Dodaj do ulubionych

Strategia POpleczników

05.06.12, 21:01
Strategia popleczników jest prosta:
czekamy, aż zdecydowanej większości ludzi będzie wszystko jedno jak zginął śp. Lech Kaczyński i 95 osób na pokładzie.
To strategia doskonale przećwiczona przez ich bezpośrednich protoplastów z żółwim maziowieckim i wałęsą na czele.
Młodzieży:
-czy wiecie, że Polska była ostatnim krajem bloku wschodniego, w którym odbyły się demokratyczne wybory do parlamentu po 1989 roku?
-ostatnim, w którym obowiązywała komunistyczna konstytucja
-ostatnim krajem z którego ruscy wycofali wojska (w 1993)
Sądząc po tempie tych przemian, o ile wrak i czarne skrzynki w ogóle wrócą do Polski, nastąpi to w okolicach 2014 roku.
Dlatego, że psychologiczna granica zainteresowania ludzi tym tematem pęknie w okolicach tego roku i np przetopienie i kasacja wraku i czarnych skrzynek przez tuska i jego kamandę nie wywrze większego wrażenia na społeczeństwie i pozwoli wywołać kolejną wojnę z PiSem.
Obserwuj wątek
    • calun_torunski biznes smolenski duzo krzyku kasa marna ... 05.06.12, 22:26
      > Strategia popleczników jest prosta:
      > czekamy, aż zdecydowanej większości ludzi będzie wszystko jedno jak zginął śp.
      > Lech Kaczyński i 95 osób na pokładzie.

niestety tajemnice katastrofy LK zabral ze soba do grobu

> To strategia doskonale przećwiczona przez ich bezpośrednich protoplastów z żółw
      > im maziowieckim i wałęsą na czele.
      > Młodzieży:
      > -czy wiecie, że Polska była ostatnim krajem bloku wschodniego, w którym odbyły
      > się demokratyczne wybory do parlamentu po 1989 roku?

ostatnim ??? a Bialorus, Kazachstan, Czeczenia, Ukraina i pare innych ???

> -ostatnim, w którym obowiązywała komunistyczna konstytucja

jak wyzej

> -ostatnim krajem z którego ruscy wycofali wojska (w 1993)

a mozesz przypomniec, gdzie stacjonuje flota czarnomorska ???

> Sądząc po tempie tych przemian, o ile wrak i czarne skrzynki w ogóle wrócą do P
      > olski, nastąpi to w okolicach 2014 roku.

biorac pod uwage 15 tysiecy kosciolow w Polsce jeden TU154M to za malo - trzeba bedzie jeszcze z piec dokupic

> Dlatego, że psychologiczna granica zainteresowania ludzi tym tematem pęknie w o
      > kolicach tego roku i np przetopienie i kasacja wraku i czarnych skrzynek przez
      > tuska i jego kamandę nie wywrze większego wrażenia na społeczeństwie i pozwoli
      > wywołać kolejną wojnę z PiSem.

jak to kolejna ??? to PiS jakas juz zakonczyl ??? przeciez wojna PiS z calym swiatem trwa nieprzerwanie odkad blizniacy zostali wykopani przez Wachowskiego
      • zaplutykarzelupa Rozbijam manipulacje całuna 06.06.12, 11:46
        Młodzieży!
        To co całun tu wypisuje to bzdury, pisząc o bloku wschodnim miałem oczywiście na myśli teoretycznie niezależne panstwa, a nie obecnie byłe republiki ZSRR.
        To tak jakby powiedzieć że Reich i np satelicka Słowacja w czasie II w św to to samo.
        • calun_torunski nie mozesz rozbic, czegos, czego nie ma 06.06.12, 12:26
          kazde z twoich zdan jest manipulacja

miedzy innymi zapominasz, ze spoleczenstwo polskie glosujace za Solidarnoscia i jej kandydatami w 1989, 1993 po serii obciachow, dywersji i poruty w wykonaniu ruskiego agenta Macierewicza i jego blizniaczych sprzymierzencow, zaglosowalo na post-komunistow, w 1995 na prezydenta wybralo post-komuniste

za wszelkie opoznienia z wyrzucaniem ruskich, zmiana konstytucji, brakiem lustracji odpowiadaja ci, ktorzy te pomysly zamieniali w karykature i szli na oslep nie potrafiac zapewnic sobie poparcia politycznego - w zamian za to probowali wdeptac w bloto wszystkich, ktorym zaslepiony, jednostronny, radykalny program nie odpowiadal

dokladnie jak na Ukrainie - radykalna pomaranczowa rewolucja zamienila sie w kontrewolucje i wzrost wplywow rosyjskich - tak i w Polsce oblakancze wojny ze wszystkimi rozpoczete przez blizniakow i Macierewicza zapewnily triumf post-komuny

dzis ten sam zespol szkodnikow nadyma mit smolenski - wylacznie na czesc i chwale i korzysc Rosji
          • zaplutykarzelupa Re: nie mozesz rozbic, czegos, czego nie ma 06.06.12, 12:34
            Masz ciekawą wizję historii.
            Za brak zmian odpowiadją ci, którzy tych zmian chcą.
            Czyli czekać aż car dume zwoła, bo jak bedziemy krzyczeć, to może sie obrazić i nie zwołać.
            Oczywiście twoje teorie można twórczo rozwinąć.
            Za przywrócenie monarchii we Francji oczywiście odpowiadają jakobini, a za rządy putin-miedwiediew-putin-miedwiediew-putin rosyjscy dysydenci.
            • calun_torunski nie mozesz rozbic, czegos, czego nie ma 06.06.12, 13:29
              > Masz ciekawą wizję historii.

ciekawa ??? dla mnie to bylo malo ciekawe - widziec, jak ludzie popelniaja kardynalne bledy przez 23 lata i niczego sie nie ucza !!!

> Za brak zmian odpowiadją ci, którzy tych zmian chcą.

1. nie jest do konca powiedziane, czy oni naprawde chca - masz tylko ich deklaracje
              2. w polityce checi musza byc poparte wlasciwymi instrumentami - inaczej koncza sie jak powstanie warszawskie lub styczniowe albo rzad Olszewskiego 4.06.1992

> Czyli czekać aż car dume zwoła, bo jak bedziemy krzyczeć, to może sie obrazić i
              > nie zwołać.

w 1918 nie trzeba bylo czekac ani na cara ani na cesarza - w 1944 czekanie pewnie tez by nic nie pomoglo, ale byc moze Warszawa by nie zostala zniszczona w takim stopniu

> Oczywiście twoje teorie można twórczo rozwinąć.

ale czemu cie to tak zaskakuje ??? historia dozwala na wiele ocen i interpretacji

> Za przywrócenie monarchii we Francji oczywiście odpowiadają jakobini, a za rząd
              > y putin-miedwiediew-putin-miedwiediew-putin rosyjscy dysydenci.

jak wspomnialem - w historii zdarzaja sie korzystne uklady i mniej korzystne - jak sa korzystne to je mozna zmarnowac - jak np. dowiodly tego dzialania Macierewicza i braci Kaczynskich, ale jak sa niekorzystne (przed 1989 rokiem, od 20 lat w Rosji, czy na Bialorusi) to niewiele mozna zrobic
            • don_eugenio Re: nie mozesz rozbic, czegos, czego nie ma 06.06.12, 15:32
              zaplutykarzelupa napisał:
              > Za przywrócenie monarchii we Francji oczywiście odpowiadają jakobini(...)

a Qrwa kto ??
              Gdyby rządy były ich chociaż trochę sprawiedliwe i interesowało ich aby ludzie mieli co jeść to o Napoleonie nikt by nie usłyszał .
              A że interesowała ich tylko zemsta i zwalczanie przeciwników(nawet Danton!!) skur...skimi metodami to tak się właśnie skończyło.

I takie samo szmaciarstwo już odrzuciliśmy 6 x w wyborach.Szmaciarstwo i zakłamanie reprezentowane przez Kaczyńskich ,Ziobrę ,M.Kamińskiego,Macierewicza ,Kurtykę i resztę wszelkiego rodzaju obszczymurków typu Sakiewicz,Pospieszalski i innych Cienckiewiczów.
              A teraz do tego SZMACENIA się dołączył Kościół Katolicki ,wciągnięty w to przez złodzieja z Torunia.
    • don_eugenio Re: Strategia POpleczników 05.06.12, 22:39
      > czekamy, aż zdecydowanej większości ludzi będzie wszystko jedno jak zginął śp.
      > Lech Kaczyński i 95 osób na pokładzie.
      wszystko jedno?
      zginął przez swoją bezmyślność i nieodpowiedzialność ,przez głupotę Macierewicza oraz ślepe posłuszeństwo swojemu bratu - wyjątkowo parszywej kanalii.

P.S. jeszcze wchodzi w grę klątwa rzucona przez Rydzyka na Prezydentową .
    • state.of.independence Re: Strategia POpleczników 05.06.12, 22:58

> Sądząc po tempie tych przemian, o ile wrak i czarne skrzynki w ogóle wrócą do Polski

A te głupie Nowozelandczyki w ogóle wraku do siebie nie zabrały. I to przez ponad 30 lat. Widocznie chcieli ukryć zamach.
    • hal9000 Odwaga staniała 06.06.12, 00:09
      czy wiecie, że Polska była ostatnim krajem bloku wschodniego, w którym odbyły się demokratyczne wybory do parlamentu po 1989 roku?

Co robiłeś bohaterze w tamtych czasach? Wcinałeś pączki?
      • maccard.3 Re: Odwaga staniała 06.06.12, 07:30
        hal9000 napisał:

> Co robiłeś bohaterze w tamtych czasach? Wcinałeś pączki?

Przechadzał się wyzywającym krokiem pod oknami Jaruzelskiego.
      • zaplutykarzelupa Re: Odwaga staniała 06.06.12, 11:38
        W stanie wojennym rozprowadziłem trochę gazetek wśród kolegów ze szkoły i chodziłem na demonstracje 3 maja i 11 listopada.
        Bohaterscy POplecznicy z tutejszego forum zapewne intensywnie w tym czasie robili w pieluchy na pohybel jaruzelowi, starsi ewentualnie popijając kawkę w biurach ironizowali o komunie p...dząc w stołki (tak im zostało do dzisiaj, tylko technika inna)
        • state.of.independence Re: Odwaga staniała 06.06.12, 13:44

> W stanie wojennym rozprowadziłem trochę gazetek wśród kolegów ze szkoły

A pamiętasz, że Teleranka cholery nie dały? Aż się moja młodsza siostra rozbeczała. Mnie się nie chciało oglądać Jaruzelskiego (którego równolegle nadawali też na drugim programie), to spokojnie poszłam poczytać książkę w swoim pokoju. Ot i tyle mojego politycznego zaangażowania było.

Ale pamiętam, zdarzały się atrakcje pod postacią milicjantów pałujących syna sąsiadów z parteru, który wracał do domu po 22-giej, kompletnie pijany.
        • absurdello A ja na pohybel chodziłem wtedy do szkoły 06.06.12, 14:58
          średniej a potem nawet na złość władzy obroniłem dyplom w technikum, by w sprzeciwie władzy zdać maturę (bez obronienia dyplomu nie dopuszczano do matury, nie to co w liceum ;) a potem by jeszcze pognębić władze zdałem egzaminy wstępne na Wydział Elektroniki Politechniki Warszawskiej choć władze błagały mnie na kolanach bym poszedł do woja ... byłem jednak nieugięty, aż w końcu dokopałem im ostatecznie kończąc studia obroną dyplomu (dla większego efektu antypaństwowego na studiach dziennych).

W karcie kombatanta mam dwa zatryzmania na ulicy przez milicję: raz za schodzenie z przejścia dla pieszych na samej końcówce światła zielonego a drugi raz za ostentacyjne czytanie Ekspresu Wieczornego w okolicach pierwotnego położenia Nike na Placu Teatralnym.
          Mimo próby poniżenia mnie wylegitymowaniem nie tylko się nie ugiąłem ale nawet po poinformowaniu (z cynicznym spokojem) gdzie się udaję (a szedłem wtedy do mojej Mamy do pracy) spokojnie przyjąłem na klatę życzenie "szerokiej drogi" (na prawdę tak było, tak powiedzieli będący w przewadze liczebnej milicjanci w liczbie dwóch" ;))
          • absurdello Aha, jeszcze utworzyłem twierdzenie, że ... 06.06.12, 15:15
            negatywny stosunek do milicji bijącej demonstrujących jest wprost proporcjonalny do odległości grupy bijąco-bitej od prywatnych samochodów na parkingu.

Gdy "się działo" na ulicy, to z okien mojego bloku leciały okrzyki "milicja gestapo" ... do czasu gdy rozruchy przeniosły się w okolice prywatnych samochodów na parkingu pod blokiem, wtedy, w większości z tych samych okien leciało "Milicja !!! Samochody niszczą !!!"

Z czego jasno wynika, że stosunek do milicji wyraźnie zależał od odległości i możliwości poniesienia strat na majątku osobistym ... ;))
        • don_eugenio Re: Odwaga staniała 06.06.12, 15:35

> W stanie wojennym rozprowadziłem trochę gazetek wśród kolegów ze szkoły i chodz
          > iłem na demonstracje 3 maja i 11 listopada.

I chwała Ci za to i szacunek.
          A teraz powiedz mi co w stanie wojennym robił i gdzie właściwie stał Jarosław Kaczyński,Twój idol i bohater walki z komuną.
          Bo że odwaga po '89 staniała to dla mnie właśnie on jest najbardziej jaskrawym przykładem.
        • maccard.3 Re: Odwaga staniała 06.06.12, 15:42

> W stanie wojennym rozprowadziłem trochę gazetek wśród kolegów ze szkoły i chodz
          > iłem na demonstracje 3 maja i 11 listopada.

A nie mówiłem? BoCHater!
          rotfl

> Bohaterscy POplecznicy z tutejszego forum zapewne intensywnie w tym czasie robi
          > li w pieluchy na pohybel jaruzelowi, starsi ewentualnie popijając kawkę w biura
          > ch ironizowali o komunie p...dząc w stołki (tak im zostało do dzisiaj, tylko te
          > chnika inna)
        • zaplutykarzelupa Re: Odwaga staniała 06.06.12, 17:58
          Nie chcę się tłumaczyć, bo nie ma przed kim ale (he he he):
          za to co robiłem wtedy przy pechu (kolega kapuś) można bylo wylecieć ze szkoły z wilczym biletem. Młodzież oczywiście tego nie wie.
          Po drugie primo to co wtedy kto robił, to jego prywatna sprawa, jak nic nie robił nikomu nic do tego, tak jak nikomu nic do tego, że zaangażował się w politykę później.
          A kapusi i kolaborantów każdy może krytykować, niezależnie kiedy się urodził (inaczej dzisiejsi maturzyści nie mogliby oceniać kanalii z drugiej wojny światowe)
          No chyba że sam był kapusiem i kolaborantem.
          Jeden rzucał w zomowców kamieniami, bo taki miał temperament. Mnie by było głupio tak w kogoś kamieniem. Jeden przez przypadek został przewodniczącym Solidarności, więc go internowali, inny akurat wtedy nie lubił pchac się na afisz, niekoniecznie dlatego, że się bał.
          Może lubił siedzieć z nosem w książkach albo co. Ludzie i czasy się zmieniają.
          • don_eugenio Re: Odwaga staniała 06.06.12, 21:51

> Nie chcę się tłumaczyć, bo nie ma przed kim ale (he he he):
            no nie będę się licytował

> Jeden przez przypadek został przewodniczącym Solidarności, więc go internowali...
            a potem jeden przez przypadek został Prezydentem a drugi Premierem-aż 15 miesięcy.

> Może lubił siedzieć z nosem w książkach albo co. Ludzie i czasy się zmieniają.

te książki o ile pamiętam to były "Dzieła wszystkie Lenina" - zaprawdę wielki pisarz.
            A ponad to jeszcze lubił żreć pączki na komisariacie z UBekami ,oraz rozmawiać wieczorami z oficerem prowadzącym ,niejakim Jasińskim ,a nawet mu KORowskie ulotki woził.Świeżutkie ,prosto spod powielacza. Pewnie go indoktrynował ;)
            I to jak widać skutecznie .Dziś były oficer UB Jasiński jest wiceprezesem PiS.
      • zaplutykarzelupa Re: Odwaga staniała 06.06.12, 18:27
        Z większości wpisów w tym wątku wynika jasno, że ich autorzy stoją do dzisiaj tam gdzie stało zomo.
        Od....cie się od Kaczyńskiego (cytat taki)
        • maccard.3 Re: Odwaga staniała 06.06.12, 18:39

> Od....cie się od Kaczyńskiego (cytat taki)

Dlaczego? Bo dowiemy się prawdy? Przecież prawda wyzwala!
          • fury11 Re: Odwaga staniała 06.06.12, 20:13
            i akurat gó...arstwo, które w stanie wojennym do podstawówki chodziło, ustawia teraz ludzi po stronie zomo... bo się pisowskich broszurek naczytało. f gdzie wtedy byli Kaczyńscy, dziecko nie wie, bo i skąd... No i mamy od..ić się od Kaczyńskiego.
            BO CO?
            Przez płot w skoczni skakał, czy razem z bratem przy okrągłym stole wódeczkę Kiszczakowi podawał? Jakoś w 1980 o dwóch takich co - nikt nie słyszał....
            Mogę się od tego K... od..ić sie, jeśli on od...li się od Polski i polityki, jeśli po sześciu przegranych wyborach wreszcie zrozumie, że do polityki po prostu się NIE NADAJE i pójdzie sobie lepić babki z piasku w Juracie.
            No, ale dla smarkaterii to przecież Wódz, Strateg, Geniusz Narodu i Jedyny Sprawiedliwy

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka