Dodaj do ulubionych

radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL

07.07.06, 02:08
jezzzz ale sie ciesze :) rodzice juz siedza jak na szpilkach, brat i bratowa tez, przyjaciele juz wodke
mroza, miejscowki nad morzem szykuja hurrraaaaaa ale sie ciesze ::))))))))
jeno M markotny jakis ;) zostaje tu niestety ale spokoj w domu bedzie mial, dzieci jada ze mna
posmakowac prymitywnego zycia ;)
Wy tez tak sie cieszycie wyjezdzajac do PL ? czy tylko ja taka skrecona jestem?
Obserwuj wątek
    • happy_woman Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 02:22
      Zazdroszcze Ci ze jedziesz,ja nie bylam w Polsce juz 5 lat. Ale jak juz bede
      miec mozliwosc...:).Zycze udanych wakacji i mam nadzieje ze podzielisz sie
      wrazeniami jak wrocisz. Pozdrawiam
      • aniutek Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 02:30
        nadejdzie ta chwila, na pewno :) chyba wiekszosc z nas musiala troche poczekac na ten pierwszy raz
        heheheh
        kulminacja przypada na przesiadke w helsinkach ( jak pisalam nie lubie sie z lotem) kiedy juz jestem tak
        blisko ale jeszcze nie :) delayed pleasure ? hehehhehe
    • nanuk24 Aniutek:-) 07.07.06, 02:33
      Ucaluj polska ziemie ode mnie i przywiez mi wor tej ziemi, bo ja podobnie jak
      Happy woman ostani raz bylam w Polsce i prawde powiedziawszy - nie wiem, kiedy
      ta chwila nastapi;-(
      Ach, zazdroszcze:-)
      • nanuk24 zjadlo mi slowo 07.07.06, 02:34
        chcialam napisac, ze ostatni raz w polsce bylam 6 lat temu i od tamtego czasu
        nawet z rodzicami sie nie widzialam;-(
    • roza2004 Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 02:39
      Ja tez baaardzo kocham Polske.Zapowiadaja Ci sie super wakacje.A dlaczego Twoj
      M .zostaje tu sam,musi pilnowac business??Troche zal mi sie go zrobilo .
      Napisz po powrocie jak bylo .Ja zamierzam przeniesc sie tam na stale moze juz
      niebawem.Marzy mi sie wlasny pensjonat w gorach ala Villa Uciecha w Naleczowie
      prowadzony przez Marte Gessler.www.willauciecha.com/ albo na stronie
      www.naleczow.com.pl/noclegi/ i willa uciecha.
      • claudia207 Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 02:41
        Ech rozmazylam sie. Bedziesz miala super wakacje! Kiedy wracasz i czy bedziesz
        pisac z PL?
        • claudia207 Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 02:48
          bo chcialabym sie czyms pochwalic :-)
          • aniutek Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 03:06
            o rany Claudia !!!! nie mow !!!!!!!
            heheheheheh ale extra wieczor jak pragne podskoczyc :)

pisac bede jak sie tylko podlacze do netu, nalog niestey silny jest!!!!
            • claudia207 Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 03:11
              cisza sza ;-)
      • aniutek Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 03:10
        Roza- wiesz,z e gesslerowa chce otowrzyc knajpe w NYC :) chyba sie do niej usmiechne

to wspanialy pomysl na zycie, mam jakis znajomych ktorzy z niczego zrobili super miejsce - szalony
        kon- sie nazywa, na mazurach. lata ciezkiej pracy maja za soba ale mysle,ze im sie oplacalo nie tylko
        ze wzgledow $$$, maja super zycie ot co :)
        • roza2004 Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 04:06
          aniutek napisała:

> Roza- wiesz,z e gesslerowa chce otowrzyc knajpe w NYC :) chyba sie do niej
          usmi
          > echne
          >
          > to wspanialy pomysl na zycie, mam jakis znajomych ktorzy z niczego zrobili
          supe
          > r miejsce - szalony
          > kon- sie nazywa, na mazurach. lata ciezkiej pracy maja za soba ale mysle,ze
          im
          > sie oplacalo nie tylko
          > ze wzgledow $$$, maja super zycie ot co :)

Tez tak mysle ze wspaniale jest zainwestowac w cos w Pl ,moi rozni znajomi
          bardzo namawiaja do inwestycji tam.A wiesz Aniu ,ze ten dr ze spa w Willa
          Uciecha jest M.Gessler mezem ?Czytalam wywiad z nia zdaje sie w Viva.Facecik
          mial kliniki w Kanadzie ,zamknal to wszystko i wrocil do PL i razem z Marta
          zalozyli ten pensjonat ze SPA w Naleczowie.
          Ciekawy jest ten jej pomysl na restauracje w NYC.No coz pieniadz robi pieniadz.
      • agniecha_r Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 05:12
        ciekawa jestem jak tam wygladaja ceny - gdyby tak zrzucic sie z rodzenstwem to
        fantastyczny prezent urodzinowy moglby byc dla mamy! :)
        • roza2004 Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 16:15
          agniecha_r napisała:

> ciekawa jestem jak tam wygladaja ceny - gdyby tak zrzucic sie z rodzenstwem to
          > fantastyczny prezent urodzinowy moglby byc dla mamy! :)

Wiesz mysle ze nie sa zbyt wygorowane ,na pewno nizsze niz w USA.Ja bylam w
          takim SPA w Ciechocinku w Villa Raj, za tygodniowy pobyt z extra warunkach z
          zbiegami kosmetycznymi ,basenami suna,hotel ze sniadaniami zapalcilismy za 2
          osoby ok 1 tys $$ .A Naleczow nie jest drozszy od Ciechocinka. Uwielbiam
          Naleczow ,tam jest bardzo fajnie ,tak cicho , kameralne miasto,nastawiaone na
          kuracjuszy.Mozesz tam napisac ,zadzwonic i uzyskasz pelne info.
    • triskell Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 02:46
      aniutek napisała:
      > Wy tez tak sie cieszycie wyjezdzajac do PL ? czy tylko ja taka skrecona jestem?

Ja bardzo się cieszę - chociażby dlatego, że oznacza to spotkanie z wieloma
      osobami, które bardzo kocham i za którymi tęsknię :-).

Ja wybieram się w grudniu i najpierw też na miesiąc bez męża, on doleci dopiero
      na ostatni tydzień, przed samym Sylwestrem. :-)

Aniutku, baw się cudownie, naściskaj się z przyjaciółmi, naciesz morzem (czy
      jedziesz może nad moją ukochaną część Bałtyku, tą na wschód od Gdańska, czyli
      tą, gdzie można na plaży znaleźć rano bursztyny?) i napij tej zmrożonej dla
      Ciebie wódki ;-).
      • bella41 Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 03:20
        ale ci zazdroszcze, aniutek
        ja tez chce powachac, podotykac, poczuc polske, ale my znowu odkladamy wyjazd
        juz ktorys tam raz z kolei
        ja nie chce sama leciec/sie boje/, a u meza w pracy raz tak, raz siak i nam
        tylko terminy przelatuja w kalendarzu

baw sie dobrze, nasyc sie ludzmi, czasem przesadz z wodka w dluga noc z
        przyjaciolmi
        ale ci zazdroszcze
      • aneta05 mnie tez rozpiera - za 12 dni lece na miesiac 07.07.06, 03:23
        i bardzo sie ciesze

Lece Delta przez Mediolan do Krakowa i wracam przez Paryz. Kiedys pisalam, ze
        mam bilety za mile i tylko takie byly polaczenia. Nie cierpie lotniska w Paryzu,
        no ale dla Polski sie poswiece.

Lece razem z mezem dlatego teraz biegamy jak zakreceni aby wszystkie sprawy
        "pokonczyc i pozamykac." Oprocz tego ciagle kupuje prezenty i jak juz mysle, ze
        mam wszystko to nagle okazuje sie, ze czegos jeszcze nie kupilam.

W Polse bede nad Baltykiem - kolo Gdanska i na Mazurach a potem zjezdzam na
        poludnie i chce pojechac w Beskidy. Plan napiety bo chcialabym "zaliczyc" splyw
        Dunajcem, pobyt we Wroclawiu no i obowiazkow Krakow i pewnie po tych wakacjach
        bede wykonczona, ale na pewno bedzie super.

Oczywiscie bede zagladac na forum bo rodzice maja stale lacza i dostep do netu.

Aha, planuje rowniez wiyte u kosmetyczki i fryzjera...
        • aniutek Re: mnie tez rozpiera - za 12 dni lece na miesia 07.07.06, 03:36
          Aneta bedziesz kolo Debek tak? ja jestem tam od 15 prawdopodobnie do konca lipca, podam Ci z wawy
          tel na moja komorke- nie pamietam nr, na mazurach jestesmy opd 12 sierpnia przez tydzien z cala
          banda przyjaciol, oj piknie bedzie :)
          chcialam jechac do paryza z mama i tesciowa w ramach prezentu urodzinowego ale cos kreca, Mama
          juz wiekowa jest i chyba za duzy wysilek dla niej, zadecydujemy w ostatniej chwili.
          no ciesze sie jak glupol :) uwielbiam to, wiecie zawsze ryczlam jak bubr jak Papiez klekal i calowal
          Polska ZIemie, to jest jakies ponad wszystko.... ja wymiekam choc klne banki, urzednikow, policje i
          rzad. jessso jak sie strasznie ciesze :)
          i nacwiekam sie jak goopia, Lukasz bedzie Zazuli pilnowal a ja jak w zeszlym roku wleze w ubraniu do
          baltyku i bede ryczla na plazy do switu.
          • aneta05 Re: mnie tez rozpiera - za 12 dni lece na miesia 07.07.06, 03:44
            Ania, rozumiem Ci bardzo dobrze i tez tak mam...
            napisz mi swoje dane na adres na gmail to sobie sprawdze. Chcialabym wstapic do
            Debek tak na dzien lub chociaz pol zeby przynajmniej zobaczyc to "slawne"
            miejsce. Jak sie uda zrealizowac plany to bede dzwonic...
    • marekatlanta71 A ja jestem przerazony bo za 9 dni lece... 07.07.06, 04:04
      Jakbym mogl to bym sie z kims zamienil...
      • aneta05 Re: A ja jestem przerazony bo za 9 dni lece... 07.07.06, 04:10
        marekatlanta71 napisał:

> Jakbym mogl to bym sie z kims zamienil...

1. Dlaczego jestes przerazony?
        2. Dlaczego wobec tego lecisz?
        • marekatlanta71 Re: A ja jestem przerazony bo za 9 dni lece... 07.07.06, 04:18
          Ad 1.
          a) bo w pracy pelno nie dokonczonych spraw za ktore jestem odpowiedzialny i boje
          sie ze moi podwladni-bezwladni pokaza ze maja porazenie umyslowe i narobia
          klopotow. A sprawa jest priorytetowa bo CEO sie o nia dopytuje = jak damy d..y
          to glowy poleca. 5 osob x 2 tygodnie robienia balaganu = duzo klopotu po powrocie.
          b) bo w PL czeka mnie zalatwianie roznych spraw ktore sa trudne a do tego
          wymagaja sporych wydatkow
          c) bo musze zostawic mojego pieska w Atlancie. Lezy wlasnie u mnie na kolanach i
          nie wiem jak wytrzymam bez niej dwa tygodnie
          d) bo z przerazeniem mysle ze to tylko 2 tygodnie i trzeba bedzie znowu przejsc
          przez bol zegnania sie z rodzicami
          e) bo mam zamiar olac wiekszosc znajomych i nie przyznac sie ze jestem w PL co
          oznacza ze wczesniej czy pozniej sie dowiedza i sie poobrazaja.

Ad 2.
          a) bo musze corke odebrac i do USA przywiezc
          b) bo sie nazbieraly pewne sprawy ktore trzeba zalatwic
          c) bo juz ponad 3 lata nie bylem
          d) bo mnie zona goni zebym polecial
          e) bo chcialbym sie spotkac z rodzicami - w koncu to taki wiek ze trzeba z
          kazdej chwili korzystac
          • marekatlanta71 Re: A ja jestem przerazony bo za 9 dni lece... 07.07.06, 04:22
            Zapomnialem Ad 1, punkt f - jak mysle o tej meczarni w samolocie to mi sie
            wszystkiego odechciewa. Jestem na 100% pewien ze posadza kolo mnie albo jaka
            tlusta, smierdzaca babe, albo jakiegos terroryste ktorego bede caly lot
            obserwowal czy juz podpala buty czy jeszcze nie. Przeraza mnie takze Polska -
            zalatwianie spraw w roznych instytucjach ktore wyraznie sa na biezaco z markizem
            DeSade i ktore juz przygotowuja sie na dokumentne zgnebienie mnie.
            • aneta05 Re: A ja jestem przerazony bo za 9 dni lece... 07.07.06, 04:43
              Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, faktycznie to masz troche tych
              minusow..wspolczuje zalatwiania spraw w urzedach (pewnie nie bedzie klimatyzacji
              chociaz to dla Ciebie raczej najmniejszy problem) i wydatkow.
              Musze przyznac, ze tak jak uwielbiam latac to strasznie nie lubie rozstan na
              lotnisku i moze w tym roku namowie mame aby zostala w domu a tylko tata nas
              zawiezie. Moi rodzice teraz tu co roku musza przylatywac i byli w marcu wiec
              widujemy sie stosunkowo czesto jak na amerykansko-polskie warunki, ale i tak
              pozegnania nie sa mile.
              Ja zobacze jak bede wyrabiala czasowo, ale moze tez nie wszystkim znajomym sie
              ujawnie...trudno takie zycie
            • artremi Re: A ja jestem przerazony bo za 9 dni lece... 08.07.06, 01:24
              Dlaczego jestes taki negatywny?
              Ja zawsze zakladam ze bedzie siedzial obok mnie mlody przystojniaczek, i czesto
              to sie sprawdza. :-)

> Zapomnialem Ad 1, punkt f - jak mysle o tej meczarni w samolocie to mi sie
              > wszystkiego odechciewa. Jestem na 100% pewien ze posadza kolo mnie albo jaka
              > tlusta, smierdzaca babe, albo jakiegos terroryste ktorego bede caly lot
              > obserwowal c
              • marekatlanta71 Re: A ja jestem przerazony bo za 9 dni lece... 08.07.06, 03:36
                Jak mam do wyboru mlodego przystojniaka albo tlusta smierdzaca babe albo
                terroryste to wole siedziec caly lot w toalecie :)
                • artremi Re: A ja jestem przerazony bo za 9 dni lece... 08.07.06, 03:38
                  :-)
      • aniutek Re: A ja jestem przerazony bo za 9 dni lece... 07.07.06, 04:12
        zupelnie jak moj M :) ale juz mu sie zmienia, im blizej mojego wyjazdu tym mina coraz bardziej krucha
    • zapomnialamnicka Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 04:34
      ja jeszcze sie straszliwie nie ciesze, lece za miesiac - ale powoli mam motyle w
      brzuszku :)
    • edytkus Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 09:15
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3465757.html
      mnie do Polski nie ciagnie (tez ostatni raz bylam w 2000), samolotem przez ocean boje sie leciec a w
      ogole i w szczegole chcialabym pojechac gdzies gdzie mnie jeszcze nie bylo; gdy w zeszlym tygodniu
      oznajmilam mezowi ze zabieram Alexandre na tydzien (to i tak dlugo) do Polski to sie obrazil ;))), ale
      chetnie skoczylabym na pare godzin co jakis czas w odwiedki - niestety to wciaz niemozliwe :(
    • ambernyc Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 12:30
      Aniu,
      Ja lece za niecale cztery tygodnie i rowniez radosc mnie rozpiera.
      Zycze Ci udanego wypoczynku, dobrej zabawy i samych milych wrazen.
      A we wrzesniu sie spotkamy zeby sie wymienic wspomnieniami :-)

Caluski dla Ciebie, Zuzi i Lukaszka przesylam.
      Amber
    • magda.recruit Re: radosc mnie rozpiera!! za 4 dni jade do PL 07.07.06, 13:06
      Aniutek, baw sie dobrze :)

Ja wlasnie wczoraj kupilam bilety do Polski na wrzesniowy wyjazd. Moj pierwszy
      wyjazd do PL po przeszlo 7 latach. Najpierw ja jade, a po tygodniu dolacza moj
      maz. Nasze plany - odwiedziny mojej miesciny nad morzem, slub kumpeli i wio w
      Polske na zwiedzanie.

Jak na razie to mam tone motylkow w brzuchu :) Nie wiem, co sie stalo z
      radoscia. Musi byc w drodze :)

Pozdrawiam.
    • bozena73 Re: A ja jade za poltora miesiaca! 07.07.06, 14:43
      I tez sie bardzo ciesze! Chociaz jeszcze to do mnie nie dociera ale juz odliczam kartki z kalendarza ile
      dni mi pozostalo. We wrzesniu musimy zalozyc watek wszystkich forumowiczow o nasze wrazenia
      wakacyjne z Polski...na pewno bedzie ciekawa dyskusja!
      Aniu! baw sie dobrze i do zobaczenia w Polsce!!!
      • bluedream A ja lece 8 wrzesnia:) 07.07.06, 17:46
        Sama na 2 tygodnie:)
        Ciesze sie jak glupia, zycze Wam Udanego pobytu w Polsce:)

J.

PS.Jeszcze szukam biletu,bo lece z 3 przesiadkami i jedyne co mi proponuja to
        LOT, ale jak nie bedzie nic innego to trudno:(

Aha, lece z Raleigh (NC) do Rzeszowa.
        • magda.recruit Re: A ja lece 8 wrzesnia:) 08.07.06, 01:08
          Bluedream, ja tez 8 wrzesnia wylatuje :) to sie w przestrzeniach podniebnych
          spotkamy :)

yeah... narzekalam na Lot, zarzekalam sie, ze wiecej zaplace, by tylko z nimi
          nie leciec... ale najtanszy bilet znalazlam i do tego bezposredni...

przezyje :)
          • bluedream Magda:) 09.07.06, 20:11
            a mozesz wyjawic ile zaplacilas za bilet - ja tez lece Lotem do Rzeszowa.
            Na dzisiaj mam cene okolo 1000 $ (wylot z Raleigh).
            Pozdrawiam,
            J.
            • magda.recruit Re: Magda:) 10.07.06, 01:57
              za wylot w obie strony z Chicago do Warszawy zaplacilam $877 - kupilam ze
              strony LOT
              • bluedream Dziekuje:) 10.07.06, 02:01
                Czyli moja cena z Orbitz nie jest az tak wygorowana :)
                Pozdrawiam i ja tez lece z Chicago, moze sie spotkamy???

Jaki znak rozpoznawczy proponujesz?

J.
                • magda.recruit Re: Dziekuje:) 10.07.06, 02:08
                  Bluedream, jak masz lot o 21:55, to razem lecimy jak nic :) Koniecznie musimy
                  sie zgadac :)
    • maruda78 echhhh... 10.07.06, 18:38
      az mi sie lezka w oku zakrecila :-(.
      Fajnie wam, ja tez chceeee! Do Mamy, na grob Taty, zobaczyc rodzenstwo, rosnacego w ekspresowym
      tempie bratanka... Buuuuu!
      Ciesze sie, ze przynajmniej przyjechal do mnie brat na wakacje. Dobre i to.
      • bluedream Magda:) 10.07.06, 18:42
        Kupilam bilet i lece Raleigh-Chicago-Warszawa-Rzeszow:))))))))
        Niestety z Chicago wylatuje 17.35,gdyz gdybym leciala tym samym lotem co Ty
        czekam w W-wie na samolot do Rzeszowa .....caly dzien (12 godzin).
        Bardzo sie ciesze, szkoda tylko ze miniemy sie gdzies w przestworzach.....
        Pozdrawiam:)

PS.A kiedy wracasz ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka