Dodaj do ulubionych

Jak skłonić męża do leczenia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 18:17
Po 10 latach małżeństwa mój mąż przestał uprawiać ze mną sex. Ma erekcję ale nie może odbyć stosunku bo w pewnym momencie erekcja się kończy. Ta sytuacja trwa jakieś 4 lata i jest nie do zniesienia bo on nic nie chce z tym zrobić. Na wszelki wypadek nie chce ze mną spać (żebym przypadkiem czegoś nie próbowała) Ja rzeczywiście próbowałam na początku kupować bieliznę i takie tam inne rzeczy ale to na nic. Starałam się go skłonić do leczenia, ale on prędzej zapadnie się po ziemię bo się wstydzi. Nie odzywa się kiedy chcę poruszyć ten temat- nie oskarżam go tylko chcę żeby się zaczął leczyć, chcę mu w tym pomóc. Nic nie skutkuje, njwyżej usłyszę że mi buhaja trzeba a nie normalnego mężczyzny. Jestem załamana mam 35 lat i co mam zrobić? Mam potrzeby seksualne, jestem normalną zdrową kobietą !!!. Kiedyś kupiłam mu PERMEN to nawet go nie zażywa. Przestałam o tym rozmawiać ale nie mogę o tym przestać myśleć, mam ogromny żal i jestem bezsilna. w dodatku u nas w Polsce trudno o specjalistę z tej dziedziny. Nie bardzo nas stać na leczenie prywatne i to też jest dla niego argument. Do jakiego specjalisty na początek ? Czy Np urolog coś tu może pomóc?
Obserwuj wątek
    • oxf Re: Jak skłonić męża do leczenia 12.06.11, 15:30
      wydaje mi sie ze gdyby bral to co mu kupilas to ma duza szanse pomoc, no ale on musi brac. tylko jak facet moze byc 4 lata bex seksu??? o rany to dziwne ze sam sobie czegos nie kupil??
    • Gość: Paula Re: Jak skłonić męża do leczenia IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 23:45
      Podobno takie problemy się pojawiają, kiedy facet się za dużo onanizuje. Przyzwyczaja się do swojej ręki, a Twoja pochwa nie może odtworzyć tych samych doznań.
    • michal.lew-starowicz Re: Jak skłonić męża do leczenia 17.06.11, 21:43
      W sytuacji braku motywacji męża do podjęcia leczenia rozwiązanie problemu może okazać się niemożliwe. Natomiast w przełamaniu oporów przed wizytą u specjalisty może pomóc:
      - uświadomienie mężowi, że problemy z erekcją mogą być wczesnym objawem wielu chorób takich, jak zaburzenia sercowo-naczyniowe, hormonalne czy cukrzyca. Ich wczesne rozpoznanie umożliwia uniknięcie wielu powikłań i udany powrót do aktywności seksualnej.
      - wytłumaczenie, że wizyta u lekarza seksuologa nie różni się istotnie od konsultacji lekarzy innych specjalności, z tą różnicą, że seksuolog dysponuje specjalistyczną wiedzą w zakresie problemów intymnych oraz rozumie skrępowanie pacjenta i potrafi w delikatny sposób poprowadzić rozmowę.
      - zadeklarowanie chęci współpracy w leczeniu, odbycia wspólnej wizyty
      - przyjęcie wspierającej i otwartej postawy, bez obwiniania, tłumacząc, jak istotne jest dla Pani czerpanie przyjemności z Waszych zbliżeń
      Jeżeli trudno jest Państwu dostać się do lekarza seksuologa lub pokryć koszty takiej wizyty, podstawową poradę w tym zakresie można uzyskać u wielu lekarzy podstawowej opieki lub urologów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka