wioletka.net 03.12.07, 21:51 dostałam cos od ciebie????bo jesli tak to nie potrafie tego odczytac... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominikako Re: do diminikko 03.12.07, 22:02 tak odpisalam ci w twoim watku.ale sprawdzalam i jest wszystko czyt elne wiec moze masz cos netem.. Odpowiedz Link
grochalcia Re: do diminikko 03.12.07, 23:56 Wioletka...w sierpniu poronilam w 7 tc, teraz serduszko przestalo bic w 9tc...jestem juz po 2 zabiegach...nie jest łatwo. staram sie byc silna, ale wieczorami placze w piers męża jak dziecko. zadaje pytanie-dlaczego ja??i to 2 razy pod rząd????? teraz zaczynam robic badania..moze znajde przyczyne..ale jesli nie, to i tak na wiosne sprobuje kolejny raz..i jak trzeba bedzie to jeszcze kolejny....jest takie powiedzenie, ze Bog nie daje nam takiego ciężaru, ktorego nie bylibyscmy w stanie udzwignac..moze to wsyzstko ma jakis cel???na razie jeszcze nie wiem jaki i sie troche buntuje..jedna dziewczyna napisala mi tez ostatnio, zebym zauwazyla taka rzecz-tragedie tego typu spotykaja tylko ludzi dobrych....matki alkoholiczki i narkomanki rodza po 5 niechcianych dzieci, a my, ktore chcemy , pragniemy dac wszystko malym istotkom-dostajemy po dupie od zycia. moze po cos to wszystko nam sie zdarzylo.. takie dyrdymaly moze gadam, ale takie myslenie mi pomaga. nie smuć się....moze inaczej, nie rozpaczaj, bo smutek bedzie zawsze....za jakis czas zaczniesz sie usmiechac coraz częściej.... pozdrawiam Cie goraco. Kasia Odpowiedz Link
sofi75 musze zdementowac !!! 04.12.07, 15:07 ja nie wiem, czy jest forum na tym portalu, na ktorym bysmy sie nie spotkaly > Bog nie daje nam takiego ciężaru, ktorego nie bylibyscmy stanie udzwignac Ja co prawda ateistka jestem, ale uwazam ze powyzsze to lekka bzdura. Jesli byloby to prawda, to nie byloby depresji, psychotropow, szpitali pychiatrycznych oraz samobojstw z powodu wszystkich powyzszych > matki > alkoholiczki i narkomanki rodza po 5 niechcianych dzieci - mysle ze tez argument chybiony. Zdarza im sie to podobnie jak nam i z podobna czestotliwoscia. Rodza piec, bo moze za chodza w ciuaze np. 7 razy, ale statystyka jest statystyka. O ich problemach masz po prostu mniejsza szanse uslyszec z kilku powodow: - ni obnosza sie z tym, bo nie jest to dla nich problem - w necie o tym nie pisza, bo nie maja netu i nie maja potrzeby - nawet jesli trafiaja z krwotokiem do szpitala, to sa tak na%^% $ane, ze nawet nie wiedza czemu tam trafily i po co. Wychodza kilka dni pozniej z przeswiadczeniem ze ktos im uratowal zycie i zdrowie, ale wlasciwie nic wielkiego sie nie stalo. _____________________________________________________________ Joachim 01.06.2007 (13tc) i Mały Ktoś 13.11.2007 [*](10tc) Odpowiedz Link
grochalcia Re: musze zdementowac !!! 04.12.07, 22:11 sofi...w dupe chcesz???? Twoje zdanie jest takie, moje inne...nie wydaje mi sie, zebys tym co napisalas maials dziewczyne jakos na duchu podtrzymac... Odpowiedz Link
fruzia27 Re: musze zdementowac !!! a ja nie!!! 05.12.07, 00:34 Grochalcia chciała pocieszyć autorkę i tyle, a Ty Sofi dywagujesz i podważasz argumenty. Jak Grochalci się nie udało pocieszyć dziewczyny, to trudno, ale to miała na celu. A jak ktoś jest nie wierzący, to się tym nie pocieszy i tyle. Wiesz to tak jak na innych forach - ktoś ma problem, a inny go pociesza, i nie spotkałam się, że jedna pociesza, a druga ją krytykuje. Jak uznałaś, że pocieszenie Grochlci jest kiepskie, to mogłaś sobie darować. W końcu po pierwsze autorka wątku się nie wypowiedziała, a po drugie, Ty już na pewno jej nie pomogłaś. Chyba nie ma sensu podważać czyjegoś pocieszenia, co innego jak ktoś kto się nie zna np. na danych badaniach pisze jakieś bzdury! A tu Grochalcia pocieszyła jak umiała, więc po co taki wywód! Takie jest moje zdanie. Dobranoc! Odpowiedz Link
sofi75 o rany! ale 05.12.07, 09:06 mi sie oberwalo! No dobra - kajam sie pokornie i posypuje glowe popiolem. Inna sprawa ze ja zawsze od takich pocieszen wolalam zwykle 'przykro mi' albo przemilczenie. Niektore slowa pocieszenia dzwiecza mi w glowie do dzis, a stosunki z tymi pocieszycielami ulegly naglemu ochlodzeniu (grochalcia wie, o czym mowie). No ale macie racje - ile ludzi, tyle potrzeb. To ze ja nie moge tego sluchac, nie znaczy ze ktos inny tego nie potrzebuje ... _____________________________________________________________ Joachim 01.06.2007 (13tc) i Mały Ktoś 13.11.2007 [*](10tc) Odpowiedz Link