marxx 28.02.05, 04:54 SUPER GRATULACJE!!!! za muzyke do filmu "Finding Neverland" ("Marzyciel") Marka Forstera informacje o filmie: www.miramax.com/findingneverland/ www.hanusia.republika.pl/hanusia.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenzinn Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 28.02.05, 05:03 SUPER!!!!! Bardzo bardzo dobra wiadomosc!!! Odpowiedz Link
anyaw73 Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 28.02.05, 15:57 NIe wiem czy wiecie ale mielismy tez nominacje do krotko metrazowego dokumetu " Dzieci z Leningradzkiego " jesli wam wpadnie w rece warto zobaczyc!!!!!!!! Odpowiedz Link
mrozosia Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 28.02.05, 16:00 Gratulejszyn dla pana Kaczmarka! Martin Scorsese znow bez oskarka, biedaczek, pewno ze zlosci sie poplakal.... Gratuluje panu "Brudnemu Haremu" nagrody za rezyserje, filmu "Za wszelka cene" nie widzialam, ale sie wybieram. Bardzo lubie Clina Eastwooda, i aktora i rezysera. :-)) Pozdrawiam!!! Mro Odpowiedz Link
mrozosia Jeny!, jak ja napisalam slowo "rezyseria"...ujc! 28.02.05, 16:57 Ale mi wstyd Odpowiedz Link
evek Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 28.02.05, 17:30 zakupilam wczoraj chipsy, rozsiadlam sie przed TV i ogladalam ;O) moim zdaniem Jan A.P. Kaczmarek wypadl bardzo dobrze! :O) naszly mnie tez wspomnienia, bo w ubieglym roku Oscary ogladalam w nocy w PL... jak ten czas leci! ale Kaczmarkowi naleza sie gratulacje!!! btw-slyszeliscie jak oni wymawiali jego nazwisko... :O( Odpowiedz Link
marxx Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 28.02.05, 17:44 Kaczmarek mial bardzo ladna mowe! Super ze J. Williams nie dostal, nie pisze przez zazdrosc, ale juz ma pare oskarow a muzyke pisze piekna , ale na jedno kopyto -- --Jimie Foxx-swietna rola , ale dla mnie niespecjalnie oskarowa! (jakas moda od kilku niezlych lat---jesli grasz osobe poszkodowana przez los, oskar murowany?!) Odpowiedz Link
efedra Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 28.02.05, 20:41 Karolku, Czy tylko to zauwazyles w roli Hilary Swank, ze prala po gebach? A moze nie widziales filmu, tylko ktos ci opowiadal? I mowil, ze to "film o boksie"? Z calym powazaniem, ale i zdziwiona, e. Odpowiedz Link
marxx Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 28.02.05, 21:24 Jak zwykle masz racje! Filmu nie widzialem, nikt mi nic nie mowil , ani nawet mejla mi nie napisal na ten temat, za to po zobaczeniu filmu "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" odpadlem..... nieholywodzki sposob narracji , a temat cudownie uniwersalny ale pokazany we "francuski" sposob ...Gondry jest geniuszem! Mam dosyc amerykanskiego pokazywania ludzi ktorzy jak sobie cos zamarza to musza do tego dojsc..."od zera do bohatera" nuda...nic sie nie dzieje... pokazanie bohaterki ktora ktora walczy z soba i z innymi aby do czegos dojsc , amerykanska bajka, odgrzewany kotlet ....beeeeeee Mam dosyc amerykanskich filmow na faktach autentycznych! PS:lubie za to teraz Eastwooda m ----------------------- www.hanusia.republika.pl/hanusia.htm Odpowiedz Link
evek Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 28.02.05, 21:48 mi brakuje europejskiego kina smutnego z klasa :O( ale z drugiej strony, czasami i tutaj w USA zdarza sie film, ktoty powala na kolana - patrz LOST in TRANSLATION, choc ciezko nazwac go filmem amerykanskim ;O) Odpowiedz Link
marxx Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 28.02.05, 22:07 No wlasnie......tak naprawde jest to film osoby dalekiej od hollywodzkiego widzenia swiata, moze to tata, moze, znajomi, moze kilka lat w Tokio cuuudowny film....muza piekna m evek napisała: LOST > in TRANSLATION, choc ciezko nazwac go filmem amerykanskim ;O) > Odpowiedz Link
efedra Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 01.03.05, 02:13 marxx napisał: > Filmu nie widzialem > Mam dosyc amerykanskiego pokazywania ludzi ktorzy jak sobie cos zamarza to > musza do tego dojsc..."od zera do bohatera" nuda...nic sie nie dzieje... To radze Ci, zobacz "Million Dollar Baby" i nie plec na jego temat, bo widze, ze nie masz o nim pojecia. Ze szczerymi pozdrowieniami, e. Odpowiedz Link
marxx Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 01.03.05, 02:33 przepraszam ze pisze o czyms o czym nie mam pojecia ... i juz ide do kina (zeby Ci sprawic przyjemnosc Efedra) ale i tak jestem pewny ze to starsznie smetna amerykanska historia, ze standartowym moralem, ze trzeba miec marzenia i usilnie dazyc do ich spelnienia......( nie warta 8 $) banal... ale za to Swankowa miala piekna suknie! to jest plus tego filmu , ze mogla sie wczoraj w czyms takim pokazac! m Odpowiedz Link
efedra Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 01.03.05, 02:56 marxx napisał: > przepraszam ze pisze o czyms o czym nie mam pojecia ... > > i juz ide do kina (zeby Ci sprawic przyjemnosc Efedra) ale i tak jestem pewny > ze to starsznie smetna amerykanska historia, ze standartowym moralem, ze trzeba > > miec marzenia i usilnie dazyc do ich spelnienia......( nie warta 8 $) > > banal... Masz u mnie $8 za bilet. > > ale za to Swankowa miala piekna suknie! to jest plus tego filmu , ze mogla sie > wczoraj w czyms takim pokazac! > m > > > Odpowiedz Link
marxx Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 01.03.05, 03:02 To mile, dzieki! :) A Ty masz u mnie drinki z alk. lub bez (Twoj wybor) Mam wiec nadzieje ze zawitasz na nasze wspolne nastepne spotkanie!!!!!!!!!!! m Odpowiedz Link
marxx Do Efedry! :) 19.03.05, 01:17 Czesc! Wisisz mi 6 $ :) Poszedlem...kupilem...zobaczylem...i sie rozczarowalem..... Fakt ...dalem ciala z tym happy endem, czegos takiego nie ma w tym filmie!!!! Ale za to jest kosmiczny misz masz watkow, koszmarny mix tematow za ktore chcial sie zabrac rezyser ale mu nie wyszlo...bo wyjsc nie moglo. Nie da sie w jednym filmie doglebnie przedstawic kilku problemow, i wyglada to tak , ze mamy kilka niedokonczonych historii......mamy walke o spelnienie marzen, i zycie w cieniu marzen niespelnionych, problem trudnego dziecinstwa, chora "milosc" matki do corki, temat rozczarowan i podnoszenia sie po nich, jest tez tragedia rodzinna bohatera , temat smierci na zyczenie/eutanazji.......beeeeeeeee Ogladalem ten film i myslalem , ze ktos go poskladal z kilku innych filmow z tymi samymi bohaterami......plus gra Eastwooda jest drewniana, szkoda (bo w filmie "Madison County" byl rewelacyjny i jako rez i jako aktor) nasza glowna bohaterka oskarowa, niestety nie powinna dostac tej nagrody, to ze pokazywala swoja zacietosc w trakcie walk bokserskich i idealnie lezala jako sparalizowana pacjentka, nie jest wg. mnie powodem do dostania takiej nagrody. Chociaz zdjecia moglyby byc emocjonujace, i walka bokserska i kobiety i Hillary jako mistrzyni.........niestety.... lepsze zdjecia i choreografie mial Van Damme w "Krwawym sporcie" ... i nic nie napisze o "Wscieklym byku" z De Niro. Uwielbiam sluchac muzyke filmowa.......tu niestety kolejny koszmar.....zbitek melodii z taniego CD. Za to rola Margana Freemana jest cudowna, absolutnie rewelacyjny aktor ktory w tym filmie naprawde pokazal klase. Mozna tylko klaskac z powodu nagrody za meska role drugoplanowa!!!!!!!!!! Film absolutnie warto zobaczyc tylko dla tego jednego aktora!!!!!! m Odpowiedz Link
evek Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 28.02.05, 21:25 mi tez sie podobalo jak AP Kaczmarek mowil! najbardziej spontaniczna mowa :O) ucieszyl mnie oscar dla Morgana Freemana, ale po cichu 3malam kciuki za Clive'a Owena bo to moj ulubiony aktor... coz, moze dostanie kiedys za pierwszoplanowa role, kto wie! :O) najbardziej jednak zenujace sa te kartki, ktore oni wyciagaja i dziekuja... Kaczmarek zadnej kartki nie mial i jak mu poszlo! powinni wyciagnac wnioski ;O) Odpowiedz Link
dzul1 Re: OSCAR dla Jana A. P. Kaczmarka!!! 01.03.05, 07:59 Evek, ja tez uwielbiam Owena. Ale wczoraj z uporem maniaka wypatrywalam dostojnej Nicole na gali. Nie wiem, coz sie z biedaczka stalo, a moze w amoku jej nie dostrzeglam? Zawsze swietnie wyglada. Zgadzam sie, ze mowa Kaczmarka wypadla naturalnie, bardzo sie cieszylam z sukcesu Polaka. Podobala mi sie jego muzyka do "Niewiernej" pare lat temu. Odpowiedz Link