Gość: Mira IP: *.*.*.* 06.08.01, 11:43 Potrzebuję porady, mój partner bardzo, bardzo szybko dochodzi, zaczyna mnie to już denerwować. Czy jest jakiś sposób na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misia Re: Seks ... IP: 10.0.4.* / *.telkab.pl 06.08.01, 13:33 tez jestem tego ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.depko Re: Seks ... 07.08.01, 09:44 Przedwczesny wytrysk może być wyrazem nadmiernego pobudzenia seksualnego charakterystycznego dla mężczyzn rozpoczynających aktywne życie płciowe bądź utrwalenia się nerwicowej reakcji seksualnej będącej następstwem lękowego podejścia do zjawiska przedwczesnego wytrysku. Metody terapii mogą być różne. Dwie wymagają konsultacji seksuologiem który zaordynuje odpowiednią farmakoterapię. W pierwszym przypadku będzie to być farmakoterapia miejscowa polegająca na stosowaniu leków o działaniu miejscowo znieczulającym stosowanych w postaci maści na członek, około 10 min przed stosunkiem przez około 4 tygodnie. W drugim przypadku jest to terapia mieszana polegająca na zastosowaniu oprócz wyżej wspomnianych maści leków doustnych, zmniejszających napięcie występujące u mężczyzny przed stosunkiem. Dobre efekty uzyskać można poprzez stosowanie metod treningowych. Zalecić mogę następujące metody: odbywanie kontaktów seksualnych w wodzie lub w wannie. Woda dział jako środek miejscowo zmniejszający wrażliwość zmysłową jak również zmniejsza zakres pobudzających odczuć w trakcie stosunku seksualnego. Kolejną metodą jest odbywanie maksymalnie często kontaktów seksualnych, aż do poziomu zmęczenia fizjologicznego. W wyniku nasilenia częstotliwości czas trwania reakcji seksualnych ulega wydłużeniu. Modyfikacją tej metody jest doprowadzanie mężczyzny przez partnerkę do wytrysku przed kontaktem seksualnym poprzez masturbację, a następnie kontynuowanie kontaktu seksualnego. Ostatnim sposobem jaki mogę polecić do wypróbowania w domu jest odbywanie stosunku poprzez głębokie wprowadzenie członka do pochwy i wykonywanie wolnych ruchów frykcyjnych. Poszczególne ruchy przedzielane są okresami bezruchu i odpoczynku partnerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: Seks ... IP: *.*.*.* 08.08.01, 16:37 Czy mógłby pan podac nazwę maści ... Czy po receote trzeba udać się do seksuologa Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.depko Re: Seks ... 09.08.01, 17:28 Jest to maść na lek robiony w aptece wyłącznie na receptę lekarską. Odpowiedz Link Zgłoś