Dodaj do ulubionych

washer and dryer

24.03.05, 11:23
Poszukuje nowej pralki i suszarki, chcialabym prosic o rade, co byscie mi
polecily. Ogladalam Maytag Neptune, ktora jako jedyna jest top loader i nie
ma tzw agitator tyle ze strasznie dlugo pierze, bo okolo 90 min normalny
cykl. Poza tym czy wolicie elektroniczy panel czy na pokretla, ktory jest
ponoc praktyczniejszy, bo sie rzadziej psuje i mniej kosztuje naprawa.
Sklanialabym sie ku front loader, bo sa bardziej ekonomiczne w uzytkowaniu,
czy macie jakas ktora polecacie? Bede wdzieczna za rady, pozdrawiam.
a.
Obserwuj wątek
    • sociopata Re: washer and dryer 24.03.05, 11:32

najwazniejsze zebys kupila najtansze jakie maja a czesto maja sale jak sie kupi
      jedno i drugie razem. Wazne jest aby suszarka byla na gaz. Pokretlo czy
      przyciski - nie ma znaczenia, liczy sie cena. Calosc nie powinna wyniesc wiecej
      niz $500. Te rzeczy juz sie nie psuja. Maytag oczywiscie bedzie duzo drozszy z
      uwagi na marke.
      • edytais Re: washer and dryer 24.03.05, 17:18
        Ja bardzo sie ciesze ze swoich Wirlpool. Maja pokretla.
        Wole wlasnie top loader dlatego, ze w kazdej chwili moge cos tam dozucic nawet
        jak juz zaczelam pranie, do ladowanej z przodu raczej nie mozna jak juz sie woda
        wypelni.
        Suszarka na gaz jest lepsza bo tanszy gaz niz elektrycznosc.
        Nasza Wirlpool byla swietna, niestety przy przeprowadzce nie zabralismy bo nowy
        dom nie mial gazu. Kupilismy nowa inna, tansza i zaluje. Ta nowa nie markowa
        ma termostat do kitu. Suszy albo na bardzo goraco, albo wcale. Nie ma nic
        posrodku. Upewnij sie, ze suszarka ma mozliwosc nastawienia srednich
        temperatur, niektore bardziej delikatne ubrania mozna suszyc na niskiej
        temperaturze i wtedy nie sa pogniecione.
        A propos psucia sie to niestety troche sie psuja. Wirlpool pralka, ktora
        kupilismy w Best Buy z 5 letnia gwarancja kosztowala nas $600. Po prawie 4
        latach zepsula sie. Naprawa byla za darmo: 3 razy w ciagu miesiaca. Best Buy
        ma "no lemon policy" wiec po 3 naprawie dostalismy nowa tez z nastepnymi 5
        latami gwarancji. Zepsulo sie cos tam w balansie, pralka chodzila a wlasciwie
        to prawie, ze skakala! i niesamowicie halasowala.
        • marekatlanta71 Re: washer and dryer 24.03.05, 23:22
          Ja mam Whirpoola i pralke i suszarke i bardzo je sobie chwale. Suszarka ma
          czujnik wilgotnosci i suszy az wszystko jest suche. Pralka ma pelno programow,
          ale tak na prawde sie tylko jednego uzywa a zmienia sie wylacznie load size i
          temperature wody (nowy proszek Tide'a do prania w zimnej wodzie :)
    • marekatlanta71 Re: washer and dryer 24.03.05, 23:21
      Ja polecam zaplacenie $5 consumerreports.com i kupienie takich jakie wybrali za
      najlepsze.... Poczytasz tam o roznych bajerach i o tym co sie przydaje a co jest
      wodotryskiem.
    • edytkus Re: washer and dryer 25.03.05, 05:15
      Ja mam druga top loaded, tania bo innej mi sie nie oplaca tu miec. Ale jak juz sie wyprowadze nabede
      front loaded - pranie ma sie porzadnie wykrecic a nie tylko pomoczyc. Podobaja mi sie Kenmore Elite, i
      szafa suszaca, musi byc cos co samo podgrzewa wode i dobrze wiruje, moze byc programowane na
      czas, ma duza pojemnosc (robie min. 10 pelnych pralek prania tygodniowo) itp. itd. Nigdy wiecej top
      loaded s..t!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka