cmok_wawelski 28.06.04, 16:50 ... z tych dowcipów w Stanach typu "Polish Jokes". OUR FORGOTTEN ALLIES The Poles NEW YORK POST OUR FORGOTTEN ALLIES By RALPH PETERS December 22, 2003 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek przecztajcie i nie zapomnijcie 28.06.04, 17:24 no to i ja cos dorzuce :) mam tutaj przed soba notke wycieta z the NYT i takie tam slowa "in August 1944, Poles knew of the Normandy invasion and could see Russian tanks on the Vistula River "....."earlier in the war , jan Karski of the Home Army (AK) sneaked into the Jewish ghetto in Nazi occupied warsaw. He then gave Roosevelt an eyewitness accountof the Holocaust. Rossevelt ignored him."....." Roosevelt told the Polish prime minister: "Stalin is a good friend of mine. He'll be quite reasonable and everything will be fine.Your countri will emerge from this war undiminished" FDR lied. He had already made a secret deal with the Soviet dictator, giving him one-third of Poland's land. Stalin wanted the nazis to crush the resistence so that he could impose a Communist regime in Warsaw."..." Soviet troops stoped at the Vistula River and waited until the nazis slaughtered 200,000 people over 63 days. The Russians also kept the Americans and The British from helping the Poles while Hitler's troops razed Warsaw to the ground and dropped grenades into sewers where people were hiding"..... "British historian Norman davies told CNN: "Americans should relize we're talking about a tragedy where the same number of civilians were killed every day for 60 days that were killed in the World Trade Center" moja Mama z siostra i babcia powstanie spedzily opatrujac rannych w piwnicy na warszawskim Powislu , wypedzone we wrzesniu w bramie widzialy jak ich uderzony bomba dom pochlanialy ognie z miotaczy plomieni. zapedzili je do obozu przejsciowego w Pruszkowie, tam babcia przekupila lekarza, skierowal je jako chore i slabe ... ten wagon po 3 dniach i nocach jazdy nagle zatrzymal sie gdzies w szczerym polu, odczepiony od reszty skladu. Ruskim nigdy nie zapomne, ze pozwolili zniszczyc Warszawe ( byli na Pradze!!!!! z Powisla bylo widac ich czolgi!!!!) i patrzyli jak gina tysiace ludzi. swolocz ot co. Odpowiedz Link
cmok_wawelski Re: przecztajcie i nie zapomnijcie 28.06.04, 18:22 > Ruskim nigdy nie zapomne, ze pozwolili zniszczyc Warszawe ( byli na Pradze!!!!! > z Powisla bylo widac > ich czolgi!!!!) i patrzyli jak gina tysiace ludzi. swolocz ot co. No, (nu) ale za to jak dorwali te młode Niemki to była "zabawa"! Ponoć było tam 150 tys. (udokumentowanych) gwałtów i spora część populacji Niemiec nosi dzisiaj w sobie około czy zakaukaskie geny. Była to pewna (aczkolwiek chyba mizerna) pociecha za te AK-ówki króre Niemcy...itd, aczkoliwek jak to zwykle w historii naszej cywizlizacji bywa, płaciły nie te co były winne. Aniutek, jak widać nasz wrodzony romantyzm nie jest w cenie. Kompletnie na nic. Pamiętajmy o tym chowając nasze dzieci. Ale tępię jak umiem polską tępotę, n.p. te wszystkie mamusie, które same jeszcze nie po angielsku ale już nie po polsku. Miałem n.p. ostatnio niechcianych gości. 2 Polki (koleżanka ze studiów spzred wielu wielu lat, które zadzwoniły że kupiły bilet i "wpadną" bo nie maja się gdzie zatrzymać. No i że przylecą na lotnisko LaGuardia czyli dla mnie z New Jersey - kompletny obciach. Newark kosztowałby tyle samo ale nie zapytały. Już drugiego dnia je wyprostowałem, że w tym domu mówi się po polsku a nie że "jedziemy na Manhattan żeby mieć fun". Mieć co? Odpowiedz Link
edytkus Re: O Polandzie, idealistycznym "głupku" jak... 28.06.04, 18:18 Artykul opisuje smutna prawde ale stwierdzenie ze Polacy walcza wylacznie dla idei pokoju to lekka przesada. cmok_wawelski napisała: > Sobieski > risked his kingdom - actually a rough-and-tumble democracy Tyle lat mienelo a demokracja wciaz jest "rough-and-tumble" :( > Poland has deployed 2,500 of its best soldiers to Iraq. It sent $64 million > worth of its newest equipment - Z filmu Moora wynika ze wszelkie koszty ponosi USA :O > Sorry. Turkey, which stabbed us as deeply in the back as it could on the eve > of Operation Iraqi Freedom, will receive a minimum of $2 billion from > Washington - and the same elements in the Rumsfeld cabal who failed to plan > for the occupation of Iraq hope to increase our aid to Ankara to $5 > billion. Pakistan, which refuses to press home the fight against al Qaeda, > will get billions from Washington. The repressive Egyptian regime will get a > few billion, too, as it does every year. Even Yemen will get a welfare check > from Uncle Sugar. > And Poland? Az strach pomyslec co rzad polski zrobilby z paroma miliardami dolarow. Odpowiedz Link
chlopaczek1 Re: O Polandzie, idealistycznym "głupku" jak... 28.06.04, 19:17 no coz polacy ostatnio nie mieli okazji miec dobrych politykow (ciagnie sie to z nami juz pewnie ze 300 latek) moze wyjatek pilsudski ale i on mial swoje minusy takie jak nie inwestowanie w nowoczesne technologie wojskowe a utrzymywanie kawalerii, ze tylko przypomne takie cacka jak samolot los. powojenna polska niestety obfitowala w matolow najpierw komunistycznych a teraz poprostu matolow roznej masci dlaczego to mowie ano dlatego ze to odpowiednia polityka aby byc zauwazonym i decenionym powoduje to ze ktos jako "przyjaciel"/sojusznik jest ceniony, zastawnocie sie dlaczego turcja dostanie kase czy inny yemen a nie polska, ano bo oni sa w miejscu gdzie powinni byc, i tam sam bazy wojskowe, itd, polska gdyby miala madrzejszych politykow to i wiz dla polakow by nie bylo i bazy bylyby przeniesione do polski (dwie napewno mowilo sie o minsku mazowieckim i powidzu), a tak no coz smieja sie z nas kawaly opowiadaja i to wszystko, a niemcy traktuja nas tak jak traktuja ponizej link do wprosta na temat tego jak postrzegaja nas niemcy, i jak to przergrana wojna spedza im sen z oczu i jak probuja politycznie odwrocic wojenne ustalenia, a my polacy na to nic nie mowimy, nie podnosimy szumu, nie probujemy dyskutowac na ten temat, szkoda gadac mozna by zadac sobie pytanie czy naprawde jestesmy takim glupim narodem? ponizej link do artykulu stefana bratkwoskiego www.wprost.pl/ar/?O=61937&C=57 wiec kto ma nas szanowac jesli my nie dbamy o to aby nas szanowano? nie szanujemy sie tez sami? wiec nie ma co liczyc na to aby ktos nas uszanowal. smutne ale prawdziwe Odpowiedz Link
cmok_wawelski Polacy 28.06.04, 22:02 Głupim globalnie? Nie. Aczkolwiek naiwnym jak diabli. N.p. głęboko wierzącym także w to, że taki prostak jak Jędrek Lepper nie będzie kradł czy tylko zgarniał pod siebie jak prosty chłop elektryczny Lechu. Większość polskiej mądrości to spryt chłopa małorolnego, który musi przetrzymać przednówek o jednym ziemniaku niezależnie "co tam w Warszawie". Odpowiedz Link
chlopaczek1 Re: Polacy 28.06.04, 22:59 cmok_wawelski napisała: > Głupim globalnie? > Nie. Aczkolwiek naiwnym jak diabli. > N.p. głęboko wierzącym także w to, że taki prostak jak Jędrek Lepper nie będzie> > kradł czy tylko zgarniał pod siebie jak prosty chłop elektryczny Lechu. > Większość polskiej mądrości to spryt chłopa małorolnego, który musi przetrzymać > przednówek o jednym ziemniaku niezależnie "co tam w Warszawie". potwierdzasz moja teze o polakach jako o glupim narodzie, ktorzy jak okresliles kombinuja jak chlop malorolny, elity intelektualne nie powinny tak sie zachowywac, taki chlop malorolny ma przewaznie wyksztalcenie podstawowe, lub czasami nie i kursa rolnicze czasami, taki polityk ma przewaznie studia, widzisz roznice? no nie przyrownuj leppera bo on i jego kompania to juz kompletna paranoja polityczna w polsce, tego to nie umieja nawet psycholodzy i sociolodzy wyjasnic, i jak to swiadczy o 38 milionowym narodzie ze wybieraja takiego cymbala? glupi narod a jak zachowuje sie nasza politczna elita? krotkowzrocznosc i naiwnosc tej elity dobija mnie totalnie, nie umiem sobie wyobrazic tak totalnej bezczelnosci w zlodziejstwie ktore od parunastu lat jest na polskiej scenie politycznej komuchy za swoich rzadow nie kradly tak bezczelnie (z tego co pamietam) Odpowiedz Link
cmok_wawelski Głupsi czy grubsi - wsio ryba. 28.06.04, 23:32 Przypominam tylko nieśmiało, że n.p. ponad połowa Amerykanów uważa że Sadam napadł ich 11 września 2001 i dlatego GWB musi mu w tym Iraku łoić skórę - cokolwiek to znaczy. Nie wiadomo skąd maja takie przekonanie. Ksiądz (pastor, pop, itd - niepotrzebne skreślić) na kazaniu im powiedział? Nie ma narodów jednoznacznie głupich - niezależnie od skończonych studiów i strefy klimatycznej. Są natomaist narody n.p. statystycznie grubsze niz inne. Odpowiedz Link
edytkus Re: Głupsi czy grubsi - wsio ryba. 29.06.04, 03:55 cmok_wawelski napisała: > ponad połowa Amerykanów uważa że Sadam > napadł ich 11 września 2001 i dlatego GWB musi mu w tym Iraku łoić skórę> Moge wiedziec skad ta statystyka? Z tego co widze i czytam wiekszosc Amerykanow jest w mniejszosci ;)))) Niedawno na eDziecku wmawiano mi ze 60% Amerykanow wierzy ze serial X-Files jest oparty na faktach autentycznych. Mnie sie wydaje ze przecietny Amerykanin nawet nie zna tego serialu, tak jak kiedys nie znal slynnego w Polsce Przystanku Alaska (Northern Exposure). Jak powiedzial kiedys Goebbels (po niemiecku ;)) "If you tell a lie long enough, it becomes the truth." Odpowiedz Link
cmok_wawelski Re: Głupsi czy grubsi - wsio ryba. 29.06.04, 18:30 Droga Edytkus, Na jakiej Ty planecie - przepraszam - żyjesz?? Rok temu www.philly.com/mld/inquirer/news/front/6085261.htm?1c ...ale jest nadzieje, że ostatnio ociupinkę mniej. Nie przeceniaj się swoją drogą - ja - Polak w USA, który nie ogląda w ogóle telewizji wiem co to jest X-files. A wracając do "grubsi - głupsi": wiesz gdzie mieści się stolica nadwagi i wynikajacego z niej TRWAŁEGO INWALIDZTWA w USA? W New Jersey. #1 Paterson (35% ludzi na zasiłku inwalidzkim, 90% z nich ze znaczną nadwagą), #2 Newark. Tuż za rzeką #3 NYC. Smacznego. Odpowiedz Link
edytkus Re: Głupsi czy grubsi - wsio ryba. 30.06.04, 07:12 cmok_wawelski napisała: > Droga Edytkus, > > Na jakiej Ty planecie - przepraszam - żyjesz?? I po co ten sarkazm? To juz nawet zapytac o zrodlo nie wolno? > Rok temu www.philly.com/mld/inquirer/news/front/6085261.htm?1c > Hmm, czytam i nie widze aby bylo napisane "że n.p. ponad połowa Amerykanów uważa że Sadam napadł ich 11 września 2001 i dlatego GWB musi mu w tym Iraku łoić skórę." Za to jest " A third of the American public believes U.S. forces have found weapons of mass destruction in Iraq, according to a recent poll. Twenty-two percent said Iraq actually used chemical or biological weapons." oraz "Polls show strong support for Bush and the war, although 40 percent in the May survey found U.S. officials were "misleading" in some of their justifications for war. A majority, 55 percent, said they were not misleading." Jak sam zaznaczyles to bylo rok temu i to przed slynnym filmem Moora ktory pokazal "cala prawde" (?!) (kinematograficzna bzdura, he he). Poza tym ciekawe w jakim kontekscie brano misleading in justifications przy badaniu - czy chodzilo o to ze Bush sklamal mowiac o broni masowego razenia czy ze mowil prawde mowiac o niehumanitarnosci Husseina? No i skoro o Moor'ze mowa, on tez lubi interpetowac wypowiedzi na swoj sposob ("No comments? Then I will take it as yes!"), dokladnie tak jak ty wyczytales w artykule o "ponad polowie Amerykanow" winiacych Saddama. > ...ale jest nadzieje, że ostatnio ociupinkę mniej. Niewatpliwie ucieszy cie wiadomosc ze w dniach 21-23 czerwca zostal przeprowadzony sondaz przez Instytut Gallupa z ktorego wynika ze 54% Amerykanow uwaza ze wojna w Iraku byla bledem. Takze ponad polowa respondentow uznala ze przez wojne USA sa bardziej narazone na ataki terrorystyczne. > Nie przeceniaj się swoją drogą - ja - Polak w USA, który nie ogląda w ogóle > telewizji wiem co to jest X-files. Zdziwilabym sie gdybym spotkala Polaka nie znajacego tego serialu. Swoja droga widze ze sie w koncu probujesz utozsamiac z Amerykanami, tymi samymi glupimi i grubymi ktorych tak nie cierpisz. > A wracając do "grubsi - głupsi": wiesz gdzie mieści się stolica nadwagi i > wynikajacego z niej TRWAŁEGO INWALIDZTWA w USA? W New Jersey. #1 Paterson (35% > ludzi na zasiłku inwalidzkim, 90% z nich ze znaczną nadwagą), > #2 Newark. > Tuż za rzeką #3 NYC. > Przyznaje nie wiedzialam (a te dane to skad?). W zyciu nie bylam w Paterson, za to ilekroc jestem w Newark czy NYC celowo wypatruje tych wielkich tlustych dryblasow i jak na zlosc same chudzielce (co gorsza na pograniczu anoreksji) wokolo. Niestety zrodla danych nie pamietam ale niedawno czytalam ze 60% otylych w USA stanowia Hispanics (nie podano czy chodzilo o tych urodzonych tutaj, czy imigrantow, czy tez jednych i drugich), a na drugim miejscu byli Afro-Amerykanie a biali sa (jak zwykle) w znacznej mniejszosci. O ile wiem Bush nie jest Murzynem ani Hispanic, nie ma tez problemow z nadwaga. Swoja droga teoria "im wiecej kilogramow tym mniejsze IQ" jest ciekawa aczkolwiek nie majaca potwierdzenia w praktyce - zdaje sie ze Einstein szczupakiem nie byl? > Smacznego. Nawzajem (nie za pozno na jedzenie?). Odpowiedz Link
abere8 Re: Polacy 28.06.04, 23:38 > taki chlop malorolny ma przewaznie wyksztalcenie podstawowe, lub czasami nie i > kursa rolnicze czasami, taki polityk ma przewaznie studia, widzisz roznice? Wtrace tylko slowko, bo na polityce ani na historii sie nie znam, ale widzialam kiedys informacje o paru poslach z Samoobrony i PSLu bodajze - wyksztalcenie podstawowe lub zawodowe tam widnialo... Moim zdaniem powinien byc wymog wyzszego wyksztalcenia dla politykow. Wiadomo, studia madrosci nie dodaja, ale jakis poczatek to jest. Odpowiedz Link
cmok_wawelski Amerykanie 29.06.04, 00:04 abere8 napisała: > Moim zdaniem powinien byc wymog wyzszego wyksztalcenia dla politykow. Wiadomo, > studia madrosci nie dodaja, ale jakis poczatek to jest. GWB zwany czasem Dablju czy Chimpy jest MBA i co? Głupi jak but. Sprawdź sam na www.yahoo.com wpisz "stupid GWB" i na 3-ciej pozycji dostaniesz... Biały Dom. Odpowiedz Link
ertes Re: Amerykanie 29.06.04, 02:56 Well, napisz KRETYN w google i co zobaczysz na pierwszej pozycji? Co to oznacza? Ano nic poza tym ze mozna oglupic Google czy Yahoo. Ale widze tu tez co innego: Amerykanie glupki, Polacy glupki wedlug szanownego Mirko. Kim ty jestes? Odpowiedz Link
cmok_wawelski Re: Amerykanie 29.06.04, 03:53 ertes napisał: > Kim ty jestes? J-23, Hans. Odpowiedz Link
aniutek wpisalam kretyn w google 29.06.04, 07:19 i Andrzej Lepper jako pierwszy sie wyszukal heheheheheh ::))) Odpowiedz Link
chlopaczek1 Re: wpisalam kretyn w google 29.06.04, 17:10 "• Amerykanie cmok_wawelski 29.06.2004 00:04 odpowiedz na list odpowiedz cytując abere8 napisała: > Moim zdaniem powinien byc wymog wyzszego wyksztalcenia dla politykow. Wiadomo, > studia madrosci nie dodaja, ale jakis poczatek to jest. GWB zwany czasem Dablju czy Chimpy jest MBA i co? Głupi jak but. Sprawdź sam na www.yahoo.com wpisz "stupid GWB" i na 3-ciej pozycji dostaniesz... Biały Dom. " cwok, to ktory polityk wedlug ciebie jest madry i wspanialy? krytykowac umiesz ale zachowujesz sie jak wlasnie taki matol wiejski, "o to mi sie nie podoba" ale nigdy nie zaproponowales madrego rozwiazania, lub jakiegokolwiek rozwiazania, lub nie wskazales polityka ktory jest tak wspanialy ze tobie on by odpowiadal nie wszystko co robia politycy amerykanscy mi odpowiada, ale wlasnie jest jedno ale GWB jest dobrym managerem, a dobry manager wcale nie musi sie znac na wszystkim, ale musi wiedziec jak zarzadzac potencjalem ktory ma pod swoja reka, musi wiedziec kogo zatrudnic, musi odpowiednio podejmowac decyzje, czy tobie sie podoba czy nie wojna w iraku byla potrzebna, i wiekszosc amerykanow wie kto wyladowal w WTC, wiekszosc amerykanow tez wie dlaczego trzeba bylo walnac w irak, amerykanie to nie eu tu masz racje amerykanie maja rezultaty a eu ma forum dyskusyjne z ktorego nic nie wychodzi, od wielu lat ONZ i EU probuja sie dogadac w sprawie broni masowego razenia z arabami irak gral na nosie eu i onz-towi przez 12 lat, ile trzeba lat aby cos zalatwic? jak widac eu potrzebuja wiele lat na rozmowy ktore nie prowadza do niczego co do wyksztalcenia GWB to masz jakies watpliwosci? swietnie wyksztalcony facet, zrobil kariere w biznesie, zrobil kariere w polityce, jest skutecznym politykiem i to wlasnie nie podoba sie eu politykom, bo on ma efekty a oni prowadza rozmowy, to dlatego blair ma efekty w gb bo nie gada tyle smiejesz sie z GWB? a kim ty jestes matole? powiedz co ty w zyciu osiagnales? i gdzie ty jestes? z tego co czytam to tylko placzesz za kazdym razem jak jest tutaj jakis twoj wpis, ze cos ci nie pasuje, za drogo za malo za daleko, itd znaczy jestes taki matol ze wszedzie bedzie tobie zle bo nie dosc ze twoj intelekt nie pozwala tobie aby rozwinac skrzydla to polska mentalnosc typowego rolnika nie pozwala tobie na nic wiecej jak na zawisc i zazdrosc przez ktore nie widziesz nic wiecej jak tylko swoje porazki jestes zakompleksionym cymbalem to tyle Odpowiedz Link
cmok_wawelski Re: wpisalam kretyn w google 29.06.04, 17:21 No i jakie to polskie... No to spadam (do Francji) bo znowu zaczynają się personalne ataki (tzw wyżycia), na które nie zamierzam odpowiadać, bo po co? Odpowiedz Link
cmok_wawelski Do chłopaczka 29.06.04, 17:30 Ja Cię nie będę próbował obrazać jak Ty mnie. Mam ważnejsze sprawy w życiu i inne sposoby na wyżycie. Co do "Twojego ulubionego Managera" to chyba zapomniałeś zapoznać się z faktami www.freerepublic.com/focus/f-news/956768/posts Odpowiedz Link
ertes Zastanawiajace 29.06.04, 18:15 jest dlaczego na tym forum jestes jedyna osoba na ktora wylewa sie pomyje.. Bardzo ciekawe. Zastanow sie czasem nad tym biedny nieszczesliwy czlowieczku. Odpowiedz Link
jot-23 Re: Zastanawiajace 29.06.04, 18:21 miron mironovich je jako ten Sokrates, prawde gada, a lud prosty prawdy nie lubi, i dlatego, co za podlosc maluczkich!, te cykute wypijac musi dzien wdzien! hehe na szczescie zostalo jeszcze paru prawych mezow jak Rebate, Funieczka, Basienka i inne podroby (mironowi falszywkami dorownuje tylko Ro-bot) Odpowiedz Link
ertes Re: Zastanawiajace 29.06.04, 18:51 Jednego czego nigdy nie zrozumiem to jak mozna mieszkac w kraju ktorego mieszkancow, polityki, rzadow, doslownie wszystkiego sie NIENAWIDZI. Ja rozumiem ze mozna krytykowac ale z jego postow wyziera nienawisc. Jak mozna wogole mieszkac w takim miejscu? Chyba ze jest sie umyslowa prostytutka: I jeszcze sie dziwi ze coraz to nowa osoba na tym forum napisze mu ze jest gnojem. Mirko, musisz sie leczyc. I nie pisze tego zlosliwie, calkiem powaznie. Wizyta u psychiatry moze ci pomoc. Normalny czlowiek nie moze byc tak NEGATYWNY i tak ostro odrzucajacy rzeczywistosc ktora go otacza. Z tego biora sie najciezsze choroby umyslowe. Odpowiedz Link
cmok_wawelski Re: Zastanawiajace 29.06.04, 20:03 ertes nabazgrał: ...no nieważne. Ertes coś Ci się chłopie KOMPLETNIE pomyliło. Ja jestem nadzwyczaj szczęśliwy gościu a zwłaszcza prawie w drodze na wakacje na Riwierze tym nowym Airbusem 340 SAS-a za relatywnie niedużą kasę. Mówię Ci - super <a href=" http://www.airliners.net/open.file/444445/M/">ptak</a>! A specjalnie dla Ciebie, chłopaczka i tłuczka serwerowego J-a, proszę, nażryjcie się oczami - to specjalny słodki link ode mnie - jedynego tutaj bodaj, który takim kmiotom jak Wy potrafi się postawić. Odpowiedz Link
ertes Re: Zastanawiajace 29.06.04, 20:19 Szczesliwi ludzie nie oglaszaja wszem i wobec ze sa szczesliwi. Gdy to robia jest z reguly na odwrot. Wspolczuje ci chlopie i nawet nie obrazaja mnie twoje obelgi gdyz uwazam ze jestes chory. Pisze jak najbardziej powaznie i bez obrazy. Twoja zachowanie nie jest zachowaniem zdrowego czlowieka. Wez sie czlowieku w garsc bo zle skonczysz. Odpowiedz Link
cmok_wawelski How are you? I am great! How about you? 29.06.04, 20:33 ertes napisał: > Szczesliwi ludzie nie oglaszaja wszem i wobec ze sa szczesliwi. > Gdy to robia jest z reguly na odwrot. Skąd wiesz? Jakim sposobem szcześliwi ludzie moga być nieszczęśliwi? Coś kręcisz. A co na to Twój psycholog ? A czy uważasz matołku, że terapia z czerwonego wina we Francji bedzie dla mnie odpowiednia? Ja uważam, że będzie wyśmienita. No to cześć, nie poczekam na inwektywy J-a bo muszę lecieć a on zawsze taki biedaczysko spóźniony... Odpowiedz Link
ertes Re: How are you? I am great! How about you? 29.06.04, 20:56 Widze jeszcze ze masz niezly kompleks j-23. Miron, wez sie w garsc bo zle skonczysz. Odpowiedz Link
chlopaczek1 Re: Zastanawiajace 29.06.04, 20:27 "• Do chłopaczka cmok_wawelski 29.06.2004 17:30 odpowiedz na list odpowiedz cytując Ja Cię nie będę próbował obrazać jak Ty mnie. Mam ważnejsze sprawy w życiu i inne sposoby na wyżycie. Co do "Twojego ulubionego Managera" to chyba zapomniałeś zapoznać się z faktami www.freerepublic.com/focus/f-news/956768/posts " no coz po pierwsze obraziles kogos kogo cenie imbecylu jeden, dlatego moj post byl taki jaki byl, po drugie nie dawaj tutaj linkow jakichs lewicowych idiotow ktorzy nic innego nie robia tylko placza jak tu zmienic ameryke w rosje kube albo inna francje lub niemcy socialistyczne, kretynizm tamtych rorumiem nie chce im sie pracowac ale chcieliby kase wyciagac z mojej kieszeni czyli mozna ich nazwac krotko zlodziejami, ciebie nie rozumiem dokladnie no chyba ze tez nalezysz do socialistycznych zlodzieji ktorzy marza o tym zeby bylo rowno znaczy mnie zabiora dadza tobie, ale to przeczy twojej opowiastce o biznesie ktory niby masz i tej wielkiej ceizarowce ktora oszczedza jezdzac spalajac rope, to jak to jest z jednej strony biznes a z drugiej strony chcesz rozdawac nie swoje? wewnetrzny i zewnetrzny rozlam? to czy sie lata airbusem czy boeingiem nie ma najmniejszego znaczenia, wazne ze sie lata, airbus wiele lat przergrywal konkurencje z boeingiem, to jest pierwszy rok kiedy udalo im sie wyjsc na prosta, ale to nei znaczy ze tak bedzie zawsze, bo to sie okaze jaka bedzioe koniunktura na samoloty, jesli wedlug ciebie i twoich wizji amerykanie zaczna tak jak eu-politycy dyskutowac a nie dzialac to nie mysle ze za duzo samolotow bedzie latalo, bo terrorysci zrobia taki zamet ze szkoda gadac, ertes ty masz racje to przypadek niewyleczalny, ciezko zakompleksiony cymbal ktory nie moze scierpiec ze sasiad ma lepiej dlatego ciagnie go do socializmu aby wyrownac wszystko a wiec odebrac sasiadowi, a poniewaz jego mozliwosci intelektualne sa bardzo ogranicznone wiec dziwisz sie? hmmm, a pozniej sie dziwic ze polakow maja za idiotow, przeciez jesli ktos ma takiego cwoka za sasiada to jaka moze miec opinie o nas? cwok ty sie nie mozesz nam ani nikomu postawic, bo ty nas nie spotkales i nigdy nie spotkasz bo nawet jeslibym zaproponowal spotkanie to na nie sie nie zjawisz, tak jak to wyczytalem o spotkaniach na ktore sie nie stawiales wczesniej, wiec jesli juz mowa o postawieniu sie komukolwiek to ty na ten temat nie wiesz nic bo byles jestes i bedziesz gnida ktora zawsze kryla sie za innych ze strachu robiac w portki, krytykujac ukradkiem wszystko dookola internet dal tobie mozliwosc wylania zali na caly swiat za lata bycia tlem w zyciu innych i za lata bycia "niewidzialnym", bo takich jak ty nazywa sie niewidzialnymi, ludzmi ktorych sie nie zauwaza, ktorzy sa czescia tla, to czy jestes czy nie nie ma zadnego znaczenia, a wiec i twoja opinia jest raczej wybrykiem natury ktora toleruje takie smieci jak ty aby bylo mozna widziec to co wazne i to co istotne Odpowiedz Link
ertes Re: Zastanawiajace 29.06.04, 20:54 Na poczatku bylem wkurzony jak widzialem to co on pisze. Teraz jednak widze ze to musi byc glebszy i powazniejszy problem. Co kto na tym forum nie napisze to zawsze odpowie w negatywny sposob. Wystarczy rzucic okiem na te watki ktore on zalozyl a od razu widac ze sa tylko i wylacznie negatywne. Chory czlowiek. Wkurzanie i obrzucanie go wyzwiskami nic nie da, on tego nie zrozumie a wrecz odwrotnie, stweirdzi ze to swiat wokol niego jest zly i on jest zmuszony. Szkoda go, ostatecznie to human being... Odpowiedz Link
cmok_wawelski Ale najważniejsze jest żebyśmy... 02.07.04, 11:19 ...sobie pomagali i traktowali się z szacunkiem. Odpowiedz Link
cmok_wawelski No i dobra nasza! Tylko zobaczymy co za to będzie. 03.07.04, 02:00 Obawiam się, że tradycyjnie niestety niewiele. Gdyby ten szmelc znalazł dajmy na to Izrael to Kongres U$A przyzałby im z 50 dodatkowych mld.$ "pomocy". A Polakom? No będzie chyba uścisk dłoni i proporczyk "Good Job" warty na Ebay-u z $50. A przecież w obecnej kiepskiej sytuacji politycznej Stanów i w Stanach jest to nieco więcej warte... Odpowiedz Link
funieczka Ertes, to ze cmok_wawelski jest negatywny 03.07.04, 07:52 w twojej opinii to wg mnie oznacza ze jest on realizta i widzi swiat tak jak i ja go widze. Bedac realista unika sie rozczarowac. Poza tym dlaczego probujesz mu dowalic ertes? Rozumiem ze sie nie kochacie za bardzo ale to juz nie ma sensu zeby na naszym kobiecym forum byly takie awantury. Ja ciebie ertes lubie ale prosze ciebie czy moglbys tego czlowieka mniej obrazac? Mam wrazenie ze i cmok_w zrozumial ze trafil na godnego przeciwnika i bedzie unikal konfliktu z toba jak ognia. Pozdrawaim obu panow. Odpowiedz Link
cmok_wawelski Re: Ertes, to ze cmok_wawelski jest negatywny 03.07.04, 14:37 Równie dobrze możesz zapytać dlaczego w parku są łamane ławki albo gdzieś indizej wybijane szyby. Jest kamień, jest szyba - potrzebna jest ręka. Reka sie zawsze znajdzie. W prawie każdej polskiej okolicy są takie ręce. Nie da się więc w tej logice stosować racjonalnych argumentów i pozdrowienia nikomu nie przyniosą zdrowia. To jest po prostu przykład bezinteresownej agresji - w tym wypadku polskiej - i wszystko. Gościu podpisujący się raz Ertes, raz J-23 a raz jeszcze na kilka innych sposobów wraz z maniakiem chłopaczkiem nie reaguja na to co ja piszę - oni reagują na mnie. A reakcje jakie są - każdy widzi. Odpowiedz Link
cmok_wawelski Re: Ertes, to ze cmok_wawelski jest negatywny 03.07.04, 14:44 Jest nowe wcielenie J-ta po niegdysiejszym nazi_soup: cipa_nazi. Pogratulować wyobraźni. Uczcić sekundą ciszy smutek nieszczęścia zaburzeń emocjonalnych i wynikajacą z nich bezinteresowną agresję. Odpowiedz Link
ertes Re: Ertes, to ze cmok_wawelski jest negatywny 03.07.04, 16:23 > To jest po prostu przykład bezinteresownej agresji - w tym wypadku polskiej - i > > wszystko. Alez cmoku to naprawde nie musi byc powodem dla ktorego widzisz swiat w tak ciemnym swietle. Twoja agresja znajduje w taki sposob uplyw. Ale to nie jest rozwiazanie. To jest przyczyna, trzeba leczyc skutki. Nie przejmuj sie, profesjonalista na pewno ci bedzie w stanie pomoc. Serdecznie cie pozdrawiam. Odpowiedz Link
ertes Re: Ertes, to ze cmok_wawelski jest negatywny 03.07.04, 16:08 Funieczko rozumiem twoje dobre checi ale mysle ze kazdy psychiatra by sie nie zgodzil. Ja niechce mu dowalic choc tak bylo na poczatku dopoki nie zrozumialem jakie on ma problemy. To na pewno jest sympatyczny czlowiek i dlatego potrzbuje pomocy. Odpowiedz Link
cmok_wawelski Do Ertes lub J-23. Pozostali proszę sobie darować 03.07.04, 20:19 Wsadź sobie swoją "pomoc" patafianie w otwór odbytowy i podpal. Bądź tez uprzejmy - po raz kolejny proszę uprzejmie odwalić się ode mnie - polski skurwysynie. Odpowiedz Link
ertes Re: Do Ertes lub J-23. Pozostali proszę sobie dar 03.07.04, 22:48 Alez dlaczego uzywasz tak brzydkich slow? Czy reka wyciagnieta do ciebie oraz dobre slowo tak na ciebie wplywaja? Nie przejmuj sie bracie, usmiechnij sie. Odpowiedz Link
funieczka ertes, gadasz od rzeczy calutki czas! 05.07.04, 11:24 Czy ty czlowieku nie masz nic lepszego do roboty tylko czepiec sie ludzi? To ze cmok ma problemy czy nie (a wg mnie to ty wlasnie masz jakies problemy i po przestudiowaniu paru watkow dowiedzialam sie ze jestes kryptopederasta) to nie jest twoja sprawa. Tak samo jak cmok nie pisze nic o twoich problemach np ze rzekomo jestes tym kryptopederasta... Cmok jestt nasz a ty jestes przybleda ktory sie czepia! Odpowiedz Link
cmok_wawelski Re: ertes, gadasz od rzeczy calutki czas! 05.07.04, 18:32 Funieczko, To jest celowe. Po prostu taka polsko-chłopska tępa agresja ubrana w piórka "pozdrawiem cieplutko" co tłumaczy się "cieplutkim moczem". Facet (J-23, Ertes, nazi_to_czy_tamto) siedzi przed tym komputerem tak samo jak menel na rogu ul. Ząbkowskiej w Warszawie na koszu i myśli komu by tu dokopać a kogo tylko opluć. Jest obojętne czy dziecku zabierze lizaka czy kobiecie torebkę. To jest stan emocjonalny dr Jekyla i jednocześnie Mr Hyde-a. Wahadło. Odpowiedz Link
ertes Re: ertes, gadasz od rzeczy calutki czas! 06.07.04, 03:05 Jest bardzo przykre Mironie ze tak reagujesz na moje proby pojednania. Dlaczego jestes taki wulgarny? Czy ja cie obrazam, czy ja cie wyzywam? staram sie ciebie zrozumiec i przedstawic ci moje zdanie na temat twojego zachowania. Fakt, byllem obrazlliwy jakis czas temu ale to nie ma sensu. Staram sie z toba kulturalnie podyskutowac a spotykaja mnie od ciebie same bluzgi. Tak bardzo nienawidzisz amerykanskiej ignorancji, prawda? A towje zachowanie jakzesz inaczej mozna nazwac? Odpowiedz Link
cmok_wawelski Re: ertes, gadasz od rzeczy calutki czas! 06.07.04, 03:50 Posłuchaj bucku, nie wiem kto to Miron i po prostu odwal się. Staraj się gdzie indziej. To wszystko. Odpowiedz Link
funieczka Re: ertes, gadasz od rzeczy calutki czas! 06.07.04, 04:05 Ertes, cociaz przyznales ze byles przykry ale ze ostatnio sie chcesz poprawic. Nie wiem czy to jest rezultatem dominacji jednej z twoich MPS osobowosci nad innymi czy tez jest to szczere. Chce wierzyc ze to ostatnie. Dlatego przestan robic z siebie wariata o tym 'przebaczaniu' czy 'ja w ciebie chlebem'. To brzmi jak dziecinada z twojej strony i nikt nie traktuje twoich slow powaznie ale byc moze tobie o to chodzi. Krotko mowiac, ertes, zle robisz. Odpowiedz Link
ertes Re: ertes, gadasz od rzeczy calutki czas! 06.07.04, 04:58 Widze ze w tej Francji masz klopoty z przestawieniem sie o nie spisz po nocach. Przepraszam ze tego Mirona, myslalem ze to towje imie. Przepraszam. I bardzo prosze nie wyzywaj mnie. To jest przykre. Pozdrowienia i baw sie dobrze we Francji. Odpowiedz Link
chlopaczek1 cwok i funieczka .. 07.07.04, 14:39 nie ma to jak pare dni wakacji, cos cwok miales byc na riwierze a ty caly czas przy komputerze, te riwiere to ty ogladasz w www najpewniej a tak na codzien to ujezdzasz swoim wielkim dieslem i smrodzisz w okolicach NJ ale do rzeczy, widze cwok ze zaczynasz tworzyc inne nicki, funieczka to twoje nastepne wcielenie, gratulacje rozdwojenia a moze i roztrojenia (a moze wiecej) jazni zaczyna byc z toba kompletnie zle, znaczy bez psychiatry sie nie obejdzie pewnie, wyjasnij nam moze cwok jak to jest nikt ciebie nie lubi, kazdy ma ciebie dosc, potrzebny jestes do "linkow" dla co niektorych i nic wiecej powiedz czy ty kazdego ranka plujesz w swoje lusterko? patrz nic w tym kraju tobie nie pasuje co ty sie tak tutaj meczysz co? pomyslales o francuskiej riwierze ale zamiast poleciec tam to ogladales strony internetowe i zrezygnowales, heheheh jestes smieszniejszy niz komedie francuskie w tej swojej zlosci kompletnego zera ponizasz sie codziennie, bo tak naprawde to ani tutaj ani w domu nie znaczysz wiecej niz zero, nie stanalbys twarza w twarza z nikim bo nie ma takich wielkich pumpersow ktore utrzymalyby to co wyladowaloby w portkach twoich ze strachu przez kimkolwiek udowadniasz kazdym wpisem cwok vel funieczka vel miron mironowicz (dobre ertes podoba mi sie to) vel cos tam jeszcze ze jestes sfrustrowanym typem ktory zyje tylko w cyberspace bo gdzie indziej nie umiesz, tu mozesz wykreowac sie na "linkmana" wiedzacego wszystko a tak naprawde puska w glowie i brak pomyslow na zycie stresuja ciebie codziennie. polecam tobie cwok udanie sie do dobrego psychiatry, moze on cos zrobi dla ciebie, i namow zone na sex od czasu do czasu moze (moze sie zgodzi w przerwach pomiedzy zadawalaniem sasiada jak ty nie potrafisz tego zrobic) to jakos cie rozluzni i da pomysly na przezycie bez stresu chocby do nastepnego dnia powodzenia frustracie Odpowiedz Link
cipa_nazi chlopaczek1=jot-23=ertes przestan koles nawijac 08.07.04, 01:22 makaron na swoje przydlugie uszy. Wymyslasz bzdety probujac odwracac uwage od ertesowegochlopaczka robiacego czasowo za jot-23. Czy ty myslisz ze nawet twoja potrojono osobowosc zmyli mnie? A jak ja wiem to kazdy inny tez-ode mnie. Odwal sie od cmoka i przestan mu zazdroscic. Przeczytaj kilka jego postow i zrozumiesz jak malo sie twoja rodzina rozwinela przez ostatnie 15,000 lat. Ty pewnie z tych co spotykal dziwczynki na zjazdach rodzinnych, co nie? A wszyscy wygldacie bardzo podobnie do siebie, to zrozumiale oczywiscie. Odwal sie od cmoka i daj czlowiekowi zyc bo przesadzasz i stajesz sie coraz wiekszym kretynem z dnia na dzien. Juz nawet wyswiechtales swoj niezly nick jota. Odpowiedz Link
basienkanj1 Re: cwok i funieczka .. 08.07.04, 02:02 Chlopaczku, czy ty mozesz sie odwalic od naszego Cmoka? Dziewczyny go tu lubia i chociaz jest osoba kontrowersyjna to jednak bardzo pomocnym. Wez sobie chlopie na luz i jezeli chcesz cos ciekawego powiedziec to zaloz jakis nowy watek tylko juz bez zadnych tam obrazania ludzi bo tak naprawde to obrazasz tylko siebie. Basia Odpowiedz Link
edytkus Re: cwok i funieczka .. 08.07.04, 03:34 basienkanj1 napisała: > ...naszego Cmoka? > Dziewczyny go tu lubia i chociaz jest osoba kontrowersyjna to jednak bardzo > pomocnym. Bez przesady, akurat mnie na nim nie zalezy :) Linki umiem znalezc sobie sama :O a dirty talk mnie nie podnieca ;) Zastanawia mnie za to poziom IQ dziewczyn ktore prosza go o rade same przyznajac jakie sa glupie :O ale widac takie cmokowi odpowiadaja najbardziej :P Czytajac to forum czasem mam wrazenie ze kawaly o blondynkach maja potwierdzenie w rzeczywistosci :( Odpowiedz Link
funieczka a ja lubie cmoka 08.07.04, 05:27 i czytam jego linki z duzym zainteresowaniem. Sama jestem blondynka. Odpowiedz Link
edytkus Re: a ja lubie cmoka 08.07.04, 05:33 funieczka napisała: > i czytam jego linki z duzym zainteresowaniem. Sama jestem blondynka. Nie watpie :)) Odpowiedz Link
ertes Powoli sie wyjasnia 08.07.04, 17:52 funieczka, basianj, cipa_nazi - puzzle sie powoli uklada w jedno:cmok_wawelski Odpowiedz Link
funieczka facet - ty sie naprawde zacznij szybko leczyc.ntx 09.07.04, 21:32 to do tego glupka ertesa. Odpowiedz Link
funieczka w co nie watpisz? W to jestem blondynka? 09.07.04, 21:31 jestes smieszna w swojej zajadlosci. Zdajesz sobie sprawe ze gdybym sie znizyla do twojego pwodu to twoja Alexandra miala by bardzo nerwowa mamusie, nawet trwale wiec dla dobra twojego dziecka tego tego nie zrobie. Mam wrazenie ze teroryzujesz swoj dom. Odpowiedz Link
edytkus Re: w co nie watpisz? W to jestem blondynka? 09.07.04, 21:42 funieczka napisała: > jestes smieszna w swojej zajadlosci. Mam wrazenie ze > teroryzujesz swoj dom. :))) moj maz az sie trzesie ze strachu :))) Wiesz kto jest smieszny? Tacy jak ty czyli "czytajacy niepiszacy" ktorzy pojawiaja sie dmuchac na rozbite kolana cmoka. Zdajesz sobie sprawe ze gdybym sie znizyla > > do twojego pwodu to twoja Alexandra miala by bardzo nerwowa mamusie, nawet > trwale wiec dla dobra twojego dziecka tego tego nie zrobie. "pwodu"? Chodzi o "poziom"? Odpowiedz Link
edytkus Re: cwok i funieczka .. 09.07.04, 17:45 basienkanj1 napisała: > Chlopaczku, czy ty mozesz sie odwalic od naszego Cmoka? > Dziewczyny go tu lubia i chociaz jest osoba kontrowersyjna to jednak bardzo > pomocnym. Basienka, to tez jest o tobie (autorstwa Cmoka oczywiscie): "SUV są dla mechaników korzystne. wystarczy kasować głupie kwoki które tym jeżdżą i można żyć. " Szybko zmienilas zdanie: "A Cmokiem naprawde sie nie przejmuj, nie warto" Odpowiedz Link
funieczka Edyus, montujesz sobie ekipe na wywalenie cmoka 09.07.04, 21:33 z tronu? Zainteresuj sie ertesem tylko ze wiesz on jest inaczej, hihihihihi Odpowiedz Link
edytkus Re: Edyus, montujesz sobie ekipe na wywalenie cmo 09.07.04, 21:45 funieczka napisała: > z tronu? Nie interesuja mnie zadne ekipy :) >Zainteresuj sie ertesem tylko ze wiesz on jest inaczej, hihihihihi Dlaczego? Rownie dobrze moglabym sie zainteresowac toba :O Odpowiedz Link
hermione_p Ertie... 08.07.04, 08:13 Tu zes zawedrowal, chopczyku do bicia...lol Nie przejmujcie sie nim - olewajcie go to sobie pojdzie. Wiem ze potrafi byc upierdliwy jak wrzod na d* - ale musicie ertesowi wybaczyc - on jest chory. Odpowiedz Link
cmok_wawelski Re: Ertie... 08.07.04, 18:34 Ertes to tutaj jeszcze osobnik znany jako J-23. Takie multi-alter-ego. Być może faktycznie i chłopaczek ale nie wiem, bo nie daję rady czytać postów chłopaczka - są za długie i jak widzę tyle liter na raz to zapala się lampka "Time-out" i koniec. Nie mam czasu na porównywanie kolejności zgłosek i analizę półgłosek i półgłówków a już tym bardziej grzebania po innych forumach gdzie zapewne te pasozyty grasują równie skocznie w chwilach nieobecności tutaj. Ertes wydaje się ciekawym przypadkiem klinicznym. To choroba, która dzięki internetowi wymknęła się ze słoika z formaliną więc troszkę pośmierduje. Odpowiedz Link
hermione_p Re: Ertie... 08.07.04, 22:22 Ertes to nie chlopaczek - nie przeceniaj go..lol.. Ertie lubuje sie w krotkich malointeligentnych i czesto powtarzajacych sie postach... Ertes to coxik, americanin..ma wiele nickow bo siedzi na forum 24 7. Dobrze ze sobie juz poszedl.... teraz innni beda walczyc z jego chorym przerostem ego...lol. A ja wracam na polonie..:))) Odpowiedz Link
funieczka jot-23 to ertes?! Jot, wstydz sie! 09.07.04, 21:36 To jest niesamowite ze potrafiles sie tak znizyc do upodlenia ludzkiego. Intelektualista tej klasy co ty robiacy za pedala ertesa???? A co na to zona, hhihihihi Odpowiedz Link
bluedream Re: Do Edytkusa! 08.07.04, 22:45 Z emoocji wyslalo sie za wczesnie(oczywiscie jestem blondynka o pieknych niebieskich oczach ).Nie spodziewalam sie , ze Ty zaatakujesz nas , no ale nigdy nic nie wiadomo . Pozdrawiam Cie , a przy okazji wszystkie blondynki. Odpowiedz Link
edytkus Re: spadaj dziadu do zony, zona kluskami dzieli! 09.07.04, 21:47 funieczka napisała: > : spadaj dziadu do zony, zona kluskami dzieli! Przepraszam, czy to do cmoka? Zdaje sie ze on cos o kluskach pisal? Odpowiedz Link
bluedream Biedny granpo(tak , tak u Ciebie ..... 08.07.04, 23:13 to juz chyba "po... ", ale u nas nigdy nie wiadomo (tylko ciiii, bo sie wyda) Odpowiedz Link
funieczka Re: Biedny granpo(tak , tak u Ciebie ..... 09.07.04, 21:38 pewnie, przeszedl stary dziad kilka rozwodow jak kto glupi- po to ci bylo wyjezdzac patafianie z Polski?! Nie dasz rady blondynkom by my trzymamy sie razem! Widziales kiedys klocace sie blondynki? hhihihihhi Odpowiedz Link