Dodaj do ulubionych

Mac Pro (+Intel processor) - opinie

18.11.06, 00:53
czy ktos posiada wersje Mac Pro (komputer) z Intel processor? jesli tak to
mialabym pytanie o prace obu MAC OS X i Windows )- opinie(2w1 a
wady).dziekuje.
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Mac Pro (+Intel processor) - opinie 18.11.06, 01:37
      no daj spokoj, kupowac TAKI sprzet pod Windows? anyways, podobno dziala ale Adobe do wiosny
      (podobno) w tyle wiec komp i tak na wiele sie nie zda (chociaz zalezy do czego potrzebujesz)
      • sublustris Re: Mac Pro (+Intel processor) - opinie 18.11.06, 03:03
        potrzebuje obu: MAC OS X i Windows, nie sam Windows (dziele prace np miedzy
        FinalCut a Premiere). wyjasnij w/zw. z Adobe i wiosna (bo tego typu uzywam:
        Adobe, Macromedia, Avid).
        • edytkus Re: Mac Pro (+Intel processor) - opinie 18.11.06, 06:36
          sublustris napisała:

> wyjasnij w/zw. z Adobe i wiosna

programy Adobe na mactelach chodza jak zolw, dopiero na wiosne maja wyjsc odpowiednie wersje, ja
          wlasnie dlatego zrezygnowalam w zeszle swieta z MacBook Pro - korzystam z Adobe CS a akurat
          mialam na zajeciach chlopaka ktory pracuje w Apple store i odradzil zakup, ale za to zdradzil pare
          sekretow: kupuj komputer na koniec kwartalu, sprawdz oferte MacMall i nie zapomnij przyniesc
          wydruku do sklepu Apple, do tego dorzuc promocje dla studentow (o ile jestes studentem lub mozesz
          poprosic jakiegos o pomoc).
          • sublustris dzieki! n/t 18.11.06, 06:51
    • marekatlanta71 Re: Mac Pro (+Intel processor) - opinie 18.11.06, 04:43
      Pisze te slowa z MacBoka (ale nie Pro) i przyznam sie ze mam w planach pozbyc
      sie wszelkich PC'etow + Windows z domu. Potrwa to troche, ale mam juz dosc
      walczenia z wirusami, spyware, defragmentowania dysku, instalowania tysiecy
      roznych aktualizacji itp. Firefox dziala na Macu, Skype dziala, zamiast MS
      Office jest Neo Office, iTunes dziala lepiej niz na PC'ecie. Jedyne czego
      brakuje, to Picasa, ale pisza ze niedlugo bedzie.
      • sublustris Re: Mac Pro (+Intel processor) - opinie 18.11.06, 05:32
        niestety ja wyboru nie mam, dalej musze miec obia... wszystko zalezy z kim
        trzeba wpolpracowac... (stad Premiere Pro 2.0/Windows). kwestia internetu - mam
        nieco inne wymogi; sprawa platform - nadal uwazam iz kazda ma swoje mocne jak i
        slabe strony.

jednakze moje pytanie nie bylo o zalety OS X, ale o 'performance' Mac z Intel
        processor. moze ktos zda relacje?
        • sublustris Mac Pro (+Intel processor) 18.11.06, 05:51
          moze to zabrzmi jasniej: czy ktos wie jak sie 'sprawuja' OS X i Windows na Mac
          Pro z Intel procesor. dzieki.
          • edytkus Re: Mac Pro (+Intel processor) 18.11.06, 06:37
            sublustris napisała:

> moze to zabrzmi jasniej: czy ktos wie jak sie 'sprawuja' OS X i Windows na Mac
            > Pro z Intel procesor. dzieki.

ja nie wiem, ale pytanie moze tez brzmiec: jak bedzie chodzil Windows Vista na mactelu?
          • aniutek Re: Mac Pro (+Intel processor) 18.11.06, 18:47
            pisze z powerbooka a czasami z ibooka, kiedy musze ( brrr )niektore strony ed med- sie podlaczac
            pod PC ide synowego compa. sama zasada 2 w jednym nie przemawia do mnie wiecie to troche jak one
            size fits all, it aint happening ;)
            ciesza mnie slowa Marka z atlanty :=) i dziwie sie, ze dopiero teraz sie skapowalaes, ze mac jest po
            prostu lepszy heheheh przciez ty sie na compach znasz ?
            • marekatlanta71 Re: Mac Pro (+Intel processor) 18.11.06, 22:42
              O Macu myslalem od dawna, ale przerazaly mnie te badziewiaste procesory Power PC
              + dziwny system operacyjny. Potem pojawil sie OS X oparty o Unix i wtedy
              zaczalem myslec powaznie. A potem pojawily sie procesory Intela i wtedy juz nie
              moglem sie oprzec pokusie.

Jak kupilem tego MacBooka, to nawet myslalem o instalacji Windows, ale szybko
              sie zorientowalem ze Mac OS X ma wszystko czego czlowiek potrzebuje. Ostatnio
              nawet zainstalowalem na Macu XCode i mam zamiar zaczac pisac rozne mniej lub
              bardziej przydatne programiki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka