kasiulek10 07.09.04, 15:38 Czy jeżeli mam zahamowaną przez lek pracę jajników i zacznę teraz przyjmować Cilest, libido mi wróci? Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lavender34 Re: Libido 09.09.04, 08:48 Nie jestem fachowcem, więc nie mogę udzielić Ci odpowiedzi. Ale kiedyś brałam cilest i tak jak po innych tabletkach antykoncepcyjnych libido było słabe,pochwa sucha, stosunki bolesne.Po kilku miesiącach zrezygnowałam z nich, bo było niekomfortowo no i przytyłam, rzucił się celulit i tak ogólnie czułam sie źle. Biust urósł mi do gigantycznych rozmiarów ( poprzednio też był duży DD).Te środki to nie dla mnie. Za plus uznaję uregulowane, krótkie miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
r_ewolucja Re: Libido 17.09.04, 17:09 lavender nie strasz kasiulki bo akurat na Ciebie cilest tak zadzialal.. ja czulam sie swietnie itd.. wszystko zalezy od kobiety co do Twojego pytania kasiulek10 to cilest tez 'usypia' jajniki... czasammi jest stosowany jako lek na torbiele... co do libido... to kwestia organizmu... kazda kobieta jest inna itd.. jak nie sprobujesz nie bedziesz wiedziala ... kilka razy jednak slyszalam ze libido bardzo wielu kobietom poprawia sie podczas stosowania tabletek z lowenogestrelem... jak zadnej roznicy nie odczulam :) poniewaz wczesniej na cilescie jak i teraz na stedirilu mam wysokie libido pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
artek11 Re: Libido 19.09.04, 15:34 jestem facetem i nie ekspertem w tych sprawach,ale z tego co czytalem w ulotce to Cilest moze powodowac oslabienie libido,ale w zadnym wypadku jego wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
r_ewolucja Re: Libido 20.09.04, 21:27 ja nie napisalam , ze mi sie podwyzszylo na cilescie... tylko ze caly czas mam wysokie - czyli ze nie spadlo :) niektore kobiety stwierdzaja podniesienie libido podczas brania tabletek z lowenogestrelem (tego skladnika nie zawiera natomiast cilest) jednak to wszystko zalezy od organizmu dlatego tez na wszystkich ulotkach od tabletek antykoncecyjnych jest napisane w skutkach ubocznych, ze libido moze spac... tak w ramach 'asekuracji' poniewaz nie jest to chyba fajen uczucie:/ ale ogolnie logicznie myslac na kazdych tabletkach moze wzrosnac libido i jest to raczej zwiazane z komfortem jaki daja :) Odpowiedz Link Zgłoś