02.06.06, 01:52
Dziele sie wiadomoscia z calym swiatem -rodzinka mi sie powieksza ; 4
miesiac.Generalnie czuje sie swietnie-zero mdlosci-nie doczekalam sie nawet
jednego malego "pawika".W dalszym ciagu pracuje full time i cwicze 3 razy w
tygodniu.Widzialam dzidzie juz dwa razy....Serce ma jak dzwon!Dziecko rosnie
a brzuch nic a nic.Juz sie nie moge doczekac!Chwale sie a co;)Pozdrawiam
wszystkie kobietki
Agsa
tinyurl.com/nmcdx
tinyurl.com/nhtan
Obserwuj wątek
    • bluedream Gratuluje Ci 02.06.06, 01:54
      z calego serca - bedziemy dzielnie kibicowali i trzymali kciuki:)
      Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie, dbaj o siebie i dzidzie:)

J.
      • triskell Re: Gratuluje Ci 02.06.06, 02:36
        Gratulacje i ode mnie :-)
    • doris-ek Re: Rodzinka 02.06.06, 02:50
      Gratuluje i bardzo sie ciesze razem z Toba. Moj synek wlasnie mial drugie urodziny i doszlam do wniosku
      ze poza rodzina i bliskimi to malo sie w zyciu tak naprawde liczy.
      Oblukalam fotografie (kim jest ta sliczna dziewczynka???)
      • bella41 Re: Rodzinka 02.06.06, 02:53
        doris-ek ma racje w 100 proc.

moj maluch ma prawie 17 mies., rozkosz w czystej postaci po prostu

GRATULUJE
        • aniutek Re: Rodzinka 02.06.06, 03:20
          i ja GRATULUJE :)
          radosc ogromna przed Toba, nasza coreczka- rowiesniczka Doriskowego syneczka -rozdaje calusy
          mowiac ale fajnie :) a ja resztkami zdrowego rozsadku powstrzymuje sie przed 3 dzieckiem ;0
    • skibunny Re: Rodzinka 02.06.06, 03:29
      i ja tez gratuluje, z calego serca...:)
      • claudia207 Re: Rodzinka 02.06.06, 03:32
        Gratulacje :-)
    • andrea71 Re: Rodzinka 02.06.06, 03:38
      To bedzie drugie dziecko? Bo na zdjeciach jest juz jakis bobas. Ciesze sie
      Twoja radoscia, choc sama nie mam dzieci i raczej nie bede miala.
      • dominika801 Re: Rodzinka 02.06.06, 05:08
        Gratuluje,dziecko daje wiele radosci,ja nie pamietam jak to bylo jak mojej
        coreczki nie bylo.
    • bozena73 Re: Rodzinka 02.06.06, 15:01
      Gratulacje!!!!!
      Powodzenia!! Ciesz sie tym blogoslawionym stanem..:-)) Ja kochalam byc w ciazy :-)))
      • osemka11 Re: Rodzinka 02.06.06, 15:33
        Ja rowniez gratuluje!! Uwielbialam byc w ciazy, bylam ciagle usmiechnieta i taki tez jest teraz moj
        synek : ) Ciaza, a potem macierzynstwo to najpiekniejsze na swiecie doswiadczenia!!! Jeszcze raz
        gratuluje!!!
    • 4me1 Re: Rodzinka 02.06.06, 16:22
      Super, wspaniala wiadomosc! Dbajcie o siebie. Ja tez nie mialam nawet mdlosci.D.
      • jaga_nj Re: Rodzinka 02.06.06, 20:18
        I ja rowniez gratuluje:)))Wspaniala wiadomosc!
    • a_dassuj Re: Rodzinka 03.06.06, 06:16
      Dziekuje -zawsze chcialam miec dwie cory.Andrea-czytalam gdzies na forum ,ze nie
      chcesz miec dzieci i to Twoja swiadoma decyzja.Mozesz zdradzic dlaczego?Czy to w
      trosce o urode,bo jesli tak to po ciazy mozna wygladac lepiej niez przed....Tak
      wlasnie sie zastanawiam , bo dla mnie posiadanie dzieci jest najbardziej
      niesamowitym darem ...zastanawiam sie dlaczego ludzie nie chca...egoizm?
      • samo Re: Rodzinka 03.06.06, 06:29
        Kongratulejszyns!
      • agniecha_r Re: Rodzinka 03.06.06, 08:52
        > trosce o urode,bo jesli tak to po ciazy mozna wygladac lepiej niez przed....Tak
        > wlasnie sie zastanawiam , bo dla mnie posiadanie dzieci jest najbardziej
        > niesamowitym darem ...zastanawiam sie dlaczego ludzie nie chca...egoizm?

Powiem z swojego punktu widzenia.
        Dla mnie to, ze nie chce miec dzieci nie wiaze sie z tym, ze byc moze strace
        urode czy tez jakis tam wyglad ciala. To tylko opakowanie. Zreszta ciagle
        przebywajac w roznych skrajnych warunkach pogodowych i tak narazam sie na
        macosze traktowanie skory nie mowiac juz o rekach, ktore wygladaja na starsze
        niz reszta.
        Nie uwazam, ze posiadanie dzieci to moze byc najwiekszy dar. Oczywiscie
        wiekszosc powie, ze co ja moge wiedziec jak nie mam dzieci...
        Sa kobiety, ktore nie maja instynktu macierzynskiego. Ja do nich naleze. Dzieci
        dzialaj na moj system nerwowy w sposob destrukcyjny.
        A czy to jest egoizm? A czy nie byloby egoizmem, gdbybym ja jako kobieta, ktora
        wszystko poswieca wspinaniu razem ze swoja druga polowka, decydowala sie na
        dziecko i ciagle je zostawiala z opiekunkami, bo dzieci wypada miec?
        Dzieci toleruje ale u kogos. W domu sobie ich niewyobrazam i nie chce ich miec.

Dla nas niesamowitym darem jest to, ze mamy siebie dwoje nawzajem...

• triskell Re: Rodzinka 03.06.06, 13:23
        Dassuj, będąc również osobą bezdzietną z wyboru, odpowiem na Twoje pytanie
        podobnie jak Agniecha: brak instynktu.

Podziwiam osoby, które mają dzieci i naprawdę cieszę się z Twojej ciąży, bo
        widać po Twoim poście, że bardzo jej chciałaś. Ale każda z nas ma swoje dróżki,
        swoje priorytety. I chyba dobrze, bo dzięki temu świat jest ciekawszy :-).
      • nanuk24 Re: Rodzinka 03.06.06, 19:33
        Nie. To nie egoizm, wrecz przeciwnie. Wedlug mnie, kobiety ktore nie decyduja
        sie na dziecko - nie czujac checi ich posiadania sa kobietami odpowiedzialnymi.
        Nie ma gorszego idiotyzmu, niz decydowanei sie na potomstwo - "bo tak wypada".
        Nie kazda kobieta jest w stanie pokochac swoje dziecko. Zdarza sie, ze nigdy
        nie pokocha. Gdyby tak bylo, nie byloby na siwecie skrzywdzonych dzieci. Sa
        przypadki, kiedy matki oddaja dobrowolnie 3 letnie dzieci do domu dziecka! Kto
        wtedy ponosi najwieksza krzywde?

Bzdurne jest twierdzenie, ze po urodzeniu dziecka - milosc do niego przyjdzie.
        A ja mowie - niekoniecznie.

Jestem matka, mam bezdzietnych znajomych z wyboru. Nie przeszkadza mi to, o
        niby z jakiej racji ma mi przeszkadzac:-) Nie namawiam do dziecka, bo to nie
        moj biznes. Zreszta byloby to ogromnym nietaktem. Nie mowie jak to fajnie jest
        miec dziecko, bo oni widza( moj syn akurat przechodzi bunt dwulatka).

Lubie osoby bezdzietne:-) Ciegnie mnie do nich, czasem nawet im zazdroszcze, ze
        moga sobie pozwolic na spontanicznosc i pelen luz. Co nie oznacza, ze swojego
        syna nie kocham:-) Kocham go bardzo i juz nie wyobrazam sobie zycie bez niego:-
        ) choc nie byl dzieckiem planowanym.
        • agniecha_r Re: Rodzinka 03.06.06, 19:44
          Jestes pierwsza osoba, ktora "spotkalam" i cos takiego mowi. Choc oczywiste, to
          bardzo mile :)
    • greeneyes27 Re: Rodzinka 03.06.06, 17:20
      Serdeczne gratulacje!!! :)
    • magda.recruit :) 03.06.06, 17:53
      Gratulacje serdeczne.
      Ja jeszcze tego nie przezylam, ale wiem, ze jak bede w ciazy, to tez z calym
      swiatem bede sie dzielila.
    • a_dassuj Re: Rodzinka 03.06.06, 19:06
      Przepraszam, nie chcialam nikogo urazic.Brak instynktu -dla mnie to nie
      pojete,ale nie doszlam do tego od razu.Poczatkowo zawsze mowilam,ze nie chce
      dzieci, bo nie pasuja do mojego trybu zycia albo,ze chce miec dzieci po
      trzydziestce.Los chcial inaczej;-)Instykt moze przyjsc wraz z pojawieniem sie
      malucha...przeciez nie zawsze decydujemy sie swiadomie -"wpadki";-).Ja tez niby
      nie mialam instynktu i nie mialam do czynienia z dziecmi(jestem tez
      jedynaczka-wiec niegdy nie nianczylam rodzenstwa.To po prostu z czasem
      przychodzi-odpowiedzialnosc za mala istote i radosc ze zmian.
      • agniecha_r Re: Rodzinka 03.06.06, 19:42
        > To po prostu z czasem
        > przychodzi-odpowiedzialnosc za mala istote i radosc ze zmian.

Ale uwierz, naprawde nie dla wszystkich takie zmiany sa radosne. Moze u
        niektorych ten instynkt sie budzi..jednak nie u wszystkich.
        Moj wybor jest swiadomy i naprawde nie sprawialoby mi radosci posiadanie dziecka.
        Mam w swoim otoczeniu znajoma, ktora wlasnie dziecka nigdy nie chciala. Niestety
        wpadla, i niestety...instynkt sie u niej nie obudzil. Malo sie widzi tak matke
        traktujaca swoje dziecko...
        Drugi przyklad...wracalam ze spaceru - 200 metrow przede mna idzie mloda mama z
        dwojka dzieci i drze sie w nieboglosy na 8 latka, ktorego wyslala na zakupy "No
        przeciez mowilam Ci, ze miales kupic zwykle parowki a nie z serem!!! - i tak
        ciagle w kolko. Albo jakas mama szarpiace swoje dziecko za reke, zeby przestalo
        plakac. I TO MA BYC INSTYNKT MACIERZYNSKI???...
        Ja szanuje to, ze kobiety chca miec dzieci, maja je i sie cieza z tego. Dla
        wiekszosci jest to radosc. Rozumiem, ze one moga nie rozumiec jak jakas kobieta
        moze nie chciec dziecka - bo to takie naturalne. Zauwazylam tez, ze ta wiekszosc
        uwaza, ze wie lepiej, ze zna lepiej kobiete, ktora nie chce miec dziecka. Bo jak
        u nich sie zmienilo to u tej reszty tez moze sie zmienic ;)Przyznam, ze jest to
        troszke irytujace ;)

A ja sie urazona nie poczula bo takie rozmowy mam bardzo czesto. Teraz powoli
        przygotowuje sie na rozmowe z przyszla tesciowa, ktora do nas przyjezdza na
        wakacje...i znajac zycie na pewno zacznie mnie obsypywac pytaniami o wnuka czy
        wnuczke ;)

Na koniec powiem tylko tyle...jak mi sie sni, ze jestem w ciazy...budze sie
        zlana potem bo dla mnie to horror ;)
        • nanuk24 Re: Rodzinka 03.06.06, 19:47
          > Mam w swoim otoczeniu znajoma, ktora wlasnie dziecka nigdy nie chciala.
          Niestet
          > y
          > wpadla, i niestety...instynkt sie u niej nie obudzil. Malo sie widzi tak matke
          > traktujaca swoje dziecko...

Wybacz, ze sie wetne, ale w takim wypadku to ja bym wyslala twoja kolezanke do
          lekarza. Nawet zwyklego - pediatre jej dziecka. Bo tak dla przypomnienia, jest
          cos takiego jak depresja poporodowa, ktora, niestety, nieleczona sie moze
          poglebiac.
          • agniecha_r Re: Rodzinka 03.06.06, 20:02
            oj...to nie depresja. Dziecko ma juz 8 lat... Z tego co wiem, to babcia, czyli
            mama tej dziewczyny byla w instytucji zajmujaca sie takimi sprawami(niestety nie
            pamietam jak sie ona nazywa). Chce aby odebrac jej prawa rodzicielskie...no ale
            jak to w Polsce bywa nie jest to latwe a po drugi istniej duze zagrozenie, ze
            nie dadza babci tylko do domu dziecka poniewaz nie spelnia wymogow formalnych
            czyli nie ma dopowiednich zarobkow.
            • aniutek Re: Rodzinka 03.06.06, 20:55
              uwazam, ze nic na sile, zycie moze byc piekne i ciekawe bez dzieci, rodziny, nie dla kazdego sa to
              priorytety, ja obawialabym sie starosci, czy okresu kolo 50tki kiedy na dzieci jest juz za pozno a czesto
              sie zdarza, ze przychodzi chec ich posiadania. wiele osob ma dzieci z czystego egoizmu ( a moze
              wszyscy? bo przeciez -chcemy- i sobie te zachcianke spelniamy?) wiele z glupoty czy bezmyslnosci, bo
              tak tzreba- dlatego widujemy opisane wyzej scenki rodzajowe.
              macierzynstwo ma rozne oblicza, nie tylko te z lzawych hollywoodzkich filmow, gdzie matka dla
              dziecka flaki sobie wypruje, dzieci irytuja, choruja, sa niegrzeczne, psuja, marudza, nie dadza
              spokojnie poklikac czy przeczytac ksiazke, skutecznie uniemozliwiaja nauke dopoki nie usna...... masa
              problemow i jesli nie chce sie ich miec to...... lepiej nie miec dzieci niz sie na nich wywnetrzac.
              w sumie trzeba byc odwaznym aby zdecydowac sie na nie posiadanie rodziny, sa to tez kwestie
              wychowania, pochodzenia - ja mam brata i siostre, jestem bardzo blisko ze swoja mama i chcialabym
              miec taki uklad ze swoja corka ja my mamy.lubie dzieci, lubie dom pelen ludzi, wsrod moich znajomych
              jezdzimy w plener wielopokoleniowo, pod namiot, na zagle, grac w pilke, przy ognisku dzieci, rodzice a
              niektorzy juz i dziadkowie :)
              • aniutek Re: Rodzinka 03.06.06, 21:17
                chyba dobrze abym dodala, ze wsrod tych znajomych jest kilka osob bezdzietnych z wyboru ( znana
                polska dziennikarka, dwoch kochajacych inaczej etc) swietnie sie sprawdzaja w roli ciotek/wojkow, dzieci
                ich uwielbiaja, dostaja prezenty, sa zabierane na lody, gadaja o zyciu, maluchom czytaja ksiazeczki. a
                rodzice sie ciesza z chwili spokoju :)
    • hannamay Re: Rodzinka 03.06.06, 22:34
      witaj!

Dolacze sie do gratulacji! wspaniale ze malenstwo rosnie szcesliwie pod sercem
      mamy! Dbaj o siebie i o malenkie nowe zycie!

i koniecznie daj nam znac jak sie czujesz!
    • polishbellydancer Re: Rodzinka 07.06.06, 01:52
      gratulacje!!!
    • katarzyna0407 Re: Rodzinka 07.06.06, 21:20
      Jestem u Was dzisiaj po raz pierwszy. Podobnie jak a_dassuj moge sie pochwalic,
      ze tez spodziewamy sie z mezem dziecka. U mnie to juz 5 miesiac (dokladnie
      20t).
      a_dassuj, nasze dzieci beda rowiesnikami.

Gratuluje i Tobie i sobie.
      • polishbellydancer Re: Rodzinka 07.06.06, 21:31
        no to gratulacje po raz drugi!!! :o)
    • agies2000 Re: Rodzinka 07.06.06, 21:50
      Ja tez serdecznie gratuluje i wiem ,jak bardzo sie cieszysz.U mnie rodzinka
      powiekszyla sie 6 miesiecy temu,malutka jest rozkoszna...........
    • a_dassuj Re: Rodzinka 07.06.06, 22:35
      Dzieki dziewczyny!!Gratuluje oczekujacym !ja bylam u mojego lekarza w
      poniedzialek.Dalej nie utylam funta co mnei troche martwi , bo do tej pory
      schudlam 8 funtow.W tym miesiacu nie schudlam na szczescie ,ale i nie
      utylam.Dzidzius ma sie dobrze,ale ja humor cos dzis trace
      • kashunda Re: Rodzinka 07.06.06, 22:40
        Gratuluje!Moja znajoma tez na poczatku ciazy chudla,martwila sie tym
        niesamowicie.Niepotrzebnie dziecko urodzilo sie zdrowiutkie,tlusciutkie jednym
        slowem cudowne malenstwo.A ona 2 tygodnie po porodzie paradowala w bikini.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka