maja1234 11.08.05, 22:59 czy w USA mozna dostac odpowiednik herbatki z kopru wloskiego? jakie inne srodki polecacie na kolki dla noworodka? z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuski Tez chetnie sie dowiem ... 12.08.05, 03:56 Tez chetnie sie dowiem "cos nie cos", na temat herbatek na kolki. Tak sie skada, ze moja dziewczyna bawi kilkumiesieczne dziecko, ktore dosc czesto ma owe koleczki ! Odpowiedz Link
fridolino Re: Tez chetnie sie dowiem ... 12.08.05, 20:44 musi byc na 100% do kupienia cos w pharmacy ja mialam krople z niemiec ale nie pamietam nazwy. co do herbatek to nie wiem, bo oni tu w ogole poja dzieci mineralka, Odpowiedz Link
edytais Re: Tez chetnie sie dowiem ... 12.08.05, 21:36 Herbatki z kopru wloskiego w USA nie znalazlam, ja mialam z Niemiec. W sklepach ze zdrowa zywnoscia, ktory sprzedaje rozne przyprawy i ziola mozna znalezc koper wloski (fennel seed) zwykle na wage, wiec nie bedzie w torebkach jak herbatka tylko tak luzem. Jesli nie w sklepie to poszukaj na internecie. Troche tez pomaga sok z jablka, ale koniecznie taki super swiezy, nie ze sklepu pasteryzowany i tez nie z sokowirowki (noze ten sok troche podgrzewaja), lyzeczka lub dwie. Ja scieralam jablko na tartce i wyciskalam przez gaze (cheese cloth podwojnie zlozony do nabycia za nie wiecej niz pol dolara za yard w WalMart). Jesli mozesz to radzilabym kupic do tego jablka organiczne. Jablka , truskawki i winogrona zawieraja najwieksza ilosc pestycydow (jablka na pierwszym miejscu), wiec skoro podajesz tak malemu dziecku na kolke, wiec warto kupic tych kilka jablek niepryskanych. Wiecej sposobow mi nie przychodzi w tej chwili do glowy. Jak sobie przypomne to jeszcze dopisze. Odpowiedz Link
izabela78 Re: Tez chetnie sie dowiem ... 12.08.05, 23:31 Ja kupowalam w polskim sklepie taka herbatke z firmy chyba Hipp( nie pamietam dokladnej nazwy). pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
amelka75 Re: Tez chetnie sie dowiem ... 13.08.05, 01:05 moja znajoma podaje swojej coreczce gripe water (wyleciala mi polska nazwa, ale wiem ze moja siostra podawala to samo w Polsce swojemu dziecku). Gripe water jest do nabycia w asian lub oriental markets. Odpowiedz Link
maja1234 Re: pytanie do mam :) 13.08.05, 02:46 hej dziewczyny, wiedzialam ze bedziecie niezawodne :) dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Macie jakies doswiadczenia z kropelkami pod nazwa mylicon? Czytalam tez o gripe water ale nie moge znalezc - przynajmniej w Walgreens-ie tego nie ma... Odpowiedz Link
edytais Re: pytanie do mam :) 13.08.05, 16:16 Ah, tez teraz pamietam mylicon. Tez to uzywalam, ale nie robilo roznicy. Odpowiedz Link
fridolino Re: pytanie do mam :) 14.08.05, 17:18 od razu mowie ze ja nie probowalam ale to znalazlam w sieci: www.coliccalm.com/ www.babycenter.com/soothingbaby/?_requestid=42988 www.colicshop.com/ moze to komus cos pomoze Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: pytanie do mam :) 15.08.05, 00:35 moze po prostu popros kogos z rodziny/znajomych z polski zeby ci taka herbatke wyslali--nie powinno byc drogo Odpowiedz Link