jaga_nj 19.08.11, 02:47 Chcemy kupic nowy tv i kompletnie nie mam pojecia o co w tym wszystkim chodzi. Warto? Probuje czytac na ten temat i jest jeszcze gorzej;). A moze polecicie jaki tv kupic. Mezu sie szykuje na Euro 2012;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta05 Re: Smart tv 19.08.11, 04:53 jaga_nj napisała: > Mezu sie szykuje na Euro 2012;) a to w US beda transmitowac??? Odpowiedz Link
tamsin Re: Smart tv 19.08.11, 16:59 zawsze transmituja, szczegolnie jezeli Anglia gra. Czasami tylko na ppv i trzeba zaplacic $20+ za mecz ale sa. Odpowiedz Link
jaga_nj Re: Smart tv 19.08.11, 23:25 Jest soccer chanel, gol tv i jeszcze kilka innych. Moj maz jest fanem ligii angielskiej, wlasnie sie sezon zaczal i wszystkie mecze sa. - If you want to borrow money, borrow it from the pesimist. They don't expect it back. Odpowiedz Link
parasol-ka Re: Smart tv 20.08.11, 04:15 Slabo znam sie na elektronice, ale chyba mam taki telewizor, o jakim piszesz :) My mamy Samsung 3d plasma Jestesmy bardzo zadowoleni, super jakosc, filmy w 3D sa rewelacyjne, ma bardzo duzo apps, sa zarowno platne jak i free, my korzystamy za darmo z Pandora Radio, Netflix, You Tube (bajki dla dzieci po polsku). Jesli masz jakies konkretne pytania to chetnie odpowiem, jesli bede wiedziec :) Odpowiedz Link
jaga_nj mam pytanie 21.08.11, 00:55 Moze glupie ale pytam;). Czy to wszystko dziala na pilota, no i jak jest podlaczone? Na zwykly kabel i dziala na wi-fi? Odpowiedz Link
parasol-ka Re: mam pytanie 21.08.11, 02:28 jaga_nj napisała: > Moze glupie ale pytam;). Czy to wszystko dziala na pilota, tak > no i jak jest podlac > zone? Na zwykly kabel i dziala na wi-fi? trzeba kupic specjalny kabel (drogi, nie pamietam teraz ceny) i Samsung Wireless LAN Adapter (ok. 80 $ w BestBuy, taniej na www.amazon.com) W zestawie dostalismy 2 okulary i cala serie filmow Shrek w 3D Odpowiedz Link
edytkus Re: Smart tv 21.08.11, 00:56 parasol-ka napisała: > My mamy Samsung 3d plasma znajomy raz pochwalil sie takim telewizorem, ale 3D nie mogl zaprezentowac bo mial za malo okularow ;) IMO strata kasy, szczegolnie dla kogos kto 3D i tak nie moze ogladac (bole glowy), a Nintendo ma technologie nie wymagajaca okularow (kwestia czasu w przyp. telewizorow). > my korzystamy za darmo z > Netflix na jakiej zasadzie? trial offer? Czytalam niedawno ze you tube etc. chca zrobic platne, wlasnie przez smart tv's. Co do Samsunga to czytalam tez ze wada tego TV jest brak mozliwosci software upgrade ktory sprawi ze ten model bedzie szybko obsolete a takze apps na ktorych tv zawiesza sie jak komputer. Czy to prawda nie wiem, ale kilka miesiecy temu mialam instalowany nowy panel TV i goscie z geek squad mowili ze ich zdaniem telewizory 3D to strata kasy. www.cnet.com.au/smart-tv-will-replace-pay-tv-in-2011-samsung-339314033.htm Odpowiedz Link
parasol-ka Re: Smart tv 21.08.11, 03:38 edytkus napisała: > znajomy raz pochwalil sie takim telewizorem, ale 3D nie mogl zaprezentowac bo m > ial za malo okularow ;) my nie zapraszamy znajomych na ogladanie TV i chwalenie sie sprzetem wiec nie ma problemu > IMO strata kasy, szczegolnie dla kogos kto 3D i tak nie > moze ogladac (bole glowy), Ja tez nawet nie myslalam o 3D, ale maz sie napalil, i teraz nie zalujemy wyboru. Glowy nas od 3D nie bola :) > > my korzystamy za darmo z > > Netflix > > na jakiej zasadzie? trial offer? Nie, chodzilo mi o to, ze app jest za darmo. Ale trzeba byl platnym czlonkiem, zeby ogladac. Jest cale mnostwo aplikacji w kategoriach: videos, sports, lifestyle, informatino, education np. gratis Explore 3D - (bajki dla dzieci, filmy dokumentalne, teledyski,) Facebook, Twitter, Picasa, Google Maps, itd. Jesli chcesz ogladac DVD 3D, to musz kupic Blue Ray Player 3D. > . Co do Samsunga to czytalam tez ze wada tego TV jest brak mozliwosci software > upgrade Mi co jakis czas wyskakuje komunikat, ze upgrade available i trzeba nacisnac ok. > goscie z geek squad mowili ze ich zdaniem t > elewizory 3D to strata kasy. A mi powiedzieli, ze kupilam super tv :) Odpowiedz Link
nanuk24 Re: Smart tv 21.08.11, 23:13 tez mam ten telewizor i jestem zadowolona. Telewizor kupilismy na wlasny uzytek, wiec brak okularow dla znajomych mnie srednio martwi:-P Glowa od ogladania tez nie boli, bo zeby ogladac w 3D, trzeba sobie te funkcje wlaczyc. Odpowiedz Link
edytkus Re: Smart tv 22.08.11, 03:08 nanuk24 napisała: > wiec brak okularow dla znajomych mnie srednio martwi:-P the point is taki ze dolaczone dwie pary na przecietna rodzine to znacznie za malo. Dzisiaj w best buy te telwizory (plasma Samsung 3D) w duzych rozmiarach byly po $700 (pamietacie czasy gdy "cienkie" ekrany w srednich rozmiarach kosztowaly po piec tysiecy?!) wiec dodatkowe 2-3 pary okularow to polowa telewizora. No i z okularami na nosie nie mozna nic innego robic, a mnie taka bezczynnosc nuzy. Ale co kto lubi :) Glowa od ogladania te > z nie boli, bo zeby ogladac w 3D, trzeba sobie te funkcje wlaczyc. ano trzeba, ale w TV nic w 3D nie leci wiec IMO nie ma sensu przeplacac. Aczkolwiek dzisiaj to juz zaczyna byc standardem :( i innych telewizorow wkrotce pewnie nie bedzie. Ja akurat jestem z tych ktorym efekt 3D dziala na nerwy, moja corka tez nie lubi i z tego powodu prawie nie chodzimy juz do kina poniewaz prawie kazdy film dzisiaj jest w 3D a opcji zwyklej w lokalnych kinach czasami nie proponuja. Zreszta Nintendo wydalo oficjalne ostrzezenie przed negatywnym oddzialywaniem efektu 3D na wzrok u dzieci. Co do smart TV to rownie dobrze chyba mozna kupic odtwarzacz BlueRay z opcja web tv. Duzo taniej ;) Kurde, dzisiaj wsyzstko jest "smart," tylko samo nie chodzi ;) Podsumowujac: telwizor ma byc przede wszystkim ladny i dobrze pasowac do wnetrza :) Odpowiedz Link
skibunny Re: Smart tv 23.08.11, 04:14 my tez mamy 3D samsunga i nie tylko nic nie boli, ale oglada sie super; programy w TV sa (glownie przyrodnicze, ale nie jest ich duzo) wkrotce napewno bedzie ich coraz wiecej... TV jest dobry, funkcjonalny, b. latwy w obsludze; pilot tez jest latwy do oswojenia... energooszczedny...nasz stary tv jeszcze dzialal, ale niestety nie mial juz wystarczajacej ilosci 'wejsc' na te rozne, nowoczesne kable; no i oczywscie obraz nie byl juz tak ostry (co sie okazalo przy porownaniu z tym nowym:) wiec napewno nic nie jest wieczne, jak z kazda elektronika szybko to wszystko tanieje i szybko sie starzeje... co by sie teraz nie kupilo, to za 5 lat znowu wyjda nowsze modele i tyle, nigdy za tym nie nadazymy. Odpowiedz Link
jaga_nj Re: Smart tv 24.08.11, 23:51 nawet nie probuje nadazyc tylko wlasnie nasz sie zepsul po 6 latach i stad ten"problem". Odpowiedz Link
edytkus Re: Smart tv 25.08.11, 00:07 jaga_nj napisała: > nawet nie probuje nadazyc tylko wlasnie nasz sie zepsul po 6 latach i stad ten" > problem". > > sprawdz czy nie bylo na niego recall, moze naprawia za free, ja od Sony dostalam nowy Odpowiedz Link