Dodaj do ulubionych

chwila prawdy

IP: 195.205.136.* 10.09.11, 20:46
Hej hej, pytanie głównie do facetów. Jest sobie ładna dziewczyna, niegłupia, radzi sobie w życiu, niestety na razie sama... Pytanie brzmi, czy faceci boją się ładnych i silnych kobiet? Bo ja nie rozumiem dlaczego ona ciągle jest solo.
Obserwuj wątek
    • yoggi87 Re: chwila prawdy 10.09.11, 21:21
      Bo moze to jej swiadomy wybor...?
      Znasz jej zycie osobiste? Moze po przejsciach, moze nie gotowa na zwiazek?
      • Gość: e Re: chwila prawdy IP: 195.205.136.* 10.09.11, 21:51
        Znam, to moja osoba od serca. Świadoma to ona jest tego, że coś jest nie tak tylko nie wiemy co jest na rzeczy... Więc pytam tak ogólnie najpierw, czy faktycznie, ładne, pewne siebie kobiety w jakiś sposób odstraszają mężczyzn? Czy może jak facet widzi taką babkę to od raz stwierdza (oczywiście błędnie), że to nie jego liga?
    • kelbalrai Re: chwila prawdy 10.09.11, 21:47
      Nie, nie boją się. Czasami, po prostu, takiej zbyt dobrze radzącej sobie nie chcą.
      A tak naprawdę mamy zbyt mało danych, aby wyczerpująco odpowiedzieć na to pytanie. Jeśli ta kobieta to Ty, napisz więcej ;)
    • Gość: dd Re: chwila prawdy IP: *.radom.vectranet.pl 10.09.11, 21:53
      Powiem Ci tak. Lepiej jest troszkę poczekać i mieć przy sobie kogoś wartościowego. O przygodę nie jest trudno, a jeżeli dziewczyna ma to "coś" w sobie, to czasu nie traci a tylko zyskuje na "wartości".
      • ona85ona85 Re: chwila prawdy 11.09.11, 02:58
        Zgadzam się w 100 procentach. W miarę atrakcyjna dziewczyna zwykle ma adoratorów, tu się ktoś stara, tam ktoś zaczepia, jeszcze gdzie indziej proponuje spotkanie itp. Problem np. u mnie tkwi w powierzchowności takiego zainteresowania. Znacznie częściej faceci interesują się tylko i wyłącznie urodą, kompletnie nie starając się poznać ani zrozumieć zainteresowań, celów czy przeżyć ładnej dziewczyny. Może ona szuka po prostu czegoś więcej? :)
    • yzek Re: chwila prawdy 10.09.11, 22:56
      > czy faceci boją się ładnych i silnych kobiet?

Oczywiście. Wszystkie samotne kobiety uważające się za ładne i silne tak twierdzą, więc tak musi być.

Y.
    • ewa.zeromska Re: chwila prawdy 11.09.11, 09:49
      Może nie ma ochoty na stały związek, a może jeszcze nie trafiła na swojego.
      Nie ma zasady. Lęk przed samodzielnymi kobietami, to schemat, a jak wiadomo żaden schemat nie jest do końca prawdziwy. To byłoby zbyt proste.
      • Gość: e Re: chwila prawdy IP: 195.205.136.* 11.09.11, 14:02
        Hmm, tak to właśnie sobie tłumaczy, że swój na swego w końcu trafi. Niestety jej nieśmiałość trochę ją blokuje, wydaje mi się, że ciężko jest jej otworzyć się na mężczyzn (chyba ma tak od zawsze...) choć tak jak napisała ona85ona85 jakiś adorator zawsze się znajdzie. Tylko, że nigdy nie jest to ktoś kto mógłby spodobać się jej. I zaznaczam, że to nie jest tak, że jest wybredna. Przynajmniej tak mi się wydaje...Ehh, życie.
    • freqq5 Re: chwila prawdy 11.09.11, 14:18
      A może owa dziewczyna daje znaki wszystkim facetom wkoło świadomie bądź nieświadomie że nie chce się bynajmniej w tej chwili wiązać.
    • Gość: Anna Re: chwila prawdy IP: *.nyc.res.rr.com 11.09.11, 14:19
      Jesli kobieta jest zaradna, inteligentna - to po co jej facet? Zdobycie chlopaka i meza nie powinno byc celem kobiety. To, ze jest solo moze byc dla niej korzystne: moze zdobyc lepsze wyksztalcenie, zrobic kariere, cieszyc sie mlodoscia. Tak zwykle zachowuja sie faceci. On nie chca stalych zwiazkow i klopotow z nimi zwiazanych. Chca byc wolni.
      Dlaczego kobiety-w XXI wieku, wyksztalcone i zaradne-nie moga miec bardziej swobodnego podejscia do zycia. Bycie singlem ma sporo zalet.
    • panda_rej Re: chwila prawdy 11.09.11, 22:41
      e napisał(a):
      >Niestety jej nieśmiałość trochę ją blokuje, wydaje mi się, że ciężko jest jej otworzyć się na mężczyzn

A widzisz, nieśmiali mają tak, że żeby nie wyjść na nieśmiałych kreują zachowania w stylu "jestem ponad to", arogancki sposób bycia - a tego nie lubi nikt.

>Tylko, że nigdy nie jest to ktoś kto mógłby spodobać się jej. I zaznaczam, że to nie jest tak, że jest wybredna.

No. Jak ktoś się jej podoba, to z nieśmiałości może mieć wspomnianą wyżej postawę "patrzę z góry" - na wszelki wypadek, żeby nikt nie poznał, że jest nieśmiała. Jak osobnik się nie podoba, to nie musi się spinać i wypada dobrze, tylko że to jej raczej na nic.
      Yzek wyżej brutalnie pojechał, ale taka to prawda.
    • potwor_z_piccadilly Re: chwila prawdy 11.09.11, 23:04
      Takie czasy.
      Faceci są świadomi że dziś zarabiając grosze niewiele mogą zaoferować kobiecie.
      Jaki efekt ?
      Uciekają w zabawę, a o wiązaniu się nie chcą nawet myśleć.
      • Gość: e. Re: chwila prawdy IP: 195.205.136.* 14.09.11, 10:00
        panda_rej - faktycznie coś w tym może być... swoja drogą strasznie paradoksalne. Ciekawe czy do przezwyciężenia, a jeśli to jak hah.
        • n.wataha Re: chwila prawdy 14.09.11, 13:05
          To, że kobieta jest samodzielna nie oznacza, że jest nieatrakcyjna dla facetów. Raczej to, że w swej samodzielności zatraciła się tak, że zmieniła się w jej całkowitą niezależność od kogokolwiek. Czyli, że partner musiałby robić wszystko co ona chce, a ona jedynie by zmieniała jego nawyki według własnego widzimisię.

Mam koleżankę, która jest całkiem dobrze sytuowana finasnsowo, zgrabna, koleżeńska, dobrze ubrana. Wielu facetom wpada w oko. Problem w tym, że jak ją poznają blizej, to szybko rezygnują, bo zauważają w niej pewien syndrom "starej panny", czyli właśnie tej niezalezności i niemożności wypracowywania z nią jakichkolwiek kompromisów (wszystko musi byc tak jak ona chce). A przeciez partnerstwo (szczególnie to w małżeństwie) to właśni ciągłe kompromisy.

No i babka już dobija prawie do 43 lat i nie ma dla niej ratunku, bo ten stan staropanieńskie się w niej pogłębia. Może jedynie liczyć na przelotne miłostki. Żaden facet nie jest w stanie z nią wytrzymać dłużej niż kilka tygodni pod jednym dachem (chyba, ze układ "na dochodne").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka