fridolino
21.05.06, 15:08
Czy na prawde jest tak marnie??? Przedwczoraj na food network widzialam program w ktorym opowiadano jakie ciekawe etniczne restauracjie mozna znalesc w Chicago, no i sie zalamalismy z mezem. Ja mam nadzieje ze restauracja ANGELIKA nie jest najlepsza polska restauracja, bo jak jest to ja sie wcale nie dziwie ze polska kuchnia nie jest w stanach zbyt rozpowszechniona. Pani - glowny szef, po angielsku ani slowa tylko pod nosem po polsku do menadzera mowila co robi "teraz cebula ryz itd" Troche to wszytko wygladalo jak gierkowski bar mleczny kategorii 0, choc nawet wnetrza knajpy nie pokazali (tylko kuchnie)- nie warto???. Bardzo mnie ten program zniesmaczyl, bo przeciez mozna zrobic super knajpe po ludowemu. (jak pokazywali kazda inna nacje to panie w stojach ludowych biegaly opowiadaly o tradycyjnej kuchni) Ale moze juz na zawsze przyjdzie mi zyc z pietnem ze koronnymn daniem polakow jest schabowy i golabki. Do golabkow swoja droga nie mialam zastrzezen ale schabowy???? Jakby nie mogliu pokazac zrazow z kasza lub schabu ze sliwkami....
Powiedzcie, jak wygladaja knajpy polkie nie tylko w chicago??