Dodaj do ulubionych

Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co widze

03.05.06, 21:18
Mam ok. trzydziestki i widze stara kobiete. Poleccie sprawdzone kosmetyki
albo zabiegi u dermatologa, czy kosmetyczki, prosze. Mam drobne zmarszczki i
skora juz nie taka swieza jak u mlodej dziewczyny.
Obserwuj wątek
    • aneta05 Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 03.05.06, 21:27
      witaj na forum
      • radio_woz Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 03.05.06, 21:41
        Dziekuje.
        Jakiej rady, czy wszystkie jestescie piekne?
        • aneta05 Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 03.05.06, 21:45
          dla mnie najlepszy kosmetyk to jakies 10 godzin snu...
    • nanuk24 Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 03.05.06, 21:46
      No bez przesady:-) przeciez 30 lat - to wiek nastoletni. Wiec gdzie tu mowa o
      zmarszczkach:-)

A niezawodnym kosmetykiem jest miod i mleko:-)
      twarz najlepiej myc woda przegotowana letnia(nie kranowa!) z mlekiem w
      proporcjach 1:1
      Nakladac maseczki z miodu i mleka(wygladzajaca), z ubitego bialka jaja kurzego
      z dodatkiem soku z cytryny(tez wygladzajaca0
      Na oczyszczenie skory twarzy maseczka z platkow owsianych z mlekiem i miodem
      • nanuk24 Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 03.05.06, 21:50
        miod wygladza rowniez zmarszczki

a zeby twarz byla promienna najlepsze oklady z mleka(gaze namoczyc w cieplym
        mleku i taki cieply kompres nalozyc na twarz na okolo 15 minut.
        rumianek do kompresow tez dobry
    • radio_woz Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 03.05.06, 22:08
      Mam na mysli zmarszczki mimiczne. Patrzylam na swoje zdjecia sprzed 10 lat i
      widze duza roznice. Ludzie roznie sie starza, ja nieladnie.
      • ania_2000 Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 03.05.06, 22:17
        zmarszczki mimiczne sa miedzy innymi od smiania.
        a jak dostalas zmarszczki bo tak sie duzo smialas to znaczy ze wesoly z ciebie
        czlowiek. jak wesoly - znaczy sie lubia ciebie. a jak cie lubia, to znaczy ze
        jestes fajna:) nie ma co sie martwic.

tak na marginesie - to "wczesne" starzenie sie, zmarszczki na twarzy sa w 90%
        efektem slonca i papierosow - a reszta to geny.
        nie opalac sie, pod rzadnym pozorem! nie palic! pic duzo wody i jesc warzywa.

aha - i dalej sie smiac:)
        • radio_woz Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 03.05.06, 22:41
          Juz nawet myslalam o botoksie na te zmarszczki mimiczne. Widzialam dobre i zle
          efekty. Botoks zrobiony w czolo nie tylko je wygladza, ale tez ponosi powieki
          (marszczenie czola powoduje opuszczanie powiek u mnie przynajmniej)Jak by
          wydladaly zbotoksowane "kurze lapki?" Gdy sie smieje, to je mam, wiec co,
          mialabym gladkie miejsce w kacikach oczu? Wygladaloby to dziwnie?
          • ania_2000 Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 03.05.06, 22:50
            osobiscie nie wiem, na razie botoxu nie potrzebuje, ale jak bede, to napewno z
            niego skorzytam:)
            jak uwazasz, ze bedziesz sie czula lepiej psychicznie to idz i sobie zrob co
            trzeba.
            botox pewnie wyglada troche dziwnie jak sie jest bardzo pomarszczonym (ogolnie)
            i ma sie np.gladkie tylko czolo. no nie wiem.
            podobno dobry jest laser, pewnie mniej radykalny od botoksu - sprobuj wpierw
            cos "lzejszego"
            • edytkus wyrzuc lustro n/t 03.05.06, 23:38
          • tamsin Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 04.05.06, 01:24
            widzialam botox wstrzykniety w kurze lapki - niestety nie wygladalo to
            ciekawie, bo przy nowej mimice twarzy, kobiecie worki pod oczami sie robily.
            Czolo tak, ale nie kurze lapki!
            • radio_woz Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 04.05.06, 02:44
              No wlasnie, obawiam sie botoksu w kurze lapki.
              Ogolnie nie mam gladka twarz, wiec gladkie czolo jak najbardziej bedzie
              pasowac. Biegne na zastrzyk!
    • samo Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 04.05.06, 02:29
      Kryzys wieku sredniego? :o) Mamma mia, ciezkie jest zycie kobiety...
    • artremi Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 04.05.06, 03:15
      Ja tez witam na forum.
      30 lub 30-pare lat, to na pewno nie jest wiek sredni. Ja wiek sredni osiagne
      ok. 50-tki.

Ale co do mankamentow urody, to chyba w kazdym wieku warto z nimi walczyc.
      Ja mialam powazne problemy ze skora gdy mieszkalam na Florydzie. Ale gdy
      poszlam do dermatologa i zaczelam stosowac przepisane preparaty, to znacznie
      sie poprawilo. Bardzo goraco polecam, zebys udala sie do dermatologa. Jesli
      masz ubezpieczenie, to nie powinno byc to drogie.

Warto tez jest pojsc do kosmetyczki. Moze napisz gdzie mieszkasz, to dziewczyny
      Ci poleca kogos.
    • rogatadusza Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 04.05.06, 05:50
      Ja sie sobie nie przygladam. Czlowiek to czlowiek i rozumiem, ze tu pryszcz, a
      tam zmarszczka. Wiem natomiast, ze po zimie skora jest troche szara i warto
      poddac sie kilku zabiegom u kosmetyczki. Dobrze jest tez samemu polozyc sobie
      maseczke od czasu do czasu. I nie przejmuj sie zmarszczkami, bo "kazda
      zmarszczka ma historie swa, kazda rzezbiona usmiechem lub lza" Glowa do gory i
      witam na forum.
    • doris-ek Kilka produktow 04.05.06, 17:37
      1. Renova lub Ratin- A tylko na recepte. Zacznij od niskiego ztezenia. Stosuj
      tyko na noc. Na poczatek 2 gora 3 razy w tygodniu. Poradz sie dermatologa zanim
      poprosisz o recepte. Poczekaj troche przed nalozeniem po myciu twarzy zanim
      nalozysz na skore. Minimum 10 minut. Jezeli skora bedzie sie troche luszczyc
      zrob sobie peeling. Polecany na forum biochemii urody z mleka koziego (44%),
      proszku owsianego Aveeno (44%), papainy (1%) i bromaliny (1%)
      (www.gardenofwisdom.com sprzedaje skladniki) jest rewelacyjny.

2. Do retinoidow (tretinoina) dobrze uzywac serum z copper peptides. Polecam to
      z tej strony www.skinbio.com poradzone mi przez nieodzowna Basie. Pomaga skorze
      podczas kuracji retinoidami, przywraca blask.

3. Na dzien dobre sa antyutleniacze. Polecam serum skinmedica (15% vitaminy C)
      ktore jest w stabilnej formie. Lepsze sa oczywiscie te domowej roboty ale ja
      niestety nie mam czasu sie w to bawic. Rezultaty rzeczywiscie nastepuja po
      regularnym stosowaniu.

www.dermstore.com/product_Vitamin+C+Complex_2708.htm
      4. Skinmedica produkuje takze TNS Recovery Complex polecany przez Basie. Cena
      jest niestety wysoka ale rezultaty widac dosc predko.

www.dermstore.com/product_TNS+Recovery+Complex_5856.htm
      5. Widzialm tez nowy product DDF polecany przez Paule Begoun ktory laczy
      wlasciwosci copper peptides ze stabilna, aktywna vit C. Niestety bardzo trudno
      go dostac.

www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P84305&shouldPaginate=true&categoryId=3528

DDF ma tez dobry krem pod oczy (ja nakladam na serum Skinmedica)

6. Oczywiscie wszystkie te kosmetyki nic nie pomoga bez dobrej ochrony
      przeciwslonecznej. Mexoryle lub Tinosorby daja najlepsza ochrone. Polecam
      filtry Biodermy (Tinosorby) i Antheliosa dla dzieci (oba Mexoryle, Tinosorb S
      oraz Avobenzone i titanium dioxide)

7. Jezeli masz problemy z Rosacea /inne zaczerwienienia to nie polecam witaminy
      C. Sprobuj wtedy cos co lagodzi skore i krem na recepte od dermatologa.

NEOSTRATA Anti-redness cream (zawiera silymarine, dzieki Basi wiem jakie ma
      wlasciwosci!)

MD Formulation - Critical Care Calming Gel

www.mdformulations.com/shopping/product/detailmain.jsp?itemID=217&itemType=PRODUCT&iMainCat=8&iSubCat=57&iProductID=217

MD Formulations ma tez fajne serum z antyutleniaczami.

8. Nie wiem czy wierzysz w aromaterapie ale polecam te strone (tez od Basi) i
      serum (zwane elixirem:o) tej firmy. Ktos juz slusznie napisal ze wazne jest
      nawilzanie i sen. Wyspac sie nie wyspie ale przynajmniej mozna sie nawilzyc i
      poaromaterapic:o)
      www.sevikay.com/elixir.htm

No i roz na policzki (pale pink) odmladza. Maruda polecala ten w zelu Fresha bo
      wyglada naturalnie.

Pozdrawiam,
      KD
      • maruda78 Re: Kilka produktow 04.05.06, 17:56
        doris-ek napisała:

> Polecany na forum biochemii urody z mleka koziego (44%),
        > proszku owsianego Aveeno (44%), papainy (1%) i bromaliny (1%)
        > (www.gardenofwisdom.com sprzedaje skladniki) jest rewelacyjny.

Dorisku, dzieki za ten przepis! napewno wykorzystam!
        M.
        • doris-ek Re: Kilka produktow 04.05.06, 18:24
          maruda78 napisała:

> doris-ek napisała:
          >
          > > Polecany na forum biochemii urody z mleka koziego (44%),
          > > proszku owsianego Aveeno (44%), papainy (1%) i bromaliny (1%)
          > > (www.gardenofwisdom.com sprzedaje skladniki) jest rewelacyjny.
          >
          > Dorisku, dzieki za ten przepis! napewno wykorzystam!
          > M.

Rabnelam sie w procentach, to ma byc po 49% a nie po 44%. 2% enzymow.
          • bluedream Dorisku ja tez dziekuje:) 04.05.06, 18:55
            Skorzystam jak najszybciej:)
            Pozdrawiam Cie serdecznie i milo Cie widziec (czytac?).
            J.
            • doris-ek Re: Dorisku ja tez dziekuje:) 04.05.06, 19:56
              na wzajem:o)
      • martyna14 Re: do Doriska 11.05.06, 02:20

Mam pytanie czy kupowaalas moze kwasy z tej strony garden of wisdom?
        Widzialam , ze sprzedaja tam kwasy o wysokim stezeniu np glikolowy. Ja mysle
        zeby kupic sobie taki kwas i moze czyms go rozcienczyc ale nie wiem za bardzo
        czym. Moze masz jakiejs pomysly?

A czy moze wiesz gdzie mozna kupic produkty firmy SVR w Usa szczegolnie
        peeling i preparaty z kwasami?>
    • radio_woz Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 05.05.06, 02:52
      Dzieki za wszystkie porady. Nie mam ochoty na botoks. Po prostu wydawalo mi
      sie, ze nic innego nie pomoze na zmarszczki mimiczne. Jak to wlasciwie jest:
      czlowiek marszczy sie od dziecka, ale skora sie wygladza, a ktoregos dnia
      patrzysz w lustro i widzisz slady po tym marszczeniu? Ja je widze zwlaszcza po
      nocy, wiec pewnie marszcze sie podczas snu kiedy nie mam nad tym kontroli.
      Gdybym znala dobrego dermatologa, ktory robi dobrze botoks, to bym poszla, ale
      nie znam nikogo, kto moglby go polecic. Jest co prawda lista na
      wwww.botokscosmetics.com, ale nie ufam jej do konca.
    • monie_pl Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 11.05.06, 07:54
      no to prosze bardzoe:
      - 8 godzin snu przez najbliszymiesiac
      - jesli palisz, to odstawienie papieroskow
      - seksik, bo to dobre na wszystko
      - kremik nawilzajacy nadzien i kremik natluszczajcy na noc
      - odbry humor, bo w koncu swiatnie moze sie zawalic
      - zrobienie tych kilku malych rzeczy, ktore choc moze glupitkie sprawiaja
      ogrona przyjemnosc

i za miesiac prosze sie odmeldowac do sprawdzenia na ile lat ta 30tka wyglada!

Pozdrowienia.
      Doktor Monia
      • magda.recruit Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 11.05.06, 14:21
        Do recepty Moni ja bym dorzucila kilka cwiczen, albo spacerek chociaz.

I mamy przepis na ladna cere!
      • radio_woz Re: Patrze w lustro i nie podoba mi sie to, co wi 11.05.06, 17:02
        Robie to wszystko i nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka