Dodaj do ulubionych

Proszę o radę

IP: *.petrus.pl 17.12.10, 09:25
Mam 45 lat, żona jest 2 lata mlodsza. Małżeństwem jesteśmy dobrym, 21 lat po ślubie, a w sumie razem 23. Zawsze miałem trochę większe potrzeby seksualne od żony, ale radziliśmy sobie (gdy zona nie miała ochoty na pełny stosunek, po prostu były tylko pieszczoty, które kończyły sięmoim orgazmem. Ostatnio pojawił się problem. W łóżku najpierw popieściłem żonę, aż do orgazmu (jej), ale gdy potem chciałem przejść do stosunku, nie było erekcji. Zona delikatnie zaczęła mnie manualnie pobudzać i momentalnie nastąpił wytrysk. Nie, żeby robiła mi jakieś wyrzuty, ale mimo to jestem zaniepokojony, bo taka sytuacja powtórzyła się już ze 3 razy. W moim wieku przedwczesny wytrysk!!! Zrobiłem badania, są ok. Czy powinienem kupić sobie jakiś lek -permen, biosteron, żeń- szeń?. Żona twierdzi, że nie ma problemu, po prostu reaguje jak młodzik. Ale jako młodzik nie miałem takich sytuacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alicja Re: Proszę o radę IP: *.itvmedia.pl 17.12.10, 15:44
      Pod jakim kątem robił Pan badania? Hormonalnym?
    • Gość: Alicja Re: Proszę o radę IP: *.itvmedia.pl 17.12.10, 15:50
      Zaburzenie wytrysku tego typu może mieć charakter pierwotny, czyli występować już w momencie inicjacji seksualnej (rozpoczęcia przez Ciebie życia seksualnego), ale również może zostać nabyte wtórnie, np. wskutek zachowań masturbacyjnych. Wiadomo przecież, że onanizując się, mężczyzna dąży do jak najszybszego rozładowania napięcia i w ten sposób wytwarza u siebie fizjologiczny mechanizm wytrysku.

Podczas współżycia z partnerką nie jesteś w stanie nad tym zapanować, bo Twój organizm zapamiętał pewien wzorzec i robi to, czego go nauczyłeś. To taki negatywny trening. Wszystko zatem leży w Twojej psychice i musisz wiedzieć, że podłoże psychogenne dotyczy 90% takich przypadków. Najlepszym rozwiązaniem będzie skorzystanie z pomocy seksuologa.
      • Gość: piotrek Re: Proszę o radę IP: *.petrus.pl 17.12.10, 16:10
        Badania ogólne, podstawowe.
        Nie masturbuję się sam. Odkąd rozpocząłem życie seksualne.
        • Gość: Alicja Re: Proszę o radę IP: *.itvmedia.pl 17.12.10, 23:11
          Jeśli pisze Pan ,,nie sam" to wnioskuję, że z żoną? Niewazne kto wykonuje masturbację, czy Pan sam czy małżonka, chodzi o akt sam w sobie. Przez pewien okres było dobrze aż nagle organizm ,,przyzwyczaił się" do tego typu rozładowywania napięcia seksualnego. Jeśli nadal uważa Pan, że się mylę i podejrzewa Pan inna przyczynę proszę zrobić badania hormonalne, mogą wykazać nieprawidłowości, które z kolei mogą powodować taki stan rzeczy. Najbrdziej prosze się skupić na tarczycy, bo to ona najczęsciej powoduje że coś ,,nie gra" w ,,tych" sprawach. Jeśli okaże się że to nie wina hormonów, koniecznie musi się Pan zgłosić do specjalisty w temacie. Problem sam się nie rozwiąże a tylko będzie się pogłebiał bo dojdzie jeszcze Pańska frustracja a i małżonce też może się przestać podobać po dłuższym czasie.
          • Gość: piotrek Re: Proszę o radę IP: *.petrus.pl 18.12.10, 15:02
            Chyba to nie może być przyzwyczajenie, bo przez ponad 20 lat stosunki przeplatają się z pieszczotami manualnymi. No i wiadomość z ostatniej chwili -dziś rano wszystko było ok.
            • Gość: Alicja Re: Proszę o radę IP: *.itvmedia.pl 18.12.10, 20:44
              Cieszę się, że się myliłam :) Oby problem nie wrócił. Życzę udanego pożycia :)
    • michal.lew-starowicz Re: Proszę o radę 23.12.10, 22:35
      Z Pańskiej ostatniej wypowiedzi wynika, że sytuacja wróciła do normy. Epizodycznie występujące problemy z erekcją lub przedwczesny wytrysk nasienia mogą pojawić się także u zdrowych mężczyzn np. w sytuacji stresu lub przemęczenia. Jeżeli jednak opisane zaburzenia będą się powtarzać, należy podjąć diagnostykę – w tym celu sugeruję zgłoszenie się do lekarza seksuologa. Podobne dolegliwości mogą bowiem być związane z różnymi chorobami (np. zaburzeniami hormonalnymi, infekcjami ukł. moczowo-płciowego itp.).
    • yhy-mm Re: Proszę o radę 29.05.14, 13:43
      poczytajcie troche na www.naprzedwczesnywytrysk.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka