Dodaj do ulubionych

Chlopak nie chce slubu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 11:38
Co moze byc powodem. Jestesmy ze soba 2 lata. Jak zaszlam w ciaze on zaczal szukac sali na wesele. Potem pojawily sie problemy, poszlam do szpitala, a jemu powiedzialam, zeby sie wstrzymac ze slubem do po porodzie, bo nie wiadomo jak ze mna bedzie, czy dam rade isc do slubu. Dziecko sie urodzilo, ja wrocilam do tematu, a on......zbyl mnie smiechem. Powiedzialam, ze ja bym chciala, ze mi zalezy, ale on mi na to, ze to nie jest dobry moment na takie rozmowy. Ja widze, ze slubu nie bedzie, ze jemu sie odwidzialo, tylko dlaczego? Ja bymbardzo tego chciala, zalezy mi na nim, kocham go. Mam wrazenie, ze on nie chce slubu, bo.... zwyczajnie nie jest pewien, czy to ze mna chce byc. Pani Ewo, co Pani na to? Podkreslam, ze wczesniej to od niego wyszla propozycja. Teraz wszystko sie zmienilo. Czasami mam przez to okropnego dola, bo mam wrazenie, ze jestem z kims, kto..... nie wie czy chce ze mna byc.
Obserwuj wątek
    • neotehuana Re: Chlopak nie chce slubu 25.11.10, 12:15
      bo mam wrazenie, ze jestem z kims, kt
      > o..... nie wie czy chce ze mna byc.
      Jesli masz takie wrazenie -to chyba dobrze, ze slubu nie bylo.
      Facet zaproponowal slub pod presja ciazy, a teraz, gdyz obaczyl, ze dziecko mozna miec i bez malzenstwa -wycofal sie. I slusznie-po co marnowac czas na ewentualny rozwod.
      Ja bym sie go zapytala dlaczego ze mna jest? Bo jeszcze nie znalazl alternatywy?
      • labadine Re: Chlopak nie chce slubu 25.11.10, 17:41
        Daj chlopakowi ochlonac,dziecko jest najwazniejsze a na slub macie czas na cale zycie.
    • urko70 Re: Chlopak nie chce slubu 25.11.10, 18:24
      Było słuchać proboszcza i czekać do ślubu.

Zgadzam się z radą: nie naciskać, powoli układać sobie życie, razem układać, mówić czego się chce ale nie naciskać.
      • Gość: gumadozucia Re: Chlopak nie chce slubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 18:59
        ok, ja tylko pytam, zeby nie zglupiec i nie wkrecic sobie, ze co bylo - minelo.
    • ewa.zeromska Re: Chlopak nie chce slubu 25.11.10, 22:42
      Witam cię,
      Bardzo chciałabym umieć odpowiedzieć na twoje pytanie, ale skąd ja mogę wiedzieć, co nim powoduje?. Mogę jedynie spekulowac.
      Może się boi rodzinnego życia, bo wydaje mu się, że to kajdany.
      Może, kiedy minęła euforia spowodowana wiadomością, że tak dobrze się spisał i został tatusiem, wystraszył się odpowiedzialności.
      Może nie dorósł do założenia rodziny ze ślubem.
      No nie wiem, róznie może być.
      Zresztą nie ślub jest ważny. Znam wiele par z dzieckiem, a nawet z dziećmi, są razem, ale ślubu nie biorą i są szczęsliwi.
      Tyle, że jest to decyzja obojga, a u was ty chcesz, a on nie.
      Mam nadzieję, że mimo niechęci do ślubu wywiązuje się z roli ojca i jest z tobą. Nic nie piszesz na ten tematt, ale tak to rozumiem.
      Wiesz, może odłóż ten temat na jakiś czas, nie naciskaj, daj mu szansę, żeby to on zaproponował. Niewykluczone, że to zrobi, kiedy ty przestaniesz o tym nerwowo mówić.
      Zdaję sobie sprawę, że teraz czujesz się niepenie, ale czy ślub na siłę, przywróci ci pewność?

Pozdrawiam
      • Gość: gumadozucia Re: Chlopak nie chce slubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 22:51
        "Może, kiedy minęła euforia spowodowana wiadomością, że tak dobrze się spisał i został tatusiem, wystraszył się odpowiedzialności." I tu byc moze ma Pani racje.
        Jesli mam byc szczera to skupil sie na zarabianiu kasy, a jak wraca do domu to jak twierdzi, jest padniety i chce polezec przed kompem.
        Ogolnie wyglada to tak, ze ja zajmuje sie dzieckiem czy on jest w domu czy go nie ma.....
        Ja nie naciskam o slub, wspomnialam o tym jeszcze w lipcu, od tamtej pory nie bylo rozmowy. Pamietam jak na wielkanoc pojechalam do rodzicow. Przedtem pojechalismy na zakupy. On upieral sie, aby kupic kieliszki do wina. Kurcze, ubrdalam sobie wtedy, ze jak wroce bedzie na mnie czekala kolacja z winem i ze sie oswiadczy. Chyba nie musze pisac, ze niczego takiego nie bylo.
        Romantyczka ze mnie.
        • usunelamkonto Re: Chlopak nie chce slubu 26.11.10, 00:17
          napisze to tak
          to jest duzy blad ze jesli jest brzuch to i weselelicho. dla mnie lepiej byc w normalnych kontaktach niz szarpac sie w malzenstwie.jesli mezczyzna nie proponowal tego przed pojawieniem sie 2 kresek to musi przemyslec sprawe czy warto wziac slub z ta osoba.

na twoim miejscu zachowywalabym sie z partnerem jak twoj mezczyzna. do tej pory nie myslimy o slubie, moze za kilka lat, tak wiec jesli np pojawia sie 2 kreski za miesiacz czy za 2 to ze slubu poprostu nici bo nie mamy na to ochoty

po drugie - mowisz o problemach z nim i z wychowaniem dziecka. czy on chcial dziecka? czy to byl poprostu przypadek? istnieja takie typy mezczyzn ze poprostu nie nadaja sie na ojca albo prowizorycznie cos zrobia zeby nie bylo.

ktos musi zarabiac - ma prawo byc zmeczony, moj mezczyzna tez nie ma ochoty na spotkania ze mna (nie jestesmy zwiazani odpowiedzialnoscia) jesli nie ma 2 pensji to trzeba to rekomponesowac intensywna praca 1 osoby. wiem ze dziecko kosztuje wiec to jest normalne ze jest zmeczony

istnieje opcja ze ty pojdziesz do pracy i ty go troche odciazysz
    • djcargo Re: Chlopak nie chce slubu 28.11.10, 04:59
      Daj mu trochę czasu. Niech się oswoi z nową sytuacją. Przecież ma teraz dziecko! Na żonę przyjdzie czas :)
    • mirabelll Re: Chlopak nie chce slubu 30.11.10, 14:34
      Nie chcę Cię martwić ale czarno to widzę. Nie żeni się bo mu tak wygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka