wokół nich i "łapiąc" je z różnej perspektywy. Ten zwisający śmieć może sobie gdzieś zwisać spokojnie z gałęzi, a efekt jego rzekomego poruszania może wynikać z faktu, że ów Kola po prostu chodził wokół wraku. W zależności od tego jaka odległość dzieliła obiektyw od wraku, a jaka od wiszącego śmiecia - efekty mogą być przeróżne. Tu wygląda to tak, jakby śmieć był blisko obiektywu (dlatego mocno przemieszcza się w kadrze), natomiast wrak - relatywnie daleko. No i tylko z moimi doświadczeniami z fotografowaniem sprawa mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik_belial Re: Tu jest wersja ustabilizowana ... i coś jest 13.10.11, 09:35 absurdello napisał: > Kola ustabilizo > wany > > Kola ustabiliz > owany > > Tu jest to coś pokazane poklatkowo, jakoś dziwnie się zachowuje Zachowuje się jak długa, wiotka gałązka z frędzlami oddartej kory, którą obchodzi dookoła filmujący. Odpowiedz Link Zgłoś
echte.russische.spion Re: Tu jest wersja ustabilizowana ... i coś jest 15.10.11, 18:11 Ten ustabilizowany film musi być sfałszowany. Nie widać już na nim rannych w białych koszulach machających rękami ani pilota wychodzącego z silnika. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Pozdrowienia dla geniuszy 12.10.11, 19:39 i tego co usunął wątek Zuzki, o tym samym tytule. Nie chodzi o liny, hel siuda i tam. Proste pytanie dla opóźnionych w rozwoju - czemu "ni ch.ja siebie" ? Lin nie było, strzałów nie było, mgły nie było...(o pardon mgła była) - to co Kolę tak wqrwiło ? Co zeznał ? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A nie zastanowiło cię, że to 12.10.11, 21:52 "ni ch... siebie", to jest jakoś innaczej mówione ? Posłuchaj jeszcze raz: Film Koli Facet porusza się po nierównym terenie, sapie jak lokomotywa, co wyłapuje, komórka, a to NI CZŁONKA SIEBIE, jest mówione mocnym głosem, na wyrównanym oddechu i prawie identycznie w obu przypadkach. Mam brzydkie wrażenie, że to zostało dograne, bo coś akustyka jest inna w momencie gdy padają te słowa. Tak samo jak przed drugim powtórzeniem głos mów coś tam "Otiec w ..." też jest jakoś dziwny akustycznie: dużo głośniejszy od innych i też jakoś dziwnie mówiony. Nikogo poza tym dziadkiem w płaszczu nie widać w okolicy a ten krzyczący jakby stał bardzo blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg ...nie zastanowiło cię, że to 12.10.11, 22:08 absurdello napisał: > "ni ch... siebie", to jest jakoś innaczej mówione ? > > Posłuchaj jeszcze raz: > > [b][url=https://www.youtube.com/watch?v=pWMdeUhw8gQ&feature=related]Film Koli[/u > rl][/b] > > Facet porusza się po nierównym terenie, sapie jak lokomotywa, co wyłapuje, komó > rka, a to NI CZŁONKA SIEBIE, jest mówione mocnym głosem, na wyrównanym oddechu > i prawie identycznie w obu przypadkach. Mam brzydkie wrażenie, że to zostało do > grane, bo coś akustyka jest inna w momencie gdy padają te słowa. Tak samo jak p > rzed drugim powtórzeniem głos mów coś tam "Otiec w ..." też jest jakoś dziwny a > kustycznie: dużo głośniejszy od innych i też jakoś dziwnie mówiony. Nikogo poza > tym dziadkiem w płaszczu nie widać w okolicy a ten krzyczący jakby stał bardzo > blisko. Od jakiegoś czasu mówię, że jesteś "spiskowcem". Ja nie mam ochoty spiskować - czekam na wypowiedź Prokuratury. Jedna była - materiał nie jest montowany. Bee, ale absi nie wierzy, absi moher - absi wie lepiej. Stary żydowski - ...."zawsze masz dwa wyjścia". Film jest fałszywy - toś wpod . Film jest autentyczny (tak sądzi prokuratura) - to masz dwa wyjścia.... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Nie wiem co robiła prokuratura 12.10.11, 22:21 ale mnie te ni ch.. siebie nie pasuje akustycznie do reszty nagrania. Poza tym na tym filmie to tylko Kola jest podchujony siebie, a dziadek w kadrze (2 razy) nie specjalnie wygląda na spłoszonego. Mimo, że przecież jest w okolicy Koli i musiał to samo słyszeć co i on Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence A czy ktoś ma gdzieś link 12.10.11, 22:31 do wypowiedzi owej prokuratury lub pełnomocnika? Bo z tego, co pamiętam czytałam kiedyś, że prokuratura nie jest w stanie udowodnić fałszerstwa, co nie jest równoznaczne z tym, że potwierdza wiarygodność. Jakby mnie ktoś w tłumie portfel zarąbał, a nie złapałabym za rękę, ani nie miałabym świadka to też bym nie była w stanie udowodnić złodziejowi, że mnie okradł. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: A czy ktoś ma gdzieś link 12.10.11, 22:53 state.of.independence napisała: > do wypowiedzi owej prokuratury lub pełnomocnika? Bo z tego, co pamiętam czytała > m kiedyś, że prokuratura nie jest w stanie udowodnić fałszerstwa, co nie jest r > ównoznaczne z tym, że potwierdza wiarygodność. Jakby mnie ktoś w tłumie portfel > zarąbał, a nie złapałabym za rękę, ani nie miałabym świadka to też bym nie był > a w stanie udowodnić złodziejowi, że mnie okradł. > Masz świadka - imię, nazwisko, nagrany przez polskich dziennikarzy. Nie mów, że nie wierzysz ruskim...???? Niesamowite. Odniesiono się również do filmu z miejsca katastrofy opublikowanego w internecie. Według opinii biura badań kryminalistycznych ABW nie widać ingerencji w ciągłość zapisu filmu jednak jego wielokrotna kompresja mogła zatrzeć ślady montażu.Natomiast odnośnie strzałów zarejestrowanych na filmie, nie można jednoznacznie stwierdzić, iż były to wystrzały z broni palnej, gdyż na nagraniu jest zbyt wiele zakłóceń. Jednak będzie to przedmiotem dalszych czynności procesowych. www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100427/KATASTROFA_SAMOLOTU_PREZYDENCK/249917626 Jest tam też: Na razie za godzinę katastrofy przyjęto 8.56. Tekst jest z 27-04-2010 !!!!! Przez 17 dni (minimum) nie ustalono godziny katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Nie wiesz co robiła prokuratura, ja też nie wiem. 12.10.11, 22:56 absurdello napisał: > ale mnie te ni ch.. siebie nie pasuje akustycznie do reszty nagrania. > Poza tym na tym filmie to tylko Kola jest podchujony siebie, a dziadek w kadrze > (2 razy) nie specjalnie wygląda na spłoszonego. Mimo, że przecież jest w okoli > cy Koli i musiał to samo słyszeć co i on Faktycznie - udowodniłeś , że Ziemia jest płaska. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Re: A nie zastanowiło cię, że to 13.10.11, 07:29 Paweł! Te słowa które tak bardzo cię bulwersują nie są w potocznym języku utożsamiane z przekleństwem. W codziennym obcowaniu można je usłyszeć w różnych wersjach w zależności od tego kto je wypowiada. Od "niczewo siebie" poprzez "ni hrena siebie" aż do wersji z filmiku. Fraza ta jest wyrazem zdziwienia, zaskoczenia czy niedowierzania raczej... Zdenerwowanie to "blat`" która może nawet być "sabacza". Są i o wiele ostrzejsze sformułowania ale w kręgach w których się obracam - ostro tępione słowami "nie rugajsia matom"! Nie sądzę aby zostały dograne a są wyraźne bo wypowiedziane bezpośrednio do mikrofonu. Natomiast inne dźwięki (sapanie, poświstywanie) są spowodowane szybkim ruchem i wcale nie koniecznie rzeczony Kola był zadyszany... Inne głosy padają od strony obiektywu a więc mikrofon komórki jest po drugiej stronie - stąd ich gorsza czytelność. Natomiast poza trzaskami które uchodzą w dość rozpowszechnionym mniemaniu za strzały (nie mam na ten temat jednoznacznej opinii) słychać dosyć wyraźnie głosy "oceplenia" czyli tych którzy mieli ochraniać lotnisko (wojsko, milicja i FSO czy nawet FSB). To oni starają się odpędzić przypadkowych gapiów. Nie zapominajmy o bliskości drogi. Słychać słowa "uchadit` at siuda", "wsie nazad", "atiec uchadi, wsio, uchodim"... No i jedyna chyba manipulacja to setna kopia tego filmiku z "tłumaczeniem", "zbliżeniami" i innymi cudami... No i jeszcze jedno - poza dziadkiem widać w oddali przebiegającą postać za wrakiem... Domyślam się, że jest to albo Putin albo Tusk... Inaczej być nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Mnie nie bulwersuje treść tylko sposób mówienia 13.10.11, 21:36 Facet przez większość filmiku ma nieuregulowany oddech (co jest zrozumiałe ze względu na teren w jakim się poruszał i to, że raczej tam biegał niż chodził), a jak mówi omawiane słowa, to ma mocny, ani trochę nie drżący głos, nie sugerujący zaniepokojenia (nie mówię o treści). Szczególnie przy tym drugim NCHS, to ta wypowiedź do dziadka jest jakby ucięta (brak wygłosu) a w momencie NCHS zanika tło otoczenia (być może to działanie AGC w telefonie ale jakoś to dziwnie wygląda) Odpowiedz Link Zgłoś
echte.russische.spion Re: A nie zastanowiło cię, że to 15.10.11, 19:41 jot-es49 napisał: > No i jeszcze jedno - poza dziadkiem widać w oddali przebiegającą postać za wrak > iem... > > Domyślam się, że jest to albo Putin albo Tusk... Inaczej być nie może... Jeszcze może to być Komorowski spieszący się do Kancelarii. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik_belial Re: Pozdrowienia dla geniuszy 13.10.11, 09:37 ae911truthorg napisał: > i tego co usunął wątek Zuzki, o tym samym tytule. > Nie chodzi o liny, hel siuda i tam. > Proste pytanie dla opóźnionych w rozwoju - czemu "ni ch.ja siebie" ? > Lin nie było, strzałów nie było, mgły nie było...(o pardon mgła była) - to co K > olę tak wqrwiło ? Wk*rwiło? A skąd wnioskujesz że coś go wk*rwiło? Doszukujesz się podtekstów w tym że facet oglądający świeże miejsce katastrofy lotniczej mówi sobie "o ja pie..."? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Pozdrowienia dla geniuszy 13.10.11, 14:12 Liny widać, strzały słychać (potwierdzili to rosyjscy milicjanci).....to podteksty ? Geniusza jesteś jamniko. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik_belial Re: Pozdrowienia dla geniuszy 13.10.11, 14:19 ae911truthorg napisał: > Liny widać, strzały słychać (potwierdzili to rosyjscy milicjanci).....to podtek > sty ? Jakie liny? Kto potwierdził że "słychać strzały"? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Pozdrowienia dla geniuszy 13.10.11, 14:44 jamnik_belial napisała: > ae911truthorg napisał: > > > Liny widać, strzały słychać (potwierdzili to rosyjscy milicjanci).....to > podtek > > sty ? > > Jakie liny? > Kto potwierdził że "słychać strzały"? Przyjrzyj się dokładnie. www.youtube.com/watch?v=k1rlThKe1qo Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik_belial Re: Pozdrowienia dla geniuszy 13.10.11, 23:11 ae911truthorg napisał: > jamnik_belial napisała: > > > ae911truthorg napisał: > > > > > Liny widać, strzały słychać (potwierdzili to rosyjscy milicjanci).. > ...to > > podtek > > > sty ? > > > > Jakie liny? > > Kto potwierdził że "słychać strzały"? > > Przyjrzyj się dokładnie. > > www.youtube.com/watch?v=k1rlThKe1qo Cóż za cięta odpowiedź, na poziomie przedszkolaka. Pewnie mi jeszcze powiesz że "jestem u pani"? A teraz bierz się do roboty i konkretnie: Gdzie widać liny i kto potwierdza że trzaski słyszalne na niektórych nagraniach to strzały? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Film 1.24 12.10.11, 22:38 Ano właśnie. Jest filmik podobno autentyczny, Kola nawet pokazywał to w filmie na swojej komórce (zakładam, że prokuratura poprosiła Kolę o kopię z telefonu) Na filmiku padają polskie słowa - uspokój się i patrz mu(mi) w oczy. Majtają się jakieś liny. Więc co z tym filmikiem? Co on pokazuje? Szczerze mówiąc najbardziej mnie interesują te polskie głosy i lina. Ale w raporcie nie ma o tym słowa. A zamach odwołano w pryma aprilis. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Film 1.24 12.10.11, 23:06 Majtająca się lin(i)a (między miłością a zbrodnią), strzały we mgle i cały ten klimat, o którym piszesz - to wszystko, a nawet więcej możesz znaleźć Tutaj. Tylko ten facet coś kiepsko wymawia słowo "Zuzia" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz Re: Film 1.24 12.10.11, 23:49 ae911truthorg napisał: > Są świadkowie (świadek) - autor filmu. Prokuratura uznała film za dowód, ale cz > ego ? Prokuratura zabezpieczyła film jako dowód bo był to pierwszy zarejestrowany obraz miejsca katastrofy jescze przed przybyciem ekip ratunkowych i gapiów . Widać na nim ułożenie elementów samolotu , widać czy samolot sie palił i jeżeli tak to gdzie pojawił sie ogień , widać że było wysuniete podwozie , widać że było złamane skrzydło, widać że było zamglenie . Dla prokuratury takie nagrania są cennymi dowodami - podobnie jak po włamaniu czy zabójstwie - najpierw zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Będziecie ze mnie dumni :-) 15.10.11, 20:45 Rozwikłałam zagadkę owych tajemniczych lin, pojawiających się na filmiku Koli i wiem już jakie jest ich zastosowanie, niemniej nijak tego powiązać z tą katastrofą nie potrafię. Otóż te zwisające liny służą akurat do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Film 1.24 - Porównanie głosów 26.10.11, 07:32 A może warto porównać nagranie głosu wypowiadającego słowa "uspokój się , patrz mi w oczy" do głosu kogoś z załogi? Czy specjaliści z Krakowa to zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś