Dodaj do ulubionych

antykoncepcja

IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 18.09.10, 01:11
Witam. Mam pytanie dosc intymne...Mam stalego partnera seksualnego i generalnie uzywalam tabletek jako formy antykoncepcji, ale przerwalam, bo na kilka miesiecy nawet lepiej dla zdrowia. Nie lubimy uzywac prezerwatyw dlatego ta forma odpada. Musze czekac jeszcze jakis miesiac do miesiaczki zeby na nowo zaczac brac tabletki a potrzebuje zastepczej antykoncepcji... Co moglaby Pani poradzic jako skuteczne i wygodne? Czy kremy, zele i pianki sa godne zainteresowania ? Mozna liczyc na skutecznosc? poza tym jakie beda najlepsze?
Obserwuj wątek
    • Gość: E.Ż Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 11:04
      Nie lubisz prezerwatyw, ale one w tej sytuacji sa najlepsze i najpewniejsze. Globulki i pasty są niezbyt pewne i zaleca się używanie ich łącznie z prezerwatywą. Miesiąc, to nie tak długo, więc może wrócicie na jakiś czas do pettingu? Poza tym teraz tabletki są takiej jakości, że właściwie nie trzeba robić przerw, ale ginekolodzy różnie do tego podchodzą, zwłaszcza ci ze starej szkoły zalecają przerwy.
    • Gość: Ulla Re: antykoncepcja IP: *.suwalki.vectranet.pl 24.09.10, 12:14
      Ja używam pigułek i uważam, że są jedną z najskuteczniejszych metod antykoncepcji. W końcu są już na rynku 50 lat to coś w tym jest. Widziałam zabawne filmiki na ich temat :) www.youtube.com/antymetody
      • malinka2303 Re: antykoncepcja 24.09.10, 17:22
        Bardzo fajne są te filmiki. Wskazują co byśmy musiały robić jak by nie było antykoncepcji. Ja też jestem za pigułką bo stosuję tą metodę od kilku tygodni. Jak dla mnie jest niezawodna.
        • Gość: Ona 24 Re: antykoncepcja IP: *.suwalki.vectranet.pl 28.09.10, 11:32
          Żebyśmy musieli używać tych metod z filmików to seks by sprawiał wiele trudności :) Ja również jestem za pigułkami jest to bardzo wygodna metoda antykoncepcji nastawiam se alarm i codziennie łykam. Jest to też wygoda dla mężczyzn nie muszą się martwić.
          • paulus2303 Re: antykoncepcja 03.10.10, 19:18
            Rzeczywiście metody z filmików są dość trudne hehe szczególnie przyduszanie bym raczej na taką metodę się nie zdecydowała :) Dobrze, że istnieje antykoncepcja i nie musimy stosować się do tych metod :)
            • bowtie Re: antykoncepcja 04.10.10, 18:14
              Nie lubicie prezerwatyw, ale pewnie tych dla kobiet nie próbowałaś. Jeśli nie masz problemów z tamponem to zapytaj swojego gina o prezerwatywę dla kobiet.
              • paulus2303 Re: antykoncepcja 11.10.10, 10:41
                Ja i tak wolę tabletki wystarczy łykać raz dziennie można nastawić przypomnienie, żeby nie zapominać. A o prezerwatywach zawsze trzeba pamiętać jak oboje nie macie przy sobie to albo ryzyko albo koniec. Pigułka jest bezpieczna moim zdaniem w końcu istnieje już 50 lat.
                • Gość: Nina Re: antykoncepcja IP: *.suwalki.vectranet.pl 11.10.10, 10:44
                  Ja też jestem za tabletkami. A filmiki wcześniej podane świetne są :) się uśmiałam, najbardziej podoba mi się cyberseks :)
                  • Gość: Ella Re: antykoncepcja IP: *.suwalki.vectranet.pl 19.10.10, 21:05
                    Uważam, że tabletki to najwygodniejsza metoda dla kobiet i również skuteczna. Filmiki są świetne :) Myślę, że taki wesoły przekaz bardzej dotrze do młodzieży i nie tylko , że trzeba się zabezpieczać.
                    • Gość: Werona Re: antykoncepcja IP: *.internetia.net.pl 26.10.10, 20:38
                      Zgadzam się, powinien bardziej dotrzeć do młodzieży. Ogólne bardzo fajne są te filmiki popłakałam się ze śmiechu jak je oglądałam :)
    • fantagiroonly Re: antykoncepcja 28.10.10, 00:28
      hej. biore tabletki od ponad roku i jestem bardzo zadowolona zero stresu ze mozna zajsc w ciaze i maksymalna satysfakcja ze zblizenia. polecam
      • fajnyszkrabek Re: antykoncepcja 30.10.10, 13:25
        a ja polcam nuvaring. są to krązki dopochwowe które działają jak tabletki antykoncepcyjne.
        różnica jest taka że wkładasz ( jak używasz po raz pierwszy) pierwszego dnia miesiączki i wyciągasz za trzy tyg. ( jak włożyłaś we wtorek o 20.00 to za 3 tyg. wyjmujesz tego samego dnia o podobnej godzinie), robisz tydzień przerwy na okres i znowu zakładasz( we wtorek o 20.00). mój ginekolog bardzo poleca tą metodę antykoncepcji poniewaz nie przenika do środa wiec mozesz bez przyrwy tego używać. nie ma praktycznie szansy ze zapomni się wyjąć czy włożyć. nie musisz pamiętać o codziennych tabletkach. kosztuje ok 50 zł, nie czujesz go w ogóle, mój mąż podczas sexu też rzadko wyczuwa, a jak już coś poczuje to jest to bardziej przyjemne niż uciążliwe.
        • nastka501 Re: antykoncepcja 02.11.10, 22:33
          Nie wiedziałam, że coś takiego jest. Ja stosuję pigułki jak na razie jestem zadowolona. Nie robię żadnej przerwy w ich stosowaniu. Mój gin. uważa, że są na tyle bezpieczne, że przerwy można robić tylko na dzidziusia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka