claudia207 13.04.06, 20:35 W produkcji sa dwa filmy o 9/11. Wybierzacie sie je obejzec czy uwazacie, ze za wczesnie jeszcze na nie? Ja obejze je za kilka lat w zaciszu domowym. Na razie jeszcze mam wszystko za swiezo w pamieci... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta05 Re: Sept. 11th 13.04.06, 20:47 nie, raczej na pewno nie to jeszcze duzo za wczesnie dla mnie Odpowiedz Link
ertes Re: Sept. 11th 13.04.06, 20:53 Chyba przesadzacie... filmy o 2 wojnie Sw. powstawaly prawie natychmiast a porownywac nawet nie mozna. O wojnie w Wietnamie czy Iraku tez dosc szybko... Odpowiedz Link
osemka11 Re: Sept. 11th 13.04.06, 21:37 A my widzielismy dokumentalny, nakrecony przez Francuza, ktory robil film o strazy pozarnej. Ale te nowe nie mam ochoty. Odpowiedz Link
claudia207 Re: Sept. 11th 14.04.06, 04:59 Ciekawe czy weterani wojny wietnamskiej albo irackiej ogladali te filmy. Problem z ogladaniem filmow beda mieli ci, ktorzy 9/11 doswiadczyli na wlasnej skorze, a nie ci, ktorzy znaja go tylko z relacji telewizyjnych. Odpowiedz Link
edytkus Re: Sept. 11th 14.04.06, 00:53 ja obejrze, przeciez juz w TV troche tego bylo, np. www.imdb.com/title/tt0470764/ Odpowiedz Link
aniutek Re: Sept. 11th 14.04.06, 01:11 obejrze ale nie wiem jak to zniose, najwyzej wyjde z kina. Odpowiedz Link
claudia207 Re: Sept. 11th 14.04.06, 05:16 Slyszalam tylko o francuskim filmie dokumentalnym. Odpowiedz Link
claudia207 Re: Sept. 11th 14.04.06, 05:17 Nadal mnie ciarki przechodza, gdy slysze nisko lecace samoloty tak, jak w tej chwili na moim domem. Odpowiedz Link
skibunny Re: Sept. 11th 14.04.06, 18:05 Ja bardzo cenie filmy, ktore robia wrazenie i nie sa o niczym, tak wiec i ja pojde do kina, ale po amerykanskich produkcjach nie obiecuje sobie za wiele, bo obawiam sie, ze beda zbyt "politycznie poprawne" i wiele prawd zostanie niedopowiedzianych... W kinie nie unikam trudnych i bolesnych tematow. Odpowiedz Link
lucy58 Re: Sept. 11th 22.04.06, 06:29 Wlasnie. September 11, 2001. Potem Afganistan, potem Irak. I dalej Osama bin Laden jest na wolnosci. A jak do tej pory ponad 2,500 zolnierzy amerykanskich lezy 6 feet under, ponad 100,000 irakijczykow tez. A glowni aktorzy tej tragedii sa dalej na wolnosci. I nie mam w tej chwili na mysli brodatego, arabskiego "wizjonera". Lucy Odpowiedz Link
lucy58 Re: Sept. 11th 23.04.06, 03:31 lucy58 napisała: > Wlasnie. September 11, 2001. Potem Afganistan, potem Irak. I dalej Osama bin > Laden jest na wolnosci. A jak do tej pory ponad 2,500 zolnierzy amerykanskich > lezy 6 feet under, ponad 100,000 irakijczykow tez. A glowni aktorzy tej > tragedii sa dalej na wolnosci. I nie mam w tej chwili na mysli brodatego, > arabskiego "wizjonera". > Lucy OOO!. Nie ma zadnej odzywki na ten post. Czyzby wszystkie dziewczyny kochaly sie w Mniejszym Bushu? Lucy Odpowiedz Link
speranzaa Re: Sept. 11th 23.04.06, 03:49 no sprawca calego zamieszania jest oczywiscie Bush, tak jak teraz ten caly cyrk z podnoszeniem z dnia na dizen cen benzyny w obawie , ze bedzie wojna z Iranem. Jak Bush nie zaprzestanie tych wojen to sciagnie ten kraj na dno w niedalekiej przyszlosci. Odpowiedz Link
aniutek Re: Sept. 11th 23.04.06, 04:09 GWB jest palantem jakich malo ale to tylko pionek, wystawiony na posmiewisko. wojna z afganistanem to nonsens kompletny, bron rakietowa versus gole rece, bose nogi, kurne chaty tych biednych zameczonych przez kolejny rezim ludzi. afganistanu juz wlasciwie nie ma, reszta wierzga a co bedzie dalej? wojne wygral no bo jak mogl przegrac z tymi biedakami? to bylo oczywiste tylko co z ta wygrana zrobil? wielkie gowno, zniechecenie wobec US rosnie, jego popularnosc spada - 43% ostatnie dni przyniosly. ja nie moge na niego patrzec, wstyd mi. Odpowiedz Link
lucy58 Re: Sept. 11th 25.04.06, 02:43 edytkus napisała: > czy my na pewno mamy na mysli ten sam film?! Czym one sie roznia? Lucy Odpowiedz Link
ertes Re: Sept. 11th 25.04.06, 03:30 edytkus napisała: > czy my na pewno mamy na mysli ten sam film?! hehe tez sie zastanawiam... Odpowiedz Link
andrea71 Re: Sept. 11th 25.04.06, 04:09 Slyszalam tylko o jednym filmie, o samolocie, ktory rozbil sie w Pensylwanii. Mysle, ze ma na celu pocieszenie ludzi, ktorzy stracili bliskich lecacych tym lotem, przedstawienie ich jako bohaterow, zwlaszcza, ze istnieja podejrzenia, ze samolot zostal zestrzelony przez wojsko amerykanskie. Odpowiedz Link
lucy58 Re: Sept. 11th 25.04.06, 04:22 claudia207 napisała: > W produkcji sa dwa filmy o 9/11. Wybierzacie sie je obejzec czy uwazacie, ze > za wczesnie jeszcze na nie? > > Ja obejze je za kilka lat w zaciszu domowym. Na razie jeszcze mam wszystko za > swiezo w pamieci... Moze najpierw obejrzyj Farenheit Micheala Moora. Potem posluchaj National Public Radio i audycje Pacifica Network. Potem dopiero zasiadz do ogladania Fox13 czy CNN. Lucy > Odpowiedz Link
andrea71 Re: Sept. 11th 25.04.06, 04:27 Farenheit byl wedlug mnie bardzo zle zrobionym filme. Zgadzam sie z jego przeslaniem, ale styl pozostawia wiele do zyczenia. Odpowiedz Link
claudia207 Re: Sept. 11th 25.04.06, 04:39 lucy58 napisała: > Moze najpierw obejrzyj Farenheit Micheala Moora. Potem posluchaj National > Public Radio i audycje Pacifica Network. Potem dopiero zasiadz do ogladania > Fox13 czy CNN. > Lucy Ogladalam Farenheit. O stacjach radiowych nie szlyszalam. No i co ma z tego wyniknac? Nie wiem, o co Ci chodzi. Odpowiedz Link
lucy58 Re: Sept. 11th 25.04.06, 05:55 claudia207 napisała: > lucy58 napisała: > > > > Moze najpierw obejrzyj Farenheit Micheala Moora. Potem posluchaj National > > > Public Radio i audycje Pacifica Network. Potem dopiero zasiadz do ogladan > ia > > Fox13 czy CNN. > > Lucy > Ogladalam Farenheit. O stacjach radiowych nie szlyszalam. No i co ma z tego > wyniknac? Nie wiem, o co Ci chodzi. I co? Po obejrzeniu flmu nic nie zaskoczylo? Nie doszlo, ze to co pokazuja mass media nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia? Film Moora nie jest fikcja. Jak nie sa fikcja ukradkowe zdjecia trumien amerykanskich bohaterow. Moze najpierw nalezy poznac deczko historii. Jak doszlo do powstania organizacji terrorystycznej al-Quida. Kto te organizacje zafundowal. Moze przy okazji posluchac wywiadu z Economick -Hit men. Dokladnie otwiera oczy. Oczywiscie o tych tematach nie bedziesz slyszala na CNN. Znajdz w swoim radiu Community Radio Station. Albo wejdz na Pacifica.org i tam odszukaj Democracy Now.Najlepsza audycja na swiecie. Bedziesz wiedziala od razu o co mi chodzi. Lucy > Odpowiedz Link
ertes Re: Sept. 11th 25.04.06, 06:20 Conspiracy theory hehehe Widze ze mamy zwolenniczke. Ostatnio czytalem ze to bardzo popularne wsrod Amerykanow :) A wszystkim rzadzi spisek masonow i Zydow ;) Odpowiedz Link
edytkus Re: Sept. 11th 25.04.06, 06:42 O, UFO polecialo... a MM kreci filmy i popuszcza pasa zadowolony :O wkrotce kolejna bajka dla naiwnych: www.michaelmoore.com/words/message/index.php? id=193 - powinien do Bayonne przyjechac, mamy tu szosty najdrozszy szpital w kraju Odpowiedz Link
edytkus Re: Sept. 11th 25.04.06, 06:44 W zasadzie fim bylby bardziej szokujacy gdyby MM wybral sie do polskich szpitali ;) Wyobrazam sobie jak radosnie przyjetoby go na Okeciu :O Odpowiedz Link
ertes Re: Sept. 11th 25.04.06, 06:48 A wiesz ze to dobry pomysl :) Nasi bonzowie nie daliby sobie w dmuchac w kasze temu idiocie. A mnie udalo sie za to takie zdjecie dzisiaj: www.pbase.com/as12d4/image/59175265 Odpowiedz Link
edytkus Re: Sept. 11th 25.04.06, 07:47 jestes pewien ze od drugiej strony to tez jest Air Force One? ;) Widze ze tez z aparatem sie nie rozstajesz ;)) Odpowiedz Link
claudia207 Re: Sept. 11th 25.04.06, 14:16 lucy58 napisała: > Nie doszlo, ze to co pokazuja mass > > media nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia? Lucy, to rzeczywistosc mnie wzrusza. Gdybym 9/11 znala tylko z TV, nie mialabym pewnie problemu z ogladaniem filmow o tym wydarzeniu. Kto i jak sie do tego przyczynil, jest w tym wypadku sprawa drugoplanowa. Odpowiedz Link
lucy58 Re: Sept. 11th 26.04.06, 05:29 claudia207 napisała: > lucy58 napisała: > > > Nie doszlo, ze to co pokazuja mass > > > > media nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia? > Lucy, to rzeczywistosc mnie wzrusza. Gdybym 9/11 znala tylko z TV, nie mialabym > > pewnie problemu z ogladaniem filmow o tym wydarzeniu. Kto i jak sie do tego > przyczynil, jest w tym wypadku sprawa drugoplanowa. > Ze co!!!!????? Nie wierze w to co czytam. TO JEST SPRAWA DRUGOPLANOWA!!!!!! Nie wazne kto sie do tego przyczynil!!!????? Dziewczyno! Na jakim swiecie zyjesz.!!!! Posluchaj, poczytaj i wtedy rzeczywiscie bedziesz plakac ale nie po tych bzdetach, ktorymi Cie faszeruja na Fox 13 czy CNN. Lucy Odpowiedz Link
edytkus Re: Sept. 11th 26.04.06, 05:32 lucy58 napisała: >Posluchaj, poczytaj i wtedy rzeczywiscie bedziesz plakac ale nie po > > tych bzdetach, ktorymi Cie faszeruja na Fox 13 czy CNN. skad wiesz co jest na FOX albo CNN skoro, jak dajesz do zrozumienia, nie ogladasz? Odpowiedz Link
lucy58 Re: Sept. 11th 26.04.06, 06:39 edytkus napisała: > lucy58 napisała: > > >Posluchaj, poczytaj i wtedy rzeczywiscie bedziesz plakac ale nie po > > > > tych bzdetach, ktorymi Cie faszeruja na Fox 13 czy CNN. > > skad wiesz co jest na FOX albo CNN skoro, jak dajesz do zrozumienia, nie oglada > sz? > Maz to oglada. W ramach przyzwyczajenia. Ale jesli chce miec realne wiesci ze swiata, przelacza na BBS TV lub slucha Community Radio Station. Lucy Odpowiedz Link
andrea71 Re: Sept. 11th 25.04.06, 22:30 Ktos sie smial z tzw. "conspiracy theories". Mysle, ze wiele z nich nie jest wcale teoriami. Kazdy ma prawo myslec samodzielnie i wyciagac wnioski. Zwykle ludzie, ktorzy chca nam pewne rzeczy wmowic beda nas nazywac wariatami i osobami wierzacymi w conspiracy theories. Odpowiedz Link
edytkus Uwaga na bruneta wieczorowa pora... 25.04.06, 23:16 andrea71 napisała: > Ktos sie smial z tzw. "conspiracy theories". Mysle, ze wiele z nich nie jest > wcale teoriami. Kazdy ma prawo myslec samodzielnie i wyciagac wnioski. Zwykle > ludzie, ktorzy chca nam pewne rzeczy wmowic beda nas nazywac wariatami i > osobami wierzacymi w conspiracy theories. masz racje, cookie monster nie spi :)) Odpowiedz Link