Dodaj do ulubionych

obwód członka a doznania partnerki

05.11.03, 13:12
Witam!

Chciałbym się dowiedzieć, czy mały obwód penisa (niecałe 11cm) jest dużym
problemem? Czy nie będzie tak, że moja (hipotetyczna i przyszła :))
partnerka nie będzie go czuła? Dodam, że mam już 20 lat nie spodziewam się,
że mój członek jeszcze urośnie :)

Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc!
andrzej
Obserwuj wątek
    • andrzej.depko Re: obwód członka a doznania partnerki 09.11.03, 22:09
      Z punktu widzenia fizjologii kontaktu seksualnego 10 cm długości członka w
      stanie wzwodu, nie stanowi żadnego problemu, gdyż pochwa kobiety ma
      przeciętnie !!! 8 cm długości. Większość wśród kobiet, stanowią takie, dla
      których 8 cm długości to wielkość optymalna. Dla większości kobiet ”długość ”
      nie ma istotnego znaczenia, i to nawet wtedy, gdy przed zdobyciem seksualnych
      doświadczeń myślą inaczej. Ujmując rzecz czysto praktycznie: kształt i rozmiar
      członka może przysporzyć co najwyżej drobnych trudności technicznych podczas
      stosunku, co sprowadza się do konieczności ” ruszenia głową ”, tzn,
      zastosowanie odpowiedniej ” pozycji ” lub ” techniki ”.
      • andrzej9 Re: obwód członka a doznania partnerki 11.11.03, 13:32
        Zdaje się, że nie przeczytał Pan dokładnie mojego posta. Długością się nie
        przejmuję, gdyż jest ona w normie, chodzi mi o grubość. Obwód mniejszy niż 11
        cm to już może być problem, prawda? Domyślam się, że na to też są odpowiednie
        pozycje czy techniki, ale nie bardzo wiem gdzie znaleźć informacje na ten
        temat - internet wydaje mi się jednak zbyt mało wiarygodnym źródłem. Stąd
        zwracam się do Pana! :)
        Dziękuję z góry za pomoc!
        Pozdrawiam,
        andrzej
        • tadeusz_rydzyk Re: obwód członka a doznania partnerki 13.11.03, 15:51
          11 cm obwodu a ty jeszcze narzekasz ja mam 10, 5 i uwazam ze to zupelnie
          wystarczajace. Mialem kilka partnerek w zyciu i zadna nie narzekala a wrecz
          przeciwnie byly zachwycone. Liczy sie technika !!!
        • log2004 Re: obwód członka - srednio to 12-14 cm 08.03.04, 20:46
          Wiele kobiet uważa iż obwód jest ważniejszy od długości penisa.
          Myśle że jest w tym sporo prawdy.

Natomiast kobieta ma wielkie mozliwości dostosowania się
          do twoich wymiarów. Może tak wyćwiczyć swoją pochwię iz będzie w stanie "objąć"
          ci palca tak że poczujesz :)
          a co dopiero penis.

No i pochwa sama z siebie dostosowuje się do obwodu penisa.
          Polecam więc najpierw "pogrzebac " paluszkiem :) zanim tam włożysz penisa.
          Wtedy pochwa przygotuje się na obwód palca czy dwóch, a dostanie penisa.

Choć jak się ma tak z 14 cm i wiecej obwodu :) nie trzeba się ubiegać do takich
          sztuczek :)

polecam cos o penisach www.penisy.glt.pl

sporo info
    • astrit Re: obwód członka a doznania partnerki 13.11.03, 16:14
      Kiedy faceci wreszcie uwierzą, że tak na prawde to kobiety aż tak się ich
      członkiem nie ekscytują. Właściwie jest to jeden z mniej atrakcyjnych elementów
      ( no, nie żeby tak zupełnie nieatrakcyjny.. ;-))), w każdym razie, nie jest
      najważniejszy. Stara prawda - liczy się technika, nie rozmiar. A także - a
      raczej przede wszystkim - co przed i co po....
      • rudy_g Re: obwód członka a doznania partnerki 19.11.03, 00:40
        Ja mam odwrotny problem. Obwód penisa we wzwodzie to 16 cm. Z tym wiąże się
        dużo problemów. Niepewność czy nie zrobię partnerce krzywdy, czy się
        zmieszczę, przedwczesny wytrysk itd.....
        pzdr
        • astrit Re: obwód członka a doznania partnerki 20.11.03, 00:59
          Hmmm, to też nie problem, nie zrobisz krzywdy partnerce - na 100%. W końcu
          główka noworodka ma wiekszy obwód, a jakos się mieści..
          • rudy_g Re: obwód członka a doznania partnerki 20.11.03, 19:20
            Narazie próbowałe raz (mój pierwszy) i skończyło się bardzo bardzo szybko. Z
            tego co zdążyłem zauważyć to że trochę miałem problem z wejściem. Jest sposób
            na "rozgrzanie" partnerki?
            • evil.man Re: obwód członka a doznania partnerki 21.11.03, 00:32
              Stary, jest milion sposobow. Ale najgorzej, ze na kazda kobiete dzialaja inne.
              Jedne lubia romantyczny wstep i pieszczoty, inne odgrywanie fantazji, jeszcze
              inne dominacje. Sam musisz odkryc, lub spytac, co lubi twoja krolowa. A gdy sie
              rozgrzeje, a raczej zrobi sie wilgotna ;-), to powinno pojsc jak z platka.
            • czapskii Re: obwód członka a doznania partnerki 12.01.04, 00:07
              Naprawde nie znasz sposobow na rozgrzanie partnerki?

• turbolover Re: obwód członka a doznania partnerki 08.03.04, 20:57
            Przy porodzie jest inaczej, wszystko się "tam" wówczas specjalnie rozszerza. A
            poza tym nie słyszałem o kobiecie, która by miała orgazm podczas rodzenia. Z
            tego co wiem, kkobiety krzyczą przy porodzie i to raczej nie z rozkoszy.
            • plec_zenska DO TURBOLOVERA 16.03.04, 14:11
              www.erosblog.com/
              According to Ann Douglas and John R. Sussman, M.D., authors of the book The
              Unofficial Guide to Having a Baby, a single orgasm is thought to be 22 times as
              relaxing as the average tranquilizer. When you add to this the fact that the
              average vagina widens 2" during sexual arousal, it only makes sense to
              fantasize, masturbate or make love in labor. The following women did just that.
              "When Johnny got home around 12:30, we relaxed together on the couch. He
              breathed with me through contractions and was verbally encouraging. His loving
              presence was an important part of my opening up. By now we were both aware of
              the sensuality surrounding birth. Creating this child was an intimate act of
              love between the two of us, and birthing in a loving way simply and naturally
              completed that act. As a result of healing, I was much more able to 'open up'
              during this labor. I had finally become able to make my vagina wet and loose by
              fantasizing about making love to my husband, so while I labored, I graphically
              visualized having sex. John and I both welcomed the idea of actually having sex
              during labor (in fact John offered to perform oral sex on me right in the
              middle of it...what a man!), but I just happened to be focused elsewhere at the
              time. In the days preceding I had masturbated frequently. I found this to be an
              intensely pleasurable, loving, and appropriate preparation for our baby's
              birth. Laboring in the environment of my own home was crucial to accepting
              these feelings....The spreading apart of my muscles and bones and the joy of
              voluntarily allowing my body to do its work was both arousing and
              exhilarating."
              -From Angelica's Birth Story by Laurie Annis Morgan

KOMENTARZE:
              i've heard of this before.. i've actually heard of women having an orgasm
              BECAUSE of the birthing process, as well.

It's true, but not because it's "relaxing". Sexual excitement triggers the
              release of the hormone oxytocin, which can induce contractions. Google
              for "nipple stimulation childbirth" for more information.

The nurse-practitioner told us about this when my Partner in Crime was in labor
              with our second child. Isn't nature wonderful?
    • stasbron Re: obwód członka a doznania partnerki 15.01.04, 18:14
      witam cie serdecznie. chcialabym podzielic sie moim zdaniem.a wiec nieprzejmuj
      sie ani dlugoscia ani obwodem , poniewaz istnieje wiele kobiet na swiecie
      takich jak ja ktore wola partnerow z "malymi rozmiarami", bo takie wlasnie mnie
      bardziej sprawiaja satysfakcje(wieksze sprawiac moga bol).powodzenia i glowa do
      gory. ps....a jak kocha to na rozmiary nie patrzy....
    • grucha5 Re: obwód członka a doznania partnerki 16.03.04, 11:00
      Myślę że nie masz się czym przejmować . Pochwa (oczywiście poza stanami
      patologicznymi) ma tą własciwość że potrafi się dopasować do każdej niemal
      grubości członka . Spójrzmy na tę sprawę z drugiej strony - ja np jak
      twierdziły dotychczasowe moje partnerki mam dość grubego penisa (obwód 17 cm w
      najgrubszym miejscu) jednak żadna nie narzekała z tego powodu . Co prawda przed
      stosunkiem potrzebna była dłuższa gra wstępna i odpowiednie nawilżenie ale przy
      odrobinie delikatności przy wchodzeniu póżniej było wszystko OK .
      Wcześniej przed penetracją gdy pieściłem pochwę palcami były bardzo wąskie -
      dlatego myślę że gdybym miał taki obwód jak ty też nie było by problemu .

Myślę że znacznie ważniejszą sprawą dla udanego pożycia jest długość , przecież
      posiadacz krótkiego członka nie może kochać się w niektóryh pozycjach gdyż
      penis będzie wypadał . A poz apoza tym z własnego doświadczenia wiem że kobiety
      lubią głęboką często penetrację aby dojść .To samo ze zbyt długim - trzeba
      ciągle uważać by nie powodować bólu .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka