Dodaj do ulubionych

strach przed pierwszym razem

20.06.12, 19:47
Witam ! Moj problem polega na tym że mam 21 lat i wciąż jestem dziewicą. Właściwie to nie jest sedno poblemu a właściwie chodzi o to że bardzo boję sie pierwszego razu i nie dlatego ze to moze bolec a obawiam sie ze penis partnera moze nie wejsc do mojej pochwy. Jestem bardzo ciasna i mam ogromny problem z wlozeniem jednego malego palca do srodka... Wiec kiedy juz nadejdzie ten pierwszy raz nie chce najesc sie wstydu ze strony mojego chlopaka nawet nie wyobrazam sobie takiej sytuacjii zeby nie dalo rady ... spalilabym sie ze wstydu ... strach przed tym powoduje ze zrywam kazdy moj zwiazek ... pomozcie prosze....
Obserwuj wątek
    • Gość: yetka Re: strach przed pierwszym razem IP: *.aster.pl 21.06.12, 00:30
      Raczej nie masz wąskiej pochwy aż tak, żeby nie wsadzić palca. Po prostu ona Ci się z nerwów zaciska. Są kobiety (podobno 2%), które nawet palca nie włożą. A jak u Ciebie z ginekologiem? Może Cię zbadać, bardzo boli? Może to przez błonę dziewiczą? Ale skoro masz takie lęki, to może masz pochwicę? Własnie takie nerwowe zaciskanie, kiedy cokolwiek się tam zbliża. Niektóre kobiety mogą wsadzić sobie palce czy tampon inne nawet tyle nie mogą.

Ja miałam taką sytuację. Fakt, koszmar. Ale nie wstyd. Kochający facet zrozumie. Ale to trzeba leczyć! Ja dałam radę sama, pomógł żel znieczulający, a potem już był ok. Ale sporo się wtedy naczytałam i potrzebna jest terapia, bo to cżłowiek ma w głowie, nie w ciele.

Co można Ci pomóc? Nie uprawiaj seksu z kimś, komu nie ufasz. Z kimś kogo się wstydzisz, że się nie uda. Bo jak się nie uda, a on Cię potraktuje źle to się możesz zamknąć jeszcze bardziej. A czy boli Cię np włożenie 2 palców? Może spróbuj cobie poćwiczyć, rozluźniaj się, rozciągaj pochwę a na 1 raz kup żel nawilżający.
    • amber009 Re: strach przed pierwszym razem 21.06.12, 01:11
      dla kurażu trochę wina :)
      • cyklista6 Re: strach przed pierwszym razem 21.06.12, 08:57
        Dziewczyno, przestań panikować!

Nie ma co robić na siłę - bo sobie zrobisz krzywdę i zostanie Ci trauma. Jak spotkasz tego właściwego chłopaka, to wystarczy, że Ci rękę na brzuchu położy i będziesz taka napalona, że nie będzie problemów. Nie przejmuj się, tylko po prostu miej oczy otwarte aby tego właściwego spotkać. I pamiętaj - nie możesz się do niczego zmuszać "bo tak wypada", po prostu nie bój się i pozwól wszystkiemu toczyć się naturalnie.

• tehuana Re: strach przed pierwszym razem 22.06.12, 03:22
      Jestes bardzo mloda, Nie musisz tego robic z pierwszym lepszym i pod presja, bo inni to juz maja za soba.
      • mar.sew87 Re: strach przed pierwszym razem 23.06.12, 01:04
        Twój problem nie polega na tym, że jesteś 21-letnią dziewicą, tylko w tym, że czujesz presję z tego powodu. Być może dziewica po 20-stce to dzisiaj "rzadkość", ale zapewniam Cię, ze nie jesteś z tego powodu jakaś ułomna.. Seks to na prawdę przyjemna sprawa, ale nie będziesz mogła tego doświadczyć, jak nie zmienisz swojego nastawienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka