aputnam 10.10.06, 16:49 czy bedzie dzialal w Polsce oczywiscie po zastosowaniu transformatora,gdzie mozna kupic dobry transformator. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ertes Re: Coffee Maker 10.10.06, 17:08 Podejrzewam ze transformator bedzie drozszy jak coffe maker... Najlepszy coffe maker to French Press. Odpowiedz Link
adriannna1 Re: Coffee Maker 10.10.06, 17:25 Oczywiscie ze bedzie dzialal. Musisz,oprocz transformatora (dostepny w elektr.sklepach kilkadziesta zl.,sklepy typu media markt) - kupic wtyczke europejska. Wtyczke kupisz w tutejszym best buy, albo zobacz na stoiskach z walizkami, wiem ze przy american lugguage tam gdzies to wisi - pare $. Odpowiedz Link
mika_1 Re: Coffee Maker 10.10.06, 18:25 Nie musisz kupować nawet wtyczki, jest z transformatorem. I w zależności od mocy może kosztować kilkadziesiąt złotych (ten transformator z wtyczką). Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Coffee Maker 10.10.06, 18:24 Czy to jest prosty Coffe Maker, czy model z komputerem, zegarkiem itp.? Jezeli prosty to nie ma problemu - kupujesz w PL za grosze (50-70 PLN) przetwornice impulsowa zmniejszajaca napiecie z 220 na 110v i chodzi. Jak jest zegarek/komputer to jest maly problem, szczegolnie jezeli zasilanie tego zegarka/komputera juz ma wlasna przetwornice (praktycznie nikt juz nie stosuje transformatorow). Dwie przetwornice sie nawzajem nie lubia i moze skonczyc sie to uszkodzeniem coffee makera. Mozna probowac z transformatorem, ale ciezkie to (musi miec spora moc dla coffee makera) i drogie a i tak na wyjsciu masz 50 Hz a nie 60 Hz. Odpowiedz Link
aputnam Re: Coffee Maker 10.10.06, 23:17 Dokladnie to ten www.thintail.com/category/coffee_and_espresso_makers/product/Cuisinart_DGB-600_10-Cup_Coffee_Maker a transformatory znalazlam tutaj www.eastwestintl.com/showprod.asp?catid=220&gclid=CKSCh-3y7ocCFQwrUAod42MXgw Co o tym myslisz marek? To na prezent a nie chce wysylac $ Odpowiedz Link
ertes Re: Coffee Maker 10.10.06, 23:32 I taka piekna czarna skrzyneczke postawia sobie obok Coffee Maker'a? Nie ma to jak ladny transformatorek na stole kuchennym hehe ;) Odpowiedz Link
adriannna1 Re: Coffee Maker 10.10.06, 23:50 taaa ten transformator troche chamski. lepiej wyslij kase - niech sobie sami kupia, w Pl sa ladniejsze.. www.mediamarkt.pl/produkty_agd.html Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Coffee Maker 10.10.06, 23:59 Zgadzam sie z powyzsza opinia - chyba lepiej kase wyslac, bo odpada kupa klopotow: a) gwarancja b) transformator (wazy z pol tony) c) przesylka (transformator bedzie kosztowal majatek) Jak to wszystko wezmiesz pod uwage to wyjdzie Ci ze $250. Za $250 ludzie kupia maszyne robiaca lepsza kawe niz w Starbucksie :) Odpowiedz Link
samo Re: Coffee Maker 11.10.06, 06:04 aputnam napisała: > To na prezent a nie chce wysylac $ > Jesli nie chcesz wysylac pieniedzy (ja tez wole dawac prezenty), to moze zamow z niemieckiego Amazon z dostawa do Polski? Nie bedziesz miala problemu z transformatorem. Tutaj link: tiny.pl/rq23 Odpowiedz Link
mika_1 Re: Coffee Maker 11.10.06, 11:32 To fakt, lepiej wysłać kasę, niż sprzęt. Ale tak btw - transformatory, które można kupić w Polsce są o wiele mniejsze. Mój ma wymiary mniej więcej 5x7 CM. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Coffee Maker 11.10.06, 12:34 To najprawdopodobniej przetwornica a nie transformator. A jezeli transformator to o malej mocy. Odpowiedz Link
gevalia Re: Coffee Maker 11.10.06, 16:19 bargainoffers.com/catalog/product_info.php?products_id=555 Odpowiedz Link
rybaczka Re: Coffee Maker 25.10.06, 05:06 ten pierwszy to jest strasznie duzo mycia przy nim, zwlaszcza jak sie sypie kawe ziarnista... i jak ktos duzo pije kawy to szlag moze trafic zeby to ciagle myc... naprawde... Odpowiedz Link
eve77 Re: Coffee Maker 26.10.06, 00:16 Ja wlasnie jestem na etapie kupowania TRAVEL CONVENTER, JA KUPUJE NA EBAYU, ceny od $10 (z shipping) w zwyz ale nie przekraczaja $25 z shipping. Ja kupilam mamie na prezent DeLonghi expresso/cappuciono machine o mocy 800W, i zamierzam kupic RECOTON ADF1600 TRAVEL VOLTAGE CONVERTER.(RECOTON 500-1600 watts Travel Voltage Converter Kit provides your electric travel needs in most foreign countries. Converts foreign voltage (220-240VAC) to U.S. voltage (110- 120V AC). Use with domestic heat-producing appliances rated 500-1600 watts, including hair dryers, irons, coffer makers, clothes streamers, hair styles, etc. Five adapter plugs are included for compatibility with nearly all foreign electric outlet configurations. Unit Includes: Converter Five Adapter plugs Bag Odpowiedz Link
eve77 link 26.10.06, 00:17 cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=017&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=270045067800&rd=1&rd=1 wcale nie jest taki duzy. Odpowiedz Link