Dodaj do ulubionych

pytanie do mam :)

11.08.05, 22:59
czy w USA mozna dostac odpowiednik herbatki z kopru wloskiego? jakie inne
srodki polecacie na kolki dla noworodka?
z gory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cuski Tez chetnie sie dowiem ... 12.08.05, 03:56
      Tez chetnie sie dowiem "cos nie cos", na temat herbatek na kolki.
      Tak sie skada, ze moja dziewczyna bawi kilkumiesieczne dziecko,
      ktore dosc czesto ma owe koleczki !
      • fridolino Re: Tez chetnie sie dowiem ... 12.08.05, 20:44
        musi byc na 100% do kupienia cos w pharmacy ja mialam krople z niemiec ale nie
        pamietam nazwy. co do herbatek to nie wiem, bo oni tu w ogole poja dzieci
        mineralka,
        • edytais Re: Tez chetnie sie dowiem ... 12.08.05, 21:36
          Herbatki z kopru wloskiego w USA nie znalazlam, ja mialam z Niemiec.
          W sklepach ze zdrowa zywnoscia, ktory sprzedaje rozne przyprawy i ziola mozna
          znalezc koper wloski (fennel seed) zwykle na wage, wiec nie bedzie w torebkach
          jak herbatka tylko tak luzem. Jesli nie w sklepie to poszukaj na internecie.
          Troche tez pomaga sok z jablka, ale koniecznie taki super swiezy, nie ze sklepu
          pasteryzowany i tez nie z sokowirowki (noze ten sok troche podgrzewaja),
          lyzeczka lub dwie. Ja scieralam jablko na tartce i wyciskalam przez gaze
          (cheese cloth podwojnie zlozony do nabycia za nie wiecej niz pol dolara za yard
          w WalMart). Jesli mozesz to radzilabym kupic do tego jablka organiczne. Jablka
          , truskawki i winogrona zawieraja najwieksza ilosc pestycydow (jablka na
          pierwszym miejscu), wiec skoro podajesz tak malemu dziecku na kolke, wiec warto
          kupic tych kilka jablek niepryskanych.
          Wiecej sposobow mi nie przychodzi w tej chwili do glowy. Jak sobie przypomne to
          jeszcze dopisze.
          • izabela78 Re: Tez chetnie sie dowiem ... 12.08.05, 23:31
            Ja kupowalam w polskim sklepie taka herbatke z firmy chyba Hipp( nie pamietam
            dokladnej nazwy). pozdrawiam Iza
            • amelka75 Re: Tez chetnie sie dowiem ... 13.08.05, 01:05
              moja znajoma podaje swojej coreczce gripe water (wyleciala mi polska nazwa, ale
              wiem ze moja siostra podawala to samo w Polsce swojemu dziecku). Gripe water
              jest do nabycia w asian lub oriental markets.
    • maja1234 Re: pytanie do mam :) 13.08.05, 02:46
      hej dziewczyny, wiedzialam ze bedziecie niezawodne :) dziekuje za wszystkie
      odpowiedzi.
      Macie jakies doswiadczenia z kropelkami pod nazwa mylicon? Czytalam tez o gripe
      water ale nie moge znalezc - przynajmniej w Walgreens-ie tego nie ma...
      • edytais Re: pytanie do mam :) 13.08.05, 16:16
        Ah, tez teraz pamietam mylicon. Tez to uzywalam, ale nie robilo roznicy.
    • fridolino Re: pytanie do mam :) 14.08.05, 17:18
      od razu mowie ze ja nie probowalam ale to znalazlam w sieci:
      www.coliccalm.com/
      www.babycenter.com/soothingbaby/?_requestid=42988
      www.colicshop.com/
      moze to komus cos pomoze
    • polishbellydancer Re: pytanie do mam :) 15.08.05, 00:35
      moze po prostu popros kogos z rodziny/znajomych z polski zeby ci taka herbatke
      wyslali--nie powinno byc drogo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka