Dodaj do ulubionych

Slub chrzesniaka

25.06.06, 06:10
Doradzcie prosze moj chrzesniak sie zeni!!!mieszka w Canadzie jestem
zaproszona,to czy pojade zalezy od tego czy dostane urlop w pracy ale
najgorsze ze nie wiem czy im kupic prezent i jaki czy dac pieniadze i
ile.Moze ktoras z Was miala taka sytuacje i podpowie mi bede
wdzieczna,dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bella-donna Re: Slub chrzesniaka 25.06.06, 14:38
      500 $ powinno wystarczyc, jesli urlopu nie dostaniesz, mozesz wyslac.
      • aniutek Re: Slub chrzesniaka 25.06.06, 17:09
        bella ma dobre oko :)
      • ma-riola Re: Slub chrzesniaka 25.06.06, 18:09
        Wielkie dzieki!!!tez myslalam jak Wy,ale cos Wam powiem mam kilku chrzesniakow
        w Polsce jak zaczna sie wszystcy zenic a dowiedza sie ile tu dalam bedzie
        niesprawiedliwie :) i to jest moj nowy problem,co Wy na to??Uwielbiam
        internet,fora,w tej samotnej codziennosci jest sie do kogo
        odezwac,poradzic,wciagnal mnie na dobre ten wirtualny swiat.Pozdrawiam.
        • aniutek Re: Slub chrzesniaka 25.06.06, 20:37
          co za roznica czy chrzesniak tu czy tam? ja sugerowalam sie bliskoscia rodzinna a nie miejscem na
          mapie.
        • aneta05 Re: Slub chrzesniaka 25.06.06, 20:37
          ma-riola napisała:

> Wielkie dzieki!!!tez myslalam jak Wy,ale cos Wam powiem mam kilku chrzesniakow
          > w Polsce jak zaczna sie wszystcy zenic a dowiedza sie ile tu dalam bedzie
          > niesprawiedliwie :) i to jest moj nowy problem,co Wy na to??Uwielbiam
          > internet,fora,w tej samotnej codziennosci jest sie do kogo
          > odezwac,poradzic,wciagnal mnie na dobre ten wirtualny swiat.Pozdrawiam.

nie badz taka "cip", daj tysiaka a chrzesniekom w PL to i dwa trzeba dac bo
          wiadomo, ze w Pl wszystko bardzo drogie wiec jak nic przyda sie mlodej parze
          zastrzyk gotowki...
          • jaga_nj Re: Slub chrzesniaka 26.06.06, 00:57
            A niby dlaczego trzeba w Polsce dawac wiecej? Czy tutaj na ulicy lezy?
            Przepraszam, ale nie rozumiem takiego podejscia do sprawy.
            • bella41 Re: Slub chrzesniaka 26.06.06, 01:16
              moim zdaniem, mniej niz 500 glupio dac,
              my w maju wyslalismy 300 do polski na komunie chrzesniaczki mojego meza

a ze sie beda zenic, taka kolej rzeczy
              ale jesli uwazasz, ze cie nie stac, to daj mniej, jednak podejrzewam,
              ze 'zwyczajni' goscie beda dawali najczesciej w granicach 100-200, nie
              uwzgledniajac pieniedzy za restauracje
            • aniutek Re: Slub chrzesniaka 26.06.06, 02:58
              Odpowiadasz na :

jaga_nj napisała:

> A niby dlaczego trzeba w Polsce dawac wiecej? Czy tutaj na ulicy lezy?
              > Przepraszam, ale nie rozumiem takiego podejscia do sprawy.

IMO ani wiecej ani mniej, a na pewno nie zalezy jakosc prezentu od miejsca zamieszkania.
              • edytkus Re: Slub chrzesniaka 26.06.06, 05:40
                aniutek napisała:

>
                > IMO ani wiecej ani mniej, a na pewno nie zalezy jakosc prezentu od miejsca zami
                > eszkania.

Moim zdaniem zalezy, w koncu w roznych regionach sa rozne zwyczaje ;) W kazdym razie $500 to
                moim zdaniem wygorowana suma nawet jak na warunki amerykanskie jesli nie ma sie bardzo dobrych
                bliskich stosunkow z obdarowywana osoba.
                • ma-riola Re: Slub chrzesniaka 26.06.06, 13:06
                  Moze niejasno napisalam,nie chcialabym robic roznic miedzy chrzesniakiem z
                  Canady a z Polski a mam ich kilku i wypadalo by dac jednakowa kwote a nawet
                  moze wiecej tym z Polski,dlatego mam dylemat.Mimo nieuzasadnionego ataku
                  niekorych forumowiczow wszystkim dziekuje za pomoc,w koncu i tak sama podejme
                  decyzje.Pozdrawiam.
                  • artremi Re: Slub chrzesniaka 26.06.06, 14:09
                    A skad ten chrzesniak w PL bedzie wiedzial ile dostal chrzesniak w Kanadzie?

Jak powiedziane jest w Biblii, dawaj tak, zeby lewa reka nie wiedziala ile daje
                    prawa reka. Wtedy nie bedzie problemu. :-)
                    • tamsin Re: Slub chrzesniaka 26.06.06, 15:37
                      jak chrzesniak dostanie $500 to jest gwarantowane, ze sie nie obrazi,a $200
                      moze byc zbyt ryzykowne.. :-))
                      • edytkus Re: Slub chrzesniaka 26.06.06, 16:23
                        tamsin napisała:

> jak chrzesniak dostanie $500 to jest gwarantowane, ze sie nie obrazi,

co to znaczy "obrazi sie"? czy ona ma obowiazek dawac mu jakikolwiek prezent?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka