Dodaj do ulubionych

Brak ochoty

30.01.13, 17:07
Witam.

Jestem po dwoch porodach .Ostatni odbyl sie 16 miesiecy temu ,i od tamtego czasu przyjmuje tabletki antykoncepcyjne ...kocham swojego meza bardzo ale stracilam cala ochote na seks ...wiem ze powoli robi sie to nie do zniesienia ....co moge zrobic ,aby powrocilo to co bylo przed porodem
Obserwuj wątek
    • gunia-natura Re: Brak ochoty 30.01.13, 18:02
      Stolberg, to zależy, skąd się bierze ten Twój brak ochoty. Ogólny spadek libido? Brak nastroju i chęci na cokolwiek związany z nadmiarem obowiązków? Czy po prostu boisz się kolejnej ciąży i ta myśl odstrasza Cię od bliskości?

Spadek libido może mieć związek z hormonami, m.in. tabletkami, które zaburzają delikatną konstrukcję hormonalną kobiety.

Jeśli po całym dniu spędzonym z dziećmi "padasz na twarz", to spróbuj wyjść do świata, jeśli masz komu, to podrzuć mu dzieci, zadbaj o siebie, może niech to on zadba o to, żebyś miała chwilę dla siebie...

Jeżeli problem tkwi w obawie przed ciążą, to pomimo tego, że nie ma skutecznej na 100% metody antykoncepcyjnej, jeśli się stosuje do jej wszystkich zaleceń, to wpadki nie są częste.

Może też źle czujesz się sama ze sobą? Po porodzie ciało potrzebuje czasu do regeneracji. Pamiętaj, że Twój mężczyzna nie jest z Tobą, bo jesteś sex-bombą, ale dlatego, że Cię kocha i jest z Tobą niezaleznie od tego, czy masz na twarzy pełen makijaż, czy nie
      • stolberg Re: Brak ochoty 30.01.13, 18:25
        Dzieki za odpowiedz.

Powiem ci ze sama nie wiem czym jest to zwiazane ,ale wydaje mi sie wlasnie ze jest to spowodowane tym ze "biore tabletki antykoncepcyjne " bo ngdy tak nie mialam a wlasnie po drugiej ciazy sie tak stalo ,ginekolog stwierdzil ze jak to sie nie zmieni to trzeba pomyslec o innej antykoncepcji.

Moze tez jest to spowodowane zmeczeniem bo dwojka dzieci i ja czasami sama /maz pracuje na zmiany/po za tym obowiazki domowe wszystko na mojej glowie ,choc nie ukrywam ...maz bardzo mi pomaga i za to jestem mu wdzieczna.

Akceptacja wlasnego ciala ...hmm moze cos w tym tez byc nie powiem ...moja waga jest taka sama jak przed dwoma ciazami ...tylko brzuch troszke wiekszy i to moze tez byc moja blokada.

Ciezko powiedziec ..jestem przypadkiem ...nie do rozwiazania
        • gunia-natura Re: Brak ochoty 22.02.13, 17:22
          Ej, z podejściem, że jestes przypadkiem nie do rozwiązania to daleko nie zajdziesz :)
    • gunia-natura Re: Brak ochoty 23.02.13, 10:24
      Masakra to, co piszecie. Szczęście, że nigdy nie przyjmowałam tego świństwa. Może wystarczy zmienić sposób zabezpieczania się przed ciążą z hormonalnego na, np. MŚP?
      • Gość: ani Re: Brak ochoty IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.13, 12:38
        Mialam po tabletkach to samo, pol roku temu lekarz zmienil mi tabletki i jest rewelacyjnie, zaluje ze wczesniej nie powiedzialam mu o tym problemie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka